Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Xt660z Tenere 08

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Σταμάτα να αλλάζεις μπαταρίες και ανορθωτές. Η φίσα φταίει. Βρες κάποιον να στη φτιάξει. Γιατί τη δική μου την έφτιαξαν και τη δική σου δεν μπορούν. Διαφορετική είναι?

Νικολα..
    Sent from me using a computer.

Μέλος
    Τελικα περασα δεματικο απο πανω απο την φισα μεχρι κατω στον ανορθωτη και το εσφιξα γερα,ελπιζω να μη σπασει η φισα απο κραδασμους,
    Η φισα λιγο να ανεβει πιο πανω αμεσως η μπαταρια δεν φορτωνει,
    και παλι μερσι,

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nicolas Προβολή μηνύματος
    Τελικα περασα δεματικο απο πανω απο την φισα μεχρι κατω στον ανορθωτη και το εσφιξα γερα,ελπιζω να μη σπασει η φισα απο κραδασμους,
    Η φισα λιγο να ανεβει πιο πανω αμεσως η μπαταρια δεν φορτωνει,
    και παλι μερσι,

Κοφτην και φτιάξε άλλη φίσα. Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις αρσενικά και θυληκά φισάκια να τα αντικαταστήσεις?

Moderator
    Ρε τρελέ επιστήμονα τι του λες? Να κόψει την πλεξούδα? Μήπως αυτή έπρεπε να είναι η τελευταία επιλογή?

Νικόλα το έχεις ακούσει ότι τα εργαλεία κάνουν το μάστορα? ΠάΝΕ το μηχανάκι σε έναν ΜΑΣΤΟΡΑ να στο φτιάξει. Οι ακροδέκτες θέλουν το εργαλείο τους. Δεν βάζεις κατσαβίδια και δεματικά και λες ότι το έφτιαξες ούτε κόβεις ράβεις καλώδια κατά το δοκούν. Αυτός που έχει τα μέσα και τις γνώσεις, μπορεί και ακροδέκτες να σου αλλάξει και φίσα κτλ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Terminal Removal Tool Set.jpg 
Προβολές:	195 
Μέγεθος:	36,5 KB 
ID:	315275

Όνομα:	terminal_05_T.jpg 
Προβολές:	195 
Μέγεθος:	37,7 KB 
ID:	315276

Μέλος
    ωραια εργαλεια,
    αν δεις αυτα που δουλευε ο δικος μου ηλεκτρολογος θα γελαγες,
    Παντως ευχαριστω για ολα,

Τι παραπάνω να έχει λίγο εξάσκηση στο να βγάζεις ακροδέκτες απο το πλαστικό καβούκι με ένα δοκιμαστικό κατσαβιδάκι απο μια συλλογή με κατσαβίδια?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Τι παραπάνω να έχει λίγο εξάσκηση στο να βγάζεις ακροδέκτες απο το πλαστικό καβούκι με ένα δοκιμαστικό κατσαβιδάκι απο μια συλλογή με κατσαβίδια?
    Είναι σαν να προσπαθείς να βγάλεις το ραδιοcd του αυτοκινήτου σου με ένα σετ κατσαβίδια.

Ακόμα και αν πας σε ένα φίλο που έχει το κατάλληλο εργαλείο για το δικό του ραδιο cd δεν είσαι σίγουρος ότι κάνει στο δικό σου.

Αν θέλεις να δεις πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν πάτα metripack στο google και επέλεξε να σου δείξει εικόνες.

Εδώ.. https://www.google.gr/search?q=metri...w=1920&bih=923

Ακόμα και η συλλογή που έβαλα παραπάνω δεν κάνει για όλους του τύπους και τα μεγέθη που υπάρχουν.

Το ίσιο κατσαβιδάκι Νο3 και το σφυρί μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές αλλά δεν μπορούν να τις κάνουν σωστά.

Αν είναι εύκολο να βρεις φίσα που να ταιριάζει στον ανορθωτή τότε κόβεις πετάς την παλιά και αγοράζεις μια καινούρια μαζί με ακροδέκτες και τελειώσες. Σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεσαι το σωστό εργαλείο για να αφαιρέσεις τους ακροδέκτες και να τους αλλάξεις ή να σφίξεις τα καλώδια επάνω τους.
    Δες εδώ την διαδικασία σε μια τυπική στρογγυλή φύσα με ακροδέκτες που έχουν δυο μεταλλικά ελάσματα για να ασφαλίζουν και πες μου πως θα τα αφαιρούσες με ένα ίσιο κατσαβίδάκι. Στο τέλος της διαδικασία δείχνει και το κατάλληλο εργαλείο για την αφαίρεση το οποίο είναι παρόμοιο με εκείνο που πόσταρα παραπάνω στο κατάλληλο μέγεθος.
    Εδώ. http://www.rodandcustommagazine.com/...ther_pack.html

Η γνώμη μου είναι πως με αυτά τα πράγματα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Σε αντίθετη περίπτωση ευκολα από ένα τέτοιο..

Όνομα:	4a6af02e.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	46,8 KB 
ID:	318362

Καταλήγουμε με ένα τέτοιο.

Όνομα:	216219_10150Capo Burned.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	94,9 KB 
ID:	318363

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το πανω (λιωμενη φισα πηνιων)το εχω παθει σε παλιο μηχανακι που τωρα κανω ανακατασκευη
    για το λογο αυτο προκειται να κανω ειδικα τις συγκεκριμενες συνδεσεις κολλητες με καλαι, διπλο θερμοσυστελλομενο και μακαρονι για προστασια

Στην πρώτη περίπτωση φίλε μου θα έκοβα την φίσα και ή θα έβρισκα άλλη να κολλήσω με καινούρια φίς και πλαστικό ή αν δεν έβρισκα το πλαστικό κάλυμα, θα έπαιρνα 3 φίς θα κολλούσα τα καλώδια και θα τα μόνωνα με θερμοστελόμενο για να μην καταλήξω στην 2η περίπτωση.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Στην πρώτη περίπτωση φίλε μου θα έκοβα την φίσα και ή θα έβρισκα άλλη να κολλήσω με καινούρια φίς και πλαστικό ή αν δεν έβρισκα το πλαστικό κάλυμα, θα έπαιρνα 3 φίς θα κολλούσα τα καλώδια και θα τα μόνωνα με θερμοστελόμενο για να μην καταλήξω στην 2η περίπτωση.
    Επειδή δεν καταλαβαίνω τι μου λες και για να μην το κουράζουμε.

Ο ανορθωτής του χτ είναι αυτός.

Όνομα:	A.XT660RX.jpg 
Προβολές:	76 
Μέγεθος:	3,9 KB 
ID:	318378

Αν έχει πρόβλημα η φίσα της πλεξούδας ή την επισκευάζεις ή την αλλάζεις.

Η Yamaha δεν την δίνει ξεχωριστά αλλά με όλη την πλεξούδα. Αν στραφείς στο εμπόριο θα πρέπει να βρεις μια θηλυκή υποδοχή που να ταιριάζει στον ανορθωτή και είναι "αδιάβροχη".
    Αν δεν καταφέρεις να βρεις στο εμπόριο είσαι υποχρεωμένος να φτιάξεις αυτή που έχεις. Δεν υπάρχουν καλώδια να κολλήσεις. Δεν είναι σαν των honda που ο ανορθωτής έχει καλώδια με ένα φισάκι στην άκρη τους ώστε να τα ενώσεις με αυτά της πλεξούδας με θερμοσυστελλόμενο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω τι θα εκανα:
    με τον ανορθωτη στο χερι θα εψαχνα σε εξειδικευμενα καταστηματα να βρω φισα που να ταιριαζει
    αν δεν εβρισκα θα επαιρνα θυληκα φισακια μονωμενα καλης ποιοτητας και θα τα εβαζα πανω ενα-ενα και θα κοιταγα να πιασω καπου σταθερα το κομματι της πλεξουδας ωστε να μη ζοριστουν μηχανικα σε καμμια περιπτωση
    καπου ακουσα οτι ενας ηλεκτρολογος χρησιμοποιησε ειδικη σιλικονη την οποια εχυσε μεσα στην υποδοχη εχοντας κουμπωμενα τα φισακια κι οταν αυτη στερεοποιηθηκε δημιουργησε αντιστοιχη αφαιρουμενη αρσενικη υποδοχη αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα με xt660z tenere
    από bone_it στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2022, 11:13
  2. Ηλεκτρικό πρόβλημα σε Honda; Και όμως...
    από satel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2010, 10:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF