Σελίδα 31 από 40 ΠρώτοΠρώτο ... 212627282930313233343536 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 587

Θέμα: Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Νεωτερα λοιπον στα 38500 χλμ πλεον,και κανω αρχη απο τα 34000 λιγο πριν το σερβις των 35000 ,και ημερομηνια
    15 ιουνιου 2024, 15 ημερες πριν ληξει η 2ετης εγγυηση της μοτο.
    Εκει που πηγαινα λοιπον ,ΤΣΟΥΠ ,ξανα αναβει το check engine,μετα απο εξη μηνες που ειχε αλλαχθει ενα εξαρτηματακι τροφοδοσιας ,μεσα στην εγγυηση (εχει γινει εκτενης αναφορα σε προηγουμενες σελιδες της παρουσης ενοτητος).
    Επειδη αναψε και δεν ξανασβησε,παω αντιπροσωπεια γινεται ελεγχος απ το διαγνωστικο,στελνεται μηνυμα στο εργοστασιο,και η απαντηση ηταν ελλατωματικος αισθητηρας μειγματος.
    Σημειωτεον οτι οπως και την προηγουμενη φορα η μοτο ΔΕΝ παρουσιαζε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δυσλειτουργια,που να σε εμποδιζει στην χρηση της,η να δυσκολευει την χρηση της.
    Αντε παλι λεω τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.
    Ενδιαφερον και αξιοσημειωτον ειναι οτι ο συγκεκριμμενος αισθητηρας ειναι μαρκας της γερμανικης CONTINENTAL
    Αντε λοιπον αναμονη να ερθει το ανταλλακτικο,με παραλληλη διαβεβαιωση του αρχιμηχανικου της αντιπροσωπειας οτι θα αλλαχθει εντος της εγγυησεως ΟΣΑ χιλιομετρα και να εχω κανει μολις ερθει το ανταλλακτικο.
    Ετσι φθανουμε στα 38500 χλμ με ημερομηνια 1οκτωβριου2024, 3,5 μηνες απ την παραγγελια και μετα απο καθυστερησεις και αναβολες στο τελωνειο ,και οριζεται ραντεβου στις 29 οκτωβριου για ανεξοδη αλλαγη εντος εγγυησεως.
    ΗΘΙΚΟΝ διδαγμα που λεγαμε και στο σχολειο.
    1)Τα ανταλλακτικα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα αργουν.
    2)Ολα χαλανε ακομα κι αν ειναι επωνυμων εταιρειων (στην περιπτωση μας αισθητηρας continental).
    3) H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.
    ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΘΕ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ.
    θα προσπαθησω οταν θα γινει η αντικατασταση,να φωτογραφησω το ανταλλακτικο,και να παρω τον κωδικο ανταλλακτικου της continental,μηπως τυχει σε κανεναν αλλον ,μπας και το παραγγειλει μεσω αλλης οδου και καταφερει να ερθει γρηγοροτερα.ΙΔΩΜΕΝ.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Αν δεν είναι ακριβό αυτό το ανταλλακτικό,εγώ θα αγοραζα και ένα για καβατζα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος

1)Τα ανταλλακτικα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα αργουν.
    2)Ολα χαλανε ακομα κι αν ειναι επωνυμων εταιρειων (στην περιπτωση μας αισθητηρας continental).
    3) H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.
    .
    Αν η VOGE ειχε κεντρικες αποθηκες στην Ευρωπη το ανταλλακτικο θα εκανε 10-15 μερες. Επειδη δεν εχει καθε παραγγελια στελνεται Κινα και οταν μαζευτουν αρκετες τα στελνουν με κοντεινερ, γι'αυτο και θελει τοσο καιρο

Θα μπορουσε βεβαια η εισαγωγικη να παραγγειλει 10 αισθητηρες να υπαρχουν εφοσον ειναι μικρο και φτηνο εξαρτημα.

Μακαρι να μην χρειαστεις ποτε ανταλλακτικο που να ειναι απαραιτητο για την ασφαλη λειτουργια της μηχανης γιατι θα μεινεις χωρις οχημα.

Καλου κακου κανε και μια ψαχτικη στην γειτονικη Ιταλια για ανταλλακτικα. Ισως αυτοι να εχουν στοκ, να τους εχεις καβατζα

Παλαιό μέλος
    Όπως και να χει, κοντά 40Κ χωρίς να σε έχει αφήσει νομίζω πως είναι πολύ καλά. Φαίνεται πως σου έχει βγει το ρίσκο που πήρες.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Αν η VOGE ειχε κεντρικες αποθηκες στην Ευρωπη το ανταλλακτικο θα εκανε 10-15 μερες. Επειδη δεν εχει καθε παραγγελια στελνεται Κινα και οταν μαζευτουν αρκετες τα στελνουν με κοντεινερ, γι'αυτο και θελει τοσο καιρο
    Σε 10-15 μέρες έρχεται και απευθείας από Κίνα, άνετα.
    Ο λόγος που στέλνονται όλα μαζί με κοντέινερ και όχι ένα-ένα είναι οι δασμοί.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Με 40.000 χλμ χωρίς τίποτα ουσιαστικό που να σε αφήσει, ούτε του παπά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Αν δεν είναι ακριβό αυτό το ανταλλακτικό,εγώ θα αγοραζα και ένα για καβατζα.
    Εγώ θα αγόραζα ολόκληρο το σώμα του ψεκασμού. Μιλάμε για τσάμπα https://www.motor-x.com/injection-th...s-500ac,p.html

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα αγόραζα ολόκληρο το σώμα του ψεκασμού. Μιλάμε για τσάμπα https://www.motor-x.com/injection-th...s-500ac,p.html
    Δεν αφορά η δυσλειτουργία και η βλάβη το σώμα ψεκασμού.Και καινούργιο να βάλεις,ο αισθητήρας είναι η βλάβη.Τα σώματα ψεκασμού στην συγκεκριμένη μηχανή δεν έχουν ιστορικό βλαβών, άλλα τα παρελκόμενα που το συνοδεύουν.(αισθητήρες, κλπ).

μπου Το avatar του/της giorgosb
    Moderator
    Δημήτρη τα του AC μετακινήθηκαν εδώ
    Πικρή μπύρα, γλυκιά ζωή..

Νεωτερα λοιπον απο την προγραμματισμενη επισκεψη στην αντιπροσωπεια ,για την αλλαγη του εξαρτηματος-αισθητηρα, μαρκας γερμανικης continental που ειχε διαγνωσθει με δυσλειτουργια .
    Τελικως λοιπον και αφου λυθηκε το μηχανακι ,αποφασισθηκε κατ εντολην του τεχνικου διευθυντη της αντιπροσωπειας να αλλαχθει ΟΛΟ το σωμα ψεκασμου προληπτικα,με ολα τα παραφερναλια του ,και επισης αλλαχθηκαν και οι δυο πολλαπλασιαστες λογω υποψιας φαινομενου υπερθερμανσης στον ενα μετα απο οπτικο ελεγχο.Αλλαχθηκαν προληπτικα και οι δυο.Σημειωτεον οτι το σωμα ψεκασμου ειναι οπως και ο ελαττωματικος αισθητηρας,κατα δηλωσιν του μηχανικου ειναι μαρκας CONTINENTAL (γερμανικη) και οι πολλαπλασιαστες μαρκας BERU (γερμανικη επισης)
    Με αφορμη το αναγκαστικο λυσιμο της μηχανης,βγηκαν και τα στραβα καγκελα,(λογω της συγκρουσης μου με αγριογουρουνο πριν απο κατι μηνες)και ΔΕΝ τοποθετηθηκαν καινουργια,κατοπιν συμβουλης του μηχανικου ,διοτι τα θεωρει αχρηστα και επικινδυνα για την μοτο,λογω στηριξης τους,στον σκελετο και στην κεφαλη του κινητηρα.Καλυτερα μου ειπε να σου σπασει καποιο πλαστικο,παρα να πας για ΟΛΙΚΗ αν παρει ο σκελετος,η αν σπασει η κεφαλη.Απ την αφαιρεση και μετα αλλαξε προς το καλυτερο και ο θορυβος και οι κραδασμοι του κινητηρα.Λιγο ,αλλα αισθητα.Επισης αλλαχθηκε και το μπροστα αριστερο φλας που ειχε σπασει (22 ευρω παρακαλω ,απο χρυσαφι θα ειναι φαινεται ) με την πτωση,και ισιωθηκε και το πενταλ του συμπλεκτη.
    Συμπερασμα λοιπον μετα απ ολα αυτα.
    1)αψογη συμπεριφορα αντιπροσωπειας .
    2)εχουν αναφερθει στο συγκεκριμμενο μοντελλο αρκετες (σε ποσοστο παντα) βλαβες στον συγκεκριμμενο τομεα που αντιμετωπιζονται μεν θετικα απο την αντιπροσωπεια στα πλαισια της εγγυησης και λιγο μετα απ αυτην ,προβληματιζουν ομως δε, διοτι αν καποιος που δεν κανει χιλιομετρα οπως εγω και εφτανε σ αυτα τα χιλιομετρα μετα απο 2 χρονια ας πουμε ,(υπολογιζω εναν μεσο ορο 10000 χλμ τον χρονο)τοτε ολα αυτα θα τα πληρωνε απ την τσεπη του.Νομιζω λοιπον οτι χρειαζεται μεγαλη προσοχη απ το εργοστασιο για την βελτιωση των προμηθευτων της.Σημειωτεον οτι κατα την αποψη του μηχανικου και του τεχνικου διευθυντη της αντιπροσωπειας (αρχιμηχανικου) λογω ευρω5 ,και συνεπεία αυτου της υψηλης θερμοκρασιας που δουλευουν πλεον οι κινητηρες ,τα φαινομενα δυσλειτουργιας του κυκλωματος του ψεκασμου και συναφων εξαρτηματων ειναι συχνοτερα πλεον.
    3)Οι παραγωγες των εξαρτηματων πλεον ,και οι παραγωγοι αυτων,εχουν παγκοσμιοποιηθει,με τα γνωστα (καλα ,λιγωτερο καλα ,η κακα )αποτελεσματα.
    ΙΔΩΜΕΝ.

ΥΓ. Δεν κρυβουμε τιποτα.Ολα στο φως.Οτι θελετε κραξτε και οτι θελετε ρωτηστε.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Δουλευουν ολοι οι κινητηρες EURO5 με υψηλες θεμοκρασιες ή μονο των κινεζικων κατασκευαστων?
    Εδω ή/και σε αλλα θεματα δεν εχουν αναφερθει κατι τιμες θερμοκρασιας πολυ μεγαλες σε σχεση με την εμπειρια των περισσοτερων με τα μοτο τους?
    Κανω λαθος?

Αυτο με την υψηλη θερμοκρασια λογικα θα βγαλει οφ παλι εξαρτηματα στο μελλον οπου δεν θα υπαρχει η εγγυηση να τα αλλαξει δωρεαν. Εκει πληρωνεις...
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Mεγαλο μπραβο στην αντιπροσωπεια για την αντιμετωπιση.

Επειδη ομως εχω φιλους που καηκαν απο πολλαπλασιαστες σε BMW απο το 04 μεχρι το 12, στο διλιτρο μοτερ με τα 170 αλογα και πολλαπλασιαστες αλλαζαν και καθε ενα δυο χρονια ηθελαν ξανα, μπεκ ,κλπ ειναι θιεμα σχεδιασμου του κινητηρα κι οχι τυχαιο γεγονος. Γιατι οποια μαρκα και να εβαλαν, μεχρι και Japan, τα ιδια ειχαν. Οι περισσοτεοι πουλησαν κι ησυχασαν, λιγοι τους αλλαζουν καθε καποιο χρονικο διαστημα οπως αλλοι αλλαζουν βαλβολινες πχ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Δουλευουν ολοι οι κινητηρες EURO5 με υψηλες θεμοκρασιες ή μονο των κινεζικων κατασκευαστων?
    Εδω ή/και σε αλλα θεματα δεν εχουν αναφερθει κατι τιμες θερμοκρασιας πολυ μεγαλες σε σχεση με την εμπειρια των περισσοτερων με τα μοτο τους?
    Κανω λαθος?

Αυτο με την υψηλη θερμοκρασια λογικα θα βγαλει οφ παλι εξαρτηματα στο μελλον οπου δεν θα υπαρχει η εγγυηση να τα αλλαξει δωρεαν. Εκει πληρωνεις...
    Ολων των κατασκευαστων φανταζομαι,και οχι μονο των κινεζικων
    Φανταζομαι πως ναι.Και λοιπον?
    Αυτονοητο,και γνωστο.Ικανη αλλα ΟΧΙ αναγκαια συνθηκη.(για το οφ των εξαρτηματων)

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Ολων των κατασκευαστων φανταζομαι,και οχι μονο των κινεζικων
    Φανταζομαι πως ναι.Και λοιπον?
    Αυτονοητο,και γνωστο.Ικανη αλλα ΟΧΙ αναγκαια συνθηκη.(για το οφ των εξαρτηματων)
    Αλλο το να το φανταζεσαι και αλλο να συμβαινει. Δεν εχει ειπωθει κατι σχετικο παντως εδω μεσα με υψηλες θερμοκρασιες.
    Για το τελευταιο δες σχολιο PaNick67...
    Ride(s) the wind of change...

270° firing order
    Φταίει δηλαδή το γερμανικό ανταλλακτικό που το τονίζεις και 2-3 φορές ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ για να το καταλάβουμε και όχι το τριμπ@@ρδελο μοτέρ που έφτιαξαν-έστησαν
    και 2 χρόνων όχημα φτάνει στο σημείο να αλλάζεις ψεκασμούς .

παρόλα αυτά να είσαι καλά ειλικρινά που τα γράφεις όλα και ο καθένας μπορεί να κρίνει .
    προχτές μιλούσα με γκαραζιέρη που φτιάχνει τα CF της αστυνομίας στο κατάστημα που έγινε η αγορά,εκεί να δεις τι άκουσα.
    when life gets complicated... i ride.

Παρόμοια θέματα

1. η πρωτη μου μηχανη...ποια???
    από nirvana_g1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2009, 20:54
  2. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2008, 06:33
  3. βοηθεια... Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ..............
    από giannikos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 20:30
  4. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 10:27
  5. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2008, 18:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •