Σελίδα 32 από 95 ΠρώτοΠρώτο ... 2227282930313233343536374282 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 466 έως 480 από 1424

Θέμα: Ποιο να είναι το επόμενο μηχανάκι μου;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από reinmeister Προβολή μηνύματος
    δεν το χω ψαξει το 750 οποτε δεν εχω ουσιωδη αποψη...γι αυτο αλλως τε εγραψα "εαν" πλησιαζει τον χαρακτηρα του δικου μου..

στο κομματι ροπης για να μην το τεντωσουμε πολυ τεχνικα με λιγα λογια μονο,οντως ψυχολογικο ειναι...τι εννοω...

ροπη ανευ ελαστικοτητας,εφ οσον μας ενδιαφερει και πολη,που μας ενδιαφερει μια και λες "ΧΑΜΗΛΕΣ και μεσαιες",ειναι απλα αχρηστη...

σε χαμηλους κυβισμους που λογω μικροτερων αδρανειακων φορτιων που υπαρχει μια συμπαθητικη ελαστικοτητα ανεξαρτητως σχεδιασης μοτερ,ειναι τοσο μικρη που δεν ειναι αξια αναφορας...

σε μεγαλους κυβισσμους 1000+ και v2 ειναι επισης αχρηστη χαμηλα, διοτι εαν ανοιξεις λιγουλακι αντρικα το γκαζι με κατω απο 2500-3000 θα μαθεις ποσο κοστιζουν στροφαλομπιελες με πολυ αποτομο και ψυχοφθορο τροπο...ακομη κι αν δεν ειναι αποτομος θα ειναι σιγουρα ψυχοφθορος...θα κανεις λιγη δουλιτσα με κανα εν σειρα δικυλινδρο, με 180αρη στροφαλο,αλλα στρηταδικο αξιοπρεπες που θες , με τετοιο μοτερ, δεν υπαρχει...(προσοχη εδω μην κανει κανεις το λαθος και αναφερει την μαρκα bmw γιατι θα χαλασουμε τις καρδιες μας και ειναι κριμα γιατι μολις γυρισα...)

το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μοτερ που εχει σχεδιαστει εβερ που να συνδιαζει ροπη-δυναμη-ελαστικοτητα-αξιοπιστια σε σχεδον τελειο βαθμο ειναι μονο το Ι4 μεγαλου κυβισμου με 180αρη στροφαλο...εντ οβ ντισκασιον...αλλωστε με την σημερινη τεχνολογια που οι διαστασεις εχουν μικρυνει κατα πολυ,τοτε τα συγκεκριμενα μοτερ πλησιαζουν επικινδυνα την χρηστικη τελειοτητα...

υ.γ. θα ανοιξω σε λιγο το θρεντ με την παπια μου...εκει θα καταλαβεις περισσοτερα...

"μάστορα" είναι guest η εμφάνιση ή θα σε έχουμε ξανά κοντά μας?

edit:τώρα είδα το άλλο νήμα.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος
    Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπαραθέσει αυτό το βιντεάκι,αλλά στα σωστά χέρια πιστεύω πως κάνει παπάδες το συγκεκριμένο gsx.Πάλι καλά που υπάρχουν και τέτοιοι δημοσιογράφοι ειδικού τύπου και βλέπουμε και hands on τι συμβαίνει με τις μοτοσυκλέτες.Δεν θεωρώ πως χρειάζεται 40 εκατοστά ύψος ψαλιδιού,brembo 8πιστονες και ωχλινς για να προσφέρει ένα μηχανάκι ένα ολοκληρωμένο σύνολο.Δεν το λέω για σένα blitzer,γενικά μιλάω για το αίσθημα ενός μεγάλου ποσοστού αναβατών ότι αν θες συγκινήσεις πρέπει να αγοράσεις ευρωπαικό.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΤάκηςΜπ Προβολή μηνύματος
    Δεν θεωρώ πως χρειάζεται 40 εκατοστά ύψος ψαλιδιού,brembo 8πιστονες και ωχλινς για να προσφέρει ένα μηχανάκι ένα ολοκληρωμένο σύνολο.Δεν το λέω για σένα blitzer,γενικά μιλάω για το αίσθημα ενός μεγάλου ποσοστού αναβατών ότι αν θες συγκινήσεις πρέπει να αγοράσεις ευρωπαικό.
    Έχω αγοράσει 6 ιαπωνικά και 2 ευρωπαϊκά την τελευταία 10ετία. Το τελευταίο μου μηχανάκι ήταν ΜΤ07. ΦΥΣΙΚΑ το γνωρίζω αυτό. Υπάρχουν μηχανάκια sum > its parts. Επίσης ισχύει, όμως, ότι αν αγοράσεις ένα καλό ευρωπαϊκό, δε θα χρειαστεί να ρίξεις ούτε ευρώ σε περιφερειακά. Πόσα ιαπωνικά της προηγούμενης δεκαετίας μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό; Αλλά το κυριότερο θέμα στην περίπτωσή μου είναι ότι ψάχνω μεγάλο, ιαπωνικό, γυμνό/μοτάρ, δικύλινδρο μηχανάκι και ΔΕΝ υπάρχει (και ο rein τα ίδια λέει στο δικό του νήμα). Αν έβγαινε πχ το ΜΤ09 σε δικύλινδρο, θα ήταν μια καλή πρόταση.

Το ότι αν έχεις χέρια μπορείς να πας πας γρήγορα - σχεδόν - οτιδήποτε είναι άλλο θέμα, για άλλη συζήτηση.
    Life begins at 45°.

the Great Escape project Το avatar του/της Jimmu
    Στο 1ο ποστ: "Ξέρω ότι κυρίως ψάχνω για ευρωπαϊκό μηχανάκι, ...".......,

Μετά από 32 σελίδες : "
    το κυριότερο θέμα στην περίπτωσή μου είναι ότι ψάχνω μεγάλο, ιαπωνικό...."......

......Fiesta,κάθε μέρα γιορτή

Tα συμπεράσματα δικά σας....

"To do is to be" - Nietzsche
    "To be is to do" - Kant
    "Do be do be do " - Scooby Doo

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Έχω αγοράσει 6 ιαπωνικά και 2 ευρωπαϊκά την τελευταία 10ετία. Το τελευταίο μου μηχανάκι ήταν ΜΤ07. ΦΥΣΙΚΑ το γνωρίζω αυτό. Υπάρχουν μηχανάκια sum > its parts. Επίσης ισχύει, όμως, ότι αν αγοράσεις ένα καλό ευρωπαϊκό, δε θα χρειαστεί να ρίξεις ούτε ευρώ σε περιφερειακά. Πόσα ιαπωνικά της προηγούμενης δεκαετίας μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό; Αλλά το κυριότερο θέμα στην περίπτωσή μου είναι ότι ψάχνω μεγάλο, ιαπωνικό, γυμνό/μοτάρ, δικύλινδρο μηχανάκι και ΔΕΝ υπάρχει (και ο rein τα ίδια λέει στο δικό του νήμα). Αν έβγαινε πχ το ΜΤ09 σε δικύλινδρο, θα ήταν μια καλή πρόταση.

Το ότι αν έχεις χέρια μπορείς να πας πας γρήγορα - σχεδόν - οτιδήποτε είναι άλλο θέμα, για άλλη συζήτηση.
    Έχω καταλάβει τι ψάχνεις έχει γίνει κατανοητό σε αηδιαστικό βαθμο μετά από 32 σελίδες.Γενικότερο ήταν το σχόλιό μου,αλλά δεν διαφωνώ ότι ένα μηχανάκι σαν αυτό που περιγράφεις θα 'ταν άψογο(ένα ιαπωνικό hyper πχ) .Κι εγώ επίσης θα προτιμούσα ένα mt09 σύνολο με μοτέρ mt07,αλλά υπάρχει το tracer που με καλύπτει σε τεράστιο βαθμό,εσένα σίγουρα όχι.

Και επειδή έχω όρεξη για κουβέντα,δεν νομίζω πως ένας νορμάλ αναβάτης θα καταλάβει διαφορά μεταξύ nissin και brembo φρένα και yamaha(δεν ξέρω ποιος αναλαμβάνει να τους τις παράγει) vs ohlins ρυθμισμένες αναρτήσεις.Σίγουρα κάποιος που το ψάχνει παραπάνω θα θέλει και λίγα παραπάνω,και συμφωνώ 100% ότι οι big japan 4 χάνουν χρήματα μη παράγοντας "r" εκδόσεις των μοτοσυκλετών τους,αλλά φαντάζομαι κάποιο λόγο θα'χουν που εμείς οι απλοί άνθρωποι,που δεν έχουμε τελειώσει marketing,που δεν δουλεύουμε στην μοτοσυκλετιστική βιομηχανία δεκαετίες,που,που,που...δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jimmu Προβολή μηνύματος
    Στο 1ο ποστ: "Ξέρω ότι κυρίως ψάχνω για ευρωπαϊκό μηχανάκι, ...".......,

Μετά από 32 σελίδες : "
    το κυριότερο θέμα στην περίπτωσή μου είναι ότι ψάχνω μεγάλο, ιαπωνικό...."......

......Fiesta,κάθε μέρα γιορτή

Tα συμπεράσματα δικά σας....

Ψάχνω κυρίως ευρωπαϊκό μηχανάκι, επειδή το ιαπωνικό που ψάχνω ΔΕΝ υπάρχει, όπως γράφει ξεκάθαρα στη συνέχεια της πρότασης. Σοβαρό πρόβλημα ανάγνωσης/κατανόησης.

Έχω καταλάβει τι ψάχνεις έχει γίνει κατανοητό σε αηδιαστικό βαθμο μετά από 32 σελίδες.Γενικότερο ήταν το σχόλιό μου,αλλά δεν διαφωνώ ότι ένα μηχανάκι σαν αυτό που περιγράφεις θα 'ταν άψογο(ένα ιαπωνικό hyper πχ) .Κι εγώ επίσης θα προτιμούσα ένα mt09 σύνολο με μοτέρ mt07,αλλά υπάρχει το tracer που με καλύπτει σε τεράστιο βαθμό,εσένα σίγουρα όχι.
    Το ΜΤ07 είναι εξαιρετικό, αλλά είναι όντως μικροκαμωμένο και του λείπει αυτό το "κάτι" για να το πάρεις σοβαρά. Το μοτέρ του είναι διαμάντι, πάντως, γι'αυτό που είναι, το'χω γράψει δεκάδες φορές.
    Life begins at 45°.

Ψάχνω κυρίως ευρωπαϊκό μηχανάκι, επειδή το ιαπωνικό που ψάχνω ΔΕΝ υπάρχει, όπως γράφει ξεκάθαρα στη συνέχεια της πρότασης. Σοβαρό πρόβλημα ανάγνωσης/κατανόησης.

.
    Κοίτα, ΌΛΟΙ θα θέλαμε ένα σύγχρονο BROS 1000....

Βάσει υπαρκτών όμως μοντέλων, θες να μας πεις πως δεν υπάρχει σύγχρονο ιαπωνικό 1000αρι δικύλινδρο V ή όντως ψάχνεις για -υπαρκτό ή μη-μηχανάκι ???Υπάρχουν παντα και οι μοντιφες αν πιστεύεις πως το φάσμα των μοντέλων του εμπορίου δε σε καλύπτει...just saying
    "To be is to do" - Kant

Γενικά δεν υπάρχει ποικιλία σε αυτήν την κατηγορία, όχι μόνο εξ Ιαπωνίας. Σύγχρονο, γυμνομοτάρ, μαζεμένο, κάτω από 200 κιλά, δικύλινδρο, ~800cc. Πέρα από το Hyper δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα άλλο. Αν ήταν απλό και υπήρχαν πολλές επιλογές, δε θα έμπαινα στον κόπο, ούτε θα έφτανε 30+ σελίδες.

Αλλά οκ, έχει δίκιο ο Rein. Όλα αυτά σχεδόν λύνονται αν ανέβεις κατηγορία και πας σε 1000άρι, 4κύλινδρο γυμνό (βάζουμε στην άκρη το motard-οειδές, αναγκαστικά). Ξεκινώντας αυτό το νήμα, ήθελα να αποφύγω τα 1000άρια, καθώς τα θεωρώ υπερβολικά για καθημερινή χρήση (οικονομικά και πρακτικά), αλλά μάλλον είναι μονόδρομος για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ θέλω.
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 22/12/2018 στις 14:34.
    Life begins at 45°.

Ωραίος!CB1000R από μένα λοιπον.
    "To be is to do" - Kant

Γενικά δεν υπάρχει ποικιλία σε αυτήν την κατηγορία, όχι μόνο εξ Ιαπωνίας. Σύγχρονο, γυμνομοτάρ, μαζεμένο, κάτω από 200 κιλά, δικύλινδρο, ~800cc. Πέρα από το Hyper δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα άλλο. Αν ήταν απλό και υπήρχαν πολλές επιλογές, δε θα έμπαινα στον κόπο, ούτε θα έφτανε 30+ σελίδες.

Αλλά οκ, έχει δίκιο ο Rein. Όλα αυτά σχεδόν λύνονται αν ανέβεις κατηγορία και πας σε 1000άρι, 4κύλινδρο γυμνό (βάζουμε στην άκρη το motard-οειδές, αναγκαστικά). Ξεκινώντας αυτό το νήμα, ήθελα να αποφύγω τα 1000άρια, καθώς τα θεωρώ υπερβολικά για καθημερινή χρήση (οικονομικά και πρακτικά), αλλά μάλλον είναι μονόδρομος για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ θέλω.
    βασικα το προβλημα με τον ιαπωνα, ειναι οτι αισθανεσαι οτι σε εχει πιασει, απο λιγο,εως πολυ μαλακα...λες, σου δινω βρε πουστη 10 χιλιαρικα και μου δινεις σιδερενια ψαλιδια,πλαισια πλαστελινες και φρενα σκουπιδια και μοτερ κασες,ενω ο ευρωπαιος με τα ιδια λεφτα μου δινει αληθινο μηχανακι...

ο ιαπωνας εχει μια ασυλληπτη τεχνογνωσια ετσι ωστε να του δινεται η δυνατοτητα με μετρια ανταλλακτικα να στηνει καταπληκτικα συνολα,παντα με το σκεπτικο του εκαστοτε χαρακτηρα μοτοσυκλεττας...

απο την αλλη ομως σου λεει ,οτι αν θες ξεβρακωτο μηχανακι,εισαι κουλος πλεμπαιος,οποτε δεν θες ουτε αλογα ουτε φρενα ουτε αναρτησεις οποτε τραβα κοψε τον λαιμο σου...τρανταχτο πααραδειγμα το cb1000r που αναφερθηκε παραπανω...εχει μοτερ αποδυναμωμενο κατα 50 σχεδον αλογα και πλαισιο μονης ραχοκοκκαλιας εν ετη 2018...

θα σου πει ο κατοχος οτι μια χαρα στριβει και παει για τον χαρακτηρα του,αλλα εγω ρε μαστορα θελω να πιασει και λιγο τοπο το χρημα που εδωσα..να πω οτι πληρωσα και δυο ανταλλακτικα της προκοπης να μην αισθανθω εντελως μαλακας...

εκει εγω εκτιμησα την σουζουκι που απλως ξεβρακωσε πρακτικα ενα gsxr και το εβγαλε για πουλημα με λογικοτατα λεφτα...ε οκ...εβαλε μια σκουπιδοαναρτηση πισω για να μην ξεχασουμε και τις καταβολες μας,αλλα σε γενικες γραμμες φερθηκε με σεβασμο στον πελατη...δεν μιλαμε φυσικα για ελλαδα με την τιμολογιακη πολιτικη του λαμογιου που το κοστολογει στα 13500 ευρω αλλα στην αγγλια που για παραδειγμα εχει σκαρτες 10000 λιρες...

επι του πρακτεου...κανα sm 990 που ειναι ακριβως αυτο που θες και παιζει στο σκαρτο 6αρι δεν σου λεει κατι?
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος
    βασικα το προβλημα με τον ιαπωνα, ειναι οτι αισθανεσαι οτι σε εχει πιασει, απο λιγο,εως πολυ μαλακα...λες, σου δινω βρε πουστη 10 χιλιαρικα και μου δινεις σιδερενια ψαλιδια,πλαισια πλαστελινες και φρενα σκουπιδια και μοτερ κασες,ενω ο ευρωπαιος με τα ιδια λεφτα μου δινει αληθινο μηχανακι...
    Εκτός από το "μοτέρ κάσες" που οκ,ίσως χρειάζονται ελέω αξιοπιστίας,δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά σύγχρονα μηχανάκια που να πληρούν τις παραπάνω κακές προυποθέσεις.Μπορείς να δώσεις μερικά παραδείγματα; Να αποκλείσω και κανά μοντέλο απ'τα 50-60 dreambikes

Εκτός από το "μοτέρ κάσες" που οκ,ίσως χρειάζονται ελέω αξιοπιστίας,δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά σύγχρονα μηχανάκια που να πληρούν τις παραπάνω κακές προυποθέσεις.Μπορείς να δώσεις μερικά παραδείγματα; Να αποκλείσω και κανά μοντέλο απ'τα 50-60 dreambikes
    α παντα ειναι θεμα εμπειριων,προσλαμβανουσων καθως και οπτικης...το δικο σου dream bike μπορει να ειναι ο δικος μου σκουπιδοντενεκες και τ'αναπαλλιν...

για να μην το κουραζουμε πολυ...πες μου εσυ ενα γιαπωνεζικο ξεβρακωτο που να μην ντρεπεσαι να το βαλεις διπλα ,επι παραδειγματι, στο super duke 1290,το bmw s 1000 r , το aprilia tuono rsv4...ενα ετσι...δεν θελω πολλα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

270° firing order Το avatar του/της katsar

Το ΜΤ07 είναι εξαιρετικό, του λείπει αυτό το "κάτι" για να το πάρεις σοβαρά..
    Άλογα το λένε
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος
    α παντα ειναι θεμα εμπειριων,προσλαμβανουσων καθως και οπτικης...το δικο σου dream bike μπορει να ειναι ο δικος μου σκουπιδοντενεκες και τ'αναπαλλιν...

για να μην το κουραζουμε πολυ...πες μου εσυ ενα γιαπωνεζικο ξεβρακωτο που να μην ντρεπεσαι να το βαλεις διπλα ,επι παραδειγματι, στο super duke 1290,το bmw s 1000 r , το aprilia tuono rsv4...ενα ετσι...δεν θελω πολλα...
    Δεν απάντησα για να ξεκινήσω αντιδικία. Δεν το κουράζουμε καθόλου, ρώτησα κάτι που νόμιζα ότι δεν θα σε κουράσει να απαντήσεις εφόσον έχεις κάνει την παραπάνω δήλωση. Για να σου απαντήσω όμως, θεωρώ πως ένα mt10 δεν έχει κάτι να ζηλέψει από το bmw και το aprilia. Το ktm είναι μια κατηγορία μόνο του, με την κακή έννοια. Επίσης, το z1000 αν και βαρύ, πιστεύω ότι, ενώ υστερεί, προσφέρει κι αυτό ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Δεν νομίζω ότι gsxs και z1000 υστερούν(αν υστερούν) λόγω φρένων, πλαισίου ή ψαλιδιου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Κι εγω πιστευω οτι ενα z1000 ειναι πολυ κοντα στο super duke 1290

Παρόμοια θέματα

1. Ποιό να είναι το επόμενο?
    από xrlantz στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 151
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2008, 10:12
  2. Cbf 250..ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ
    από DISEASER82 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 18:28
  3. Το επομενο μηχανακι του Oldman..
    από FestoNero στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2007, 19:46
  4. Ποιο είναι το επόμενο Track Day
    από fazerakis στο forum Track Days