Σελίδα 31 από 36 ΠρώτοΠρώτο ... 212627282930313233343536 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 535

Θέμα: VStrom SERVICE (και κοστολόγιο...)

Στα 12χχ ο πινακας συντηρησης ζηταει αλλαγη σε: λαδια, μπουζι, παραφλου, υγρα φρενων.
    Αγορασα λοιπον τα λαδακια του (motul), ενα κουτακι υγρο φρενων, δυο μπουζι και ενα λιτρο πυκνο αντιψυκτικο (krafft) το οποιο αραιωσα (30% -16,5*C) και τα αλλαξα μόνος μου.
    Γυρω στα 70 ευρωπούλια εδωσα, ποσό που μπορει να μειωθει λιγο με φθηνοτερα λαδια.
    Φιλτρα, οπως λεει και η μαμα, στα 18χχ.
    Και αυτα που λενε (και κανουν - για να τα τσεπωνουν) οι μηχανικοι τα ακουω βερεσε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από 2c-rover
    Στα 12χχ ο πινακας συντηρησης ζηταει αλλαγη σε: λαδια, μπουζι, παραφλου, υγρα φρενων.
    Αγορασα λοιπον τα λαδακια του (motul), ενα κουτακι υγρο φρενων, δυο μπουζι και ενα λιτρο πυκνο αντιψυκτικο (krafft) το οποιο αραιωσα (30% -16,5*C) και τα αλλαξα μόνος μου.
    Γυρω στα 70 ευρωπούλια εδωσα, ποσό που μπορει να μειωθει λιγο με φθηνοτερα λαδια.
    Φιλτρα, οπως λεει και η μαμα, στα 18χχ.
    Και αυτα που λενε (και κανουν - για να τα τσεπωνουν) οι μηχανικοι τα ακουω βερεσε.
    ναι αλλα δεν ξερουν ολοι ομως...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
    ναι αλλα δεν ξερουν ολοι ομως...

ή φοβουνται να κανουν κατι μονοι τους, μηπως δ το κανουν καλα.

Παλαιό μέλος
    Τελικά το service έγινε.
    Λάδια, φίλτρο, μπουζι, παραφλού, φίλτρο αέρα, μια πίσω λάμπα, και θέλω να πιστεύω και όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι (βαλβίδες, κλπ...) 220?.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από domiemic65
    Τελικά το service έγινε.
    Λάδια, φίλτρο, μπουζι, παραφλού, φίλτρο αέρα, μια πίσω λάμπα, και θέλω να πιστεύω και όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι (βαλβίδες, κλπ...) 220?.
    ΒΑΣΙΚΟ: πριν ξεκινήσεις για ταξίδι κάνεις 2-3 μικρές τοπικές βόλτες-Σούνιο ας πούμε- μήπως και έχει ξεχαστεί/λασκάρει είναι ξεβίδωτο κάτι...κάνεις μια μεγαλύτερη (π.χ. Μέγαρα-Θήβα-Κόρινθος) τελικιάζεις και παράλληλα τσεκάρεις για φυσιολογική κατανάλωση-τελική (υποτίθεται έχεις μετρήσει αρχική κατανάλωση-τελική και ξέρεις περίπου πόσο σου καίει-πάει...)επανελέγχεις τσεκάρεις λάστιχα -αλυσίδα και είσαι έτοιμος!
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
    ΒΑΣΙΚΟ: πριν ξεκινήσεις για ταξίδι κάνεις 2-3 μικρές τοπικές βόλτες-Σούνιο ας πούμε- μήπως και έχει ξεχαστεί/λασκάρει είναι ξεβίδωτο κάτι...κάνεις μια μεγαλύτερη (π.χ. Μέγαρα-Θήβα-Κόρινθος) τελικιάζεις και παράλληλα τσεκάρεις για φυσιολογική κατανάλωση-τελική (υποτίθεται έχεις μετρήσει αρχική κατανάλωση-τελική και ξέρεις περίπου πόσο σου καίει-πάει...)επανελέγχεις τσεκάρεις λάστιχα -αλυσίδα και είσαι έτοιμος!
    Αααα και σκεφτόμουν αν θα πάω -για δουλειά- στους Δελφούς με το πουλμαν που θα πάνε και οι υπόλοιποι... αλλά μου φαίνεται οτι ενδείκνειται η μηχανάδα-δοκιμή!!!!
    Βέβαια δεν προλαβαίνω να κάνω πιο μικρή βόλτα πιο πριν.... αλλά το μηχανάκι το έχω πάρει απο την Παρασκευή και έχω κάνει καμια 200χλμ εντός πόλης χωρίς πρόβλημα...

Παλαιό μέλος
    Τελικά η βόλτα μου βγήκε γύρω στα 500χλμ... Ολα ΟΚ!!!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
    Service 12000 km
    Λάδια 33€
    Φίλτρο λαδιού 11€
    Μπουζί 4 χ 7,5€
    Φίλτρο αέρα 25€
    Εργασία 100€
    Σύνολο 199€
    Συνεργείο Χαβέλλας.
    Και αν ξαναπάω γράψε μου.
    Ακριβώς τα ίδια και μ' εμένα - ίσως και χειρότερα (μιλάω για πέρυσι το καλοκαίρι). DL650A Κ7 - Service 12.000 km, Χαβέλλας. Εμεινα πολύ ευχαριστημένος αλλά πλήρωσα πάνω από 200 ?.
    Επιπλέον, 1 μήνα μετά από το service μου παρουσιάστηκε πρόβλημα από παρουσία σκουριάς στο ρεζερβουάρ. Πήγα στο Στάθη (Σταθόπουλο) - ο Χαβέλλας ήταν σε διακοπές - και μου καθάρισε το ρεζερβουάρ και τη αντλία βενζίνης σε πρώτη φάση, συστήνοντάς μου να κάνω αργότερα αλλαγή στο φιλτράκι της (μια και δεν ανέβαζε πάνω από 7.000 rpm) και πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ. Πράγματι, μετά από λίγες μέρες έκανα την πλαστικοποίηση (Δάνος, μέσω Στάθη) και καθαρισμό τρόμπας / αλλαγή φίλτρου (από τον Στάθη μπροστά στα μάτια μου - έχω και το παλιό φιλτράκι). Κόστος: 90 ? πλαστικοποίηση (χωρίς να υπάρχει προμήθεια) + κάτι ψιλά (περίπου 35 ? απ' ό,τι θυμάμαι) φιλτράκι & εργασία.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι:
    α. η Suzuki δεν έδινε ξεχωριστό φιλτράκι αντλίας για το Κ7.
    β. ο Χαβέλλας με απέτρεψε από το να κάνω πλαστικοποίηση και με προέτρεψε να κάνω αλλαγή ολόκληρης της αντλίας βενζίνης (300+ ?).
    Περιττό να αναφερθεί ότι το μηχανάκι δουλεύει ΑΨΟΓΑ 1 χρόνο μετά.
    Μπορεί το μήνυμά μου να μην έχει άμεση σχέση με κόστος Service αλλά έχει σχέση με τιμιότητα-ήθος-γνώση κάποιων σε σχέση με κάποιους άλλους.

Παλαιό μέλος
    Service 60.000
    με αλλαγη αλυσιδογραναζα, λαδια μπροστινου 400 ευρω
    Στο σερβις ειναι μπουζι, λαδια, φιλτρο λαδιου.
    mustili

Καλησπερα και απο μενα,
    Χθες στο Σταθη 24.000 χλμ 235€

Λαδια
    Φιλτρα λαδιου-βενζινης
    8 καπελοτα
    Ρυθμιση Βαλβιδων
    Ρυθμιση ΤΡS
    Αλλαγη υγρων ψυγειου
    Καθαρισμος φιλτρου αερα (ΚΝ)
    Διαφορες ρυθμισεις (αλυσιδα-συμπλεκτης)
    Γρασαρισμα της μανετας του μπροστινου φρενου(μαγκωνε καπως)
    Σφυξιματα

Χαλαλι γιατι εγινε αλλη μηχανη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της pepes1gr
    Καλημέρα σας και από εμένα.
    Εχουμε και λέμε.
    Απο χθεσινό service στα 36.000χιλ.
    Λάδια-μπουζί-φίλτρο αέρος-υγρά φρένων και γενικό κοίταγμα....130 ευρώπουλα.

Service 650

Επειδή έκατσα και διάβασα αρκετά στο FORUM για τα συνεργεία μας εξουσιοδοτημένα και μη για τιμές SERVICE εργατικά και ανταλλακτικά και επειδή έχω ένα 650 αγορασμένο τον Μάιο - 2007 σήμερα έχει 34.000 χλμ.

Στο συνεργείο πήγε μόνο στα δυο πρώτα service .1000 & 6000 χλμ .σιγά την εγγύηση!!!
    Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα μόνος μου το εργαλείο πετάει επειδή το προσέχω και το συντηρώ μόνος μου . μέχρι τώρα μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού του αλλάζω κάθε 5.000 χλμ. έχω κάνει πάμπολλα ταξίδια δυκάβαλο, όταν είμαι μόνος πάει τσίτα μέσα έξω και τώρα στα 35.000 χλμ. Σκέφτομε να του αλλάξω για πρώτη φορά μπουζί φίλτρο αέρος και τακάκια μπρος πίσω και φυσικά μόνος μου και αν χρειάζονται γιατί πριν δυο μήνες που τα τσεκάρισα δεν χρειαζόντουσαν αλλαγή , συνεργείο θα πάει μόνο για βαλβίδες και αυτό όταν θα χρειαστεί. γιατί Και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι αλλά και κανένας μάστορας δεν θα κάνει καλύτερη δουλεία από εμένα που το καβαλάω. Λαδάκια χρησιμοποιώ τα MOTUL 5100 15X50 SEMISYNTHETIC & φίλτρο λαδιού της μάμας. Φυσικά και ότι άλλο χρειαστεί να αλλάξω από δω και πέρα θα είναι τις μαμάς αφού δεν πληρώνω εργατικά ας δώσω κάτι ψιλά παραπάνω στα ανταλλακτικά δεν χρειάζονται πειράματα τα μηχανάκια μας αγάπη χρειάζονται και να τα προσέχουμε. και το λέω εγώ που καβαλάω μηχανές κάποιες δεκαετίες. ένα παράδειγμα η αλυσίδα έχει ακόμη 4 γραμμές να τεντώσει. ελπίζω να βοήθησα με τα γραφόμενα μου κάποιους που είχαν κάποιες απορίες όπως διάβασα .

Πάντα όρθιοι ο ΠΑΠΟΥΣ 60

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Ωραιος , αμα πιανουν τα χερια σου οκ......... Εμενα που μου τα κανει ολα αυτα ο μηχανικος μου με 10ε εργασια , δεν νομιζω να χανω πουθενα , γιατι καποια πραγματα δεν ειναι μονο σφυξε ξεσφυξε , εγω απλα ασχολουμε με πλυσιμο κ λυπανση γιατι γουσταρω να ασχολουμε............ π.χ τα λαδακια που αλλαζεις, που τα πετας....? Καλες βολτες
    love will save the planet,hate is a good start.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    παππου αν εισαι οντως 60 , συγχαρητηρια!βαζεις τα γυαλια σε παρα πολλους!!!

επισης, καλο θα ηταν να αλλαξεις τα υγρα των φρενων, αν δε το εχεις κανει ηδη

καλα χιλιομετρα

Τα λαδάκια τα βάζω στα μπουκάλια τα άδεια και τα δίνω στα συνεργεία
    Και δεν εννοώ τα εργατικά για αλλαγή λαδιών άλλα για τα υπόλοιπα που είναι από 100 Ε
    και πάνω τα εργατικά από ότι διάβασα φίλους εδώ που τα γράφουν ,

Παρόμοια θέματα

1. vstrom στρωσιμο και βολτα
    από cosini στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2009, 20:08
  2. πρωτο service και πρωτα αξεσουαρ
    από table920 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2008, 23:59
  3. Service και radio arvyla
    από Ταξιδευτής στο forum Ducati