I rest my case....![]()
![]()
![]()
![]()
I rest my case....![]()
![]()
![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Είπα να μην αποκαληφθώ αλλά το Matrix μου πατάει τα cbr σας οποιαδήποτε ώρα και στιγμήΑρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
σωστος. Υπαρχουν και μαργαριταρια με τιμη οσο 10 μηχανες.
Αλλωστε δεν θεωρω τις μηχανες ακριβες. Παρε για παραδειγμα ενα cbr1000 και ενα Hyundai Matrix. ......... .![]()
.
Και μια που αναφέρεστε στο πόσο φτηνά είναι ή οχι..... Για service 15000 km στο κουτί μου πήρε εργατικά 52
εουρα. (ένας μηχανικός για μια ώρα) Τόση, λέει, είναι η νόμιμη εργατο-ώρα. Ισχύει ?
Συμφωνω σε ΟΛΑ
Αλλα πες μου τι κοστος κατασκευης υλικων εχει ενα ΧΤ και ενα matiz σε υλικα μονο.
Μη συγκρινεις χρησιμοτητα , καυλα , fun factor κλπ.
Κατα τα αλλα οπως τα ειπες.
Keep on rocking in a free world !!!
Να θεωρήσω την απάντηση τουλάχιστον αστεία;Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
Είπα να μην αποκαληφθώ αλλά το Matrix μου πατάει τα cbr σας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή![]()
.
Και μια που αναφέρεστε στο πόσο φτηνά είναι ή οχι..... Για service 15000 km στο κουτί μου πήρε εργατικά 52
εουρα. (ένας μηχανικός για μια ώρα) Τόση, λέει, είναι η νόμιμη εργατο-ώρα. Ισχύει ?
Στα 15.000 Km δεν άλλαξες λάδια; 52 ευρώ εργατικά και λάδια; μπουζί;![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
.....
Αλλα πες μου τι κοστος κατασκευης υλικων εχει ενα ΧΤ και ενα matiz σε υλικα μονο.
.....
Κολλήσαμε με το XT και το ματιζ τώρα.....
Για να δούμε λοιπόν τι κόστος κατασκευής έχει ένα CBR1000RR (14.300 eur) και μία PORCHE 911 GTR2 (150.000 eur) που έχουν παρόμοιες επιδόσεις.....
Αποψη μου, οτι τα μηχανακια δεν ειναι λογικο να κοστιζουν οσο ενα αυτοκινητο, εφοσον μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι το κοστος κατασκευης για ενα μηχανακι ειναι ιδιο ή μεγαλυτερο απο εκεινο ενος αυτοκινητου.
Σε οτι αφορα το service συμφωνω σε αυτο που λεει ο Θανος - οτι το κοστος συντηρησης της moto μπορει να ειναι σημαντικα χαμηλοτερο απο εκεινο ενος αυτοκινητου εφοσον πολλες εργασιες μπορουν να γινουν απο τον ιδιοκτητη επειδη τα πραγματα ειναι ποιο απλα και δεν χρειαζεσαι ειδικο εξοπλισμο.
Επιπλεον, απο τοτε που σταματησα να παω σε συνεργεια για τα βασικα (φρενα,λαδια, ρυθμισεις κλπ) μετα απο καποιες δυσαρεστες εμπειριες με "μαστορια" εχω βρει την ησυχια μου.....
![]()
Φίλτατε sniper,Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Να θεωρήσω την απάντηση τουλάχιστον αστεία;
Στα 15.000 Km δεν άλλαξες λάδια; 52 ευρώ εργατικά και λάδια; μπουζί;![]()
ίσως δεν το διατυπωσα σωστα. Οι δουλείες γίνανε (λάδια-φιλτρα κλπ). Τα εργατικά ΜΟΝΟ ήταν 52 ευρα.![]()
Μην ξεχναμε και το παραγοντα 'φορο πολυτελειας' γιατι νομιζω οτι ετσι φορολογουνται οι περισσοτερες μηχανες και ειδικα οι μεγαλου κυβισμου.
Διαφορετικα φορολογειται ενα κουτι 1000 cc και διαφορετικα ενα ss 1000 cc. Εκει μας πιανουν τον κωλο κανονικα.
Θες να τρεξεις ? Πλερωνε.
Το πόσο θα κοστίζει κάτι εξαρτάται (μεταξύ άλλων) από τον πόσο υπολογίζει ο κατασκευαστής ότι θα πουλήσει.
πχ.(τελείως απλοποιημένα)
στα αυτοκίνητα υπολογίζουν πωλήσεις 100.000 κομμάτια παγκοσμίως
στις μηχανές 10.000 κομμάτια
αν τώρα το κόστος εξέλιξης και κατασκευής είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, βλέπουμε ότι αναγκαστικά οι μηχανές θα είναι ακριβότερες (για να καλύψουν το κόστος)
(δεν ξέρω αν καταλάβατε τον συλογισμό, αλλά είμαι στην δουλειά και δεν προλαβαίνω να το αναλύσω παραπάνω...)
Μην φοράτε κράνος αν δεν έχετε να προστατέψετε κάτι! (16η Π.Σ.Μ.)
Ρε παιδιά... γιατί συγκρίνετε στην τύχη κάποια μηχανάκια με κάποια αυτοκίνητα;
Πάρτε το σε επίπεδο συγκεκριμένων ανταλλακτικών.
4 λάστιχα στο punto μου κοστίζουν λιγότερο από τα 2 της μηχανής.
Μήπως κι εδώ υπάρχει κάποια συνομωσία ή μήπως τα 2 λάστιχα της μηχανής έχουν και πρέπει να έχουν άλλη τεχνολογία, άλλη γόμα, άλλο σκελετό κλπ κλπ από τα 4 μέτρια λάστιχα του αυτοκινήτου...
Μήπως η φύση της μοτοσυκλέτας από μόνη της την κάνει πιο απαιτητική; άσχετα από επιδόσεις...
Οι original αναρτήσεις του punto μου είναι ποοολύ φθηνότερες από ένα ohlins για το μηχανάκι μου και το βρίσκω πολύ φυσιολογικό. Αν αστοχήσει θα πάω στα θυμαράκια...
Και πάει λέγοντας...
Θάνος..
Χμμ......... Πιστεύετε ότι το μπροστινό σύστημα φρένων ενός SS είναι φτηνότερο από το σύστημα της σειράς που φορά ένα κουτί μαζικής παραγωγής? Μήπως τα πιστόνια και οι κύλινδροι και όλα τα κινούμενα μέρη που δέχονται ειδική επεξεργασία είναι φτηνότερα επίσης?Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Συμφωνω σε ΟΛΑ
Μη συγκρινεις χρησιμοτητα , καυλα , fun factor κλπ.
Κατα τα αλλα οπως τα ειπες.
Ότι αγοράζουμε έχει επίσης ενσωματωμένο στην τιμή του το κόστος εξέλιξης. Πόσο είναι αυτό δε ένα κουτί της σειράς (δηλαδή μέχρι και των 15-20.000) και πόσο στο K5 ???
Δεν γίνεται να τα βλέπουμε όλα τόσο στεγνά οικονομοτεχνικά. Πχ ο επεξεργαστής που έχεις αυτή τη στιγμή μέσα στον υπολογιστή σου ξέρεις πόσο κοστίζει από πλευράς υλικού? Πυριτίου δηλαδή? Μη το σκέφτεσαι καλύτερα...........
Σαφως η μεγαλυτερη παραγωγη (ακομη και 70%) ενος μοντελου αυτοκινητου απο ενος νεου μοντελου moto βοηθαει να κρατηθει χαμηλοτερο το κοστος.
Σε οτι σφορα το R & D νομιζω οτι ο χωρος του αυτοκινητου εχει περισσοτερη δουλεια εφοσον πρεπει να περασει ενα σωρο εγκρισεις ασφαλειας κατι που αναγκαζει τους σχεδιαστες να αλλαζουν συνεχως τα σχεδια τους συμφωνα με τους νεους κανονισμους....
Ρε παιδιά, δεν πάνε με το κιλό τα οχήματα! Όσο για τον αν το αυτοκίνητο κουβαλάει 5 άτομα, ρε σονι22 τράβα πάρε ένα πούλμαν δυόροφο. Θα μπορείς να κουβαλάς 75 άτομα, με 1,5 ? το χιλιόμετρο! Ρε πάμε καλά? Συγκρίνετε η τεχνολογία που έχουν τα μηχανάκια, με τα punto, και AX και και και?
Δηλαδή, να πούμε στην Compaq, να μας πουλάει ποιο φθηνά τα laptop γιατί είναι ποιο μικρά!
Ακριβώς αυτό πληρώνεις!
Μικρότερο όγκο, καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αξιοπιστία!
Αυτά τα πράγματα για να γίνουν, χρησιμοποιούν περισσότερη τεχνολογία! Αν ήταν έτσι, η M1 του Ρόσσι, έπρεπε να κοστίζει γύρω στα 3000? (αφού είναι 145 κιλά!!!) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ή η Ferrari του Σουμάχερ, έπρεπε να κοστίζει κανα 10.000? (αφού είναι 600 κιλά!), αλλά ξέχασα, αυτά πέρνουν 1 άτομο, που να πας για καφέ με τη γυναίκα!
Στο κάτω κάτω, όπως είπαν και τα παιδιά πριν από εμένα, άλλο να πουληθεί κάτι σε 1.000.000 πελάτες και άλλο σε 1.000!
Αλήθεια, οδηγάς από τα 16? Και περιμένεις να μας πει κάτι αυτό? Συγνώμη, αλλά εγώ οδηγώ 23 χρόνια, και όμως κάθομαι και ακούω κάθε γνώμη! Τι πάει να πει αυτό? Ότι οτι μου λένε αυτοί που οδηγάνε ποιο λίγο, είναι άκυρο?
Επίσης, η δουλειά σου δε μου λέει (εμένα προσωπικα τίποτα). Όταν πήγαινα στη σχολή για μηχανικός, το ξέρεις ότι έδειχνα πράγματα στους καθηγητές μου? Και μη μου πεις ότι δε γίνετε, γιατί άλλη πείρα αποκτάς από την πράξη και άλλη από τα βιβλία!
Λοιπόν, μάθε ότι όλος ο κόσμος σέβετε τους μετριόφρωνες!
Αν κριτήριο για τη σύγκριση αποτελεί το τι μας προσφέρει το κάθε όχημα, τότε η σύγκριση αποβαίνει υπέρ του αυτοκινήτου, γιατί, ενώ υπάρχουν αυτοκίνητα εξίσου γρήγορα με μηχανές, δεν υπάρχει και ούτε ποτέ θα υπάρξει μηχανή που έστω να προσεγγίζει την άνεση και την ασφάλεια (!!) ενός αυτοκινήτου των 9.500Ε.
Άρα το κριτήριο πρέπει να είναι πόσο κοστίζει για να κατασκευαστεί και όχι τι προσφέρει.
re pedia mipos diavazw alla post kai dinw apadiseis se alla??
anarwtieme...
to provlima pu theto den einai se sxesei me ta aftokinita
einai me tin mixani...
exw dt edw kai 5 xronia.
logo tu oti eimai akoma fititis den exw leuta alla duleuw peristasiaka...
mixanologos egina epidei mou aresan ta mixanakia (kai na katastrefw pragmata alla einai allo thema)
autokinito den exw... kai oute thelw na parw diplwma (kai eimai 23...)
auto pu xerw einai pws gia na parw tin pio ftini axiposti mixani prepei na psaxw se metaxirismena...
ti pernw ekei? kati xrepia me ta leuta pu diathetw...
giati? auto rwtaw...
pws dimiurgithike i honda?
eklepse tin texnologia twn europewn kai eftiaxe ftina papia se terasties posotites... kai akoma pulaei...
giati den iparxoun ftina mixanakia? den lew na einai oute me to kilo ute se akrivi analogia me ena autokinito...
alla na einai se sigrisimo megethos!!!
to xt exei minei aparalaxto edw kai ena aiona! ti veltiwsi mu lete?
ektos kai an plirwnw egw gia na kanete to kefi sas eseis me ta 1000 RRRRRRRRRR
dite apla to meridio agoras twn papiwn kathe xrono...
pisteuete pws oloi autoi pernun papi epidei to thelun i epidei exun pitsaries?
pernun papi giati einai FTINOOO!!!
o kathenas bori na xodeuei ta leuta tou opws thelei...
mporei na agorazei kai epixriso koloxarto gia kaliteri aisthisi
me tus ipolipus ti tha ginei?