Ψάχνομαι με διάφορα στο Τενερόνι μου τελευταία ,
όσον αφορά ρυθμίσεις-συγκρίσεις-μετρήσεις ,μέ & χωρίς τα εξτραδάκια του(βλ.PCV - DNA st2 - SpeedoHealer)
Την περασμένη Κυριακή λοιπον ,σε ημερησια εκδρομούλα , ανάμεσα σε άλλα ,έγινε κ προσπάθεια μέτρησης τελικής.
Με αποσυνδεμένα τα PCV -&- SpeedoHealer κ με μαμά snorkel ,σε παρατεταμένη ευθεία Εθνικής (επίπεδη-οχι κατηφορική) ,
το μαμα κοντέρ εδειχνε 172 km/h ........ ενώ ταυτόχρονα:
το πιο ακριβές ,πολυόργανο VECTOR ,έδειχνε153 km/h .......& ταυτόχρονα:
το ακριβέστατο GPS ,έδειχνε 152 km/h
152km/h με 6,800 rpm περιπoυ ,η πραγματική τελικη στην ευθεία με αναβατη 100 κιλων λοιπον ,δειχνει μαμα το δικό μου.
Το φτωχό του μιγμα αρνείται να ανεβασει κι αλλο τις στροφές του κινητηρα ,μαζι με την ταχύτητα του.
+20 παραπάνω km/h αισιοδοξούσε το μαμα κοντέρ ,με μαμα λειτουργικό.
Αντίθετα ,με PCV - Extra map -&- DNA st2 ΟΝ ,το GPS έχει δείξει υπο παρόμοιες συνθήκες 170 km/h στις 7,300 rpm περίπου ,
ενω την ίδια στιγμη το κοντερ εδειχνε ... 195km/h....(ναι ,καλα ,όσο πάνε και τα στρώματα 210)
+25 km/h η αισιοδοξία του λοιπον σε αυτή την ταχύτητα (τα 170 πραγματικά δηλ) τα οποία ειναι κ απολύτως φυσιολογικά σαν limit UP για το μονοκύλινδρο μοτέρ του.
+ 20-25 Ολόκληρα km παραπάνω λοιπόν ,απο την μαμά οργανική συνδεσμολογία υπολογισμού.
Υπερ-αισιόδοξο θα έλεγα το μαμά κοντεράκι του Τενερακίου μας.
Για να σας προλάβω ,το GPS που χρησιμοποίησα ειναι τσεκαρισμένο πολλάκις για την ακρίβειά του.
Κατι που επιβεβαιώνει κ η πολυ κοντινη,κάθε φορά (+1με2 km/h) μετρηση του VECTOR.
Με το SpeedoHealer ΟΝ ,εχω καταφέρει μέχρι στιγμής να κατεβάσω την αισιοδοξία του κοντέρ στα +10 κμ
Στα 180 του κοντέρ > είχα 170 ένδειξη GPS.
(σίγουρα μπορεί να μηδενισει αν ψαχτω με τις ρυθμισεις του ,απλά δεν εχω ασχοληθει ιδιέταιρα ακομα)
Τωρα θα μου πείτε ,"Τι ψάχνεσαι ρε φίλε με τις τελικές του ψηλόκορμου μονοκύλινδρου;;;"
Βασικά ,δεν ψαχνομαι για τελικές.
Για συνολικό "ζωντάνεμα" ψάχνομαι ,και αυτό θέλει παραπάνω μίγματα ,τα οποία ανεβάζουν την ευστροφία του ,αρα κ τη δυναμη του ,αρα και την τελική του ταχύτητα.
Δε ξέρω αν ειναι ενδιαφέροντα όλα αυτά.............αλλά..............Αυτά......![]()
Παλίκαρε να το χαίρεσαι! Με όλα τα μπλιμπλίκια στο ΟΝ και μένα καβάλα (70kg) στην Α.Ο θα το 200σαρίζω το τενερίδι σου!!!
Περνάει άσχημα μετά τα 155-160 κοντερίσια μην κρυβόμαστε αλλά το λέει η περδικούλα του!
El-Gatto απο κατανάλωση (στα νορμάλ) ανέβηκες αισθητά μετά τα mods;
YΓ. Ohlins μπρος πίσω, PC, Ακράπες και τερμάτισε το όχημα. Αλλά μιλάμε για 3χίλιαρο κ πονάει...
Του'χω κ ακράπες πισω ,κ WP ελατηρια & λαδι εμπρος.
Πισω ειμαι μαμά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,κ ψαχνομαι ,αλλα ποναει το OHLINS ,ειδικά αυτη την περιοδο ,ποναει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Οσο για την κατανάλωση ,με σβέλτη μετακίνηση ,συνήθως παίζει στα 5,6 lt/100km.
Για να ακούσουμε εντυπώσεις-περιγραφες απο καποιον με OHLINS πίσω.
Γάτος ο el-Gattos!!!
Βρήκα πρόσφατα ενα παλικάρι με ohlins πίσω (και όλα τα άλλα μαμά παραδόξως) στην Βουλιαγμένης και μόνο που δεν βούρκωσε απ΄την πόρωση. Μέρα με νύχτα έλεγε συνεχώς και πως την πήρε κοντά στα 680 απο τας εξωτερικάς...
Γάτε είσαι στο 90% completed. Βάλτη την ρουφιάνα να τελειώσεις. (χιλιαρικάκι τώρα δα πάντως όχι πονάει - γ@μ@ει).
Θα τράμπαρες τις ακράπες για την ohlins άραγε;
Δεν έχει ανάγκη από τελική το τενερίδι, από τα 150 και πάνω είναι επικίνδυνο.
Θα έλεγα ότι με ένα καλό γρανάζωμα μπορεί να χάνει τελικές αλλά θα σκάβει στα δύσκολα.
Εξάλλου ποιος από εσάς ταξιδεύει με ταχύτητες πάνω από 130?
Εξαιρείται ο Daz βεβαίως βεβαίως.![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Εγώ αν (καταφέρω και) ρίξω κάποια λεφτά στο τενερε , αυτά θα πάνε σε αναρτήσεις και σέλα….
Την αναβάθμιση των αναρτήσεων την θεωρώ την σημαντικότερη (όχι μόνο για το τενερε) και την αναβάθμιση της σέλας για να βγάζω πιο ξεκούραστα τα βαρετά πολύωρα κομμάτια των εθνικών που θα υπάρχουν σε ένα ταξίδι….
Mπορεί να νιώθεις ασφάλεια εσύ στα 150 και εγώ να μη νιώθω, τι να πω είμαστε άλλοι άνθρωποι.
Εγώ αντιθέτως στις στροφές σε επαρχιακούς δρόμους νιώθω σα στο σπίτι μου.
Στην εθνική όμως όταν προσπερνάω με πάνω από 140-150 μέχρι να ανεβάσει και να πιάσει κάποια "αξιοπρεπή" χλμ για να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια η προσπέραση (ειδικά όταν είναι φορτωμένο) άστα να πάνε.
Είπαμε όμως εξαιρείται ο Daz.
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Έχεις δίκιο...όχι μόνο υπεραισιόδοξο, αλλά στα όρια του γελοίου...Είχα την σχετική εμπειρία (και το είχα ξαναγράψει και τότε) όταν πηγαίνοντας δίπλα-δίπλα με το κατά 6% αισιόδοξο (μετρημένο με GPS αλλά και αλλιώς) κοντέρ του fz1 μου, το κοντέρ του Τενερε πρόσθετε αλλα 8 ολόκληρα χιλιόμετρα/ώρα...ποσοστιαία ένα επιπλέον 6,5% για την ταχύτητα των 120 χιλ/ώρα που γινόταν αυτό....Δηλαδή από τα πραγματικά είχε μια διαφορά της τάξης του 13% μετρημένη από κάτω προς τα πάνω !!! Με πιάσαν τα γέλια με την γελοιότητα του πράγματος... Μα καλά για τόσο λαλάκες μας περνάνε ρε φούστη μου ???
Oταν έχω να διεκπεραιώσω διαδρομές πχ σαν το Τρίπολη-Κόρινθος-Αθήνα απο Νεα Εθνική,απο τα 150 κ κάτω με πιάνει "κρίση πανικού" απο τη βαρεμάρα.
Πηγαίνω τερμα γκαζι σχεδον παντου σε τετοιες διαδρομές.
Εκτός κι αν ειμαι με ημι-χωμάτινα λάστιχα ,οπότε προσπαθώ να αντέξω τα 140-150.
Γι'αυτό κ το πισω μου τελειώνει στα 3,5-4.000κμ.
Ετσι ειναι τα πραγματα.
Και ο λόγος της ασάφειας κ της αδυναμίας του να παει γρηγορα κ με ροή σε κλειστο ορεινο επαρχιακό στροφιλίκι ,ειναι οι απαράδεκτες μαμα αναρτήσεις του ,
οι οποίες αλλάζουν συνεχώς και ακατάστατα τη γεωμετρία του ,λόγω της λειτουργίας "σουμιέ" που παράγουν.
Νταξ...μη τρελλένεσαι....ειναι σύνηθες στα 600-650άρια (ειδικά στα Γιαπανέζικα) να έχουν υπεραισιόδοξο κοντέρ.
Τι να πούμε τότε κ για τα VStrόmia ,που οι ιδιοκτήτες τους νομίζουν οτι πάνε 210;;;
Οχι βέβαια οτι τα 180κάτι πραγματικά που πιάνει το VStrom 650 ειναι λίγα. Κάθε άλλο. Ειναι απολύτως ικανοποιητικά για 650άρι.
Κι αυτο γινεται για δυό λογους:
1ον για να νομίζει ο "γλήγορος" στα πραγματικά 150 ,οτι πηγαινει με 170 ,και να μην ανοιγει άλλο ,γιατι αν το κανει συνεχως κ παρατεταμένα ,θα υπάρξουν μαζικά θέματα αξιοπιστίας.
&
2ον για να φαίνονται -εγκεφαλικά- αρκετά τα 130-140 κοντερίσια κμ ταξιδίου ,ενω στην πραγματικότητα ειναι 120.
Οπότε ,τι έχουμε;;;
Δεν καίει-Δεν σπάει-Δεν χαλάει.![]()
Ρε σεις, ή διαφορετικές μηχανές έχουμε, ή είμαι το πιο κουλάδι απ' όλους σας.
Αστα αυτά και πές μας:
1)Πώς ειναι το Τενερίδι σου με το Ohlins ?
(τι νιώθεις - πόσο αισθητή ειναι η διαφορά πριν-μετά)
2)Πόσο κι απο πού το πήρες ;;;
3)Εκανες παραγγελία με το βάρος σου ,για να εχεις το καταληλο ελατήριο κ το ανάλογο σετάρισμα;
4)Ποιος σου το έβαλε-ρύθμισε πανω στο μηχανάκι σου;
Για διαφωτισε μας λιγο ,σε παρακαλώ.
http://www.moto.gr/forums/showthread...67982&page=114
Τα έχω γράψει όλα αναλυτικά.
Την τοποθέτηση την έκανε ο μηχανικός μου και τη ρύθμιση στα κιλά μου ο γνωστός που γράφετε πιο πάνω.
Είναι σα να καβαλάς καθαρόαιμο πλέον!!!
WP όχι ohlins!!!