Πολύ ωραία λοιπόν, αφού γράφουμε ο καθένας την άποψή του και δεν τσακωνόμαστε, ας γράψω κι εγώ τη δική μου...
- Κατ' αρχήν,
το καλύτερο μέρος του αγώνα ήταν χαλαρά οι πρώτοι γύροι που η SUZUKΑΡΑ
ήταν μπροστά 

κι αυτό γιατί απλά
οι ομάδες είναι πάντα πάνω από τους παίχτες όποιοι κι αν είναι αυτοί.
- Κατά δεύτερον, πως έτρεχε έτσι o Marquez με τη φόρμα να προλάβει το μηχανάκι; Σφεντόνα πήγαινε μιλάμε... Τελικά αυτός είναι γρήγορος και χωρίς μηχανάκι...
Καθαρά για τον αγώνα, ευτυχώς ήταν πάλι καλός και από ό,τι φαίνεται μάλλον το φετινό πρωτάθλημα θα έχει καλούς αγώνες και όχι τις σούπες που είχε το περσινό.
Εδώ που τα λέμε πάντως, δεν ήταν κι απρόσμενη η νίκη του Rossi χθες. Ο Rossi είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως στον αγώνα πάει καλύτερα από ότι στα δοκιμαστικά. Και αν μέχρι πρόσφατα αυτό ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του Rossi, μάλλον φέτος είναι γενικό χαρακτηριστικό της Yamaha μιας και ούτε ο Lorenzo πάει και τόσο καλά στα δοκιμαστικά όπως μας είχε συνηθίσει. Έτσι, καλό θα είναι για φέτος να μη θεωρούμε τελειωμένη τη Yamaha από Πέμπτη-Παρασκευή.
Όσο για το αν τελικά η πίστα ευνοεί περισσότερο τη Yamaha ή τη Honda, μάλλον τελικά είναι πιο ουδέτερη από όσο νόμιζα και το θέμα παίζει στις λεπτομέρειες (καιρός κτλ). Αυτό σημαίνει πως μάλλον θα δούμε και στο μέλλον καλούς αγώνες εκεί, αυτό είναι ευχάριστο.
Με τη νίκη του αυτή ο Rossi λοιπόν δείχνει - όχι απλά ότι είναι ο μεγαλύτερος αναβάτης αγώνων της σύγχρονης ιστορίας (αυτό δεν χρειάζεται πια να το δείξει, θα ήταν ακόμη κι αν τερμάτιζε τελευταίος), αλλά το - γιατί παραμένει ο μεγαλύτερος αναβάτης ακόμη και τώρα. Όχι φυσικά γιατί είναι τρελός, αλλά γιατί πλέον γνωρίζει το άθλημα τόσο καλά όσο το γνωρίζουν
αθροιστικά όλοι οι αναβάτες που έχουν αγωνιστεί τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, επισήμως πια παίρνει τη θέση του φαβορί για τον φετινό τίτλο χωρίς να χρειάζεται να γίνει καμία στραβή. Φέτος μπορεί να είναι εκεί μπροστά. Και αν έχει την ευκαιρία να κερδίσει, θα το κάνει.
Για τη φάση με τον Marquez, δεν νομίζω χρειάζεται να χυθούν και τίποτα τόνοι διαδικτυακής μελάνης. Αυτό κάνει ο μικρός πάντα, αυτό έκανε κι εχθές. Είναι αναβάτης που γενικότερα κάνει λάθη, απλά συνήθως είναι τυχερός και δεν του κοστίζουν βαθμούς. Αυτό του έκατσε στραβά, του κόστισε 20 βαθμούς, οκ, συμβαίνουν αυτά, ας πρόσεχε, πάμ' παρακάτω....
Η Ducati πάει καλά, πολύ καλά. Γενικότερα πάντως περίμενα τον Iannone μπροστά από τον Dovi φέτος. Αν δεν το κάνει φέτος το βήμα μπροστά, τότε δύσκολα θα το κάνει κι αργότερα. Κρίμα, γιατί στην Moto 2 είχε δείξει πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.
Ο δικός μου (Lorenzo), πάλι σκατά πήγε... Γενικά δίνει την εντύπωση πως ξοδεύτηκε εντελώς το '13 και δεν έχει άλλο... Κρίμα, αν είχε λίγη από την αγωνιστική νοοτροπία του Rossi πιστεύω πως έχει την ποιότητα να κοντράρει στα ίσια τον μικρό... τουλάχιστον χθες δεν έψαξε για δικαιολογίες και είπε καθαρά πως δεν μπορούσε πιο γρήγορα...
Ο Fenati έφαγε 3 βαθμούς ποινής. Του αέρισαν τα μέζεα... 3 αγώνες αποκλεισμό έπρεπε να φάει να στρώσει η κ@@@τρυπίδα του που μου την είδε και Τσακ Νόρις και θα σου 'λεγα εγώ μετά ποιος θα ήταν το καλύτερο παιδί...