Σελίδα 30 από 60 ΠρώτοΠρώτο ... 20252627282930313233343540 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 436 έως 450 από 887

Θέμα: MZ Riders Greece!!!

Παλαιό μέλος
    Δεν ξερω αν ειναι η οχι κλασσικο αλλα εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ενα.
    Τοσα χρονια περνουσανε διπλα μου και με αφηνανε αδιαφορο.Ακομη και τωρα συμβαινει το ιδιο.Δεν πιστευα ποτε οτι υπαρχουνε ανθρωποι που πιστευουνε σε αυτη τη μηχανη.
    Καποιοι εδω μεσα ομως κεντρισανε το ενδιαφερον μου.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι φαντάζομαι και για τα δικά σου μάτια μια μοτοσυκλέτα όπως και ένα αυτοκίνητο δεν γίνεται αυτόματα κλασικό με την συμπλήρωση της τριαντακονταετίας που άλλωστε είναι ένα "αυθαίρετο" νούμερο που κάποιος θέσπισε...
    Πολύ σωστά τα λες Παναγιώτη, στα δικά μου μάτια ενα μηχανάκι που ξεκίνησε να βγαίνει πχ το 80 και συνέχισε να βγαίνει και αργότερα ίδιο και απαράλλαχτο (χωρίς ούτε μια αλλαγή) εγώ προσωπικά το βλέπω σαν κλασσικό, άσχετα απο το τι λέει η FIVA η αν μπορεί να παρει μερος σε εκδηλώσεις κλασσικών οχημάτων.
    Να είναι ολόιδιο όμως, οχι πχ να ηταν με ταμπούρο και μετα με δισκόφρενο.

Υπαρχουν τετοιες μοτο, αλλά η ETZ 251 δεν είναι μια απο αυτες.

Οσο για την περίπτωση ανευ λόγου τυπολατρείας που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν νομίζω οτι έχουμε φτάσει εκει, αλλιώς ολο το thread θα ειχε παει αλλού.
    Άπλά οταν λέμε 'Κλασσική Μοτοσυκλέτα' πρέπει να ξερουμε και τι σημαίνει. Δεν είναι κατι υποκειμενικό.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι φαντάζομαι και για τα δικά σου μάτια μια μοτοσυκλέτα όπως και ένα αυτοκίνητο δεν γίνεται αυτόματα κλασικό με την συμπλήρωση της τριαντακονταετίας που άλλωστε είναι ένα "αυθαίρετο" νούμερο που κάποιος θέσπισε...
    Αν θές να πείς ότι μερικά αυτοκίνητα και μερικές μηχανές δεν θα γίνουν ποτέ "κλασικά" (με την υποκειμενική έννοια που αναγκαστικά εμπεριέχει την προσωπική αντίληψη του καθενός) όσα χρόνια και να περάσουν θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Αν θές να πείς ότι μερικά αυτοκίνητα και μερικές μηχανές δεν θα γίνουν ποτέ "κλασικά" (με την υποκειμενική έννοια που αναγκαστικά εμπεριέχει την προσωπική αντίληψη του καθενός) όσα χρόνια και να περάσουν θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου.
    χμμμ τωρα που το ξαναδιαβαζω, βλέπω οτι μαλλον κατι τετοιο ηθελε να πει κι ο buckley.
    πχ οτι ενα Morris Marina ποτε δεν θα ειναι κλασσικό αλλά παντα θα του πετανε πιάνα στον ουρανό ?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    χμμμ τωρα που το ξαναδιαβαζω, βλέπω οτι μαλλον κατι τετοιο ηθελε να πει κι ο buckley.
    πχ οτι ενα Morris Marina ποτε δεν θα ειναι κλασσικό αλλά παντα θα του πετανε πιάνα στον ουρανό ?
    1 Αυτό ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής.
    2 Αντί για Marina καλύτερα βάλε Allegro ,ψάχνω να βρω την φωτό που έβγαλα τις προάλλες από ένα δίπορτο Marina 1800 GT με κοτσαδόρο και τρέιλερ με χωματερό μοτόρι (καλή φάση !)
    3 Τις μαλακίες που κάναν οι του Top Gear ας μην τις σχολιάσω...

Sorry στα παιδιά με τα ΜΖ έφυγα από το θέμα.
    Τελευταία τροποποίηση από buckley; 28/06/2013 στις 14:50.

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Καλή η πλακίτσα, αλλά αυτό πως προκύπτει?

Τα TS είναι και παραείναι κλασσικά.
    Τα ΕΤΖ250 που βγηκαν απο το εργοστασιο πριν την 1/1/1984 πχ είναι κλασσικά, τα υπόλοιπα θα γινουν οταν ερθει η ωρα τους.
    Τα 251 δεν ειναι.
    Απλά πράγματα και κατανοητά.
    Με κάλυψε πλήρως ο προλαλήσας Buckley!
    και στους δύο!
    ...το νου σου!!

Νέο μέλος
    Ξέχασα να πώ ότι έχω βάλει στο πιρούνι γέφυρα Tarrozzi για βελτίωση της σταθερότητας (κυρίως σε άγριο φρενάρισμα). Επίσης έβαλα σωληνάκι υψηλής πίεσης, αλλά με μια παρενέργεια: επειδή δεν βιδωνόταν (λόγω διαφορετ σπειρώματος) στην κλασική τρόμπα της ΜΖ, αναγκάστηκα να βάλω άλλη (βρήκα μια μεταχειρισμένη από yamaha tzr 125 που ταίριαξε -φάουλ για τα περί αυθεντικότητας, αλλά safety first).
    Επίσης έχω προσαρμόσει κι ένα ηλεκτρονικό κοντέρ Sigma ποδηλάτου, ρυθμισμένο στην περίμετρο του εμπρός τροχού, για ακρίβεια στις ενδείξεις.
    Το φέρινγκ δεν ξέρω τίνος μοντέλου ήταν, πάντως με κάμποσο κόπο το στερέωσα, είναι πολύ γερό (βλ. fiberglass) κι έχει αντέξει πολλά... και κάνει δουλειά με τον αέρα!

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kokkiklhs Προβολή μηνύματος
    Θα περιμένω να περάσουν 6 χρονάκια, να έχει κλείσει 30ετία το μοντέλο και μετά θα μπορώ να συμμετέχω με το κεφάλι ψηλά!

Kαλά αυτό μην το δένεις και κόμπο..............................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bikerr Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ.. Αθήνα μένω,ορίστε και ο μεζές
    Συγνώμη αν στενοχωρήσω τους παριστάμενους αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο όμορφο/κλασσικό ΜΖ στα δικά μου μάτια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Kαλά αυτό μην το δένεις και κόμπο..............................
    Δεν το δένω βρε, μάλλον το χιούμορ μου είναι λιγάκι ασυνήθιστο!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Συγνώμη αν στενοχωρήσω τους παριστάμενους αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο όμορφο/κλασσικό ΜΖ στα δικά μου μάτια.
    Eννοείται, σε όλους αρέσει το TS, αλλά όλοι οι δίχρονοι ΜεΖέδες έχουν τη χάρη τους! Για μένα το πιο "κλασικό", με την έννοια όπως την αντιλαμβάνομαι, είναι το ΕΤΖ 250, μια και είναι αυτό που κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί περισσότερο στους ελληνικούς δρόμους!

Και βέβαια, αν θέλουμε ΚΛΑΣΙΚΟ, όπως το ορίζει η FIVA, έχουμε κι αυτό το κουκλί, αλλά άντε βρες το... (πιο δυσεύρετο κι από το "ορίτζιναλ" DKW)
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Ifa_mz_bk_350.jpg 
Προβολές:	117 
Μέγεθος:	86,2 KB 
ID:	294461

...κι αυτό το κουκλί, επίσης στα πρότυπα της DKW... (τύφλα νά'χουν οι μπέμπες της εποχής εν συγκρίσει με αυτά τα δύο!!)

Όνομα:	rt125.jpg 
Προβολές:	117 
Μέγεθος:	98,7 KB 
ID:	294462

...και αυτή την επιτομή της κλασικής ασχήμιας, που όμως είναι 'καθαρόαιμος" ΜεΖές...

Όνομα:	MZ-es-250-d.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	49,5 KB 
ID:	294463
    ...το νου σου!!

...και τέλος, το dream bike του παρελθόντος, που έπαιρνε τα σώβρακα ευρωπαίων και ασιατών επί σειρά ετών στους αγώνες!!

Όνομα:	MZ_RE125.jpg 
Προβολές:	115 
Μέγεθος:	49,9 KB 
ID:	294466

...το νου σου!!

Moderator
    Mπήκες στο κλίμα βλέπω!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

H MZ είναι εξ'ορισμού κλασική μοτοσυκλέτα. Απόδειξη:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 406882_345570285460670_2117210252_n.jpg‎  

Κλασική φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας "Ευδοκία" του Δαμιανού. Η Ευδοκία και η ΜΖ του λοχία :a12:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 1956ES250.jpg‎  

Παρόμοια θέματα

1. Rider Sainct killed in Egypt crash
    από Julius στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2004, 12:18
  2. Please help... όχι και ghost rider!!!
    από viki στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2004, 15:02
  3. Shadow Rider - This is not what you expect!... RapidShade
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2004, 13:17
  4. ΩΧ,ωΧ.....ο X-rider....
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2004, 10:46
  5. Searching For A Russian Speaking Rider