Σελίδα 31 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 21262728293031323334353641 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Ναι , το ελατήριο θα αλλαχτεί σίγουρα…
    Το θέμα είναι ότι , αφού θα βγάλω το αμοστισερ να αλλάξω το ελατήριο , μήπως να έκανα και ανακατασκευή ?
    Πόση ανακατασκευή παίρνει το sachs?
    Πόση διαφορά θα κάνει επιπλέον του ελατηρίου?
    Πόσο κόστος θα κάνει επιπλέον του ελατηρίου ?
    Δεν το ξερω...!!

Εαν οντως εχει προβλημα η μπουκαλα μεγαλη.... Εαν τελικα ανοιχτηκε τσαμπα Καμμια...!!!

Οπως τα ειπες .... Κ-shock η Τασουλης white power...!!

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Έχει αρχίσει και «μαλακώνει» παρ όλο που το έχω σφίξει σχεδόν τέρμα…
    εχει γινει πουριτανο..
    Όταν περνά από καμιά "ανωμαλια" ,του παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να ηρεμήσει…
    Άμα έχεις σκοπό να το κρατήσεις βάλε οχλινς ή άσπρη δύναμη, αξίζουν τα γκαφρά.
    Άμα δεν έχεις τέτοιο σκοπό κάνε ότι μαϊμουδιά γουστάρεις, καλύτερη θα είναι από τα μαμά.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Τι λύσεις υπάρχουν για το πίσω αμορτισέρ του τενερε (Sachs )?
    Στις plug n' play επιλογές είναι οι..

Öhlins που είπες και εσύ.

Öhlins without reservoir

Wilbers

Φυσικά μπορείς να βάλεις και WP ή ότι άλλο θέλεις αλλά αυτή θα πρέπει να την σετάρει κάποιος που να ξέρει ώστε να την φέρει στα μέτρα του τενερε και στα δικά σου. Για WP απ' τον Τασούλη δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Εγώ αν έφτανα σε αυτά τα λεφτά θα προτυμούσα wp και Τασούλη απ' την Öhlins. Για τιμή και επιλογές πέρνα μια βόλτα απ' την Καλλιρρόης και πες και σε 'μας.

Τι σημαίνει ανακατασκευή για το sachs ? αλλαγή ελατηρίου , ρεβαλβινγκ, έλεγχος του αζώτου,αλλο ?
    Κόστος ?
    Νομίζω αυτά. Το revalving αν θέλεις το κάνεις αλλά αν αλλάξεις ελατήριο επιβάλλεται να γίνει απ' την στιγμή που δεν έχει ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης. Για κόστος δες στο στο site της K-shock.

Αν υποθέσουμε ότι η «100%» λυση είναι η 1 , η δεύτερη λύση τι ποσοστό δίνει σε σχέση με την πρώτη ?
    Αν το revalving γίνει σωστά και όλα ταιριάξουν με τις ανάγκες σου τότε θα αποδίδει καλύτερα απ' όταν ήταν καινούριο και θα έχεις 2 χρόνια εγγύηση (μιλάω για K-Shock).
    Η διαφορά στην απόδοση εξαρτάται και απ' το τι θα επιλέξεις αν βάλεις καινούριο. Εγώ στη θέση σου (στην οποία είμαι αλλά δεν έχω τα γκαφρά) αν ήταν να βάλω καινούριο αμορτισέρ θα έβαζα κάτι καλό (wp, ohlins). Διαφορετικά θα επισκεύαζα το παλιό και θα προσπαθούσα να το φέρω στα μέτρα μου με ένα revalving. Δεν αξίζει η διαφορά τιμής ενός μέτριου αμορτισέρ με το επισκευασμένο oem.

Η διαφορά ενός καλού πλήρως ρυθμιζόμενου αμορτισέρ με ένα άλλο που ναι μεν το έχεις φέρει στα μέτρα σου αλλά δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις σε τίποτα πλην της προφόρτισης ελατηρίου την ξέρεις. Φυσικά δεν είναι μόνο στις ρυθμίσεις η διαφορά τους, αλλά αυτό θα το καταλάβεις μόνο όταν το νιώσεις.

Ή να πάω να ρωτήσω στο Κ-shock να μην σας πρίζω?
    Να μας πρήξεις όσο θέλεις για να μπορούμε να σε πρήζουμε και εμείς μετά.

Έχει αρχίσει και «μαλακώνει» παρ όλο που το έχω σφίξει σχεδόν τέρμα…
    εχει γινει πουριτανο..
    Όταν περνά από καμιά "ανωμαλια" ,του παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να ηρεμήσει…
    Οι αποσβέσεις του (συμπίεσης και επαναφοράς) έχουν "κλάσει". Το λαδάκι θα έχει γίνει νερό. Πίεσε τη σέλα και άστο να επανέλθει. Θα δεις ότι δεν επανέρχεται αμέσως στην θέση ηρεμίας του αλλά ανεβαίνει πιο πάνω και κατεβαίνει ξανά. Δοκίμασε και το εμπρός με τον ίδιο τρόπο. Πόσα χλμ έχεις? Έχεις αλλάξει λάδια εμπρός?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Aς αρχισεις τοτε απο τα φθηνα και μιλαω για αλλαγη μονο ελατηριου με σκληροτερο...
    Όταν ένα τόσο μαλακό ελατήριο προκαλεί "σουστάρισμα" φαντάσου τι θα γίνει με ένα σκληρότερο. Η χαρά του έντο θα είναι.

Το θέμα είναι ότι , αφού θα βγάλω το αμοστισερ να αλλάξω το ελατήριο , μήπως να έκανα και ανακατασκευή ?
    Ναι!
    Πόση ανακατασκευή παίρνει το sachs?
    Όση θέλεις. Κανονικά δεν παίρνει τίποτα αλλά τα παιδιά στο Κ-shock ανοίγουν και σφραγισμένα.
    Πόση διαφορά θα κάνει επιπλέον του ελατηρίου?
    Τεράστια αν γίνει σωστά. Απ' την στιγμή που θα ανοιχτεί είναι θέμα δικό σου και του μάστορα αν θα πετύχει το μαντζούνι. Δικό σου γιατί πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και πως να του το πεις, δικό του γιατί πρέπει να γνωρίζει τι αλλαγές πρέπει να κάνει ώστε να έρθει όσο πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύσκολο και για τους δυο σας απ' την στιγμή που αλλάζεις και ελατήριο. Το θέμα όμως είναι πως θα είναι πολύ καλύτερο ακόμα και απ' όταν ήταν καινούριο.
    Πόσο κόστος θα κάνει επιπλέον του ελατηρίου ?
    Το κόστος δεν είναι αμελητέο. Τιμές έχει στο sait του K-shock. Για σφραγισμένα αμορτισέρ νομίζω δεν έχει τιμή και πρέπει να συνεννοηθείς μαζί τους αλλά ρίξε μια ματιά να πάρεις μια ιδέα.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peskandritsos Προβολή μηνύματος
    Άμα έχεις σκοπό να το κρατήσεις βάλε οχλινς ή άσπρη δύναμη, αξίζουν τα γκαφρά.
    Άμα δεν έχεις τέτοιο σκοπό κάνε ότι μαϊμουδιά γουστάρεις, καλύτερη θα είναι από τα μαμά.
    Σκοπό να το κρατήσω έχω…. Λεφτά δεν έχω…

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    .....

Daz μιλ μερσί για τις απαντήσεις…

Στο site Κ-Shock λέει για service κλειστά αμορτισέρ 100 + FPA
    Το revalving λέει 60 + φπα
    Είναι δυο ξεχωριστές δουλειές ή το revalving περιλαμβάνεται στο service (θα ήθελα… )

Μαζί με ένα καλό ελατήριο το υπολογίζω χοντρικά 250-300…
    Βαλε ότι θα αλλάξω και ελατήρια – λάδια στο μπροστινό…

Οι καινούργιες αναρτήσεις ΧΩΡΙΣ RESERVOIR ( π.χ. [URL="http://www.off-the-road.de/XT-660-Z-Tenere/Suspension-wheels/OEhlins-shock-XT-660-Z-Tenere-without-reservoir.html"]
    ) είναι οι πιο οικονομικές….
    Αξίζουν σε σχέση με μια πλήρως ανακατασκευασμένη μάμα?
    Γιατί προτιμάς την WP ?

Μάλλον , λόγο της τσέπης , με βλέπω για ανακατασκευή της υπάρχουσας ….
    Εκτός αν περιμένω τον Σεπτέμβρη που θα ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΜΕ όπως λεει ο προθυπουργαρας…

εγώ πάντως από την μικρή μου έρευνα που έκανα για αμορτισέρ (στο φουζουρού μεν, δεν αλλάζει κάτι δε), κατέληξα στο εξής

οκ, πας για service, revalving αλλαγή ελατηρίου για μείωση κόστους...

όπως όμως αναφέρθηκε, η μόνη ρύθμιση που θα εξακολουθείς να έχεις είναι η προφορτιση...

επιπλέον, κάποιοι μάστορες (αμορτισεράδες) δεν αναλάμβαναν το άνοιγμα σφραγισμένης ανάρτησης κάποιο άλλοι ναι.... φαντάζομαι οτι (ίσως) δεν είναι θέμα γνώσεων του κάθε μάστορα αλλά μάλλον δεν θέλουν όλοι να αναλάβουν το ρίσκο της επιτυχίας της εγχείρησης.... εξάλλου έχουν αναφερθεί (και εδώ μέσα) αποτυχημένες απόπειρες τέτοιου είδους...

revalving.... κάποιος μάστορας μου είπε το εξής: "οκ, να το κάνεις.... και με τι κριτήρια θα ανοίξεις τόσο τις τρύπες και όχι τόσο... βάσει ποιων στατιστικών/μελετών?". δεν ξέρω πόσο λογικό είναι το επιχείρημα (καθότι άσχετος) αλλά ακούγεται σωστό...

τα ζύγισα, τα έφερα από δω, τα έφερα από κει και τελικά κατέληξα να αγοράσω την ohlins από έξω, σημαντικά πιο φτηνά από ότι εδώ (- 270€)...

πληροφοριακά, οι αναρτήσεις που κοίταξα ήταν οι εξής (για να πάρεις μία ιδέα):
    - wilbers
    - wp
    - hyperpo
    - bitubo
    - hagon
    - nitron

θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις τι θα σε βολέψει και σε ποια κίνηση θα ΄προβείς (και ψάξιμο για τις τιμές).....

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Οι αποσβέσεις του (συμπίεσης και επαναφοράς) έχουν "κλάσει". Το λαδάκι θα έχει γίνει νερό. Πίεσε τη σέλα και άστο να επανέλθει. Θα δεις ότι δεν επανέρχεται αμέσως στην θέση ηρεμίας του αλλά ανεβαίνει πιο πάνω και κατεβαίνει ξανά. Δοκίμασε και το εμπρός με τον ίδιο τρόπο. Πόσα χλμ έχεις? Έχεις αλλάξει λάδια εμπρός?

Όταν ένα τόσο μαλακό ελατήριο προκαλεί "σουστάρισμα" φαντάσου τι θα γίνει με ένα σκληρότερο. Η χαρά του έντο θα είναι.

.
    Για να ξερουμε οτι εχουν κλασει οι αποσβεσεις συμπιεσης και επαναφορας πρπει να εχουν και ρυθμισεις..

Αυτη η αναρτηση δεν εχει τιποτα....!!!

Τα ελατηρια εχουν επιπεδα σκληροτητας επετρεψε μου λοιπον να σου πω οτι σε ενα μηχανακι 200 κιλων χωρις αναβατες εντο θα κανει μονο οταν εκεινος θελει και μπορει...!!!

Κια μιας και δεν ξερουμε τι χιλμ και χρηση εεχει το συγκεκριμενο μηχανακι ......

Εφοσον μπορει να βγαλει το αμορτισερ μονος του η αλλαγη ελατηριου ειναι η φθηνοτερη λυση......

Αμα ομως πληρωσει εργατικα ... Τοτε ενα revalving αξιζει να γινει ( για να μην υποχρεωθει μετα ξανα σε δευτερα εργατικα για την αφαιρεση της αναρτησης ....!!!

Παντως παρομοιο προβλημα σε Αφρικα με 60.000 κμ το προβλημα λυθηκε θαυμασια με μονο ...ελατηριο WP χωρις revalving..!!

Λοιπόν , βρίσκοντας εδώ μια κουβέντα που συμμετείχε ο Ολδμαν και ο Στέφανος , κατάλαβα (χοντρικά) ότι το revalving χρειάζεται για να ρυθμίσει κάποιος τις αναρτήσεις του με ακρίβεια στα μετρά/αναγκες του για οδήγηση σε πιο απαιτητικές συνθήκες …

Για την χρήση που κάνω στο τενερε , δεν νομίζω οτι χρειάζεται..

(μάλλον) καταλήγω ότι η ποιο οικονομική λύση που θα μου δώσει μια αξιοπρεπή ανάρτηση για τις ανάγκες μου είναι η αλλαγή ελατήριου και ένα service…

Πρώτα όμως , θα ελέγξω και το «κατά Ολδμαν Ευαγγελιον προς Αναρτήσεις»

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    .. εξάλλου έχουν αναφερθεί (και εδώ μέσα) αποτυχημένες απόπειρες τέτοιου είδους...

Για αποτυχία από μαγαζί λες ή από μέλος που το έκανε μόνος του; Link ?
    Give me fuel, Give me fire

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Για αποτυχία από μαγαζί λες ή από μέλος που το έκανε μόνος του; Link ?
    http://www.moto.gr/forums/showthread...ighlight=shock

απάντηση #7

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    ... (θα ήθελα… )
    Exactly
    Οι καινούργιες αναρτήσεις ΧΩΡΙΣ RESERVOIR ( π.χ. [URL="http://www.off-the-road.de/XT-660-Z-Tenere/Suspension-wheels/OEhlins-shock-XT-660-Z-Tenere-without-reservoir.html"]
    ) είναι οι πιο οικονομικές….
    Αξίζουν σε σχέση με μια πλήρως ανακατασκευασμένη μάμα?
    No further info sorry.

Γιατί προτιμάς την WP ?
    Γιατί σε χωμάτινες αναρτήσεις είναι το ίδιο καλή αν όχι καλύτερη με την Ohlins. (Τουλάχιστον απ' το μοντέλο που είναι για το τενερε). Γιατί ξέρω τον Τασούλη και τον εμπιστεύομαι να μου την φέρει στα μέτρα του τενερε περισσότερο απ' τους άλλους, ενώ ξέρω πως ότι και να χρειαστώ μετά την αγορά θα έχω έναν άνθρωπο σωστό να απευθυνθώ.

revalving.... κάποιος μάστορας μου είπε το εξής: "οκ, να το κάνεις.... και με τι κριτήρια θα ανοίξεις τόσο τις τρύπες και όχι τόσο... βάσει ποιων στατιστικών/μελετών?". δεν ξέρω πόσο λογικό είναι το επιχείρημα (καθότι άσχετος) αλλά ακούγεται σωστό...
    Γι αυτό είπα πως για να πιάσει το μαντζούνι πρέπει και ο μάστορας να ξέρει τι αλλαγές θα επιφέρουν οι αλλαγές που θα κάνει και ο ιδιοκτήτης τι να του ζητήσει και πως. Και απ' την στιγμή που το ελατήριο θα είναι καινούριο, αυτό θα είναι δυσκολότερο για τον τελευταίο. το καλό είναι πως το αμορτισέρ είναι κοινό με τα xt και η εγχείριση θα έχει γίνει πολλάκις από τους γκουρού οπότε θα έχουν μια βάση. Επίσης σε περίπτωση revalving καλό είναι να συμβουλευτεί τον μάστορα και για το ελατήριο. Πάντως όπως και να έχει το ρίσκο υπάρχει.

Για να ξερουμε οτι εχουν κλασει οι αποσβεσεις συμπιεσης και επαναφορας πρπει να εχουν και ρυθμισεις..

Αυτη η αναρτηση δεν εχει τιποτα....!!!
    Όταν το μηχανάκι κάνει κάνει τραμπολίνο πάνω στο αμορτισέρ και δεν έχει καμία ρύθμιση αυτό πως το λες? Συμφωνώ μαζί σου αλλά οι αποσβέσεις μπορεί να έχουν κλάσει και λόγο λαδιού, όχι κάποιου τεχνικού προβλήματος. Το δικό μου πάντως δεν "κάθεται κάτω" με τίποτα. Με το που θα αυξήσω λίγο ταχύτητα αρχίζει ο χορός.

Τα ελατηρια εχουν επιπεδα σκληροτητας επετρεψε μου λοιπον να σου πω οτι σε ενα μηχανακι 200 κιλων χωρις αναβατες εντο θα κανει μονο οταν εκεινος θελει και μπορει...!!!

Κια μιας και δεν ξερουμε τι χιλμ και χρηση εεχει το συγκεκριμενο μηχανακι ......

Εφοσον μπορει να βγαλει το αμορτισερ μονος του η αλλαγη ελατηριου ειναι η φθηνοτερη λυση......

Αμα ομως πληρωσει εργατικα ... Τοτε ενα revalving αξιζει να γινει ( για να μην υποχρεωθει μετα ξανα σε δευτερα εργατικα για την αφαιρεση της αναρτησης ....!!!

Παντως παρομοιο προβλημα σε Αφρικα με 60.000 κμ το προβλημα λυθηκε θαυμασια με μονο ...ελατηριο WP χωρις revalving..!!
    Αν και πιστεύω πως με τόσο "φτωχές" αποσβέσεις αν δεν αλλαχθεί τουλάχιστον το λάδι προκοπή δεν θα δει, πάω πάσο. Εξ' άλλου δεν έχει να χάσει τίποτα αν αλλάξει απλά το ελατήριο χωρίς εργατικά, όπως είπες και εσύ. Και επιπλέον μετά θα έχει και μια βάση του τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στο αμορτισέρ για να δουλέψει σωστά με το καινούριο ελατήριο.
    Sent from me using a computer.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Thanks, αυτό το πρόβλημα έχω κι εγώ, δεν ξέρω πόσο λάδι να βάλω στο αμορτισέρ του Bros...

ΥΓ: Για να μην είμαι και πολύ off-topic, από όσα έχω μάθει μέχρι στιγμής αν το αμορτισέρ έχει πρόβλημα στις αποσβέσεις δεν πρόκειται να το βοηθήσει το νέο ελατήριο...
    Τελευταία τροποποίηση από chr1s_86; 23/02/2013 στις 21:19.
    Give me fuel, Give me fire

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Παρών και ημισπαμαρίζων!

Σήμερα στην επιστροφή απο Α.Ο λέω; - Δεν το τηγανίζω μια να δω τελική;
    Στην ψιλοκατηφορίζουσα ευθεία για αεροδρόμιο είδα 190 στιγμιαία με τα 185 γεμάτα και παραδόξως με αρκετά καλή αίσθηση! (koντερίσια και για τον τύπο της μηχανής πάντα - μη βαράτε)
    Απλά το παραθέτω ως προσωπικό ρεκόρ. Το μηχανάκι εντελώς μαμά (ένα DNA stage 1 φορά μόνο) με σιδεριές και μπαγκαζιέρα.
    Όλα καλά;
    Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 28/02/2013 στις 19:43.

Σπέρνει το μηχανάκι λέμεεεεεε ..... άλλο λίγο και θα ζύγωνες τη τελική v strom !!

Με το στροφόμετρο στις 7100rpm 400σιες πριν τον κόφτη παρακαλώ. Για κάποιο λόγο όμως δεν τις κατέβαζε όλες...
    Τελευταία τροποποίηση από Αμφίσημος; 28/02/2013 στις 19:47.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    Σπέρνει το μηχανάκι λέμεεεεεε ..... άλλο λίγο και θα ζύγωνες τη τελική v strom !!
    Αμα ξυριστώ καλά νομίζω το έχω και το Vstrom (αλλά εσείς αξύριστοι έτσι; )

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49