Τerens θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για το οτι ο Γιαννάκης δεν ήταν παίκτης αξίας... και πολύ μάλιστα.
Το standing ovation το ξέχασες στην 6η θέση μας (Παγκόσμιο ήταν αν θυμάμαι καλά... χωρίς να είμαι και σίγουρος...θυμάμαι όμως το χειροκρότημα του κόσμου σε ξένη χώρα) με τον Γιαννάκη στα τελευταία του παιχνίδια με την Εθνική;
Μήπως τις πάσες που έδινε στον Γκάλη όταν έπαιζαν το week side overload του Πολίτη και άδειαζε τις τότε άμυνες των αντιπάλων;
το οτι έπαιζε άμυνα στο μισό μέτρο πολύ πριν το σήμερα, ενώ τότε η πιο δυνατή άμυνα ήταν στα 2 μέτρα με τα μάτια;
Μην λέμε οτι θέλουμε... οχι μεγάλος παίκτης... Τεράστιος παίκτης... μέχρι και που τότε είχε κληθεί στα summer camps του ΝΒΑ (εν δεκαετία του 80 ... σίγουρα θα θυμάσαι) με παίκτες που μόλις ανερχόντουσαν σαν τον Isiah Thomas, κτλ...Μην λέμε οτι θέλουμε.
Όσο για τον έταιρο διαφωνούντα...Trooper , φίλε μου... η καλοπροαίρετη κριτική βελτιώνει πάντα. Κανείς δεν λέει να φύγει ο Γιαννάκης. Προσωπικά αν το κάνει δεν βλέπω ικανή διάδοχη κατάσταση.
Ούτε οτι τα παιδιά δεν έπαιξαν μπάσκετ ή οτι αποδοκιμάζουμε την προσπάθεια τους. Άλλωστε μόνοι τους βγήκαν και είπαν οτι απότυχαν. Άρα είδαν και οι ίδιοι οτι κάτι δεν πήγε καλά.
Όταν λοιπόν η ομάδα το αποδέχεται , δεν νομίζω οτι μπαίνει πλέον χώρος για εμάς να προσωποποιήσουμε την αποτυχία. Όλοι προφανώς έκαναν λάθη ή δεν απέδωσαν όσο έπρεπε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι στον επόμενο αγώνα δεν θα είμαστε μέσα και δεν θα χειροκροτούμε.
Όσο για το ποιός έκανε τι στο άθλημα του, ειδικά στον χώρο του basket μπορώ να σου δείξω δεκάδες ταλέντα που κάηκαν απο παράγοντες ή την αναξιοκρατία που επικρατεί ακόμα και σήμερα στον χώρο , παγώνοντας δελτία ή καίγοντας τους στον πάγκο για να παίξει ο ανηψιός του προέδρου κτλ.
Χωρίς να μειώνω σε απολύτως τίποτα την αξία των παικτών της Εθνικής να σου πω μόνο πως πολλοί έχασαν το τραίνο , γιατί απλά δεν είχαν την ευκαιρία να το δείξουν (και οχι.. .δεν μιλώ για μένα... εγώ "κουλομαρία" ήμουν)
Επιπλέον όλων... μιλάμε για το basket... την επίσημη αγαπημένη που ούτε κόκκινη , ούτε κίτρινη ,ούτε πράσινη είναι. Γαλανόλευκη είναι και μας έχει κακομάθει με Ευρωπαϊκά , Παγκόσμια κτλ... με επιδόσεις δυσανάλογες για το μέγεθος της χώρα μας. Εξού και όταν κάτι δεν πάει καλά πονάει πολύ περισσότερο απο οτι ας πούμε με το ποδόσφαιρο που ενδόμυχα το αναμένουμε. Ελπίζω να με κατανοείς.
Gandalf