και να γυριζαν την βαρκα μονο και μονο για να μεινουν στην χωρα οι λιμενικοι τι εκαναν???τραβαγαν βιντεο??
απο τις αποκρισεις εχουμε οτι...βαρκα αμφιβολου αντοχης εμεινε ακυβερνητη απο μηχανικη βλαβη...εμπαζε νερα...ειχαμε 25 ατομα απο τα οποια τα 8 ηταν ΜΩΡΑ...σχεδον κανεις δεν ηξερε κολυμπι...2 και μισο μιλια αποσταση απο το Φαρμακονιση...ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ...
και η αποφαση/εντολη ειναι να τους ρυμουλκησουνε με σχοινι...και αφου κοπηκε μια φορα να δοκιμασουμε δευτερη φορα???
ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΜΩΡΑ (ΠΧ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΩΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΑΠΟ ΕΔΕ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ) ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ..ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΥ ΗΣΥΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...
ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΘΕΣΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ???
δεν περιμενω απαντηση...ρητορικη ερωτηση ειναι...
Υπάρχει ένα παλιό καλό συνθηματάκι:
Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για αυτήν.
Είδηση είναι πλέον ό,τι έχει εικόνα. Αν δεν έχει εικόνα δεν είναι είδηση.
Ο ανθρώπινος νους εκπαιδεύεται συστηματικά να οπτικοποιεί την αλήθεια, σε σημείο που ό,τι δεν μπορεί ή δεν κατάφερε να οπτικοποιηθεί, να μην το αναγνωρίζει ως γεγονός. Ακόμα χειρότερα πλέον, μετά από μια 24 ετία συνεχούς οπτικοποίησης, όσα γεγονότα έχουν αυτή την τύχη, είναι συγκεκριμένης κατηγορίας και όχι όλα. Ο διπλός αυτό περιορισμός, δηλαδή από όσα συμβαίνουν κάποια να μπαίνουν στο κάδρο και μάλιστα όχι τυχαία αλλά συγκεκριμένων κατηγοριών (εντελώς αυτιστικού επιπέδου), έχει προκαλέσει αντίστοιχες αλλαγές στον εγκέφαλο.
Πόσο ταληράκια να γίνει ακόμα, δεν πάει...
Το μεγαλύτερο αστείο βέβαια, είναι η σιγουριά των ηλιθίων.
"...να υπακουω στας εντολας...."
Δεκέμβρης 2013
"Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών", ακούγεται να λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος (Αρχηγος ΕΛ.ΑΣ) μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/...o.2561326.html
σιγουρα , τα καταφεραμε ο βιος να γινει αβιωτος σε μωρα και ενλικες....
Χωρις καν να περιμενετε την ερευνα ....
Εχετε στησει στο εκτελεστικο νεα παιδια ......
Μαλιστα.....
Ξαφνικα μετα απο χιλιαδες διασωσεις αυτον των αμοιρων ανθρωπων που ακουμε τοσα χρονια απο το λιμενικο απο τις μπιζνες των επιχειρησεων και τα γραφεια ταξιδιων με εδρα στην τουρκια ......
Τους ηρθε των λιμενικων (που πιστευω και θελω να πιστευω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αποτελειτε απο νεα μορφομενα παιδια.)
Να τους χτυπανε με ξυλα , να τους πυροβολουν, να τους πνιγουν ( κατα προτιμηση παιδια κατω των 15 ετων...) και να τους ρυμουλκουνε πισω στην τουρκια.....
Μαλιστα....
Ευγε νεοι μου.....
ΥΓ να σας πω οτι....
Εαν τους περισσοτερους απο εσας σας βαλουν να πηδηξετε απο σκαφος σε σκαφος στο σκοτος με 6αρι σαρωνικου ( και οχι αιγαιου,,) οι μισοι θα βρεθειτε στην θαλασσα χωρις να το εχετε παρει χαμπαρι....
Οι μεν αλλοι μισοι που θα βρισκονται πανω στα σκαφη δεν θα σας βλεπουν ουτε στο ενα μετρο.....
Βεβαια.....
""Φυσικα και πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εσας θα πεφτανε στα βουνα του αιγαιου στο μαυρο σκοταδι με κινδυνο κατα 70 % να γινετε τροφη στα ψαρια προκειμενου να σωσετε το καθε εναν απο τους αμοιρους που επεσαν στην θαλασσα......""
Δεν αποκλειω ... Την μαλακια..... Και φυσικα μου ειναι αδυνατο να πιστεψω οτι μπορει να βρεθηκαν τοσα γουρουνια μαζι ωστε να αποτελεσουν το 100% σε πληρωμα ενος σκαφους.....
Καταλαβαινω το υφος των γραφομενων μου ......
Απλα ομως καποιοι εδω μεσα δικασατε και καταδικασατε με κατι παραπανω απο ελαφρια την καρδια ....
Και αυτο ειναι κατι που δεν μου αρεσε καθολου....!
Φωτογραφίες δείξτε μου αυτών που Κυριακή
γεννήθηκαν κι εκείνων που έχουν πέσει,
από τη βάρκα λίγο πριν φτάσει στην ακτή,
γιατί η ζωή τους πια δεν τους αρέσει.
![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Μπορείς να το δεις και αλλιώς...Από τότε που κάθε λογής όργανα επιφορτίζονται με την ασφάλεια/ηρεμία/ομαλότητα κάποιου χώρου, τα ποσοστά θνησιμότητας ανεβαίνουν κατακόρυφα. Παγκοσμίως.
Το να κάνεις ασφαλή επιβίβαση - αποβίβαση ανθρώπων σε θάλασσα με καιρό, δεν το γνωρίζουν πολλοί. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν πρέπει να το κάνεις αλλά να επιλέξεις άλλα μέσα ή σκάφη διάσωσης. Πάντως αυτοί που είναι σε αυτά τα σκάφη τα ξέρουν αυτά, κανονικότατα.
Το να ρυμουλκεί όμως ένα τέτοιο σκάφος μια βάρκα με καιρό, γεμάτη ανθρώπους που δεν ξέρουν κολύμπι ή βρέφη, δεν το λες λάθος. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από λάθος. Χωρίς καν να δεχθούμε αυτά που λένε όσοι διασώθηκαν.
Όποιος λιμενικός δεν μπορεί να κάνει θαλάσσιες διασώσεις και του πνίγονται "κατά λάθος" συνέχεια άνθρωποι, ας πάει για ηλεκτρολόγος, μεροκάματο θα χει σίγουρα.
Τελευταία τροποποίηση από STOYBI; 25/01/2014 στις 10:56.
Με το μπαρδόν αλλά...
Το να εξαρτώνται (άμεσα) ανθρώπινες ζωές από κάποιον (ή κάποιους μπολικους μαζεμένους) που δεν ξέρουν τη δουλειά τους και είναι άσχετοι, έγκλημα κανονικότατο είναι κι αυτό.
Αν όχι των ίδιων, αυτών που τους έβαλαν εκεί.
Εάν αυτή είναι η περίπτωση βέβαια...
@milky από το '11 έκανες υπομονή ή έχεις φτιάξει 5-6?
Τί 'στε σεις ρε πστ μου?![]()