Σελίδα 33 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 23282930313233343536373843 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 481 έως 495 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peskandritsos Προβολή μηνύματος
    WP όχι ohlins!!!
    Εχεις δίκιο.
    Τα'χα ξαναδιαβάσει οταν εκανες τις μόντες ,αλλά δεν το θυμόμουν.
    Γεράματα βλέπεις.
    Αλλά ,δε με λες ,επειδη δεν εχεις βγαλει αρκετα περιγραφικη φωτο της πισω ανάρτησης.
    Εχει εξτρα μπουκαλίτσα του αερίου της ,ή οχι;
    Εχει όλες τις ρυθμίσεις ,ή μονο προφόρτιση-απόσβεση;

Ρε σεις, ή διαφορετικές μηχανές έχουμε, ή είμαι το πιο κουλάδι απ' όλους σας.
    Και εμένα αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε...
    ---Dum spiro, spero---

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Oταν έχω να διεκπεραιώσω διαδρομές πχ σαν το Τρίπολη-Κόρινθος-Αθήνα απο Νεα Εθνική,απο τα 150 κ κάτω με πιάνει "κρίση πανικού" απο τη βαρεμάρα.
    Πηγαίνω τερμα γκαζι σχεδον παντου σε τετοιες διαδρομές.
    Εκτός κι αν ειμαι με ημι-χωμάτινα λάστιχα ,οπότε προσπαθώ να αντέξω τα 140-150.
    Γι'αυτό κ το πισω μου τελειώνει στα 3,5-4.000κμ.
    - Ετσι ειναι τα πραγματα.
    Και ο λόγος της ασάφειας κ της αδυναμίας του να παει γρηγορα κ με ροή σε κλειστο ορεινο επαρχιακό στροφιλίκι ,ειναι οι απαράδεκτες μαμα αναρτήσεις του ,
    οι οποίες αλλάζουν συνεχώς και ακατάστατα τη γεωμετρία του ,λόγω της λειτουργίας "σουμιέ" που παράγουν.
    ΟΚ Tαξίδι και γω φούσκα το πάω για να μη βαριέμαι (τόσο) σε ανοιχτά κομμάτια. 140-150 κοντέρ (και βάλε) και το στροφό' στις 5.500.
    Όσο αναφορά την οδηγησιμότητα σε σφιχτό επαρχιακό κομμάτι δεν το θεωρώ πιο επικίνδυνο απο οποιαδήποτε άλλο με 17 - 21. Ειδικά η 21 μπροστά. Για να πάω σβέλτα θέλει προεπιλογές γραμμών και ροή (ίσως για να μην αποκαλύπτω τις αδυναμίες των αναρτήσεων τόσο) με εξόδους απο τας στροφάς στη ροπούλα του πάνω, γλυκά φρενάκια κτλ. Το μειονέκτημα της μεγάλης του μάζας (200kg+) με αυτό τον τρόπο το εκμεταλλεύομαι περισσότερο για να προσπερνάω τις ουκ ολίγες ανωμαλίες των Ελληνικών δρόμων. Κατα κάποιο τρόπο η ορμή είναι φίλη μου. Στις λακουβες πλέον δεν κόβω πιο πριν, (ΟΚ - κόβω σε τάφους & τάφρους) αλλά αντίθετα ανοίγω το γκάζι & τις καταπίνω - δεν το κρύβω - με μια ικανοποίηση ακόμα και με τους σουμιέδες.
    Το Tenere θέλει σχέδιο πτήσης!

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    H λέξη "επικίνδυνο" είναι υπερβολική.
    Εγω αυτό που ειπα ειναι οτι:
    ο λόγος της ασάφειας κ της αδυναμίας του να παει γρηγορα κ με ροή σε κλειστο ορεινο επαρχιακό στροφιλίκι ,ειναι οι απαράδεκτες μαμα αναρτήσεις του ,
    οι οποίες αλλάζουν συνεχώς και ακατάστατα τη γεωμετρία του ,λόγω της λειτουργίας "σουμιέ" που παράγουν.

Για να πας γρήγορα σε σφιχτό στροφιλίκι ,πρεπει να μπορεις να ριχνεις-σηκώνεις πολύ γρήγορα τη μοτοσυκλέτα με στιγμιαία "σκαμπίλια" στο τιμόνι της.
    Ε ,αυτό το πράγμα το Τενερε αρνείται να το κάνει λογω αναρτήσεων.
    Δεν μπορουν δηλ. να διαχειριστούν σωστα τετοιου είδους γρήγορων κ πιεστικών εναλλαγών ,
    η αδυναμία τους αυτή τις κάνει να συμπιέζονται-αποσυμπιέζονται υπερβολικά ,
    με αποτέλεσμα να χαμηλώνει-ψηλώνει συνεχώς κ πολυ ,ειδικά το πισω μερος της μοτο,
    με αντίστοιχο αποτέλεσμα το άνοιγμα της τροχιάς
    καθώς & την αίσθηση ασάφειας(τρέμουλο του πίσω μερους) πανω σε σκαμπίλι ενος γρήγορου S πχ.
    Η μαλακιά κ χωρίς δυνατότητα ρυθμίσεων πισω ανάρτηση ,ειναι επίσης υπεύθυνη για την ασάφεια (ελάφρωμα του τιμονιού) που νιώθει ο αναβατης οταν κινείται με πολλά στην Εθνική.

Βεβαια ,όλα αυτά διορθώνονται άρδειν ,με αλλαγή της πισω ανάρτησης(απαραδεκτη επιλογη απο την Γιαμάπα)
    και με αλλαγη ελατηριων-λαδιών εμπρος.

Οσο για την συγκριση με οποιοδήποτε άλλο με 17-21 που έκανε ο φιλος πιο πανω ,αν μιλάει για τα Γιαπανέζικα ,ΟΚ ,ετσι ειναι ,
    μη σου πώ οτι συγκριτικά το Τενερε ειναι κ ότι καλύτερο σε αναρτησεις σε σχεση με αλλά Γιαπάν.βαρια μοτο με 17-21 τροχους.

Επειδη όμως ειχα κατω απ'τα πόδια μου για 2χρόνια το ΚΤΜ950Adv ,να μου επιτρέψετε να διαφωνίσω οτι ολα τα με 17-21 ειναι ίδια.
    Οταν οι αναρτήσεις ειναι αξιόλογες κ δουλέυουν ,μπορεις με τις ανάλογες ρυθμίσεις να τις φερεις στα μέτρα σου και να κάνεις οτι γουσταρεις.
    Να το ευχαριστιέσαι ,κ κυρίως να νιώθεις ασφαλής.

Να μου πεις ,οι αναρτησεις του ΑDV ,κοστίζουν όσο ενα Τενερε μεταχειρω 2 χρονων.
    Ετσι ειναι ,γι'αυτο κ δεν εχω τις ίδιες απαιτησεις απο το Τενερε.
    Αξιοπρεπές - σβέλτο - & ασφαλές το θέλω ομως ,τουλάχιστον.

Βέβαια ,εχοντας ζήσει 5 χρονια με μεγάλα ΚαΤέΜιΑ ,τα σημεία αναφοράς μου (καλως ή κακώς) ως προς την οδηγική απόλαυση-ασφάλεια ,ειναι πολυ ψηλά.
    Εκ'τούτου και να φαίνονται -ίσως- ακαταλαβίστικα κ υπερβολικά τα γραφόμενα μου.

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος

Βέβαια ,εχοντας ζήσει 5 χρονια με μεγάλα ΚαΤέΜιΑ ,τα σημεία αναφοράς μου (καλως ή κακώς) ως προς την οδηγική απόλαυση-ασφάλεια ,ειναι πολυ ψηλά.
    Εκ'τούτου και να φαίνονται -ίσως- ακαταλαβίστικα κ υπερβολικά τα γραφόμενα μου.
    Έτσι θα νιώσεις και στο τενερε άμα αλλάξεις ανάρτηση.
    Και στο προηγούμενο ερώτημα όχι δεν έχω βάλει την εξτρά μπουκαλίτσα αλλά τις ρυθμίσεις τις έχει όλες.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Εγώ πάλι εξακολουθώ να μην σαν πιάνω.
    Εγώ με τις μαμά αναρτήσεις μια χαρά ευχαριστιέμαι το στροφιλίκη ακόμα και σε σβέλτους ρυθμούς, εκτός αν ενοείτε σβέλτο ρυθμό το πάω με τη ταυτότητα στο στόμα!

Και μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι 660 κυβικών, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τίποτα με το 990.
    ---Dum spiro, spero---

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από $py Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι εξακολουθώ να μην σαν πιάνω.
    Εγώ με τις μαμά αναρτήσεις μια χαρά ευχαριστιέμαι το στροφιλίκη ακόμα και σε σβέλτους ρυθμούς, εκτός αν ενοείτε σβέλτο ρυθμό το πάω με τη ταυτότητα στο στόμα!

Και μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι 660 κυβικών, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τίποτα με το 990.
    Σου έχω ξαναπεί ότι τα μπεζουλί πάνε καλύτερα στις στροφές από τα άλλα χρώματα.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Δεν μπορουμε ολα να τα συγκρινουμε με την φραση.... "Ταυτοτητα στο στομα...."

Το οτι οταν πηγανουμε σβελτα σε ενα επαρχιακο στροφιλικη δεν σημαινει οτι ειναι επικινδυνο το μηχανακι.....

Δεν μπορουμε ομως να αποκλεισουμε το λαθος υπολογισμο μιας στροφης με τα κμ που εχουμε εκεινη την στιγμη μεσα στο μηχανακι....

Και οταν το μηχανακι δεν μπορει να σε βοηθησει σε αυτη την μια στροφη ( σημειοτεων δεν μιλαω για ταυτοτητα ....... Μιλαω π.χ για αφηρημαδα - ελλιψη προσοχης ) Τοτε το θεωρω επικινδυνο ( ειδικα οταν κανεις τον ιδιο επαρχιακο δρομο πολλες φορες και εχεις επαναλαβει την διαδρομη με αρκετα οφφ ροουντ μηχανακια οπως εχει συμβει με εμενα ....!!! )

Και απο τα 7-8 off - road στην κατοχη μου μεχρι τωρα το τενερε σε αυτο το θεμα το θεωρω το χειροτερο....

Δεν ανεχομαι το σε μια στροφη που θα μπεις σβελτα με 70-80 το τενερε να μην ακουει με τιποτα οσο και να γερνεις επειδη μπηκες με 100....

Και το capponord να μπαινει στην ιδια στροφη με 110 ( παλι λογο αφηρημαδας ) και να σου λεει δεν συμβαινει τιποτα ....!!!

Κορυφαια μηχανακια σε στροφιλικια για την κουβεντα ......

1) TDR 250
    2) KTM 950
    3) CAPPONORD
    4) TENERE 750

Φιλε .... peskandritso..... Εξεφρασα μια προσωπικη γνωμη για τις στροφες....

Δεν ξερω ποσο κουλαδι μπορει να εισαι εαν εισαι μεσα σε αυτες ποιο ανετα με οσα + κμ απο εμενα .....

Θα ηθελα ομως την γνωμη σου για αλλα οφφ -ον μηχανακια που εχεις οδηγησει ...!

Πολλα+ στις εξηγησεις του el-Gatto !

Πολλες για ολους ...!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εδώ είμαι και σας παρακολουθώ καρντάσια αλλά ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να γράψω πολλά. Θα επανέλθω όμως.

Διαφορετικές ζελατίνες, χούφτες, κάγκελα, βαλίτσες, λάστιχα, εξοπλισμός, οδηγοί και εμπειρίες, οδηγούν σε διαφορετικές συμπεριφορές και συμπεράσματα.
    Όλοι την ίδια μηχανή οδηγούμε.

Υγ. Έπρεπε να πάρετε την λευκή.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορουμε ολα να τα συγκρινουμε με την φραση.... "Ταυτοτητα στο στομα...."

Το οτι οταν πηγανουμε σβελτα σε ενα επαρχιακο στροφιλικη δεν σημαινει οτι ειναι επικινδυνο το μηχανακι.....

Δεν μπορουμε ομως να αποκλεισουμε το λαθος υπολογισμο μιας στροφης με τα κμ που εχουμε εκεινη την στιγμη μεσα στο μηχανακι....

Και οταν το μηχανακι δεν μπορει να σε βοηθησει σε αυτη την μια στροφη ( σημειοτεων δεν μιλαω για ταυτοτητα ....... Μιλαω π.χ για αφηρημαδα - ελλιψη προσοχης ) Τοτε το θεωρω επικινδυνο ( ειδικα οταν κανεις τον ιδιο επαρχιακο δρομο πολλες φορες και εχεις επαναλαβει την διαδρομη με αρκετα οφφ ροουντ μηχανακια οπως εχει συμβει με εμενα ....!!! )

Και απο τα 7-8 off - road στην κατοχη μου μεχρι τωρα το τενερε σε αυτο το θεμα το θεωρω το χειροτερο....

Δεν ανεχομαι το σε μια στροφη που θα μπεις σβελτα με 70-80 το τενερε να μην ακουει με τιποτα οσο και να γερνεις επειδη μπηκες με 100....

Και το capponord να μπαινει στην ιδια στροφη με 110 ( παλι λογο αφηρημαδας ) και να σου λεει δεν συμβαινει τιποτα ....!!!

Κορυφαια μηχανακια σε στροφιλικια για την κουβεντα ......

1) TDR 250
    2) KTM 950
    3) CAPPONORD
    4) TENERE 750

Φιλε .... peskandritso..... Εξεφρασα μια προσωπικη γνωμη για τις στροφες....

Δεν ξερω ποσο κουλαδι μπορει να εισαι εαν εισαι μεσα σε αυτες ποιο ανετα με οσα + κμ απο εμενα .....

Θα ηθελα ομως την γνωμη σου για αλλα οφφ -ον μηχανακια που εχεις οδηγησει ...!

Πολλα+ στις εξηγησεις του el-Gatto !

Πολλες για ολους ...!!

Τώρα δηλαδή συγκρίνουμε το capponord και το tdm με το τενερε στα στροφιλίκια για να καταλάβω?

Εσύ χαρακτήρησες το τενερέ ότι πιο επικίνδυνο σε ονοφ έχεις οδηγήσει σε στροφές.

Ποιος παίρνει ονοφ για να κάνει μαγκιές σε στροφές όταν υπάρχουν άλλα είδη μοτό που είναι στο στοιχείο τους?

Πιο πάνω σου έγραψα ότι νιώθω σα στο σπίτι μου σε επαρχιακούς εννοόντας ότι απλά στρίβω και πηγαίνω με ταχύτητες που εγώ νιώθω καλά.

Και έχω κάνει και διορθώσεις λόγω αφηρημάδας.

Στην εθνική δε νιώθω καλά με ταχύτητες άνω των 130-140 όχι ότι τρέμει ή μου κάνει περίεργα αλλά επειδή δεν έχει την δύναμη για πάνω από εκεί όταν την χρειαστώ.

Γράψε μου για ποια συγκεκριμένα θες τη γνώμη μου και θα στην δώσω, (είναι αρκετά αυτά που είχα) με πμ όμως γιατί εδώ είναι για το μονοκίλυνδρο 660 τενερέ και όχι για τα δικίλυνδρα που γράφεις πιο πάνω.

Άμα μπορείς γράψε μου και συ ποιον ορισμό δίνεις για την κατηγορία ονοφ και ποια είναι τα υπόλοιπα 4 ονοφ που έχεις οδηγήσει.
    Χωρίς δόση ειρωνίας, σοβαρά τα γράφω όσα γράφω.

[QUOTE=peskandritsos;2293759]Σου έχω ξαναπεί ότι τα μπεζουλί πάνε καλύτερα στις στροφές από τα άλλα χρώματα.[/Q

τοχα ξεχάσει αυτό, έχεις δίκιο
    ---Dum spiro, spero---

[QUOTE=$py;2293926]
    Σου έχω ξαναπεί ότι τα μπεζουλί πάνε καλύτερα στις στροφές από τα άλλα χρώματα.[/Q

τοχα ξεχάσει αυτό, έχεις δίκιο
    Να σου θυμίσω ότι είναι και τα μοναδικά που κάνουν endo στα ποταμάκια??

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Τώρα δηλαδή συγκρίνουμε το capponord και το tdm με το τενερε στα στροφιλίκια για να καταλάβω?

Εσύ χαρακτήρησες το τενερέ ότι πιο επικίνδυνο σε ονοφ έχεις οδηγήσει σε στροφές.

Ποιος παίρνει ονοφ για να κάνει μαγκιές σε στροφές όταν υπάρχουν άλλα είδη μοτό που είναι στο στοιχείο τους?

Πιο πάνω σου έγραψα ότι νιώθω σα στο σπίτι μου σε επαρχιακούς εννοόντας ότι απλά στρίβω και πηγαίνω με ταχύτητες που εγώ νιώθω καλά.

Και έχω κάνει και διορθώσεις λόγω αφηρημάδας.

Στην εθνική δε νιώθω καλά με ταχύτητες άνω των 130-140 όχι ότι τρέμει ή μου κάνει περίεργα αλλά επειδή δεν έχει την δύναμη για πάνω από εκεί όταν την χρειαστώ.

Γράψε μου για ποια συγκεκριμένα θες τη γνώμη μου και θα στην δώσω, (είναι αρκετά αυτά που είχα) με πμ όμως γιατί εδώ είναι για το μονοκίλυνδρο 660 τενερέ και όχι για τα δικίλυνδρα που γράφεις πιο πάνω.

Άμα μπορείς γράψε μου και συ ποιον ορισμό δίνεις για την κατηγορία ονοφ και ποια είναι τα υπόλοιπα 4 ονοφ που έχεις οδηγήσει.
    Χωρίς δόση ειρωνίας, σοβαρά τα γράφω όσα γράφω.

Συγνωμη.... Συνιθιζεις να δινεις απαντησεις χωρις να διαβαζεις τι λειε ο συνομιλιτης σου πρωτα...???

Εγω δεν μιλησα ουτε για μαγκιες στις στροφες .......

Ουτε χαρακτηρισα τον εαυτο μου κουλο επειδη ο καθε peskandritsos παιρνει ανετα τις στροφες.....

Ουτε ειπα τιποτα για tdm.....

Ουτε ποια χρωματα τενερε παιρνουν καλλυτερα τις στροφες και ποια χρωματα πανε καλλυτερα στις ευθειες.....

Και επειδη παρολο την αναλυτικη μου απαντηση... Η ειρωνια απο μερους σου συνεχιζετε.......

Ανοιξε ενα θεμα στο χωματινο να σου δωσω τον ορισμο του ον οφφ ( και γιατι ισως σε καποιον αλλον ειναι ποιο χρησιμες η μαμα αναρτησεις του τενερε σε αυτο το θεμα.....)

Κατα τα αλλα σε παραπεμπω στην στην πολυ ευστοχη απαντηση του daz .....

Μηπως και αναθεωρησεις.....!!!!

Καλη συνεχεια και καλου δρομους......!!!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    λοιπον ο ενας θεωρει οτι το τενερε ειναι επικινδυνο.ο αλλος θεωρει οτι ειναι οκ.μεχρι εδω ολα καλα.μην συνεχισετε ομως σε αυτο το τεμπο ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    Τελευταία τροποποίηση από TROOPER; 03/03/2013 στις 20:09.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αγαπητέ TROOPER έχω την εντύπωση ότι είμαστε εντός θέματος όταν μιλάμε για την συμπεριφορά του ΧΤ 660Ζ έστω και συγκριτικά με άλλες μηχανές.

Άμα νομίζεις ότι είμαστε εκτός μπορείς να τα σβήσεις όλα νομίζω.

STOYBI,,, Να ξεκαθαρίσω ότι δεν σε ειρωνεύτηκα καθόλου αλλά οι συγκρίσεις που βάζεις είναι άλλη κατηγορία.

Μπορείς να συγκρίνεις το capo με το τενερε θεωρόντας ότι είναι ίδια κατηγορία?

Ή το TDR (αυτό εννοούσα όχι το TDM)
    Ή το ΚΤΜ?
    Ή το supertenere???

Η σύγκριση θα είχε νόημα με 600άρια και 650ντάρια μονοκύλινδρα.

Και εντάξει δεν έγραψες ακριβώς για μαγκιές σε στροφιλίκια αλλά για κορυφαία μηχανάκια σε στροφιλίκια.
    Ε, και για αυτά υπάρχουν καλύτερα από αυτά που έγραψες.

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα τις εξηγήσεις μου και να ήμουν αρκετά κατατοπιστικός.
    Καλή βδομάδα να 'χουμε.

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49