Δεν κολλάει αλλά εγώ θέλω να το βάλω εδώ...
http://cyprustimes.com/%CE%BA%CF%8C%...82-%28pics%29/
Δεν κολλάει αλλά εγώ θέλω να το βάλω εδώ...
http://cyprustimes.com/%CE%BA%CF%8C%...82-%28pics%29/
Είδα μόλις αυτό και γέλασα. Έρχεται η ανάπτυξη...
Μόλις του ανακοινώνεις ότι έκλεισες δουλειά με 1000 ευρώ το μήνα παραξενεύεσαι ελαφρώς γιατί τον βλέπεις να παίρνει το ύφος του Γιαννάκη μετά την σύγκρουση με τον Τσατσένκο, όμως το μυαλό σου δεν πάει στο κακό. Κακώς.
Ο λογιστής ανάβει τσιγάρο (προτιμάει πριν και όχι μετά την πράξη) και αρχίζει να σου απαριθμεί λυπητερές. Έχουμε και κλαίμε: Για αρχή αφαιρείς 230 ευρώ για τον ΦΠΑ και άλλα 200 που είναι η παρακράτηση φόρου. «Άπλας είμαι ακόμα» σκέφτεσαι γιατί δεν έχεις ακούσει τη συνέχεια. Βάλε και ένα 230άρι το μήνα υπέρ πατρίδος και ΟΑΕΕ και την πρώτη φορά νέα εισφορά των 100 ευρώ και κάνε τη σούμα.
Θα δεις ότι σου μένουν 240 ευρώ. Που σημαίνει ότι για να ζήσεις θα εφαρμόζεις σύστημα δακτυλίου. Τους μονούς μήνες θα πληρώνεις νοίκι και τους ζυγούς θα τρως μακαρόνια (του Φίλη) και γεμιστά (της Θεανώς Φωτίου). Άρχοντας θα ήσουν αν δεν υπήρχε και συνέχεια. Γιατί ξέχασα να σου πω ότι πρέπει επίσης να πλερώσεις εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος. Οπότε τα μακαρόνια ξέχνα τα. Με τραχανά και λαχανόρυζο θα τη βγάλεις και αυτά στο γκάζι της γιαγιάς για να μη χαλάς ρεύμα.
«Δεν συνουσιάζεται;» σκέφτεσαι, «θα δουλέψω για τη χαρά του παιχνιδιού και την εμπειρία». Εεεε, δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά η εμπειρία του να δουλεύεις θα σου κοστίσει και άλλο. Υπολόγισε ότι για τα λεφτά που (δεν) θα σου μένουν θα φορολογείσαι με 26% από το πρώτο ευρώ. Και το καλύτερο;
Χάρη στην καταπληκτική σου Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσεις και προκαταβολή φόρου 75% (του χρόνου 100%. Σαν το τραγούδι της Άντζελας). Όπως θα σου ανακοινώσει και ο λογιστής σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και παίρνεις την πρώτη του μήναχαχαχα (αύριο θα σας πω και ένα με τον Τοτό) 1000 ευρώ, στο τέλος του μήνα θα είσαι στο -150. Αν βάλεις τώρα και τα μεταφορικά, τον καφέ που θα πιεις και το σαντουιτσάκι (έτσι για την αλητεία) φτάνεις στο -250 το μήνα.
Που σημαίνει ότι αν το κόψεις το άθλημα της δουλειάς (μόνο αν έχεις λεφτά στην τράπεζα συμφέρει να δουλεύεις) και μείνεις σπίτι, εξοικονομείς 3000 ευρώ το χρόνο.
Η πηγή (στο φβ κυκλοφορούσε) http://www.koolnews.gr/extras/720026...den-douleueis/
Φίλης "Ε...οποιος δίνει 7000 φόρο ....δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ???" !!!!!
Κάτι παίρνει ο τύπος δεν εξηγείται αλλιώς![]()
Τα λεφτά μας παιρνει.
Από την.άλλη, πάω το σαββατο πάω να πάρω καινούριο σταθερό τηλέφωνο. Όσο περίμενα να το φέρουν από την αποθήκη, στο κατάστημα, σε φτωχή/λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, έφυγαν μετρητά 5 τηλεοράσεις 50ιντσών+ 4Κ και έχασα το μέτρημα πόσες ακόμα στις 30κάτι. Συζητήσεις με τον υπεύθυνο "η LG ή η Samsung έχει το καλύτερο 3D", "αν την πάω μαζί με το ps4 τι θα μου κόψετε" κλπ. Έδωσα μόνο 28 ευρώ και ένιωθα φτωχός συγγενής...
Γκρινιάζουμε αλλά λεφτά υπάρχουν προφανώς. Πολλά.
Το βόδι δεν τα λέει καλά, όχι. Η φιλοσοφία του είναι λάθος. Το ότι κάποιος μπορεί να δώσει άλλα 700 δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να του τα πάρεις. Υποτίθεται ότι οφείλεις να εφαρμόζεις ισονομία ισοπολιτεία (ναι ξέρω ανέκδοτο) και όχι απλά να ξεζουμίζεις όποιον αντέχει. Τι στο καλό, η φάρμα των ζώων θεωρητικά είναι αριστερίζον σύγγραμα, δεν το έχουν διαβάσει;
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ναι μεν πέφτει "πίτσα" και βίτσα αλλά δύο μέρες μετά τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για τα οποία νομίζω ότι κανείς δεν είναι χαρούμενος, να σκας 1500 ευρώ σε τηλεόραση, ε μάλλον ο ΕΝΦΙΑ δεν σε άγγιξε. Και δεν ήταν στην Κηφισιά, ήταν στα "μεροκάματα". Και κάπου εκεί αναρωτιέμαι πόσο "μαύρο" υπάρχει τελικά και δεν αναφέρομαι στο καπνιζόμενο είδος.
Κασερακι, debit, μόνο μια κοπέλα έβαλε δόσεις σε ποσό 300λίγα ευρώ.
Μιας και αναφερθηκε ο ενφια, να πω οτι εμενα μου ηρθε -50% απο τον περσινό.
Λαθος μαλλον
διοτι σε ολους ηρθε +30-40%
Του πατερα μου του ηρθε το ιδιο ποσό με περσι αλλά δεν ειναι ανεργος. Εγω ειμαι. Και περσι ημουν αλλά πληρωσα +50% απο το ποσό που μου ηρθε φετος. Δε ξερω.. ελπιζω να μην εχεις δικιο![]()