Φίλε Τakis-kk οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές και θα ήθελα πάνω σε αυτά που έγραψες να απαντήσω.
Α.Μην διανοηθείτε να αφήσετε τον ανθρωπο σας χωρίς αποκλειστική νοσοκόμα, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές νοσηλεύτριες στο γραφείο της προισταμένης ..κουβεντιάζοντας.. αποκλείεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανάγκης, (ξέρετε .. αυτο το κουδουνάκι πάνω απο τα κρεβάτια)
Βέβαια μετά απο κάποιο ..."δωράκι" όλες γίνονται πολύ πιο πρόθυμες...
1.Εχω δουλέψει σε "ανοιχτο τμήμα" 3 μήνες μόνο και τα υπόλοιπα 6 χρόνια που δουλέυω είμαι σε μονάδα αλλα αυτοί οι 3 μήνες ήταν οι χειρότεροι της ζωής μου. ¨Ημουν συμβασιούχος 6μηνος σε δημόσιο νοσοκομείο και μέσα σε 3 μήνες μάζεψα 20 χρωστούμενα ρεπό!! Το τμήμα είχε 50 περίπου κλίνες και δύναμη νοσηλευτών 7 άτομα για όλες τις βάρδιες!! Αρα 1 μόνον κάθε μέρα δεν δούλευε! Το συνήθες προγραμμα μου ήταν : Απόγευμα μετα πρωί-νυχτα την επομένη νυχτα και μετα πάλι το ίδιο πρόγραμμα. Οχι κουδουνάκι να ακούσω δεν προλάβαινα αλλα ούτε για κατούρημα δεν πήγαινα. Ειχα 50 ασθενείς στους οποίους έιχα να κάνω ένα σωρό φάρμακα αν 2 ώρες. Με το που τελείωνα τα φάρμακα των 8 πχ έπρεπε να δώσω τα φαρμακα των 10.
2.Το κουδουνάκι 9 στις 10 φορές ειναι κάλεσμα του στυλ:Δεν πέφτει ο ορός πράγμα δηλαδή που θα δω στην επόμενη γύρα μου και δεν χρειάζεται να με καλέσει ο άλλος να δω μιας και δεν είναι σημαντικό. Αρα όταν βαρέσει για κάτι σημαντικό δεν θα μπορέσω να πάω γιατί θα με απασχολεί το ασήμαντο.
3.Οι περισσότερες αποκλειστικές απλά δεν ξέρουν τίποτα και απλά βρίσκονται δίπλα στον συγγενή σου. Αν υπήρχε αρκετό προσωπικό δεν θα χρειαζόταν να πάρετε αποκλειστική.
4. Εχω πάρει λεφτα απο συγγενή 2 φορές(2 5ευρα) στα 6 χρόνια αλλά δεν τα ζήτησα ποτέ!!! Και να μη μου τα έδινε πάλι τα ίδια θα έκανα και δεν θα άλλαζα συμπεριφορά. Με έχουν βρίσει χυδαία με έχουν κλοτσήσει στο στήθος με έχουν φτύσει ασθενείς πάνω στα νέυρα τους και στην συγχηση τους αλλα δεν έχω βρίσει ποτέ άσθενη.
Β.Δεν γνωρίζω αν οι του ΕΚΑΒ υπάγονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή όχι , πάντως κατά την έξοδο απο το νοσοκομείο και αφού ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σπίτι του με φορείο ,άρα ασθενοφόρο, η ταρίφα είναι 50ευρώ.
Καμμιά σχέση ΕΚΑΒ και νοσηλευτική!! Και εγώ απορώ γιατί ο κόσμος δίνει λεφτά στον νοσοκόμο που τον μεταφέρει όπουδήποτε εντός και εκτός νοσοκομείου. Δουλειά του έιναι και πληρώνεται. Εχουν κάνει πολλοί περιουσία με αυτόν τον τρόπο.
Γ.Στους γιατρούς που "συναναστράφηκα" , όχι καθηγητές ... πήραν όλοι φακελλάκι.... (οι καθηγητές πήραν φάκελλο...) . Ντρέπομαι!! Αλλά έτσι έγινε ... και... Κανείς δεν το αρνήθηκε...
Σε όσουν το ζητήσανε καταγγελία.Μάλιστα πριν 2 εβδομάδες πιάσανε 2 παλστικούς χειρουργούς στο Θριάσιο μετα απο καταγγελία.
Σε αυτούς που το δέχτηκαν απλόχερα γιατί το έδωσες? Δώσεις δεν δώσεις ίδια δουλειά θα κάνουν.
Δ.Λόγω επαγγελματικής διαστροφής θα ήθελα να ξέρω πόσους γιατρούς και πόσους νοσηλευτές έχει μία δυτική χώρα (δημόσιους εννοώ) παρόμοιου μεγέθους με τη δική μας.
Γιατρούς δεν ξέρω αλλά νοσηλευτές για ποιες χώρες λές? Πχ Στην μονάδα που είμαι έχουμε 14 κρεβάτια. Το πρωί αναλαμβάνω 2 περιστατικά,το απόγευμα 3 και το βράδυ 4!!
Στην Αγγλία,Ολλανδία που έχω μια στατιστική π΄ροχειρη πχ είναι 3 νοσηλευτές για κάθε ασθενή σε όλες τις βάρδιες. Εννοειτε οτι βοηθητικό προσωπικό πχ νοσοκόμο και βοηθό θαλάμου έχω μόνο το πρωί. Απόγευμα και νύχτα κάνω τα πάντα εγώ. Στις χώρες που ανέφερα έχουν 2 νοσοκομους σε κάθε βάρδια.
Στην Ισλανδία που έιναι τάχα μου χειρότερη απο εμάς είναι παραπάνω προσωπικό απο εμάς.
Στα ιδιωτικά άστα να πάνε η κατασταση είναι χειρότερη όσον αφορά το προσωπικό και η παρεχόμενη φροντίδα είναι χειρότερη(απλά οι ξενοδοχειακές παροχές καλύπτουν όλα τα παραπάνω).
Ε.Και επιτέλους η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα .. αλλά.. λειτούργημα!!
Υπάρχει μάθημα στην σχολή μας με αυτό το θέμα και σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Νομικά απλά να αναφέρω οτι απο την στιγμή που υπάρχει αμοιβή(μισθός) πάυει να είναι λειτούργημα και είναι επάγγελμα.
Βέβαια όπως σε κάθε χώρο έτσι και στο δικό μας υπάρχουν κάλοί αλλα και αρκετοί κακοί. Τα βλέπω κάθε μέρα και με νευριάζει απίστευτα η αδιαφορία τους για τον άρρωστο και η συνεχής προσπάθεια τους να λουφάρουν, να τ'αρπάξουν απο όπου μπορούν, να πάνε για τσιγάρο και άς πεθάνει ο παππούς και άλλα πολλά! Ειδικά στα τμήματα μιας και στις μονάδες τα πράγματα είναι κάαααααπως καλύτερα. Και μόνο που τα σκέφτομαι νευριάζω.
Α και ελπίζω να μη σας γνωρίσω ποτέ ......στον χώρο της εργασίας μου....
![]()
![]()