το 2005 έως το 2008 ο Λάτσης (Eurobank) (ένα απο τα πολλά παραδείγματα) είχε βγει παγανιά και και μοίραζε credit σε όποιον μπορούσε να σηκώσει έστω και λίγο παραπάνω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2007 πάνω που είχαν ταβανιάσει ολα τα credit limit όλων των απλών Φυσικών Προσώπων που συναλλάσονταν στην αγορά, βγήκε έξω χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και έπαιξε και το τελευταίο χαρτί:
ανεξαρτήτου υφιστάμενου δανεισμού, όλοι όσοι θέλουν και δεν ήθελαν, -> νέος επαγγελματικός δανεισμός (αυτό που ήξερα εγώ ήταν για τις επιχειρήσεις μέχρι 2,5 μυρία έσοδα) χωρίς ίχνος εγγυήσεων, σε συνάρτηση του τζίρους της επιχείρησης. με το ζόρι σε κάποιες περιπτώσεις. «Πάρε / δε θέλω / Πάρε και μη το κάνεις τίποτα/ δε θέλω ρε Χριστιανέ μου / ρε Πάρε και όταν βρεθεί η ευκαιρία …. ) ---- Πραγματική Ιστορία τωρα όχι μ@λακίες ---
πιστόλι κανονικά
αυτό φυσικά δεν ήταν φαινόμενο Ελλάδας. δεν είχει να κάνει με το παραμύθι που πλάσαραν περί «μαζί τα φάγαμε». Στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα τα σπίτια που υποθηκεύτηκαν είχαν και κάποιο αντίκρισμα.
στη πορεία αυτό το σκουπίδι που αποκαλούσαν κάποιοι Τράπεζα, προσπάθησαν να το φορτώσουν στις μεγάλες συστημικές. όποιος αντιδρούσε ήταν αναχρονικός, διεφθαρμένος, του συστήματος, μιζαδόρος που δεν άφηνε την οικονομία επιτέλους να πάει μπροστά.
στη πορεία και λίγο πρίν τον στήσουν στο τοίχο τον Λάτση την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και με τα λεφτά που γλύτωσε, αγόρασε το Ελληνικό (χαχαχα Θεός! )
αυτή η οικονομική πραγματικότητα (και τόσες άλλες παρόμοιες) περιμένουμε ως δια μαγείας να μην σκάσουν με κάποιον τρόπο. περιμένουμε οτι με κάποιο περίεργο τρόπο θα ξεχαστούν, θα σβηστούν και δε θα μεταφερθούν στον φορολογούμενο. Ίσως εάν ασχοληθούμε με τον Χαικάλη και τη Κωσταντοπούλου και το Τσίπουρο του ΟΟΣΑ, με κάποιο μαγικό τρόπο δε θα χρειάζεται να ασχοληθούμε με τα άνω βασικά προβλήματα που μας έφεραν εδώ. ίσως για κάποιους η πραγματική οικονομία είναι το πως θα γίνει να απολύσουμε 300.000 δημόσιους υπαλλήλους αύριο, έτσι ωστε επιτέλους να πάει μπροστά αυτή η χώρα. ίσως αυτοί πιστεύουν ότι εάν όντως τους απολύσουμε αυτούς τους διεφθαρμένους θα μπορέσει η οικονομία να ορθοποδήσει και να πληρώσει όλον αυτόν τον όγκο των κόκκινων δανείων και τη τρύπα του ασφαλιστικού
ίσως…… ίσως μιας μέρα …. πως λεει το λαικό άσμα ρε παιδιά?
http://www.oecd-ilibrary.org/sites/g...b772c5f31fbf2f
Στατιστικα μεχρι και το 2008 πριν γινουν οποιεσδηποτε μειωσεις κλπ κλπ οπου βλεπουμε οτι εχουμε πολυ λιγοτερους ΔΥ σε σχεση με αλλες χωρες
Βεβαια για τους δημοσιουπαλληλοφαγους αυτο δε φτανει οποτε προτεινω τα σχολεία να λειτουργουν μια φορα τη βδομαδα και τα νοσοκομεια και τα μουσεια μια φορα το τριμηνο![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Δεν ήταν ποτέ θέμα αριθμού, αλλά αποδοτικότητας.
Life begins at 45°.
Άντε να δούμε πότε θα πάρει φόρα και η δικαιοσύνη
http://www.thepressproject.gr/articl...o-tis-trapezes
http://tvxs.gr/news/ellada/ksananoig...-tis-agrotikis
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Ναι, επειδή έχεις 500 άτομα, τα οποία κάνουν τη δουλειά 50. Απολύεις τα 450 κρέατα, profit.
Στο εξωτερικό, έχουν κράτος και υπηρεσίες που λειτουργούν (συνήθως :P).
Life begins at 45°.
Έχει δίκιο ο spyro, αλλά απο την άλλη ποιός πολιτικός στον πλανήτη έκανε ποτέ αυτό που έπρεπε;
Ο αποπροσανατολισμός της μάζας είναι παιγνιδάκι, μια πιασάρικη μαλακία λες και ξεχνάν οι πάντες τα πάντα.
Το θέμα νομίζω οτι είναι τί κάνει ενας άνθρωπος που ίσως βλέπει δυο πράγματα παραπάνω (δεν λέω πολλά) -- πέφτει στο επίπεδο των τσακαλιών ή προσπαθεί να δείξει σε αυτούς που δεν έχουν πρόθεση ποτέ να δουν;
Πώς κρατάς ένα επίπεδο, και πώς βοηθάς (χωρις να εκμεταλευτείς) όταν ξέρεις οτι «οι πολλοι» είναι για τα πανηγύρια;
Κοιτάξτε παιδιά...
Βασικά οι καθαριστριες φταίνε!
Πρέπει ρε παιδί μου να τις μεταρυθμίσουμε.....
Δε μπορεί ρε φίλε να καθαρίζουν και να θέλουν και λεφτά !
Ρίξτε μια ματιά λοιπόν εδώ
http://www.efsyn.gr/arthro/pente-dis...a-meso-tis-ate
(γιατί όταν τα λέω είμαι κακός)
:a57:
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 21/07/2015 στις 18:42.
ανανήψαντας
Και επειδή ο κόσμος καίγεται αλλά εγώ χτενίζομαι, οι αγορές από το εξωτερικό άνοιξαν;
Φίλε μου ο εκβιασμός, η απάτη και η φοροδιαφυγή δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τον καπιταλισμό.... Ούτε με την ελευθερη οικονομία !
--------------------------------------------------------------------
Οι καθαρίστριες του υπουργείου εργαζόντουσαν έως το 2105 με συμβάσεις έργου. Εν ολίγοις, χωρίς επιδόματα, χωρίς δικαίωμα άδειας κτλ. Με το ΠΔ Παυλόπουλου (164/2004) οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν, μέσω ΑΣΕΠ, σε αορίστου χρόνου.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο, η νομική εκπροσώπηση του υπουργείου Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν δημοσιονομικό όφελος από την απόλυση των καθαριστριών. Στην απόφαση γίνεται λόγος για «αμφίβολο ταμειακό όφελος», αφού το έργο της καθαριότητας έχει ανατεθεί σε ιδιωτικά συνεργεία, επισημαίνεται δε ότι δεν υπήρξε «εμπεριστατωμένη μελέτη» των αναγκών της διοίκησης. Υπογραμμίζονται επίσης οι εξαιρετικά χαμηλές απολαβές των καθαριστριών, που κυμαίνονται από «373-750 ευρώ», ενώ τονίζεται ότι ουδόλως εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον καθώς τα ιδιωτικά συνεργεία αποδεδειγμένα παρέχουν κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού υποβαθμίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των υπηρεσιών. «Οι δε λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογούν ριζοσπαστικές επεμβάσεις στη ζωή των πολιτών που οδηγούν στην εξαθλίωση πλήθος οικογενειών, με προφανή τον κίνδυνο αποδόμησης της κοινωνίας…»
------------------------------------------------------------------------------------
ανανήψαντας