Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: Πεθάνετε ελεύθερα!

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Φίλε Τakis-kk οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές και θα ήθελα πάνω σε αυτά που έγραψες να απαντήσω.

Α.Μην διανοηθείτε να αφήσετε τον ανθρωπο σας χωρίς αποκλειστική νοσοκόμα, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές νοσηλεύτριες στο γραφείο της προισταμένης ..κουβεντιάζοντας.. αποκλείεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανάγκης, (ξέρετε .. αυτο το κουδουνάκι πάνω απο τα κρεβάτια)
    Βέβαια μετά απο κάποιο ..."δωράκι" όλες γίνονται πολύ πιο πρόθυμες...

1.Εχω δουλέψει σε "ανοιχτο τμήμα" 3 μήνες μόνο και τα υπόλοιπα 6 χρόνια που δουλέυω είμαι σε μονάδα αλλα αυτοί οι 3 μήνες ήταν οι χειρότεροι της ζωής μου. ¨Ημουν συμβασιούχος 6μηνος σε δημόσιο νοσοκομείο και μέσα σε 3 μήνες μάζεψα 20 χρωστούμενα ρεπό!! Το τμήμα είχε 50 περίπου κλίνες και δύναμη νοσηλευτών 7 άτομα για όλες τις βάρδιες!! Αρα 1 μόνον κάθε μέρα δεν δούλευε! Το συνήθες προγραμμα μου ήταν : Απόγευμα μετα πρωί-νυχτα την επομένη νυχτα και μετα πάλι το ίδιο πρόγραμμα. Οχι κουδουνάκι να ακούσω δεν προλάβαινα αλλα ούτε για κατούρημα δεν πήγαινα. Ειχα 50 ασθενείς στους οποίους έιχα να κάνω ένα σωρό φάρμακα αν 2 ώρες. Με το που τελείωνα τα φάρμακα των 8 πχ έπρεπε να δώσω τα φαρμακα των 10.

2.Το κουδουνάκι 9 στις 10 φορές ειναι κάλεσμα του στυλ:Δεν πέφτει ο ορός πράγμα δηλαδή που θα δω στην επόμενη γύρα μου και δεν χρειάζεται να με καλέσει ο άλλος να δω μιας και δεν είναι σημαντικό. Αρα όταν βαρέσει για κάτι σημαντικό δεν θα μπορέσω να πάω γιατί θα με απασχολεί το ασήμαντο.

3.Οι περισσότερες αποκλειστικές απλά δεν ξέρουν τίποτα και απλά βρίσκονται δίπλα στον συγγενή σου. Αν υπήρχε αρκετό προσωπικό δεν θα χρειαζόταν να πάρετε αποκλειστική.

4. Εχω πάρει λεφτα απο συγγενή 2 φορές(2 5ευρα) στα 6 χρόνια αλλά δεν τα ζήτησα ποτέ!!! Και να μη μου τα έδινε πάλι τα ίδια θα έκανα και δεν θα άλλαζα συμπεριφορά. Με έχουν βρίσει χυδαία με έχουν κλοτσήσει στο στήθος με έχουν φτύσει ασθενείς πάνω στα νέυρα τους και στην συγχηση τους αλλα δεν έχω βρίσει ποτέ άσθενη.

Β.Δεν γνωρίζω αν οι του ΕΚΑΒ υπάγονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή όχι , πάντως κατά την έξοδο απο το νοσοκομείο και αφού ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σπίτι του με φορείο ,άρα ασθενοφόρο, η ταρίφα είναι 50ευρώ.

Καμμιά σχέση ΕΚΑΒ και νοσηλευτική!! Και εγώ απορώ γιατί ο κόσμος δίνει λεφτά στον νοσοκόμο που τον μεταφέρει όπουδήποτε εντός και εκτός νοσοκομείου. Δουλειά του έιναι και πληρώνεται. Εχουν κάνει πολλοί περιουσία με αυτόν τον τρόπο.

Γ.Στους γιατρούς που "συναναστράφηκα" , όχι καθηγητές ... πήραν όλοι φακελλάκι.... (οι καθηγητές πήραν φάκελλο...) . Ντρέπομαι!! Αλλά έτσι έγινε ... και... Κανείς δεν το αρνήθηκε...

Σε όσουν το ζητήσανε καταγγελία.Μάλιστα πριν 2 εβδομάδες πιάσανε 2 παλστικούς χειρουργούς στο Θριάσιο μετα απο καταγγελία.
    Σε αυτούς που το δέχτηκαν απλόχερα γιατί το έδωσες? Δώσεις δεν δώσεις ίδια δουλειά θα κάνουν.

Δ.Λόγω επαγγελματικής διαστροφής θα ήθελα να ξέρω πόσους γιατρούς και πόσους νοσηλευτές έχει μία δυτική χώρα (δημόσιους εννοώ) παρόμοιου μεγέθους με τη δική μας.

Γιατρούς δεν ξέρω αλλά νοσηλευτές για ποιες χώρες λές? Πχ Στην μονάδα που είμαι έχουμε 14 κρεβάτια. Το πρωί αναλαμβάνω 2 περιστατικά,το απόγευμα 3 και το βράδυ 4!!
    Στην Αγγλία,Ολλανδία που έχω μια στατιστική π΄ροχειρη πχ είναι 3 νοσηλευτές για κάθε ασθενή σε όλες τις βάρδιες. Εννοειτε οτι βοηθητικό προσωπικό πχ νοσοκόμο και βοηθό θαλάμου έχω μόνο το πρωί. Απόγευμα και νύχτα κάνω τα πάντα εγώ. Στις χώρες που ανέφερα έχουν 2 νοσοκομους σε κάθε βάρδια.
    Στην Ισλανδία που έιναι τάχα μου χειρότερη απο εμάς είναι παραπάνω προσωπικό απο εμάς.
    Στα ιδιωτικά άστα να πάνε η κατασταση είναι χειρότερη όσον αφορά το προσωπικό και η παρεχόμενη φροντίδα είναι χειρότερη(απλά οι ξενοδοχειακές παροχές καλύπτουν όλα τα παραπάνω).

Ε.Και επιτέλους η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα .. αλλά.. λειτούργημα!!

Υπάρχει μάθημα στην σχολή μας με αυτό το θέμα και σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Νομικά απλά να αναφέρω οτι απο την στιγμή που υπάρχει αμοιβή(μισθός) πάυει να είναι λειτούργημα και είναι επάγγελμα.

Βέβαια όπως σε κάθε χώρο έτσι και στο δικό μας υπάρχουν κάλοί αλλα και αρκετοί κακοί. Τα βλέπω κάθε μέρα και με νευριάζει απίστευτα η αδιαφορία τους για τον άρρωστο και η συνεχής προσπάθεια τους να λουφάρουν, να τ'αρπάξουν απο όπου μπορούν, να πάνε για τσιγάρο και άς πεθάνει ο παππούς και άλλα πολλά! Ειδικά στα τμήματα μιας και στις μονάδες τα πράγματα είναι κάαααααπως καλύτερα. Και μόνο που τα σκέφτομαι νευριάζω.
    Α και ελπίζω να μη σας γνωρίσω ποτέ ......στον χώρο της εργασίας μου....
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Αγαπητε drspeed.
    Δεν έχω καμιά διάθεση αντιδικίας μαζί σου, εξ άλλου εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον χώρο της υγείας , το μόνο που έκανα ήταν η κατάθεση προσωπικής εμπειρίας χωρίς να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι.
    Θα μου επιτρέψεις όμως , αφου διάβασα τις παρατηρήσεις σου , και με όλο το θάρος μιας και ανήκεις στη "γενιά" των μαθητών μου να κάνω κι εγω μερικές επισημάνσεις επι των παρατηρήσεών σου....
    1) Δεν γύριζα τα γραφεία μοιράζοντας χρήματα (που ούτως ή άλλως δεν μου περισσεύουν)
    Αλλά η γλώσσα του σώματος και των βλεμάτων μου το επέβαλλαν. Δεν είμαι .. χθεσινός και κάποια πράγματα είμαι σε θέση να τα αναγνωρίζω... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...
    2) Το ότι οι νοσοκόμες ήταν "αραχτές" χωρίς να νοιάζονται δεν έχει να κάνει με το πλήθος των ασθενών . Το ίδιο θα έκαναν με 70 , 170 ή 7 ασθενείς δηλ. τίποτα...
    3) Το ότι κάποιοι γιατροι κοιμόντουσταν την ώρα της βάρδιάς τους , πάλι δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των ασθενών.
    4) Σχετικά με την συνέπεια στο ωράριο των ιατρών του ΙΚΑ .... ουδεν σχόλιον.
    5) Σχετικά με την μεταφορά των ασθενών (σε φορείο) απο το νοσοκομείο στο σπίτι, σίγουρα δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός του κατεπείγοντος όμως αποτελεί μέρος των υποχρεώσεών τους ,
    όπως τουλάχιστον πληροφορήθηκα απο την γραμματεία. Και τη στιγμή που τρία ασθενοφόρα "αυλίζονταν" στον χώρο, ανευ προφανούς ενασχόλησης , γιατί με 50 ευρώ προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν τον ασθενή ενώ αρνούνταν πριν λίγο προφασιζόμενα διάφορα??
    6) Το ότι η οικογένειά σου έχει τη δυνατότητα να σε καλύπτει οικονομικά , είναι πολύ καλό για σένα , αδιάφορο όμως για εμάς, η ιατρική δεν είναι χομπυ πλουσίων , είναι προσφορά Ζωής στους αδύναμους κυρίως (γιαυτό και δεν χαρακτηρίζεται επάγγελμα αλλα λειτουργημα ).
    7) Είμαι σίγουρος ότι σαν γιατροί έχετε δίκαια αιτήματα και πρέπει να τα διεκδικείτε, για το καλό των ασθενών πρώτα και κύρια .

Τέλος πιστεύω ότι αν ξαναδιαβάσεις προσεκτικά τα τελευταία γραφτά σου , θα διαπιστώσεις πως δεν υποστήριξες άριστα τις θέσεις σου.

Σε θαυμάζω και εκτιμώ τις προσπάθειες και τον αγώνα σου στον τομέα της Ιπποκράτειας Επιστήμης , απλά σαν μεγαλύτερος θα σε συμβούλευα (μεγάλη κουβέντα είπα) να μη σηκώνεις στις πλάτες σου το βάρος της υποστήριξης όλου του κλάδου ...

Τάκης Κ.

ΥΓ. Αν Εχεις στη διάθεσή σου επίσημα στοιχεία ασθενών-νοσηλευτικου προσωπικου της ΕΕ θα ήταν ενδιαφέροντα.

Αγαπητέ paramedic.
    Γράφαμε ταυτόχρονα και εκ τω υστέρων είδα τα δικά σου..
    Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε..
    Απλά όταν "χανεις" τον ανθρωπό σου .. είναι τέτοια η συναισθηματική φόρτιση που ... ίσως δικαιολογούνται (?) και κάποιες πικρίες...

Δύσκολη η δουλειά σου..

Ειναι και αργά και πρέπει να πάω για ύπνο..

Ειμαι και λίγο μεγαλούτσικος...

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σε "τσαγιάσω" αν σε πετύχω στο δρόμο (τουλάχιστον θα το ήθελα ...)

Αντε και καλό ξημέρωμα....

Τάκης Κ.

Ούτε να αντιδικήσω έχω πρόθεση μαζί σου ούτε να υπερασπιστώ τεμπέληδες και επίορκους.
    Μπορώ να σου πω ότι εδώ που έχουμε φτάσει πιο εύκολα θα πιστέψω εσένα που είχες μία κακή εμπειρία με το ΕΣΥ παρά κάποιον που είχε μία καλή.
    Αλλά και ο κόσμος αντί να κατακρίνει και να καταγγέλλει τα στραβά και τα ανάποδα δίνει ένα 50άρικο και αγοράζει την ίδια του την σιωπή.
    Όσο για την ιατρική, τελικά θα γίνει χόμπι πλουσίων όπως ήταν και μέχρι πριν 100 χρόνια.Δυστυχώς πάμε προς τα πίσω αντί για μπροστά.Αυτό δεν είναι μία δικιά μου θεωρία.Κάνε μία βόλτα στις ιατρικές σχολές και δες ποιοι είναι μέσα.Το70-80% προέρχεται από οικογένειες άνετες οικονομικά.
    Φτάσαμε στο σημείο που για να ασκήσεις την ιατρική όπως πρέπει στον Δημόσιο τομέα βάζεις και από την τσέπη σου.

Και κάτι άλλο που είπες για το ότι ο ιατρός κοιμάται στην βάρδια του.Αυτό είναι ο λόγος που υπάρχουν 3 εφημερεύοντες ανά ειδικότητα.Έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος σερί 32 ώρες.Θα ήθελες να σε εξετάσει ή να σε χειρουργήσει άυπνος επί 32 ώρες ιατρός.1 είναι στα επείγοντα 1 στην κλινική και 1 τους αλλάζει κάθε 6 ώρες για να ξεκουραστούν λίγο και να πιουν έναν καφέ.Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πάντα 3 ιατροί ανά ειδικότητα σε όλα τα νοσοκομεία.Και υπολόγισε ότι σε μία εφημερία από ένα μόνο τμήμα μπορεί να περάσουν μέχρι και 200 άτομα που το 70% περίπου δεν χρίζουν άμεσης νοσοκομειακής φροντίδας
    Για να καταλάβεις τι παίζει σήμερα είναι Τετάρτη και από την Παρασκευή έχω κάνει 3 εφημερίες και σήμερα κάνω την τέταρτη.Έχω εξετάσει από το πρωί 30 άτομα(εφημερεύω μόνος μου) που είχαν από σκωληκοειδίτιδες μέχρι και πόνο στο νύχι εδώ και 3 ημέρες.Έχω ακούσει τα πάντα σε αυτή την δουλειά.Αν ρωτήσεις λοιπόν αυτόν που ήρθε με το νύχι στις 12 το βράδυ θα σου πει ότι ήμουν αδιάφορος και δεν τον εξέτασα κανονικά, αν ρωτήσεις κάποιον που ήρθε με 4 τεράστια θλαστικά από τούμπα με μηχανάκι θα σου πει ότι έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας. Οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι ο καθένας βασίζει την γνώμη του για το ΕΣΥ στην εμπειρία του.

Για το ΙΚΑ δεν έχω να πω κάτι μιας και δεν έχει σχέση ούτε με το ΕΣΥ ούτε με νοσοκομεία.

Μαζί με εμένα και η γενιά των μαθητών σου όπως είπες φωνάζουμε και πράττουμε μπας και καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο ή έστω ένα μικρό κομμάτι του, που οι δάσκαλοί μας άφησαν να γίνει όπως έγινε, για να μη τον βρουν στα ίδια χάλια και τα δικά μας παιδιά και οι δικοί μας μαθητές.

Πληροφορίες για έγκυρα και επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με άλλες χώρες αλλά και για την Ελλάδα μπορείς να βρεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό σύλλογο που ασχολείται και με Ευρωπαϊκά θέματα.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
    Πλουτάρχου 3 , Αθήνα 10675
    210 7258660-2
    210 7295031-2

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Β.Δεν γνωρίζω αν οι του ΕΚΑΒ υπάγονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή όχι , πάντως κατά την έξοδο απο το νοσοκομείο και αφού ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σπίτι του με φορείο ,άρα ασθενοφόρο, η ταρίφα είναι 50ευρώ.

Καμμιά σχέση ΕΚΑΒ και νοσηλευτική!! Και εγώ απορώ γιατί ο κόσμος δίνει λεφτά στον νοσοκόμο που τον μεταφέρει όπουδήποτε εντός και εκτός νοσοκομείου. Δουλειά του έιναι και πληρώνεται. Εχουν κάνει πολλοί περιουσία με αυτόν τον τρόπο.
    ______________________________________________________________________________
    Το ΕΚΑΒ πλεον προσλαβανει μονο ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ως πληρωματα ασθενοφορου και μονο οσους εχουν τελειωσει το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και εχουν παρει πιστοποιηση.
    επειδη περασα απο το συγκεκριμενο ΙΕΚ μπορω να πω οτι σαφως ειναι διαφορετικη η υλη και ο προτανατολισμος του και ετσι πρεπει φυσικα διοτι ο διασωστης καλειται να παρασχει τις πρωτες βοηθειες να σταθεροποιησει τον ασθενη η τραυματια και να τον μεταφερει με ασφαλεια και συντομα στο πλησιεστερο νοσοκομειο η υγειονομικο σταθμο.
    Η υλη του ιεκ και η θεωρητικη κ πρακτικη εκπαιδευση ειναι σε πολυ καλο βαθμο και γινεται καλη δουλεια. επισης γινονται προσπαθειες να αναβαθμιστει σε επιπεδο τει για μεγαλυτερη και σοβαροτερη καταρτιση.
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1. τα παιδια που βγαινουν απο εκει με γνωσεις κ ορεξη να προσφερουν σπανε τα μουτρα τους σε παλιους συναδελφους που εχουν ξεμεινει απο τις εποχες του ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΝΤΑΞ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ασε τα πολλα πολλα που μας το παιζετε και εξυπνοι. εγω φιλαρακι νεε λενε εχω 20-25 χρονια εχω δει πολλα τα ξερω ολα.(μονο απο εμπειρικες γνωσεις παντα)
    φυσικα δεν ειναι ολοι οι παλιοι ετσι εξαλου ειναι στον ανθρωπο και κατα ποσο αγαπας και σεβεσαι αυτο που κανεις. το παρηγορο ειναι οτι με τα χρονια αδειαζει η δεξαμενη των εμπειρικων και ανεβαινει ο μεσος ορο παροχης υπηρεσιων υγειας.
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2. τα ασθενοφορα ΔΕΝ ειναι ΤΑΞΙ. ειναι το χρωμα κιτρινο αλλα δεν ειναι ταξι και ειναι και λιγα.
    ξερετε ποσα περιστατικα μεταφερει το εκαβ με απλο εμπυρετο η ζαλη μεχρι κ πονοδοντο?
    ποσες φορες παει εμπρος το ασθενοφορο με αθενη που περπαταει κατα τα αλλα κ απο πισω ακολουθει με το ιχ ο συνοδος? (γιατι το καλεσε? για να μπει γρηγορα στο ιατρειο το περιστατικο.)
    δεκτο κ σεβαστο να θελει καποιος τις παροχες υγειας που πληρωνει σε κρατησεις και πολυ ακριβα αλλα δεν σκεφτεται οτι το 20-30λεπτο η παραπανω που θα κανει ασκοπη χρηση ασθενοφορου καποιος αλλος μπορει να αιμοραγει στον δρομο η να εχει εμφραγμα.......................
    το ΕΚΑΒ επισης εχει τις κινητες μοναδες δλδ 2 διασωστες ως πληρωμα και ενα γιατρο μαζι για πολυ σοβαρα περιστατικα με επιπλεον εξοπλισμο και παρουσια γιατρου για αμεση αντιμετωπιση. (ειναι τα ασθενοφορα που εχουν την μεγαλη πορτοκαλι γραμμη στο επανω μερος. ειδικα σε αυτα να κανετε ΠΑΝΤΑ στην ακρη.)
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3. ΔΕΝ υπαρχουν γιατροι για να επανδρωσουν ολες τις μοναδες χρονια τωρα με οτι σημαινει αυτο...
    Α! εχει κ τις μοτοσυκλετες...........(ο βασικος λογος που με ενδιεφερε να γινω διασωστης)
    4. ειναι TDM 900 με πληρωμα διασωστης κ γιατρος ειναι 30 και λειτουργουν 3-5 (ισως λεω κ πολλες) γιατι φυσικα ΔΕΝ υπαρχουν γιατροι.
    το ποσα θα προσεφεραν με την ευκολια προσβασης στα περιστατικα και με τον εξοπλισμο μεχρι να διασωληνωσουν νομιζω ειναι προφανες.
    ΟΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.
    δουλευοντας χρονια εφημεριες κ συνεργαζομενος με το εκαβ σαν τραυματιοφορεας στα επειγοντα ξερω απο κοντα τι περνανε, ποσο δυσκολη και επικυνδυνη μερικες φορες ειναι η δουλεια αυτη. πραγματικα αν ηξερε ο κοσμος η αν εβλεπε με τα δικα μας ματια απο μεσα θα ειχε διαφορετικη εικονα. εμεις παραλαμβανουμε και βλεπουμε αν εχει μπει κολαρο αν πηρε οξυγονο οταν επρεπε αν τον τσουβαλιασαν η εκαναν ολοκληρο αγωνα μεχρι να τον φερουν σε εμας που κανεις δεν φανταζεται γτ δεν τον ειδε.
    Παμε λιγο κ στην εφημερια του οποιουδηποτε δημοσιου νοσοκομειου καταληγει ο καθε χριστιανος με εκαβ η οχι.
    ξεκιναμε στην βαση οτι ο κοσμος δεν φταιει ποτε. μονο ο ασθενης εχει δικιο και ολο το συστημα υγειας υπαρχει για να δουλεψει σωστα και να τον επαναφερει στην προτερα κατασταση υγιη και παραγωγικο.
    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ?
    θα μιλησω για εφημερια γιατι εκει δουλευω εξαλου παραπανω ο γιατρος και ο νοσηλευτης φωτισαν απο την επαγγελματικη του πλευρα ο καθενας και πολυ σωστα.
    Κυριοι ΔΕΝ υπαρχει κοσμος να δουλεψει ΔΕΝ φτανει το προσωπικο ειναι περα απο οριακα ειναι επικινδυνα τα πραγματα.
    δουλευουμε σε ολες τις εφημεριες απογευμα-πρωι η πρωι-νυχτα. εμενα προσωπικα πρεπει να μου χρωσταν γυρω στα 30 ρεπο γτ απλα δεν βγαινει να τα παρω.
    εχουμε να αντιμετωπισουμε τα παντα. τα παντα ομως! απο τον κομματιασμενο νεο ανθρωπο που φερνει σε σακουλα το εκαβ σε εμας κ τις υπολοιπες διαδικασιες αναγνωριση, συγγενεις κτλ που πιστεψτε με δεν θελετε να ξερετε.
    το βαρυ τροχαιο με πολλαπλα καταγματα... ακρωτηριασμους .....πονο και φωνες παντου γυρω σου και γρηγορα να κανεις τις εξετασεις (η χρυση ωρα ) γτ πολλες φορες θα καταληξει χειρουργειο αρων αρων.
    να ειναι 5 στην βαρδια και να ζηταει ταυτοχρονα ο χειρουργος με βαρυ περιστατικο ο καρδιολογος ο ορθοπεδικος ολα επειγον ολα σοβαρα ολα φορεια (απαιτουν 2 τραυ/ρεις)και να σου κανει επιθεση ο τυπακος που εφερε τη γκομενα μεθυσμενη στο ιχ να πας να την παραλαβεις.........
    δικιο εχει ο κοσμος ετσι ξερει ετσι νομιζει ετσι θα ειναι τι να πω........
    σιγουρα δεν μπορω να μιλησω για ολους σιγουρα δυστυχως υπαρχουν πολλοι απο εμας που ειναι επιεικως απαραδεκτοι (ξερετε οτι οι μισοι που βλεπετε ειναι συμβασιουχοι οτι΄ναναι ανεκπεδευτοι κ ακαταλληλοι?) αλλα ξερω οτι οι περισοτεροι δινουμε αγωνα εκει μεσα οσο και οπως μπορουμε εχουμε σωσει ζωες και μακαρι να μπορουσαμε η να μας αφηναν να δωσουμε περισοτερα.
    συγνωμη αν σας κουρασα αλλα καποτε πρεπει να ακουστει και το υπολοιπο προσωπικο περα των γιατρων που ομολογουμενως εχουν περισοτερο δικιο κ απο θεση ευθυνης.
    Υ.Γ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΚΩΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝ ΔΙΝΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΕΚΑΒΙΤΗΣ Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
    σε οποιον δεν αρεσει η δουλεια του απλα αλαζει δουλεια.
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    Αγαπητέ paramedic.
    Γράφαμε ταυτόχρονα και εκ τω υστέρων είδα τα δικά σου..
    Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε..
    Απλά όταν "χανεις" τον ανθρωπό σου .. είναι τέτοια η συναισθηματική φόρτιση που ... ίσως δικαιολογούνται (?) και κάποιες πικρίες...

Δύσκολη η δουλειά σου..

Ειναι και αργά και πρέπει να πάω για ύπνο..

Ειμαι και λίγο μεγαλούτσικος...

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σε "τσαγιάσω" αν σε πετύχω στο δρόμο (τουλάχιστον θα το ήθελα ...)

Αντε και καλό ξημέρωμα....

2) Το ότι οι νοσοκόμες ήταν "αραχτές" χωρίς να νοιάζονται δεν έχει να κάνει με το πλήθος των ασθενών . Το ίδιο θα έκαναν με 70 , 170 ή 7 ασθενείς δηλ. τίποτα...

Τάκης Κ.
    Εχω αντιμετωπίσει πολλές πίκρες συγγενών σαν να ήταν δικός μου συγγενής φίλε μου και γι'αυτο σε καταλαβαίνω.
    Ενδεικτικά να σου πω πέρυσι σε πρωινή μου βάρδια μάνα πιτσιρικά 19 ετών παίρνει τηλέφωνο στον μονάδα. Το σηκώνω και με ρωτάει αν είναι καλά γιατί έχει κακό προαίσθημα. Οχι καλά είναι της λέω τον βλέπω κιόλας.
    10 δευτερολεπτα μετά χτυπάει συνεγερμός στο μονιτορ του. Παω και βλέπω ίσια γραμμή=Ανακοπή...
    Τον επαναφέρω και με την βοήθεια των συναδέλφων. Μετά απο 1 ώρα έρχεται η μανα του έξω απο την μονάδα αφού την είχαμε ειδοποιήσει. Την βλέπω,αρχίζω να κλαίω και πέφτω στην αγκαλιά της και της ζηταω συγνώμη. Αντι να την παρογορώ με παρηγορούσε αυτή.....
    Αυτη μου έλεγε σε ευχαριστώ που τον έσωσες και εγώ της έλεγα συγνωμη που στο έκανα αυτο δεν είπα ψέματα.
    1 μήνα μετά ο πιτσιρικάς απεβίωσε. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές τον έχω δει στον ύπνο μου!Την δε σκηνη της ανακοπής την έχω "παίξει "πολλές φορές στο μυαλό μου μήπως ήταν κάτι που δεν πρόσεξα και δεν έκανα σωστά.
    Δεν είμαστε όλοι αδιάφοροι φίλε μου. Εχουμε ρίξει πολύ ιδρώτα και κλάμα σε αυτόν τον κωλοχώρο...
    Παλεύουμε να σώσουμε άτομα χωρίς τα απαραίτητα και τα στοιχειώδη πολλές φορές.

Α και για να αλλάξουμε λίγο κλίμα: Σιγά μη με τσαγιάσεις τα Ζ δεν πιάνονται....
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Το κακό με τον κλάδο σου το ξέρεις πιο είναι? Οι χειρουργοί και οι διευθυντές που πέρνουν τα χοντρά πακέτα απο τις φαρμακευτικές και τα φακελάκια απο τον κόσμο...
    Και τα ταξίδια -ντεμέκ- σεμινάρια με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τις φαρμακευτικές...

Προσωπικά, και μετά από τροχαίο και νοσηλεία, με αρκετούς στενούς συγγενείς να έχουν νοσηλευτεί για πολύ καιρό....
    Βγάζω το συμπέρασμα ότι, δίνονται λεφτά για μηχανήματα μονο και μόνο γιατί παίζει μίζα....
    Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο ώστε σε κάθε προεκλογική περίοδο να τάζουμε θεσούλες-ψηφαλάκια...
    Και στο κάτω-κάτω, αν οι παροχές καιη περίθαλψη στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι κορυφαίες, τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα κλέφτες θα γίνουν;

Σαν ιατρικός επισκέπτης τους λάδωνα όλους. Διευθυντές κλινικών, επιμελητές, ειδικευόμενους, αγροτικούς, νοσηλευτές...ακόμα και τις καθαρίστριες για να μου λένε τί και πόσοι οροί τρέχουν σε τι δωμάτια! Από δωράκια κρεμούλες προσώπου και βιβλία μέχρι πουτάνες σε ξενοδοχεία σε συνέδρια...

Όμως!
    Όσες φορές νοσηλεύτηκα εγώ ή κάποιος δικός μου στα διάφορα εχώρια νοσοκομεία (και ήταν πολλές οι φορές αυτές, χρόνια πολλά μετά που δεν ήμουν πλέον ο χαρτογιακάς με τη βαλίτσα και τα λάδια) ουδέποτε γύρισε κάποιος από το ιατρικό ή λοιπό προσωπικό να μας ζητήσει το παραμικρό! Ποτέ! Στην Αθήνα ναι, μας ζήτησαν. Για την ακρίβεια σε όλα τα χειρουργεία που υποβλήθηκαν μέλη της οικογένειάς μου μετά το χειρουργείο ηταν παραταγμένοι όλοι να τους ασημώσουμε!
    Στην Κρήτη ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.Ναι, δώσαμε κάτιτίς σε κάποιους που πραγματικά σκίστηκαν να μας βοηθήσουν υπερκερνώντας την κούρασή και το φόρτο εργασίας τους αλλά και εκεί μας κυνηγούσαν να μας τα γυρίσουν πίσω...Και συνήθως ήταν νοσηλευτές ή ειδικευόμενοι. Άνθρωποι που είχαν μέρες να κοιμηθούν και μήνες να πληρωθούν!
    Δεν είναι όλοι λαμόγια.
    Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο χώρο της υγείας. Και σε αυτούς στηρίζεται το σαπισμένο δένδρο την εγχώρειας υγείας και δε σωριάζεται στο έδαφος να το φάνε οι μανίτες...
    Pramedic,
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Σαν ιατρικός επισκέπτης τους λάδωνα όλους. Διευθυντές κλινικών, επιμελητές, ειδικευόμενους, αγροτικούς, νοσηλευτές...ακόμα και τις καθαρίστριες για να μου λένε τί και πόσοι οροί τρέχουν σε τι δωμάτια! Από δωράκια κρεμούλες προσώπου και βιβλία μέχρι πουτάνες σε ξενοδοχεία σε συνέδρια...

Όμως!
    Όσες φορές νοσηλεύτηκα εγώ ή κάποιος δικός μου στα διάφορα εχώρια νοσοκομεία (και ήταν πολλές οι φορές αυτές, χρόνια πολλά μετά που δεν ήμουν πλέον ο χαρτογιακάς με τη βαλίτσα και τα λάδια) ουδέποτε γύρισε κάποιος από το ιατρικό ή λοιπό προσωπικό να μας ζητήσει το παραμικρό! Ποτέ! Στην Αθήνα ναι, μας ζήτησαν. Για την ακρίβεια σε όλα τα χειρουργεία που υποβλήθηκαν μέλη της οικογένειάς μου μετά το χειρουργείο ηταν παραταγμένοι όλοι να τους ασημώσουμε!
    Στην Κρήτη ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.Ναι, δώσαμε κάτιτίς σε κάποιους που πραγματικά σκίστηκαν να μας βοηθήσουν υπερκερνώντας την κούρασή και το φόρτο εργασίας τους αλλά και εκεί μας κυνηγούσαν να μας τα γυρίσουν πίσω...Και συνήθως ήταν νοσηλευτές ή ειδικευόμενοι. Άνθρωποι που είχαν μέρες να κοιμηθούν και μήνες να πληρωθούν!
    Δεν είναι όλοι λαμόγια.
    Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο χώρο της υγείας. Και σε αυτούς στηρίζεται το σαπισμένο δένδρο την εγχώρειας υγείας και δε σωριάζεται στο έδαφος να το φάνε οι μανίτες...
    Pramedic,
    ______________________________________________________________________________
    Από δωράκια κρεμούλες προσώπου και βιβλία μέχρι πουτάνες σε ξενοδοχεία σε συνέδρια...

αλλοι κανουμε την λατζα κ αλλοι ειναι στην καβατζα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    (να χαλαρωσουμε λιγο οχι γτ ειναι για γελια αλλα δεν θα λυθει σε ενα φορουμ)
    να ειμαστε ολοι γεροι κ να παιζουμε τα φωτα στην εθνικη
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Δεν δουλεύω στον χώρο της υγείας , άλλα, δυστυχώς , για πολλά χρόνια χρησιμοποίησα το ΕΣΥ λόγο προβλημάτων υγείας των γονιών μου.

Το ότι οι υποδομές στο ΕΣΥ είναι μπουρδ€λο , δεν χρειάζεται να το πω εγώ…
    Μέσα , όμως , σε συνθήκες τριτοκοσμικού χάους , υπάρχουν τα «γιατρουδακια» , οι νέοι αυτοί επιστήμονες που είναι οι σύγχρονοι ΗΡΩΕΣ της κοινωνίας μας ….
    Με μάτια κόκκινα από την αϋπνία , με δεκάδες περιστατικά που χρίζουν αποφάσεων ζωής-θανατου , με γραφεία – τουαλέτες , με εφημερία εξωτερικών ιατρείων που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ,με έλλειψη στοιχειωδών μέσων ,παλεύουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται…
    Κανένας ΔΕΝ μου ζήτησε τίποτα ….
    Σε όσους ΕΓΩ πήγα να δώσω , ντραπήκαν (και ντράπηκα) για την ξεφτιλα του κράτους μας …
    Ένα κουτί γλυκά , προς όλο το προσωπικό και ένα από καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ήταν τελικά το καλύτερο «φακελάκι» ...
    Οι περισσότεροι γιατροί ΔΕΝ είναι αυτοί που δείχνει ο Τριανταφυλλόπουλος…
    οι περισσότεροι γιατροί είναι ΗΡΩΕΣ…

είναι ΝΤΡΟΠΗ να συγκρίνουμε το ΥΨΙΣΤΟ λειτούργημα του γιατρού με οτιδήποτε άλλο….
    Ακόμα και με τους …αρεοπαγίτες (μην χεσω)

ΥΓ: για τους νοσηλευτές έχω την ιδα άποψη….
    Παρ όλο που τρώνε ΟΛΑ τα σκατα (στην κυριολεξία) , παρ όλο που είναι 1-2 για 20 θαλάμους , παρ όλο που επάνω τους ξεσπα ο κάθε πονεμένος συγγενής , αυτοί βρίσκουν το κουραγειο ….
    + Στο post σου

Αλλά δυστυχώς λίγοι είναι οι ρομαντικοί που θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι λειτούργημα.... και δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με την νοοτροπία του ανθρώπου!
    Το θέμα είναι ότι και πολλές φορές ένα φακελάκι δε σώζει ζωές όχι γιατί δε μπορεί αλλά... ας το αφήσω εδώ καλύτερα.
    Στον κλάδο υπάρχουν αυτοί που αγαπάνε αυτό που κάνουν και άλλοι που το βλέπουν με άλλο μάτι( πολιτικό, αφαίμαξη κοκ).
    Δυστυχώς δεν υπάρχει κράτος μόνο παρακράτος, ας ελπίσουμε ότι εκτός από τα μέτρα τα οικονομικά που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι φίλοι, να μας έδωσαν μέτρα και ένα βιβλίο για το πως λειτουργεί το σύστημα υγείας έξω.

Δε θα πω άλλα, δεν υπάρχει και λόγος.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF