εχω μια φωτο απο ενα ελληνικο μπροσακι που ο τυπος του εχει βαλει τουρμπο και αλλες ιστοριες.
εχει βαλει και δευτερη δισκοπλακα στην μαμα ζαντα αλλα δεν εχει βαλει δαγκανα.
μαλλον για εφε την εβαλε.:wacko:
εχω μια φωτο απο ενα ελληνικο μπροσακι που ο τυπος του εχει βαλει τουρμπο και αλλες ιστοριες.
μαλλον για εφε την εβαλε.:wacko:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
μαλλον για εφε την εβαλε.:wacko: [/QUO
e tha eixe alexiptoto katw ap ti sela
![]()
![]()
![]()
Καλησπέρα σε όλους,
Οπως όλοι σας έχω και εγω στη κατοχή μου ένα Bros (who's the boss). Το απέκτησα πρό 6 μηνών και η κατάσταση του ήταν μέτρια προς αισχρή ήταν ήδη μεταχειρισμένο (εισαγωγής) χωρίς να γνωρίζουμε τα χιλιόμεταρα, του καβούκια-ταχύμετρο σπασμένα, σάπια ηλεκτρικά, πλαστικά και γενικά περιφεριακά σε αισχρή καταάσταση. Με τα πολλά το έκανα πένα, τώρα θέλω να το φτιάξω εξωτερικά να δείξει οτι ήταν πολύ μπροστά σχεδιαστικά για την εποχή του και όχι ένα μάτσο σίδερα ηλεκτοκολξμένα ακανόνιστα.
Το Bros είναι το δεύτερο μηχανάκι που έχω και ήρθε στα χέρια μου κατά λάθος, έχω ένα rs 125 replica ημιαγωνιστικό του 02. Δεν μπορώ να τα συγκρίνω για κανένα λόγο.
Κάπου πήρε το μάτι μου εδω μέσα για μία bros-συνάντηση οι παλαιοί αν θέλουν ας το κανονίσουν.
Περιμένω νέα και πάντα όρθιοι...άπαντες
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
flying equals riding
Καλωσήρθες φίλε, βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με τα ηλεκτροκολλημένα σίδερα μιας και το bros ήταν μπροστά από την εποχή του σχεδιαστικά πχ μονόμπρατσο ψαλίδι, πλαίσιο, κοντή εξάτμιση κτλ κτλ....
![]()
![]()
υγ: για συνάντηση stay tuned![]()
Give me fuel, Give me fire
Καλησπέρα παίδες, είχα καιρό να γράψω...
έδωσα το Brosακι μου σε ένα φίλο, και θέλουμε να του βάλουμε τιμονόπλακα και τιμόνι, για να βάζει και το gps που θέλει...ξέρει κανείς ποιος έμπηρος μηχανικός μπορεί να μας το φτιάξει;
Κάπου το είχα ξαναδει αλλά δεν το συγκράτησα το θρεντ...
Honda CB 400 Super Four
Honda CBR 400 RR
Honda CB 250 Classic
Yamaha Super Tennere
Kawasaki ZZR 600
Yamaha TDM 850
Honda Bros 400
Honda Transalp 650
Yamaha TDM 850
...and So Must Go On...
Ακριβώς αυτό γουστάρω στο bros, οτι ήταν μπροστά απο τη γενιά του και μπροστά απο άλλα μεταγενέστερα μηχανάκια. Όσον αφορά τα 'ηλκτροκολλημένα' το είπα ότι σε σύγκριση με άλλα πάλι υπάρχει σψστό φινίρισμα στα μέλη του πλαισίου και γενικά σωστό δέσιμο μεταξύ πλαισίου και μοτέρ.
Υ.Γ. Αν είναι εύκολο ας μου πεί κάποιος ενδεικτικές πιέσεις για μπροστά πίσω λάστιχο.
flying equals riding
Καλά εμένα το πλαίσιο μου το έχουν πει και σιδεριά... βέβαια αυτός που μου το έχει πει έτρεχε σήμερα να το πάρει βόλτα...![]()
Συν ότι οι φίλοι μου το λένε παπί επειδή είναι μικρό αναλογικά με τα άλλα.
Για τις πιέσεις φίλε μου 30psi μπροστά και 33psi πίσω (36psi φορτωμένος ή για συνεχή χρήση σε υψηλές ταχύτητες).
Δες τις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος έχουν πολλά πράγματα, πληροφορίες για το μηχανάκι, site και online manual (πχ ΕΔΩ ).
Υ.Γ.: για συνάντηση-βόλτα θα κανονίσουμε!![]()
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dumah
Καλησπέρα παίδες, είχα καιρό να γράψω...
έδωσα το Brosακι μου σε ένα φίλο, και θέλουμε να του βάλουμε τιμονόπλακα και τιμόνι, για να βάζει και το gps που θέλει...ξέρει κανείς ποιος έμπηρος μηχανικός μπορεί να μας το φτιάξει;
Κάπου το είχα ξαναδει αλλά δεν το συγκράτησα το θρεντ...
...μήπως θυμαστε; Θέλουμε να το κάνουμε ωραία μετατροπούλα για δουλειά στην πόλη...
Honda CB 400 Super Four
Honda CBR 400 RR
Honda CB 250 Classic
Yamaha Super Tennere
Kawasaki ZZR 600
Yamaha TDM 850
Honda Bros 400
Honda Transalp 650
Yamaha TDM 850
...and So Must Go On...
Παίδες χαιρετώ,
Θέλω να αλλάξω λάδια στο κτήνος αν δεν κάνω λάθος χρειάζομαι 3Lt, λέω να αλλάξω και το φίλτρο λαδιού αλλά δεν ξέρω που βρίσκεται και πώς θα το αλλάξω η θα του βάλω λάδι κλπ. Αν γνωρίζει κάποιος θα με βοηθούσε περιγράφοντας μου τη διαδικασία.
Λάδια λέω να βάλω motul 5100 10w/40, φίλτρο λαδιού δεν ξέρω ποιό να πάρω και απο που να το προμηθευτώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
flying equals riding
Λοιπόν:Αρχικά δημιουργήθηκε από argoxerian
Παίδες χαιρετώ,
Θέλω να αλλάξω λάδια στο κτήνος αν δεν κάνω λάθος χρειάζομαι 3Lt, λέω να αλλάξω και το φίλτρο λαδιού αλλά δεν ξέρω που βρίσκεται και πώς θα το αλλάξω η θα του βάλω λάδι κλπ. Αν γνωρίζει κάποιος θα με βοηθούσε περιγράφοντας μου τη διαδικασία.
Λάδια λέω να βάλω motul 5100 10w/40, φίλτρο λαδιού δεν ξέρω ποιό να πάρω και απο που να το προμηθευτώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
για αλλαγή λαδιών θες 2,2lt ή 2,3lt σε περίπτωση που αλλάξεις και φίλτρο λαδιού. Γνώμη μου κάντο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά κάτω από την τάπα πλήρωσης λαδιού (στο δεξί καπάκι του κινητήρα) υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που λέει τις ποσότητες μαζί με κάτι άλλα γιαπωνέζικα (αν έχει μείνει ακόμα εκεί το αυτοκόλλητο) -εγώ τα γουστάρω αυτά τα γιαπωνέζικα, μου είναι λίγο φετίχ.![]()
Εκτός από 2,2 και 2,3 λέει και 2,8, αυτό είναι σε περίπτωση πλήρους λυσίματος του κινητήρα -ξέρεις όταν αδειάζεις το λάδι από την τάπα πάντα μένει κάποια ποσότητα μέσα σε διάφορα σημεία του κινητήρα. Δεν σε αφορά για την ώρα.
Η τάπα για να αδειάσεις το λάδι βρίσκεται αριστερά μπροστά και κάτω στον κινητήρα. Περνάνε μπροστά οι σωληνώσεις του νερού, δεν χρειάζεται να βγάλεις τίποτα για να την βγάλεις. Αν σκύψεις χαμηλά θα την δεις.
Το φίλτρο λαδιού βρίσκεται κάτω και πίσω από το καπάκι του μπροστά γραναζιού. Από ό,τι θυμάμαι διευκολύνει να το βγάλεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Για να το βγάλεις πρέπει να λύσεις το πετάλ των ταχυτήτων και δύο βίδες 8mm που κρατάνε το καπάκι (θα χρειαστείς καρύδι, τα γερμανικά δεν χωράνε καλά εκεί, εκτός και αν κάτσεις και τις γυρίζεις σιγά-σιγά).
Για να βγάλεις το φίλτρο χρειάζεται ένα "ειδικό κλειδί" που το πιάνει και το περιστρέφει. Εναλλακτικά μπορείς να του καρφώσεις ένα κατσαβίδι και να το χρησιμοποιήσεις ως μοχλό για να το λύσεις, προσεκτικά μην γίνεις κώλος από τα λάδια.
Η διαδικασία είναι η εξής:
αφήνεις το μηχανάκι να κρυώσει. Θα βόλευε καλύτερα να το κάνεις μια-δυο ώρες μετά από βόλτα ώστε να έχει κρυώσει μεν αλλά να μην είναι τελείως κρύο, όπως πχ μετά από το βράδυ, ώστε να είναι πιο λεπτόρευστο το λάδι και να βγει πιο εύκολα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα όμως. Σίγουρα δεν το κάνεις με τον κινητήρα να καίει.
Βάζεις μια λεκάνη από κάτω και βγάζεις την τάπα. Πρόσεχε μια σου πέσει στη λεκάνη γιατί θα την ψάχνεις μετά και θα λερωθείς χωρίς λόγο. Η λεκάνη να είναι κάτω από την τάπα και προς τα εσένα όχι ακριβώς στο κέντρο γιατί όταν βγάλεις την τάπα θα πεταχτεί απότομα το λάδι, καλό είναι να βάλεις κάτω καμιά εφημερίδα ή κανένα χαρτόνι γιατί κάτι θα σου στάξει, ειδικά αν το κάνεις πρώτη φορά. Ταυτόχρονα έχεις βγάλει και την πάνω τάπα που είναι για να συμπληρώνεις ώστε να μπορεί να πάρει αέρα και να αδειάσει.
Για τη δουλειά αυτή το μηχανάκι το έχεις είτε στο πλαϊνό στάντ είτε στο κεντρικό αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε η τάπα που αδειάζει να είναι λίγο πιο χαμηλά, πχ σε δρόμο κατηφορικό (ελαφρά ε) το μηχανάκι κάθετα με την αριστερή πλευρά στην κατηφόρα. Ελάχιστη κατηφόρα, απλά μην είναι ανάποδα.
Αφού το αφήσεις και αδειάσει και περιμένεις να μην βγάζει άλλο, γύρνα τα κλειδιά στο on χωρίς ταχύτητα μέσα, το kill switch στο off (το κόκκινο) ώστε να μην πάρει μπροστά, και πάτα μια μιζιά ώστε να γυρίσει ο κινητήρας (δεν πρέπει να πάρει μπροστά) για να βγάλει κάτιτις ακόμα λάδι (κι αυτό είναι στα ψιλά γράμματα). Βάζεις την τάπα στη θέση της. Η τάπα έχει και μια ροδελίτσα για να σφραγίζει καλύτερα, καλό θα είναι να την αλλάξεις ή αν δεν έχει να βάλεις. Θα κοιτάξω να σου πω για διάσταση. Πήγαινε σε ένα μαγαζί με βίδες και ζήτα θα σου δώσουν.
Μετά βγάζεις το φίλτρο λαδιού. Πριν βάλεις το καινούργιο βουτάς το δάχτυλο σου στο λάδι και περνάς μια γύρω-γύρω την τσιμούχα που έχει το φίλτρο λαδιού και το σφίγγεις όσο πάει με το χέρι. Όχι υπερβολές, απλά όπως το γυρνάς με το χέρι σου μόνο να σφίξει.
Στη συνέχεια βάζεις 2,3 λίτρα λάδι από την πάνω τάπα και την κλείνεις.
Το παλιό λάδι μην το χύσεις σε αυλή, υπόνομο κλπ πήγαινε το σε ένα βενζινάδικο, τα πάνε για ανακύκλωση.
Υ.Γ.: αν στο τέλος δεν παίρνει μπροστά το μηχανάκι σου, έχεις ξεχάσει το kill switch στο off!![]()
Μιχάλης Δερτούζος
Φίλε μου δεν ξέρω τι θα χρειαστεί ακριβώς, αν μπαίνει η πάνω τιμονόπλακα από super four τότε πρέπει απλά να φτιάξετε ντίζες και καλώδια.Αρχικά δημιουργήθηκε από Dumah
...μήπως θυμαστε; Θέλουμε να το κάνουμε ωραία μετατροπούλα για δουλειά στην πόλη...
Αλλά ρε συ, μην το κάνετε αυτό στο μηχανάκι... νέα παιδιά είμαστε... κλιπόν, τέρμα κάτω... θα έχουμε τιμόνια όταν γίνουμε 50 και πάμε και πάρουμε το V-Strom...
Μιχάλης Δερτούζος
αν καρφωσεις το φιλτρο καρφωσε το μετα την μεση προς τα πισω δλδ.
ετσι ωστε να αποφυγεις τα σπειρωματα μεσα μην κανεις ζημεια.
μπορεις καλυτερα να παρεις ενα "κολαρο" απο τα υδραυλικα απο αυτα που βαζουμε στο λαστιχο του ποτισματος.
το βαζεις το σφιγκεις και μετα χτυπας αυτο με ενα σφυρακι και χαλαρωνει.
αλλαγη λαδιων με ζεστο κινητηρα!!
Τι ζεστό ρε συ;Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
[...]
αλλαγη λαδιων με ζεστο κινητηρα!!
Έρχεσαι από βόλτα ξεκαβαλάς, βγάζεις κράνος και αδειάζεις λάδια;;; Πρέπει να έχει προλάβει να κρυώσει. Καλό είναι να μην είναι τελείως κρύο, αλλά μην κανούν τα χέρια του από το λάδι. Να αλλάξει λάδια θέλει όχι να τηγανίσει!![]()
Μιχάλης Δερτούζος
ζεστο κινητηρα δλδ να μην ειναι παγωμενος.
θελουμε να αναδευτει ολη η μπιχλια και τα ρινισματα με την λειτουργεια του κινητηρα ωστε να απομακρυνθει με την αλλαγη αντι να μεινει στον πυθμενα του καρτερ.
βαλε μπροστα ασε το για λιγα λεπτα.να ζεσταθει οχι να παει πιστα να κανει χρονους και μετα να τα αλλαξει...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
θα έχουμε τιμόνια όταν γίνουμε 50 και πάμε και πάρουμε το V-Strom...
![]()
![]()
Give me fuel, Give me fire