Παναγιώτη, Βασίλη, Μπάμπη σας ευχαριστώ γι αυτό το ταξιδιωτικό.
+ πεσμένο 8.Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Το έχω σιχαθεί το γραφείο…
Θέλω να βγω έξω με τα παιδιά να έχω προκλήσεις, δυσκολίες και σταυροδρόμια…
Γι’ αυτό αγαπάω τόσο πολύ τα ταξίδια…
Γιατί πρέπει να σκέφτεσαι….
Διάβασα το τέλος του ταξιδιού σε ένα διάλλειμα από την δουλειά. Στο ένα παράθυρο έχω εσάς και το ταξίδι σας και στο άλλο χιλιάδες γραμμές κώδικα. Σκατά...
Όπως γράφτηκε και στο La battaglia di Algeri, μου πέρασες και εμένα την αίσθηση του ταξιδιού με απόλυτη επιτυχία. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να ξενερώσω λίγο με την Αλγερία, αλλά θα το αναλύσω παρακάτω. Ενισχύθηκε η άποψη μου για τα ταξίδια και τους ανθρώπους που συναντάς σε αυτά με μερικές προτάσεις σου.
Η απομόνωση του κράνους και του δρόμου που αναφέρεις έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την έμψυχη διάθεση για φιλοξενία και βοήθεια που προσφέρουν οι άνθρωποι στους ταξιδιώτες. Η αντίθεση αυτή μαζί με τις δυσκολίες που για εμένα είναι, ηλιθιοδώς ίσως, καλοδεχούμενες είναι πιστεύω αυτά που γεμίζουν, εμένα, σε ένα ταξίδι. Τα κάνει όλα να φαίνονται πιο αληθινά. Ξέφυγα και λέω μαλακίες πάλι...
Πάμε στην Αλγερία λοιπόν. Εγώ απογητεύτηκα. Δεν είδα κάτι που δεν θα μπορούσα να βρω σε γειτονική χώρα, όσο μπορώ βέβαια να το πω αυτό από την ματιά του παρατηρητή. Αναμφίβολα έχει την αίσθηση του δύσκολου, του επικύνδινου και του απαγορευμένου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετό αυτό για εμένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να μειώσω ούτε στο ελάχιστο αυτό που κάνατε αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει η όλη ταλαιπωρία με την γραφειοκρατεία, το μεγάλο κόστος και γενικά η όλη βαβούρα και το άγχος απλά για να έχω αυτήν την αίσθηση και να μπορώ να πω στον εαυτό μου οτι πέρασα από εκεί. Με χάλασε απίστευτα το σημείο που σας είπε πως ο δρόμος δεν είναι για τουρίστες. Δεν ξέρω, θέλω να σκέφτομαι τον εαυτό μου διαφορετικά όταν ταξιδεύω με τον τρόπο αυτό. Γενικά αυτός ο περιορισμός με είχε ξενίσει από τότε που έμαθα οτι θες υποχρεωτικά οδηγό. Με ενδιαφέρει να μάθω πως το κρίνετε εσείς, αφού το ζήσατε. Πέρα από τα όποια συναισθήματα σας προκάλεσε η Αλγερία λόγω του "άβατου" θεωρήτε οτι άξιζε;
Αν θέλετε κάντε και μια αναφορά στο κόστος. Μερικές τιμές που ανέφερες πάντως δεν μου άρεσαν καθόλου.
Τέλος να ευχηθώ να κάνετε όλα τα ταξίδια που ονειρεύεστε, και να δεθείτε ακόμα περισσότερο.
Αλήθεια, για Ασία μεριά έχετε βλέψεις;