Αλλη μια κουβέντα για το φούτσο. Εμπρός παλληκάρια, ρίχτε τα σύνορα. Όλοι είμαστε αδέλφια και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και με κανέναν.
Cpt... το γράφει άμεσα και ο Κονδύλης... και αναφέρεται και έμμεσα απο τον Sun-Tzu. Η νίκη ενός πολέμου ξεκινάει απο την περίοδο της ειρήνης.Το Ci vis pacem para bellum το είπε ο Κονδύλης;;;;
Επίσης ναι ρε φίλε.. έχω μείνει πίσω... γιατί θυμάμαι οτι για να περάσεις να μπείς στα ΟΥΚ πέρναγες μια διαβολοβδομάδα που απο όσο θυμάμαι πάλι, πήγαινες εθελοντικά απο μονάδα μετά απο επιλογή. Αν τώρα οι παρελαύνοντες ήταν υπαξιωματικοί/έφεδροι/μόνιμοι είναι κάτι όντως που δεν γνωρίζω.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ρε παιδια το λινκ πρεπει να λεει πως ατομα της χρυσης αυγης φωναζαν αυτο το συνθημα και οχι οι βατραχανθρωποι.. Αυτοι το πιο "τραβηγμενο" που εχουν φωναξει ειναι το Μακεδονια ξακουστη.
Μπαινω στο merge...
"Γιαννη αφησε τον δικο μου"
εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
---------------------------------------------
Professor Einstein, does New York stop by this train?
Νομίζω ο κάπταιν θα μας λύσει την απορία όπου να ναι.. νόμιζα πάντως ότι ήταν πολύ πρόσφατο.. ανακύκλωση απ' ότι φαίνεται..Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Ναι,μεγαλος φιλοσοφος!!!
τον ελεγαν νομιζω Lockheed Martin Corporation...καπως ετσι!!!
Aγορασε στα παιδια σου G.I.Joe και νεροπιστολα να ειναι ετοιμα οταν μεγαλωσουν!![]()
![]()
Οι G.I.Joe (τους οποίους καραγούσταρα και είχα 2 ντουζινες...) και τα νεροπίστολα νομίζω ότι περισσότερο έχουν να κάνουν με τα στερεότυπα της κοινωνίας και "το κοριτσάκι παίζει με κούκλες" και "το αγοράκι παίζει με action man και αεροβόλα" παρά με προπαγάνδα κτλπ.. Μπορούμε γενικά να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις επί ώρες, μέρες.. δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά.. νομίζω ότι η νεότερη πολεμική ιστορία έχει πολλά παραδείγματα.. αν δεν πείθουν αυτά τότε σίγουρα εγώ δεν μπορώ να πείσω.. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάθε φορά θεωρείτε τον κάθε στρατιωτικό, από έναν απλό εφοδιαστή - δκτικό, μέχρι έναν που υπηρετεί στα υποβρύχια, έναν χειριστή, έναν μηχανικό Α/Φ εώς έναν αλεξιπτωτιστή στρατόκαυλο.. "άρρωστο" και σίγουρα πολεμοχαρή.. Μάλλον... επειδή αυτός γνωρίζει τι να περιμένει.. δεν αρέσκεται στην ιδέα μιας συμπλοκής..
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
+125Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αλλη μια κουβέντα για το φούτσο. Εμπρός παλληκάρια, ρίχτε τα σύνορα. Όλοι είμαστε αδέλφια και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και με κανέναν.
και το αιγαίο ανήκει στα ψάρια..:rotflmao:
συγνώμη δεν κρατήθηκα..
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
Στις πόσες έλξεις πήδηξες στο νερό, όπως λέγανε "πότε ωρίμασε η μπανάνα" ???Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Πέρασα και το ΣΟΣΟΕΚ και το Κ/Δ και την Σχαλ φιλε μου.Το χαλαρό εχει να κάνει με την περιπέτεια αν εξαιρεσεις τον αντάρτη στις Λακες που είχε χιόνια.Κολύμπησες στον αράπη;![]()
Το νερόφιδο, τον Διαμαντή που κολυμπούσε μέσα, το κατάλαβες ?![]()
Επειδή έκανα και εκπαιδευτής σχολείων εκεί, ο εναλλακτικός "αντάρτης" στο Γιαννίτσι (Κερδύλια), πίσω από τα Στεφανινά, ήταν πιο ζόρικος. Εκτός από χιόνι είχε και λύκους....
Στις Λάκες σου έτρωγαν το μπεργκιν τα αγριογούρουνα...![]()
Και πριν τη διαβολοβδομάδα, έπρεπε να έχεις αντέξει ήδη πεντέμιση μήνες στα πάνδεινα, ώστε να αξιωθείς να αποφοιτήσεις....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Cpt... το γράφει άμεσα και ο Κονδύλης... και αναφέρεται και έμμεσα απο τον Sun-Tzu. Η νίκη ενός πολέμου ξεκινάει απο την περίοδο της ειρήνης.
Επίσης ναι ρε φίλε.. έχω μείνει πίσω... γιατί θυμάμαι οτι για να περάσεις να μπείς στα ΟΥΚ πέρναγες μια διαβολοβδομάδα που απο όσο θυμάμαι πάλι, πήγαινες εθελοντικά απο μονάδα μετά απο επιλογή. Αν τώρα οι παρελαύνοντες ήταν υπαξιωματικοί/έφεδροι/μόνιμοι είναι κάτι όντως που δεν γνωρίζω.
Gandalf![]()
Για τους λύκους ειχαν πει προσωπικά δεν ειχα δει είχανε γεμιστήρες οι εκπαιδευτές για το λόγο αυτό αλλά δεν χρειάστηκαν.Έλξεις δεν θυμάμαι αλλα επεσα βεβαίως βεβαίως μεσα.Φιδάκια δεν φαινόταν γιατι το νερό ηταν σκατι.:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg_950 S
Στις πόσες έλξεις πήδηξες στο νερό, όπως λέγανε "πότε ωρίμασε η μπανάνα" ???
Το νερόφιδο, τον Διαμαντή που κολυμπούσε μέσα, το κατάλαβες ?![]()
Επειδή έκανα και εκπαιδευτής σχολείων εκεί, ο εναλλακτικός "αντάρτης" στο Γιαννίτσι (Κερδύλια), πίσω από τα Στεφανινά, ήταν πιο ζόρικος. Εκτός από χιόνι είχε και λύκους....
Στις Λάκες σου έτρωγαν το μπεργκιν τα αγριογούρουνα...![]()
Μία διευκρίνιση εδώ. Το ΕΤΑ είναι όντως πολύ σπάνιο να το περάσει κληρωτός (ένας που ήξερα ήταν ο μικρός αδελφός του υποδιοικητή του αφού πήρε την πουλάδα στατικού ιμάντα).Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στα ΟΥΚ και στο ΕΤΑ ειναι ΟΛΟΙ μονιμοι μαγε...
Εχεις μείνει πίσω μΕ φαινεται
Υψωμα Κανδήλι...![]()
Τα ΟΥΚ είναι σχολείο με αποφοιτήριο τίτλο εκπαίδευσης των ΕΔ ξηράς . Από εκεί περνάνε και στελέχη και κληρωτοί. Η μονάδα που τους εκπαιδεύει είναι η ΜΥΚ του Ναυτικού. Από όσο ξέρω τα στελέχη της είναι μόνιμα και αυτοί πρέπει να απεικονίζονται στο video...![]()
Μαζι σου ρε φιλε,ναι,Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
...στον δρόμο λοιπόν.
Δεν ξεχνώ τα μάτια ενός γεράκου που καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι σε ένα χαμηλό μπαλκόνι παλιού σπιτιού, όταν -νύκτα ακόμη- επιστρέφαμε στρδο από το πρωινό τρέξιμο. Φωνάζοντας, φυσικά.
...τα μάτια του λάμπανε, χαιρετούσε αργά κουνώντας τα δυό χέρια, και είχε ριγμένη στα πόδια του μια σημαία...η κυρά του ήταν δίπλα του όρθια. Και είχε μείον βαθμούς...![]()
να πολεμησουμε για το παππου,
να θυμηθουμε Κανδυλια 7αρες πορειες βολες,
ενα χρονο στη 35μκ Κυπρο το 92,
7ημερα,4ημερα στο χιονι,παραλλαγες,προσβολες στοχων,καλυψεις,αποκρυψεις εκπαιδευσεις,καψονια κλπ κλπ...
Για ΠΟΙΟΝ????
Ποιος στηριζει/προστατευει τον παππου μεχρι να ερθει η ωρα να σταθω εγω αναμεσα α΄αυτον και στον εχθρο????
Για να βγει ο Αρσενης μολις φας τη σφαιρα να πει πως επαθες Βερτικο και επεσες στο χαντακι????
Το προβλημα δεν ειναι το Θαρρος η οι Ικανοτητες...ειναι το Ιδανικο!!!!
...cause the place seems still alive...
Δεν τα λες όλα όμως....Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
.................................................................................................... ................................................
(...όταν σε πιάνει το χάραμα πλησιάζοντας στο πεδίο βολής μετά από 45χλμ, με καμιά 20αριά κιλά στην πλάτη, φωνάζουν όλοι...και εκείνοι που μέχρι τότε δεν είχαν βγάλει τσιμουδιά)![]()
Αν στην βολή ο λόχος σου αντέξει και νικήσει στο διαγωνισμό τους άλλους λόχους, τότε τον κλείνουν για μια εβδομάδα με τιμητική άδεια, από τον λοχαγό σου μέχρι τους "γρασουλίνους", που μόλις ήρθαν από το κέντρο.......![]()
![]()
![]()
Το ΕΤΑ δεν ειναι σχολείο αλλά μονάδα.Η ΜΥΚ έγινε ΔΥΚ και δεν πανε κληρωτοί γιατι δεν προλαβαίνουν να πάνε λόγω μείωσης θητείας.Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg_950 S
Μία διευκρίνιση εδώ. Το ΕΤΑ είναι όντως πολύ σπάνιο να το περάσει κληρωτός (ένας που ήξερα ήταν ο μικρός αδελφός του υποδιοικητή του αφού πήρε την πουλάδα στατικού ιμάντα).
Τα ΟΥΚ είναι σχολείο με αποφοιτήριο τίτλο εκπαίδευσης των ΕΔ ξηράς . Από εκεί περνάνε και στελέχη και κληρωτοί. Η μονάδα που τους εκπαιδεύει είναι η ΜΥΚ του Ναυτικού. Από όσο ξέρω τα στελέχη της είναι μόνιμα και αυτοί πρέπει να απεικονίζονται στο video...![]()
Τότε θα πέρασε πολύς καιρός.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
Το ΕΤΑ δεν ειναι σχολείο αλλά μονάδα.Η ΜΥΚ έγινε ΔΥΚ και δεν πανε κληρωτοί γιατι δεν προλαβαίνουν να πάνε λόγω μείωσης θητείας....Μάλλον θα άλλαξαν και τα αρκεβούζια και τα γιαταγάνια, που μας χρέωναν με τα 108...
Στα χρόνια μου το ΕΤΑ , εκτός από μονάδα με αντικείμενο τις βαθιές διεισδύσεις/δολιοφθορές στα μετόπισθεν του εχθρού, εκπαίδευε και τα στελέχη των ΕΔ σε άλματα ελευθέρας πτώσης..
![]()
Χμ...εδώ διέγραψα και αυτό που έγραψα. Και όχι κατά λάθος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg_950 S
Δεν τα λες όλα όμως....![]()
Θα τα πούμε κάποιαν άλλη φορά, από κοντά ίσως...![]()
![]()
Εχεις λάθος ποτε το τμήμα δεν εκπαίδευε.Αυτο το έκανε η ΣΧΑΛ με το σχολείο ελευθέρας και ειδικά επι τούτου σχολεία (μεγάλων υψων κτλ).Το κομμάτι της αποστολής που λες ισχύει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg_950 S
Τότε θα πέρασε πολύς καιρός....Μάλλον θα άλλαξαν και τα αρκεβούζια και τα γιαταγάνια, που μας χρέωναν με τα 108...
Στα χρόνια μου το ΕΤΑ , εκτός από μονάδα με αντικείμενο τις βαθιές διεισδύσεις/δολιοφθορές στα μετόπισθεν του εχθρού, εκπαίδευε και τα στελέχη των ΕΔ σε άλματα ελευθέρας πτώσης..
![]()
![]()