Σελίδα 32 από 100 ΠρώτοΠρώτο ... 2227282930313233343536374282 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 466 έως 480 από 1491

Θέμα: Adventure-R 1190 147ps 230 kg

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas2B
    Απο δυο φίλους που έχω με 690 SM βλέπω ότι κάθε λίγο και λιγάκι συμβαίνει κάτι... Ο ένας έχει αλλάξει δυο αντιπροσώπους και τωρα πια το πηγαίνει σε "μάστορα" της γειτονιάς,που έχει αποδειχτεί καλός προς το παρόν.

Ενας ακόμη φίλος που έχει τρέξει και σε αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας με RC8,το πηγαίνει εκει αφου έχει ήδη περάσει απο δυο τρεις αντιπροσωπείες.

Απο marketing πλέον μπορεί να τα πανε καλα,αλλα πολλοί ιδιοκτήτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα service.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kostas2B Προβολή μηνύματος
    Απο δυο φίλους που έχω με 690 SM βλέπω ότι κάθε λίγο και λιγάκι συμβαίνει κάτι... Ο ένας έχει αλλάξει δυο αντιπροσώπους και τωρα πια το πηγαίνει σε "μάστορα" της γειτονιάς,που έχει αποδειχτεί καλός προς το παρόν.

Ενας ακόμη φίλος που έχει τρέξει και σε αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας με RC8,το πηγαίνει εκει αφου έχει ήδη περάσει απο δυο τρεις αντιπροσωπείες.

Απο marketing πλέον μπορεί να τα πανε καλα,αλλα πολλοί ιδιοκτήτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα service.
    αν βρισκεσαι λεκανοπεδιο και συμβαινει αυτο που λες ,τοτε καποιο λαθος εχει γινει...

γιατι πολυ απλα ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ βρεις εξουσιοδοτημενο σερβις ΚΤΜ και να μην σου κανει δουλεια...

ΚΤΜένο μέλος Το avatar του/της westie
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Allst@rf Προβολή μηνύματος
    αν βρισκεσαι λεκανοπεδιο και συμβαινει αυτο που λες ,τοτε καποιο λαθος εχει γινει...

γιατι πολυ απλα ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ βρεις εξουσιοδοτημενο σερβις ΚΤΜ και να μην σου κανει δουλεια...

+1

βρουουουουουμμ Το avatar του/της h_m_akis
    ωραιο το adv... αλλα δεν κοιταμε και κατι πιο σοβαρο επιτελους λεω γω???

http://www.youtube.com/watch?v=7zlOkYysCNI

"Δυστηχώς μονο όποιος έχει δοκιμάσει την οδήγηση στο χώμα καταλαβαινει τις συγκινήσεις, την μαγεία , την δυσκολία και την τεχνική που σε βοηθά να αναπτύξεις !" KaTaNaS!!!

...και να σε κοινηγαει ο μπατσος σαν τρελος.......................αυτο ρε μαγκα ειν'αθλητισμος!!!

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Καταφερα επιτέλους να κάνω to κάνω test drive και προς μεγάλη μου τύχη το R και όχι το απλό. Το είχα για αρκετά χλμ σε όλα τα είδη terrain (σφιχτό, ανοιχτό, εθνική, χώμα) οπότε ήμουν διπλά τυχερός. Επιπλέον η τύχη μου τρίτωσε γιατι είχα και το δικό μου μαζί (990 απλό), το οποίο άλλαζα κάθε λίγο και λιγάκι για άμεση σύγκριση. Τέτοιο test ride δεν έχω ξανα κάνει ειλικρινά (κουμπάρε να σε καλά).

το λοιπόν, επειδή όταν εγώ διάβαζα test rides περίμενα πρώτα να δω τι δεν άρεσε, περισσότερο από τα βαρετά και τετριμένα «wow», «και γ@μω», «σούπερ», «σπέρνει», «εργαλείο» και λοιπά ανούσια επιφωνήματα, θα ξεκινήσω με αυτά. όποιος έχει όρεξη μετά ας ακούσει και τι μου άρεσε.

Τι δε μ’ άρεσε

1. δε μ’ άρεσε το κιβώτιο. ίσως έχει καταβολές από το RC8 ίσως κάτι άλλο που δε καταλαβαίνω, αλλά υπήρχαν φορές που η νεκρά δεν έμπαινε με τίποτα για παράδειγμα. το δικό μου με 60K χλμ θεωρώ ήταν σαφώς και καλύτερο. Μπορεί και να φταίει ότι εγώ στο δικό μου φοράω evoluzione ενώ το 1190 έχει την κλασική magura (χαχαχα, τον χαβά τους αυτοί στο Ματιχόφεν). η αλήθεια είναι ότι όντως είναι πιο γρήγορο στις αλλαγές, αλλά η ασάφεια ήταν παντού.

2. Γενικώς τα χέρια σαν θέση οδήγησης Στριτίζουνε. το τιμόνι του το περίμενα πιο φαρδύ. αυτό φυσικά φτιάχνεται αλλά δε ξέρω άμα χάσει κάπου αλλού αν το φαρδύνεις. τα πόδια όπως και η σέλα απεναντίας τα βρήκα σε πολύ καλή θέση και κούμπωσα αμέσως.

3. Το μεγάλο σχεδιαστικό βήμα του ενός ντεπόζιτου vs των 2 που έχω εγώ στο 990 έχει επιφέρει ένα σωρό από αλλαγές στη θέση οδήγησης και αίσθηση που λαμβάνεις από το μπροστινό. Αναμενόμενο. όλοι το περίμεναν αυτό. Συγκριτικά με το 990 δε μ’ αρέσει αλλά να πω την αλήθεια το περίμενα χειρότερο. Δεν είναι τόσο χάλια η κατάσταση. παρότι είναι ένα μακρύ και μεγάλο μηχανάκι, με ένα τεράστιο κλασικό ντεπίζιτο μπροστά σου, ή αίσθηση δεν είναι άσχημη. Προφανώς και υστερεί έναντι στου 950/990 αλλά όπως είπα και παραπάνω τα περίμενα χειρότερα τα πράγματα και μετα από λίγη ώρα χρήσης το ξεχνάς.

......

.........

4. Πρώτη / Δευτέρα το 990 είναι πιο γρήγορο (1190 se sport mode). καλά κάνουν βέβαια και έχουν το 1190 να σέρνεται στην αρχή γιατί ειλικρινά η δύναμη που βγάζει από εκεί και πέρα είναι τεράστια και μάλλον θα υπήρχαν ατέλειωτα προβλήματα και γκρίνιες ειδικά στη συμπεριφορά του στο χώμα. Χωρίς τα ηλεκτρονικά προφανώς και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. αλλά η αλήθεια παραμένει, 1η / 2α το 990 φεύγει μπροστά. από εκεί και περά δε τίθεται καν θέμα συζήτησης.

5. μετά τα 225χλμ., το μπροστινό του κούναγε υπερβολικά. αυτή η παράγραφος χωράει μεγάλη συζήτηση και πολλά επιχειρήματα μπορούν να πέσουν στο τραπέζι, αλλά επειδή αυτό το review είναι δικό μου, θα δώσω τη δικιά μου θεωρία. εσείς πείτε τα δικά σας και καλά θα κάνετε…….. Δεν νομίζω ότι φταίει το λάστιχο. δε νομίζω ότι φταει η ζάντα. δε νομίζω ότι φταίει η ανάγκη ακτινολόγησης, ή ευθυγράμμισης. Παραμένω να πιστεύω αυτά που πίστευα για το 990. η 21’/2.25 μπροστινή ζάντα σε τέτοιο βάρος και με τέτοιο ύψος δε μπορεί να μη παράγει ταλαντώσεις μετά από κάποια χλμ. Για μένα όλες οι άλλες συζητήσεις είναι ανουσιες. Η 21’ ζάντα για μένα έχει τα όρια της όσον αφορά την άσφαλτο. είναι χωμάτινη ζάντα και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Στο 950/990 μεχρι τώρα της ζητάγαμε να διαχειριστεί έως 220-240 χλμ. τώρα πλέον της ζητάμε να διαχειριστεί 270! όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Αλλά όποιος το πάρει ας μη περιμένει μετά τα 230 να είναι όπως πάει ένα hayabusa για παράδειγμα. Το ότι μπορεί να ταξιδέψει δικάβαλο, φορτωμένο με 180+ άνετα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που δεν αμφισβητώ αλλά δε μπορώ να μη σχολιάσω τα αναμενόμενα για μένα.

6. Το θέμα της ζέστης στα μπούτια δεν θα λυθεί ποτέ. Με το που έκανα 30χλμ σε ορεινό με 20-25 βαθμούς αμέσως το κατάλαβα. Βέβαια αμέσως κατάλαβα ότι δε θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα. δε καταλαβαίνω τις συζητήσεις που γίνονται στο advrider. ειλικρινά. φτιάχνουνε λέει μια ειδική σέλα τώρα στη ΚΤΜ για να λύσουν το πρόβλημα. Δε ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον. Για μένα δεν είναι «πρόβλημα» με την έννοια της αστοχίας σε υλικά. Είναι ξεκάθαρα θέμα σχεδίασης της ίδιας της μοτοσυκλέτας. Μεταξύ του πίσω κυλίνδρου και του ποδιού σου παρεμβάλλονται μόνο λίγα εκατοστά κενού. τίποτα άλλο. Στο 990 είχες γεμάτο πλαστικά ανάμεσα από τα πόδια σου και τον πίσω κύλινδρο και το πρόβλημα ήταν υπαρκτό. εδώ δεν έχεις τίποτα, οπότε φαντάζεστε το τι γίνεται εκεί κάτω.

Αυτά τα κυβικά είναι φτιαγμένα για street μηχανάκια που έχουν αρκετά πλαστικά κουστούμια τριγύρω τους και παρόλα αυτά μεταφέρουν αρκετή ζέστη στον αναβάτη όταν γυρνάει στα Μέγαρα. Ζέστη όμως που είναι αναμενόμενη όταν κάνεις track day. Δε βλέπω κανέναν streetακια να παραπονιέται για αυτό. φυσικά και όχι. γιατι για αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα μοτέρ. Δε φτιάχτηκαν για να είναι φιλικά στον τουρίστα αναβάτη που θέλει να πάρει τη γυναίκα του βόλτα για καφέ στο κέντρο του Μιλάνου και της Βαρκελώνης. φτιάχτηκαν για να βγάζουν άλογα στη πίστα.

Ειδικά αμα δε τα ντύσεις αυτά τα 1200 V κυβικά με κανα κουστούμι τριγύρω και το έχεις εκτεθειμένο γιατι στην Αμερική σε κορόιδευαν οι ιδιοκτήτες των GS που ρύθμιζαν βαλβίδες στην ίδια ώρα που έπαιρνε εσένα στο 950/990 να ξεντύσεις το κουστούμι για να αλλάξεις λάδια, τότε καλά να πάθεις. Εσύ το ζήταγες βρε άχρηστε γκρινιάρη Αμερικλάνε να έχεις γρήγορη πρόσβαση στο μοτερ. πάρτα τώρα. Τι παραπονιέσαι? άντε να φτιάξεις μόντες τώρα γύρω από τη σέλα να δούμε αν θα καταφέρεις κάτι. στο τέλος θα το ντύσεις με πλαστικά και θα σε παίρνει την ίδια ώρα να το ξεντύσεις όσο σε έπαιρνε και το 990.

......

......

7. Αν και δοκίμασα το 1190 με continental και στο 990 είχα scorpion, είμαι σίγουρος ότι και scorpion να είχα και στα 2, η υπεροχή του 990 στο χώμα είναι σαφής. βέβαια να πω και του στραβού το δίκιο το 1190 έχει πολύ γλυκό χαρακτήρα σαν κινητήρας στις χαμηλές που σε κάνει να μην ασχολείσαι με τα χαζο βηξίματα, οποτε και να οδηγάς τελικά με περισσότερη άνεση στις χαμηλές και τουριστικές ταχύτητες, αλλά άμα θές να πας πιο σβέλτα τότε η θέση οδήγησης και γενικότερη ελαφρύτερη αίσθηση του 990 υπερτερεί. το 1190 είναι πιο ευκολοδήγητο λόγω ομαλής απόκρισης του κινητήρα στις χαμηλές έναντι 990, αλλά δε εμπνέει για κυνήγι στο χώμα. νομίζω ότι και οι αναρτήσεις του 990 (παρ’ ότι το απλό) λειτουργούσαν καλύτερα. αυτό όμως μαζεύεται γιατι το δικό μου το χω τόσο καιρό που το έχω σετάρει ακριβώς όπως θέλω, οπότε μπορεί και να είμαι λίγο άδικός. Πάντως overall η στενή σέλα και τα 2 ντεπόζιτα του 990 στο χώμα και η δυνατότητα να πλησιάσεις το τιμόνι πάρα πολυ παίζουν το ρόλο τους. δεν είναι τυχαία η καταβολή τους.

8. όπως έχει ήδη ειπωθεί από άλλους πολύ πριν από εμένα, η γενικότερη αίσθηση στο 1190 με το traction control είναι λίγο αποκομμένη με το τι συμβαίνει στο δρόμο. συγκριτικά αμά καβαλήσεις το ένα και μετά στο καπάκι καβαλήσεις και το άλλο η διαφορά στο πόσο σου δίνει την αίσθηση ότι κάτω από τα πόδια σου έχεις μια μοτοσυκλέτα είναι εμφανής. Η αλήθεια είναι όμως ότι και εδώ τα περίμενα πιο χειρότερα τα πράγμα. Δε με χαλάει τόσο πολύ όσο το περίμενα. το 1190 σου δίνει άλλα καλά και είναι διαφορετικό μηχανάκι που μετά από λίγη ώρα πάνω του το ξεχνάς. simple as that.

αυτά νομίζω με το τι δε μ’αρεσε. (άμα μου ρθει και κανα άλλο μπορεί να το προσθέσω)

αυριο θα πω και αυτά που μ’ αρέσανε (δεν είναι λίγα).

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    .........

4. Πρώτη / Δευτέρα το 990 είναι πιο γρήγορο (1190 se sport mode). καλά κάνουν βέβαια και έχουν το 1190 να σέρνεται στην αρχή γιατί ειλικρινά η δύναμη που βγάζει από εκεί και πέρα είναι τεράστια και μάλλον θα υπήρχαν ατέλειωτα προβλήματα και γκρίνιες ειδικά στη συμπεριφορά του στο χώμα. Χωρίς τα ηλεκτρονικά προφανώς και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. αλλά η αλήθεια παραμένει, 1η / 2α το 990 φεύγει μπροστά. από εκεί και περά δε τίθεται καν θέμα συζήτησης.

5. μετά τα 225χλμ., το μπροστινό του κούναγε υπερβολικά. αυτή η παράγραφος χωράει μεγάλη συζήτηση και πολλά επιχειρήματα μπορούν να πέσουν στο τραπέζι, αλλά επειδή αυτό το review είναι δικό μου, θα δώσω τη δικιά μου θεωρία. εσείς πείτε τα δικά σας και καλά θα κάνετε…….. Δεν νομίζω ότι φταίει το λάστιχο. δε νομίζω ότι φταει η ζάντα. δε νομίζω ότι φταίει η ανάγκη ακτινολόγησης, ή ευθυγράμμισης. Παραμένω να πιστεύω αυτά που πίστευα για το 990. η 21’/2.25 μπροστινή ζάντα σε τέτοιο βάρος και με τέτοιο ύψος δε μπορεί να μη παράγει ταλαντώσεις μετά από κάποια χλμ. Για μένα όλες οι άλλες συζητήσεις είναι ανουσιες. Η 21’ ζάντα για μένα έχει τα όρια της όσον αφορά την άσφαλτο. είναι χωμάτινη ζάντα και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Στο 950/990 μεχρι τώρα της ζητάγαμε να διαχειριστεί έως 220-240 χλμ. τώρα πλέον της ζητάμε να διαχειριστεί 270! όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Αλλά όποιος το πάρει ας μη περιμένει μετά τα 230 να είναι όπως πάει ένα hayabusa για παράδειγμα. Το ότι μπορεί να ταξιδέψει δικάβαλο, φορτωμένο με 180+ άνετα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που δεν αμφισβητώ αλλά δε μπορώ να μη σχολιάσω τα αναμενόμενα για μένα.

6. Το θέμα της ζέστης στα μπούτια δεν θα λυθεί ποτέ. Με το που έκανα 30χλμ σε ορεινό με 20-25 βαθμούς αμέσως το κατάλαβα. Βέβαια αμέσως κατάλαβα ότι δε θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα. δε καταλαβαίνω τις συζητήσεις που γίνονται στο advrider. ειλικρινά. φτιάχνουνε λέει μια ειδική σέλα τώρα στη ΚΤΜ για να λύσουν το πρόβλημα. Δε ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον. Για μένα δεν είναι «πρόβλημα» με την έννοια της αστοχίας σε υλικά. Είναι ξεκάθαρα θέμα σχεδίασης της ίδιας της μοτοσυκλέτας. Μεταξύ του πίσω κυλίνδρου και του ποδιού σου παρεμβάλλονται μόνο λίγα εκατοστά κενού. τίποτα άλλο. Στο 990 είχες γεμάτο πλαστικά ανάμεσα από τα πόδια σου και τον πίσω κύλινδρο και το πρόβλημα ήταν υπαρκτό. εδώ δεν έχεις τίποτα, οπότε φαντάζεστε το τι γίνεται εκεί κάτω.

Αυτά τα κυβικά είναι φτιαγμένα για street μηχανάκια που έχουν αρκετά πλαστικά κουστούμια τριγύρω τους και παρόλα αυτά μεταφέρουν αρκετή ζέστη στον αναβάτη όταν γυρνάει στα Μέγαρα. Ζέστη όμως που είναι αναμενόμενη όταν κάνεις track day. Δε βλέπω κανέναν streetακια να παραπονιέται για αυτό. φυσικά και όχι. γιατι για αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα μοτέρ. Δε φτιάχτηκαν για να είναι φιλικά στον τουρίστα αναβάτη που θέλει να πάρει τη γυναίκα του βόλτα για καφέ στο κέντρο του Μιλάνου και της Βαρκελώνης. φτιάχτηκαν για να βγάζουν άλογα στη πίστα.

Ειδικά αμα δε τα ντύσεις αυτά τα 1200 V κυβικά με κανα κουστούμι τριγύρω και το έχεις εκτεθειμένο γιατι στην Αμερική σε κορόιδευαν οι ιδιοκτήτες των GS που ρύθμιζαν βαλβίδες στην ίδια ώρα που έπαιρνε εσένα στο 950/990 να ξεντύσεις το κουστούμι για να αλλάξεις λάδια, τότε καλά να πάθεις. Εσύ το ζήταγες βρε άχρηστε γκρινιάρη Αμερικλάνε να έχεις γρήγορη πρόσβαση στο μοτερ. πάρτα τώρα. Τι παραπονιέσαι? άντε να φτιάξεις μόντες τώρα γύρω από τη σέλα να δούμε αν θα καταφέρεις κάτι. στο τέλος θα το ντύσεις με πλαστικά και θα σε παίρνει την ίδια ώρα να το ξεντύσεις όσο σε έπαιρνε και το 990.

......
    Πολυ ωραια αναλυση Σπυρο, εχω μονο δυο σχολια...Για την 1η και 2α ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα γραναζωματος, τα 950 και 990 με το 17/42 στοκ δε θα ελεγες οτι βγαζανε και φωτιες...και μιλωντας για φωτιες παμε στο θεμα της ζεστης. Δυστυχως η ευτυχως ο μονος τροπος να απαλλαχθεις απο την ζεστα ειναι ειτε να τυλιξεις τους λαιμους (κατι που στα 950/990 δεν συνισταται λογο ποιοτητας λαιμων) ειτε να κανεις εσωτερικη (η και εξωτερικη) κεραμικη επιστρωση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Πολυ ωραια αναλυση Σπυρο, εχω μονο δυο σχολια...Για την 1η και 2α ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα γραναζωματος, τα 950 και 990 με το 17/42 στοκ δε θα ελεγες οτι βγαζανε και φωτιες.......
    τώρα που το λες σκέφτομαι οτι ίσως με μπερδέψε η αίσθηση του TC. Πιθανών και τελικά σαν χρόνους το 1190 να βγαίνει πιο γρήγορα αλλά λόγω TC να σου κρύβει την αίσθηση που παίρνεις απο το όταν ανοίγεις το γκάζι.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Πάρα πολύ ωραίο feedback Σπύρο! Περιμένω να διαβάσω τα υπέρ, αλλά και το συμπέρασμά σου για το αν η ΚΤΜ κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    ..........., αλλά και το συμπέρασμά σου για το αν η ΚΤΜ κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση.
    αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό....

πάμε λοιπόν στο τι μου άρεσε

1. το R σε αντίθεση με το απλό είναι όμορφο. νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι είναι πιο ψηλό και κρύβει την άσχημη και μακριά ουρά. Φυσικά όπως είπα και πρόσφατα σε ένα άλλο thread ήθελα να ξερα πως θα φαινόταν αν ήταν μονόχρωμα τα καινούργια ΚΤΜ. πολύ χρώμα και σχέδιο μας δίδεται απλόχερα και νομίζω ότι είναι για να κρύψει σχεδιαστικές ατέλειες.

2. φρενάρες. σου δίνει την αίσθηση ότι βυθίζεται το μπροστινό αλλά τελικά δε φταίει αυτό. φταίνε τα φρένα. το αρχικό δάγκωμα είναι αρκετά δυνατό. ίσως λίγο πιο δυνατό από όσο ήθελα.

3. ωραία και ευανάγνωστα όργανα. δεν δείχνουν σκληροτράχηλα για πολύ χώμα όμως.

4. το 1190 συγκριτικά με το δικό μου είναι ομολογουμένως πιο «φρέσκο», πιο «μοντέρνο», πιο «up to date». Το αν είναι πιο όμορφο, αυτό έχει να κάνει με τα μάτια του καθενός. Αλλά είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά στη σχεδίαση. Βέβαια αν τα βάλεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις και το λόγο που το 990 έχει πετύχει τόσα χρόνια.

Το 990 δείχνει λιτό και απέριττο. Οι γραμμές του είναι ξεκάθαρες. Δείχνει λειτουργικό. Δε φαίνεται να υπάρχει κάτι πάνω του που απλά έτυχε ή μπήκε για να καλύψει κάτι άλλο. Απεναντίας για παράδειγμα δεξιά και αριστερά στο ντεπίζιτο του 1190 πετάγονται διάφορα αεροδυναμικά πτερύγια. Όμορφα είναι δε λέω, αλλά δείχνουν ότι μπήκαν εκεί για να φτιάξουν τη γραμμή της σχεδίασης παρα για κάτι άλλο. Η ουρά του έχει τεράστια σχεδιάστηκα θέματα. Η μάσκα είναι γεμάτη περίεργες γραμμές και κοκοψήνια.

Το βασικότερο όλων είναι αν τελικά σ’ αρέσει. Εμένα παρ’ ότι διαπίστωσα όλες αυτές τις σχεδιαστικές ατέλειες και ψευτιές πάνω του, τελικά στο δια ταύτα δε με πείραξε. Το αποτέλεσμα είναι όμορφο. Είναι πιο όμορφο από το 990? Μάλλον όχι. Αλλά δεν έχει σημασία γιατι το 1190 R είναι από μόνο του όμορφο. Άσε που σε άμεση διπλα διπλα σύγκριση το 1190 δείχνει «περισσότερη» και δεν εννοώ σε όγκο.

Στο τέλος καταλαβαίνεις ότι το 1190 είναι πιο «high tech» στην εμφάνιση. Είμαι σίγουρος ότι μιλάει στον 25άρη, όπως μίλαγαν σε μένα οι 2 industrial τεράστιες σωλήνες στο ντεπόζιτο του ZXR 750 πριν από καμπόσα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν κάτι 40άριδες τότε που κοίταγαν εκείνο το Kawasaki και προσπαθούσαν να καταλάβουν αν είναι όμορφο ή όχι. Ας μη καταντήσω και εγω γερο μαγκούφης που γκρινιάζει με ότι καινούργιο βγει.

Πάντως κάποτε είχε πει ένας Moto δημοσιογράφος ότι οι αγοραστές μοτοσυκλετών δε πιάνονται κορόιδα σαν τους αντίστοιχους των αυτοκινήτων, γιατι δε συγχωρούν εξαρτήματα που έχουν μπει πάνω στη μοτο, τα οποία δεν είναι λειτουργικά. νομίζω ότι αυτή η εποχή πλέον έχει περάσει. Δεν ξέρω αν ίσχυε παλιότερα αυτό αλλά πλέον είμαι σίγουρος ότι οι αγοραστές μοτοσυκλετών δε διαφέρουν σε τίποτα με αυτούς των κουτιών.

5. δε ξέρω αν έχει υπάρξει μηχανάκι στο παρελθόν που στις 11 ήταν μέσα σε σκληροτράχοιλους δρόμους στον Ελικώνα και στις 1 το μεσημέρι με τα ίδια λάστιχα έγραφε στην Εθνική 270. Πήγαινε στο χώμα σαν χωμάτινο? όχι. πήγαινε στην Εθνική τα 270 με ακλόνητο ρυθμό? όχι. Τι σημασία έχει. Το χει κάνει άλλος? όχι. Αυτό από μόνο του είναι ένα μοναδικό επίτευγμα. πως και γιατι και άμα και όχι και επειδή και ίσως και αφού… π@παρια λέω εγώ. το κανες κύριε μου? δείχτο μας. το 1190 το κανε. Ναι οκ και το 990 έγραφε 200άρες μετά από χώμα με τα scorpion, αλλά άλλο το 207 και άλλο το 270. Τα 207 τα πάνε πολλοί τα 270 λίγοι. Τα 270 μετά από χωμάτινη διαδρομή νομίζω κανένας.

Προσωπικά αν το είχα δε θα το βαζα και πολυ στο χώμα, εκτός από καμια χαλαρή σε κανα νησάκι με τη γυναίκα. θα το λυπόμουν. παραείναι high tech, καθαρό και γυαλιστερό για χωμάτινες. Ναι οκ ακούω πολλούς που το ονειρευονται να του βάλλουν χωμάτινα πάνω για να πάνε στη Περσία. Καλά ντάξει. ότι να ναι. λές και τα παιδιά που πάνε στη Περσία με τα μοτοσακά περιμένουν ένα μηχανάκι συγκεκριμένο για να κάνουν το ταξίδι. το μηχανάκι φωνάζει τεχνολογία. Αμα εσύ έχεις μπερδέψει τι σημαίνει χώμα δε σου φταίει αυτό. Άσε που μπερδεύεις και τη ΚΤΜ στο τι πρέπει να βγάλει. γιατί της ζητάς χωμάτινο αλλά τελικά στο τέλος ασφάλτινο ήθελες.

Πάντως το μηχανάκι σου φωνάζει περισσότερο για Σέρρες παρά για Πάρνωνα. όμως η δυνατότητα να πηγαίνει πολυ καλά και στα 2 είναι τεράστια.

6. ένα νέο κεφάλαιο έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό στο παγκόσμιο μοτο στερέωμα και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μείνει στην απ’ έξω. ένα κεφάλαιο τόσο σημαντικό που λογικά θα έπρεπε να επισκιάσει όλε τις φορουμ-συζητήσεις μας. πρώτη φορά δοκίμασα και εγώ την εν λόγω κατάσταση και ομολογώ ότι δε περίμενα να με καταβάλει (με τη καλή έννοια) τόσο πολύ. Το κεφάλαιο αυτό λέγεται Traction Control σε πολιτικές μηχανές. Νέες εποχές, νέα συστήματα νέοι δρόμοι για τα δίτροχα.

Νομίζω ότι στο μέλλον θα μιλάνε για επόχη προ TC και μετά TC. πλέον ο οδηγός δε ασχολείται με τη διαχείριση το σημαντικότερου κεφαλαίου της μηχανής. Το γκάζι.

Τέλος. πάει. πέρασε αυτή η εποχή παίδες. αυτό ήταν. όλοι εσείς που φάγατε τα λυσακά σας τόσα χρόνια για να μάθετε να το χειρίζεστε … tough lack. ας προσέχατε. κάντε στην άκρη σας παρακαλώ γιατι έρχεται ο πιτσιρικάς από πίσω και θα σας περάσει από πάνω. Και όταν λέω κάντε στην άκρη φυσικά και εννοώ στη κορυφή της στροφής. δε εννοώ τις ευθείες. αυτά είναι για άλλους. Εννοώ τη στροφή την ίδια. πάει και αυτό το κεφάλαιο. ότι προσπάθησε να κάνει το 990 λόγω γεωμετρίας το καταφέρνει το 1190 με πολύ συνοπτικές διαδικασίες με τη κεντρική μονάδα ελέγχου.

Δε σε απασχολεί πια αν κρατάει τη γραμμή, αν έχει καλή γεωμετρία, αν το εμπιστεύεσαι το μπροστινό, πόσο απότομα βουτάει, αν το παράκαναν, αν είναι αργό, κτλ κτλ. Πλέον ανοίγεις το γκάζι παντού κύριε μου. άσε τους άλλους να αγχώνονται για τα άλλα. εμείς εδώ ασχολιόμαστε με τα προβατάκια στην άκρη του δρόμου, τα δεντράκια, τα λουλουδάκια κτλ κτλ.

τα χλμ που μαζεύει είναι πολλά και ευκολα. Στο τέλος όμως αισθάνεσαι ότι πας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για να πάς έτσι με το 990 χρειάζεται να κουραστείς διπλά και να είσαι φουλ συγκεντρωμένος. Με το 1190 πας πιο γρήγορα πιο ευκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε κάνει τσάμπα μάγκα.

Από τις πρώτες κιόλας στροφές που το καβάλησα, αισθάνθηκα προδομένος. η όποια προσπάθεια και χρόνο έχεις δαπανήσει για να μάθεις να στρίβεις πάει στράφι. πλέον δε χρειάζεται και πολλά. το TC είναι εδώ και ήρθε να σε σώσει. οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε Blade ή Kopanos ή Crfouras. ναι οκ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά αμα περνάμε 12 ώρες τη μέρα στη δουλειά και το Σάββατο δουλειές του σπιτιού σιγά μη εξελιχτούμε και ποτε. πλεόν το κάνει κάποιος άλλος όμως για εμάς.

γλιστράει ο δρόμος και φοβάσαι το μπροστινό? άνοιξε τέρμα το γκάζι. κλείνει η στροφή στην έξοδο αντι να ανοίγει και εσύ είσαι ήδη πλαγιασμένος? άνοιξε τέρμα το γκάζι. θες να αισθανθείς λίγο παγκόσμιος? άνοιξε τέρμα το γκάζι. το αποτέλεσμα σε όλα αυτά είναι μοναδικό. σε κάνει να αισθάνεσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Δε δίνεις σημασία ότι πλέον δε έχεις την ίδια αίσθηση με το δρόμο όπως είχες με το 990. το έχεις ξεχάσει αυτό απο τις πρώτες στροφές. Ναι οκ και με οποιοδήποτε μηχανάκι έτσι πρέπει να συμπεριφέρεσαι αλλα μεταξύ μας τώρα οι σβέλτοι ρυθμοί φέρνανε και λάθη. πλεον το TC είναι εδώ στη ζωή μας να εξαφανίσει ένα σωρό από λάθη.

και αφού στρίβεις στρίβεις στρίβεις με εμφανώς περισσότερα χλμ από ότι έστριβες με το μηχανάκι που έχεις τόσο καιρό και παράλληλα με λιγότερη κλίση και περισσότερη ασφάλεια, και ενώ σε αυτές τις στροφές που τελικά φυλάχτηκες, πάλι γρηγορότερα βγαίνεις γιατι έχεις το TC με τα 150 άλογα να σε βγάζουν πολύ πιο γρήγορα, και ενώ αδιαφορείς πλέον αν τελικά είναι καλύτερα έτσι ή όχι, στο τέλος αναφωνείς γεμάτος ενοχές , ζήτω το Nitendo ρε μουνια!

έκαναν καλά που πήγαν σε αυτή τη κατεύθυνση? δε ξέρω αν είχαν άλλη επιλογή. νομίζω ότι είναι η φυσική εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. περισσότερα άλογα, περισσότερα κυβικά, περισσότερα ηλεκτρονικά, περισσότερη ασφάλεια, πιο ευκολος χειρισμός. νομίζω ότι έπραξαν συνετά και ορθολογικά. μέσα στα πλαίσια στο τι ανέμεναν οι μέτοχοι. χωρίς εκκεντρικότητες. μέσα στα αναμενομενα

ready to Race πάντως δε δείχνει πια, παρότι τα μεγέθη του και η συμπεριφορά του είναι πολύ πιο γρήγορη από ότι ΚΤΜ έχω οδηγήσει.

θα πουλήσει αρκετά στην Αμερική, σκοπός που ήταν εξαρχής και ο νούμερο 1.

αξιόπιστο? θα δείξει. σίγουρα θα χει θέμα με το συμπλέκτη. νομίζω ότι θα πρέπει να βγάλει και κάποιες παιδικές ασθένειες στα ηλεκτρονικά. και νομίζω ότι όποιος κάνει πολλα χωμάτινα θα χει θέμα με τα πλαστικά στο καντράν. Είναι πολύ street οργανα για να τα ταλαιπωρείς στο χώμα.

θα το παιρνα αν είχα τα λεφτά? Μάλλον όχι. Οι ανάγκες μου είναι διαφορετικές πλέον. με λιγότερα λεφτά θα παιρνα 2 μηχανάκια εξειδικευμένα για το χώρο τους.

θα το ζηλεύω αν το βλέπω τριγύρω στα ορεινά να στρίβει? σίγουρα

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF