/Σεντόνι μοντ ον
Ναι ξέρεις ότι ΚΑΙ η βάση με τη νικοτίνη θέλει σωστή αραίωση-ανάδευση διότι αλλού θα έχεις περισσότερη νικοτίνη και αλλού λιγότερη.
Δλδ για να κάνεις σωστά αυτό που έκανες τώρα, έπρεπε να βάλεις στο ένα μπουκαλάκι την νικοτίνούχα και να την αραιώσεις με την μηδενική ρίχνοντας λίγο λίγο και αναδευοντας.
Το ίδιο με τα αρώματα. Αφού φτιάξουμε τη βάση μετά φτιάχνουμε το άρωμα. Το μπουκαλάκι επάνω γράφει το ποσοστό αραίωσης. Τα περισσότερα αν όχι όλα της άτμος τα βάζουμε σε ποσοστό 5%, της flavor art 2-3%. Σε απλά Ελληνικά με 5ml άρωμα φτιάχνεις 100ml ατμιστικό υγρό ή με 1ml φτιάχνεις 20, για τα υγρά της ατμος. Στην flavor art θα βάλεις μισό ml για να φτιάξεις 20.
Η ανάδευση δεν γίνεται με κουτάλι, καλαμάκι, χτυπητήρι, ούτε κλείνουμε το μπουκάλι και χτυπάμε όπως τον φραπέ. Φαντάσου ότι κρατάς μια κουτάλα και ανακατεύεις το φαγητό, (καλύτερα φαντάσου ότι ανακατεύεις τον ελληνικό την ώρα που ψήνεται) μόνο που αντί για κουτάλα θα κρατάς το μπουκαλάκι. Το υγρό να κάνει κύκλους μέσα στο μπουκάλι! Το θέμα είναι να μη δημιουργούνται πολλές φυσαλίδες, καθόλου αν γίνεται.
Όσο πιο αργά προσθέτουμε βάση και όσο πιο συχνά ανακατεύουμε τόσο καλύτερη διάλυση θα γίνει και τόσο πιο σύντομα θα ωριμάσει. Βάζεις 1ml αρωμα? Αραίωσε με άλλο ένα και κούνα, μετά ρίξε άλλα 2 και ξανακούνα. Όσο προχωράς μπορείς να αυξάνεις την ποσότητα αλλα όσο πιο αργά το πας τόσο καλύτερα. Οι εταιρίες το ρίχνουν σταγόνα σταγόνα ενώ παράλληλα το μείγμα γυρίζει.
Με αυτόν τον τρόπο τα περισσότερα υγρά σε 20 λεπτά είναι έτοιμα για δοκιμή και σε 2-3 μέρες το πολύ ατμίζονται.
Για να μετράς με ακρίβεια το άρωμα πάρε σύριγγα των 5ml.
Τα άδεια μπουκαλάκια από βάση είναι καλά αλλά αν θέλεις κι άλλα πάρε από φαρμακείο αποστειρωμένα. Σιλικόνης μπορείς να βρεις και στα ατμιστικά μαγαζιά αλλά είναι ακριβότερα.
Αυτά!
Edit..
Αφού φτιάξουμε τη βάση φτιάχνουμε τα υγρά και αφού φτιάξουμε τα υγρά κάνουμε τις αλχημείες με τις γεύσεις. Όταν ρίχνουμε τη μια γεύση μέσα στην άλλη... μάντεψε... Ο διαλύτης μας θα είναι αυτή που θα μπει σε μεγαλύτερο ποσοστό και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 07/05/2016 στις 22:00.
Sent from me using a computer.
Από εδώ και πέρα έτσι λοιπόν. Στον βαθμό που τα καταφέρω βέβαια μιας και είμαι γνωστός για το πόσο ντελικάτος είμαι...
Θενκς!
Θα πάει η κάλτσα σύννεφο τη βλέπω εγώ τη δλειά.
εΕΕεεεΕΕΕΕ
Ρε είμαστε για γέλια!!!
-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016. Επίσης θα επιβληθεί φόρος και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!
Έχω λοιπόν αυτόνανε (Aspire Triton 2)
με αντίσταση 1,8Ω. Τον δουλεύω με το istick 40W και παίζω στα 7 με 10W.
Ενώ όλα είναι μια χαρά, ξαφνικά εισπνέω ένα καμμένο του κερατά. Κόντεψα να πνιγώ, δεν το είχα ξαναπάθει.
Πάει η αντίσταση λέω, την έσκισα. Δεν είχα άλλη, οπότε το λύνω, τα πλένω όλα, φυσάω με αέρα κρύο την αντίσταση
και το ξαναδένω.
Γεμίζω και.... όλα μια χαρά από χθες.
Σήμερα, πριν από λίγο, μια απο τα ίδια. Με έσωσε το mouth to loung καθώς το γεύτηκα πριν το κατεβάσω πάλι.
Είναι η αντίσταση ή παίζει κάτι άλλο που δε φαντάζομαι; Αντίσταση θα αλλάξω το μεσημέρι (θα πάω να πάρω) αλλά
εξετάζω άλλες εκδοχές.
Ο Triton2 έχει ένα σύστημα που όταν ανοίγεις τις οπές στο πάνω μέρος για αναπλήρωση υγρού την ίδια στιγμή ένα "περιστροφικό κλαπέ" σφραγίζει τις εισόδους υγρού στην αντίσταση ώστε αυτή να μην ρουφήξει αέρα και αρχίσουν οι γνωστές "μπουρμπουλήθρες". Αντίστροφα, όταν περιστρέφεις τον δακτύλιο για να κλείσεις τις οπές αναπλήρωσης τότε απελευθερώνεται πάλι η ροή του υγρού στην αντίσταση. Πολύ έξυπνο και μοναδικό σύστημα που όμως έχει ένα μειονέκτημα. Αν μετά την αναπλήρωση ξεχάσεις να γυρίσεις τον πάνω δακτύλιο του ατμοποιητή στην κανονική θέση ατμίσματος (δηλαδή να κλείσεις τις οπές αναπλήρωσης) τότε ουσιαστικά αποκόπτεις την ροή υγρού στην αντίστασης και το καμμένο είναι το φυσικό επακόλουθο.
Τσέκαρε μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο - μπορεί και να έχει συμβεί κατά λάθος στην τσέπη με τυχαία περιστροφή του...
Κατά τ' άλλα η 1,8 αντίσταση του Triton είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε αυτή την (χαμηλή 10-13w) περιοχή ισχύος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί melo2 της Eleaf λειτουργούν αυτή την στιγμή με φορεμένη αυτή την αντίσταση της Aspire...![]()
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 10/05/2016 στις 08:52.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Triton2 είναι "υβριδικός" (ενώ o Τριτον1 ήταν)... Κάποιοι πελάτες δοκίμασαν στον Triton2 την επισκευάσιμη αντίσταση της Eleaf αλλά δεν άκουσα και τπτ ενθουσιώδη σχόλια... Πάντως η επισκευάσιμη της Eleaf που μπαίνει στον Triton2 είναι πάμφθηνη (3,50 €) και δεν χάνεις τπτ να την δοκιμάσεις.
Νομίζω ότι από τους ατμοποιητές που είναι "ευρέως κυκλοφορίας" ο μόνος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "υβριδικός" (με την έννοια ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις τόσο με ποικιλία εργοστασικών αντιστάσεων όσο και με κάποιο σωστό-εργοστασικό RBA) είναι ο Kanger SubTank και η καινούργια έκδοσή του TopTank.![]()
με ποιό σκεπτικό, ακριβώς, αναρωτιέμαι... βρωμιά μου μυρίζει.
Τεσπά.
Πρόσφατα πήρα τον kanger toptank. Υποτίθεται είναι για ντουμάνι περισσότερο, αλλά θα ήθελα, αν κάποιος μπορεί να προτείνει κάτι με το RBA του για να το κάνω πιό προς γεύση πράμα. Έχω άλλους άτμο για αυτό, αλλά θέλω να το δοκιμάσω μπας και. Έχω και rba για τον cubis αλλά παπάρια... πέρα από ομορφιά, ευκολία και ότι η είσοδος του λαδιού είναι στον πάτο οπότε άμα θες να αλλάξεις λάδι δεν πετάς πάνω από μία σταγόνα, ούτε αξιόπιστος είναι (τα oring κόβονται για πλάκα) ούτε γεύση ούτε αξιοπρεπές ντουμάνι βγάζει και άμα αρχίσει να φτύνει πρέπει να λύνεις/δένεις για να τον ξεμπουκώσεις. Επίσης ενώ μου έχει σκάσει κάτω άπειρες φορές μαζί με το istick 40 δεν έχει πάθει τί-πο-τα.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.