Στις plug n' play επιλογές είναι οι..
Öhlins που είπες και εσύ.
Öhlins without reservoir
Wilbers
Φυσικά μπορείς να βάλεις και WP ή ότι άλλο θέλεις αλλά αυτή θα πρέπει να την σετάρει κάποιος που να ξέρει ώστε να την φέρει στα μέτρα του τενερε και στα δικά σου. Για WP απ' τον Τασούλη δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Εγώ αν έφτανα σε αυτά τα λεφτά θα προτυμούσα wp και Τασούλη απ' την Öhlins. Για τιμή και επιλογές πέρνα μια βόλτα απ' την Καλλιρρόης και πες και σε 'μας.
Νομίζω αυτά. Το revalving αν θέλεις το κάνεις αλλά αν αλλάξεις ελατήριο επιβάλλεται να γίνει απ' την στιγμή που δεν έχει ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης. Για κόστος δες στο στο site της K-shock.
Αν το revalving γίνει σωστά και όλα ταιριάξουν με τις ανάγκες σου τότε θα αποδίδει καλύτερα απ' όταν ήταν καινούριο και θα έχεις 2 χρόνια εγγύηση (μιλάω για K-Shock).
Η διαφορά στην απόδοση εξαρτάται και απ' το τι θα επιλέξεις αν βάλεις καινούριο. Εγώ στη θέση σου (στην οποία είμαι αλλά δεν έχω τα γκαφρά) αν ήταν να βάλω καινούριο αμορτισέρ θα έβαζα κάτι καλό (wp, ohlins). Διαφορετικά θα επισκεύαζα το παλιό και θα προσπαθούσα να το φέρω στα μέτρα μου με ένα revalving. Δεν αξίζει η διαφορά τιμής ενός μέτριου αμορτισέρ με το επισκευασμένο oem.
Η διαφορά ενός καλού πλήρως ρυθμιζόμενου αμορτισέρ με ένα άλλο που ναι μεν το έχεις φέρει στα μέτρα σου αλλά δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις σε τίποτα πλην της προφόρτισης ελατηρίου την ξέρεις. Φυσικά δεν είναι μόνο στις ρυθμίσεις η διαφορά τους, αλλά αυτό θα το καταλάβεις μόνο όταν το νιώσεις.
Να μας πρήξεις όσο θέλεις για να μπορούμε να σε πρήζουμε και εμείς μετά.![]()
Οι αποσβέσεις του (συμπίεσης και επαναφοράς) έχουν "κλάσει". Το λαδάκι θα έχει γίνει νερό. Πίεσε τη σέλα και άστο να επανέλθει. Θα δεις ότι δεν επανέρχεται αμέσως στην θέση ηρεμίας του αλλά ανεβαίνει πιο πάνω και κατεβαίνει ξανά. Δοκίμασε και το εμπρός με τον ίδιο τρόπο. Πόσα χλμ έχεις? Έχεις αλλάξει λάδια εμπρός?
Όταν ένα τόσο μαλακό ελατήριο προκαλεί "σουστάρισμα" φαντάσου τι θα γίνει με ένα σκληρότερο. Η χαρά του έντο θα είναι.
Ναι!
Όση θέλεις. Κανονικά δεν παίρνει τίποτα αλλά τα παιδιά στο Κ-shock ανοίγουν και σφραγισμένα.
Τεράστια αν γίνει σωστά. Απ' την στιγμή που θα ανοιχτεί είναι θέμα δικό σου και του μάστορα αν θα πετύχει το μαντζούνι. Δικό σου γιατί πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και πως να του το πεις, δικό του γιατί πρέπει να γνωρίζει τι αλλαγές πρέπει να κάνει ώστε να έρθει όσο πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύσκολο και για τους δυο σας απ' την στιγμή που αλλάζεις και ελατήριο. Το θέμα όμως είναι πως θα είναι πολύ καλύτερο ακόμα και απ' όταν ήταν καινούριο.
Το κόστος δεν είναι αμελητέο. Τιμές έχει στο sait του K-shock. Για σφραγισμένα αμορτισέρ νομίζω δεν έχει τιμή και πρέπει να συνεννοηθείς μαζί τους αλλά ρίξε μια ματιά να πάρεις μια ιδέα.
Sent from me using a computer.
Σκοπό να το κρατήσω έχω…. Λεφτά δεν έχω…
Daz μιλ μερσί για τις απαντήσεις…![]()
Στο site Κ-Shock λέει για service κλειστά αμορτισέρ 100 + FPA
Το revalving λέει 60 + φπα
Είναι δυο ξεχωριστές δουλειές ή το revalving περιλαμβάνεται στο service (θα ήθελα…)
Μαζί με ένα καλό ελατήριο το υπολογίζω χοντρικά 250-300…
Βαλε ότι θα αλλάξω και ελατήρια – λάδια στο μπροστινό…
Οι καινούργιες αναρτήσεις ΧΩΡΙΣ RESERVOIR ( π.χ. [URL="http://www.off-the-road.de/XT-660-Z-Tenere/Suspension-wheels/OEhlins-shock-XT-660-Z-Tenere-without-reservoir.html"]
) είναι οι πιο οικονομικές….
Αξίζουν σε σχέση με μια πλήρως ανακατασκευασμένη μάμα?
Γιατί προτιμάς την WP ?
Μάλλον , λόγο της τσέπης , με βλέπω για ανακατασκευή της υπάρχουσας ….
Εκτός αν περιμένω τον Σεπτέμβρη που θα ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΜΕ όπως λεει ο προθυπουργαρας…![]()
εγώ πάντως από την μικρή μου έρευνα που έκανα για αμορτισέρ (στο φουζουρού μεν, δεν αλλάζει κάτι δε), κατέληξα στο εξής
οκ, πας για service, revalving αλλαγή ελατηρίου για μείωση κόστους...
όπως όμως αναφέρθηκε, η μόνη ρύθμιση που θα εξακολουθείς να έχεις είναι η προφορτιση...
επιπλέον, κάποιοι μάστορες (αμορτισεράδες) δεν αναλάμβαναν το άνοιγμα σφραγισμένης ανάρτησης κάποιο άλλοι ναι.... φαντάζομαι οτι (ίσως) δεν είναι θέμα γνώσεων του κάθε μάστορα αλλά μάλλον δεν θέλουν όλοι να αναλάβουν το ρίσκο της επιτυχίας της εγχείρησης.... εξάλλου έχουν αναφερθεί (και εδώ μέσα) αποτυχημένες απόπειρες τέτοιου είδους...
revalving.... κάποιος μάστορας μου είπε το εξής: "οκ, να το κάνεις.... και με τι κριτήρια θα ανοίξεις τόσο τις τρύπες και όχι τόσο... βάσει ποιων στατιστικών/μελετών?". δεν ξέρω πόσο λογικό είναι το επιχείρημα (καθότι άσχετος) αλλά ακούγεται σωστό...
τα ζύγισα, τα έφερα από δω, τα έφερα από κει και τελικά κατέληξα να αγοράσω την ohlins από έξω, σημαντικά πιο φτηνά από ότι εδώ (- 270€)...
πληροφοριακά, οι αναρτήσεις που κοίταξα ήταν οι εξής (για να πάρεις μία ιδέα):
- wilbers
- wp
- hyperpo
- bitubo
- hagon
- nitron
θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις τι θα σε βολέψει και σε ποια κίνηση θα ΄προβείς (και ψάξιμο για τις τιμές).....![]()
Για να ξερουμε οτι εχουν κλασει οι αποσβεσεις συμπιεσης και επαναφορας πρπει να εχουν και ρυθμισεις..
Αυτη η αναρτηση δεν εχει τιποτα....!!!
Τα ελατηρια εχουν επιπεδα σκληροτητας επετρεψε μου λοιπον να σου πω οτι σε ενα μηχανακι 200 κιλων χωρις αναβατες εντο θα κανει μονο οταν εκεινος θελει και μπορει...!!!
Κια μιας και δεν ξερουμε τι χιλμ και χρηση εεχει το συγκεκριμενο μηχανακι ......
Εφοσον μπορει να βγαλει το αμορτισερ μονος του η αλλαγη ελατηριου ειναι η φθηνοτερη λυση......
Αμα ομως πληρωσει εργατικα ... Τοτε ενα revalving αξιζει να γινει ( για να μην υποχρεωθει μετα ξανα σε δευτερα εργατικα για την αφαιρεση της αναρτησης ....!!!
Παντως παρομοιο προβλημα σε Αφρικα με 60.000 κμ το προβλημα λυθηκε θαυμασια με μονο ...ελατηριο WP χωρις revalving..!!
![]()
Λοιπόν , βρίσκοντας εδώ μια κουβέντα που συμμετείχε ο Ολδμαν και ο Στέφανος , κατάλαβα (χοντρικά) ότι το revalving χρειάζεται για να ρυθμίσει κάποιος τις αναρτήσεις του με ακρίβεια στα μετρά/αναγκες του για οδήγηση σε πιο απαιτητικές συνθήκες …
Για την χρήση που κάνω στο τενερε , δεν νομίζω οτι χρειάζεται..
(μάλλον) καταλήγω ότι η ποιο οικονομική λύση που θα μου δώσει μια αξιοπρεπή ανάρτηση για τις ανάγκες μου είναι η αλλαγή ελατήριου και ένα service…
Πρώτα όμως , θα ελέγξω και το «κατά Ολδμαν Ευαγγελιον προς Αναρτήσεις»
Exactly
No further info sorry.
Γιατί σε χωμάτινες αναρτήσεις είναι το ίδιο καλή αν όχι καλύτερη με την Ohlins. (Τουλάχιστον απ' το μοντέλο που είναι για το τενερε). Γιατί ξέρω τον Τασούλη και τον εμπιστεύομαι να μου την φέρει στα μέτρα του τενερε περισσότερο απ' τους άλλους, ενώ ξέρω πως ότι και να χρειαστώ μετά την αγορά θα έχω έναν άνθρωπο σωστό να απευθυνθώ.
Γι αυτό είπα πως για να πιάσει το μαντζούνι πρέπει και ο μάστορας να ξέρει τι αλλαγές θα επιφέρουν οι αλλαγές που θα κάνει και ο ιδιοκτήτης τι να του ζητήσει και πως. Και απ' την στιγμή που το ελατήριο θα είναι καινούριο, αυτό θα είναι δυσκολότερο για τον τελευταίο. το καλό είναι πως το αμορτισέρ είναι κοινό με τα xt και η εγχείριση θα έχει γίνει πολλάκις από τους γκουρού οπότε θα έχουν μια βάση. Επίσης σε περίπτωση revalving καλό είναι να συμβουλευτεί τον μάστορα και για το ελατήριο. Πάντως όπως και να έχει το ρίσκο υπάρχει.
Όταν το μηχανάκι κάνει κάνει τραμπολίνο πάνω στο αμορτισέρ και δεν έχει καμία ρύθμιση αυτό πως το λες? Συμφωνώ μαζί σου αλλά οι αποσβέσεις μπορεί να έχουν κλάσει και λόγο λαδιού, όχι κάποιου τεχνικού προβλήματος. Το δικό μου πάντως δεν "κάθεται κάτω" με τίποτα. Με το που θα αυξήσω λίγο ταχύτητα αρχίζει ο χορός.
Αν και πιστεύω πως με τόσο "φτωχές" αποσβέσεις αν δεν αλλαχθεί τουλάχιστον το λάδι προκοπή δεν θα δει, πάω πάσο. Εξ' άλλου δεν έχει να χάσει τίποτα αν αλλάξει απλά το ελατήριο χωρίς εργατικά, όπως είπες και εσύ. Και επιπλέον μετά θα έχει και μια βάση του τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στο αμορτισέρ για να δουλέψει σωστά με το καινούριο ελατήριο.![]()
Sent from me using a computer.
Τελευταία τροποποίηση από chr1s_86; 23/02/2013 στις 21:19.
Give me fuel, Give me fire
Παρών και ημισπαμαρίζων!
Σήμερα στην επιστροφή απο Α.Ο λέω; - Δεν το τηγανίζω μια να δω τελική;
Στην ψιλοκατηφορίζουσα ευθεία για αεροδρόμιο είδα 190 στιγμιαία με τα 185 γεμάτα και παραδόξως με αρκετά καλή αίσθηση! (koντερίσια και για τον τύπο της μηχανής πάντα - μη βαράτε)
Απλά το παραθέτω ως προσωπικό ρεκόρ. Το μηχανάκι εντελώς μαμά (ένα DNA stage 1 φορά μόνο) με σιδεριές και μπαγκαζιέρα.
Όλα καλά;
Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 28/02/2013 στις 19:43.
Σπέρνει το μηχανάκι λέμεεεεεε ..... άλλο λίγο και θα ζύγωνες τη τελική v strom !!![]()
Με το στροφόμετρο στις 7100rpm 400σιες πριν τον κόφτη παρακαλώ. Για κάποιο λόγο όμως δεν τις κατέβαζε όλες...
Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 28/02/2013 στις 19:47.