Ενα ενδιαφερον αρθρο,για τις ''φυσικες'' αλλαγες του κλιματος και την επιπτωση τους.
Βεβαια στις εποχες που αναφερεται η ανθρωπινη ''επιρροη'' στο συστημα ηταν αμελητεα.
https://www.visitmeteora.travel/klim...ronia-meteora/
Ενα ενδιαφερον αρθρο,για τις ''φυσικες'' αλλαγες του κλιματος και την επιπτωση τους.
Βεβαια στις εποχες που αναφερεται η ανθρωπινη ''επιρροη'' στο συστημα ηταν αμελητεα.
https://www.visitmeteora.travel/klim...ronia-meteora/
Η κλιματική αλλαγή λέγεται ότι οφείλεται κυρίως στα αέρια του θερμοκηπίου. Ως προς το νερό, τουλάχιστον της θάλασσας (δεν αναφέρομαι σε μολυσμένα ποτάμια και λίμνες), έχει τεράστια χωρητικότητα και αντέχει προς το παρόν.
Ξαναλέω ότι δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη, ούτε απορρίπτω επίσημες θέσεις της επιστημονικής κοινότητας την οποία σέβομαι. Όμως επειδή υπάρχουν τεράστια συμφέροντα από πίσω, παραμένω σκεπτικός ως προς το συντελεστή σπουδαιότητας για κάθε αιτία. Παραμένω ανοικτός σε επιχειρήματα και είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω την άποψή μου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Οταν εξερραγει το ηφαιστιο του ΠΙΝΑΤΟΥΜΠΟ το διοξειδιο του ανθρακος που απελευθερωθηκε ηταν πολλαπλασιο ετων της συνολικης εκπομπης απο ανθρωπινες δραστηριοτητες.Επισης η μεση θερμοκρασια της γης απο την μειωση της προσπιπτουσας ηλιακης ακτινοβολιας ,επεσε κατα 0,5 βαθμους κελσιου για 2 χρονια.Καμμια φορα η φυση ξεπερναει τον ανθρωπο.
@νεοσσος
Ρε φίλε κι εγώ που σου μιλάω δεν είμαι κανας βιολόγος μελετητής του περιβάλλοντος.
Με το όσο μου κόβει και το όσο ενημερωνομαι μιλάω.
Κάνεις,παρά την καλή σου πρόθεση, ενα μεγάλο λάθος.
Δεν μπορεί να ισοπεδώνουμε τα επιστημονικά δεδομένα με τόση αποδόμηση, σε σημείο που σε κάθε μας πρόταση να πρέπει να βάζουμε μια αντίστοιχα επιστημονική απόδειξη. Έτσι δεν γίνεται κουβέντα σε κανένα επίπεδο.
Και δεν αναφέρομαι στον ιντερνετικό μας καφενέ έτσι;
Οι ωκεανοί παπάρια αντέχουν ακόμα.
Ψάξε να δεις να σου γίνει η ψυχή μαύρη, για την κατάσταση των μεγάλων υφάλων ανά τον πλανήτη και πως λίγοι μόλις βαθμοί θερμοκρασίας παραπάνω τους νεκρωσαν.
Δες τα πειράματα που κάνουν με ζωντανές προσωμοιωσεις οι θαλασσοβιολογοι για το τι τους φθείρει και αν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης. Επειδή είσαι άνθρωπος που αγαπά τη φύση, ίσως βάλεις και τα κλάματα.
Οι ύφαλοι, έτσι για το μουχαμπετι, ειναι η "κουζίνα" των ωκεανών.
Όλα αυτά, δεν μπορούμε εν έτει 2021 να αμφισβητούμε ποιος τα προκάλεσε.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
ΕΠΙΣΗΣ να θυμισουμε οτι η Γερμανια η πιο οργανωμενη χωρα της Ευρωπης προσφατα ειχε 200 νεκρους απο πλυμμηρες,αλλα 112 ΔΕΝ ΕΙΧΕ για προειδοποιηση.Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες.
Σε αυτό νομίζω ότι η εμπειρία από το Μάτι άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα. Ήταν και η επίσπευση του εκσυγχρονισμού της μηχανογράφησης του κράτους που επέφερε ο κορωνοϊός. Έχουμε πολύ καλό επιστημονικό δυναμικό στο χώρο της Πληροφορικής και επιστρατεύτηκε.
Διακόπτουμε τη ροή για ένα καλό νέο (άσχετο με τις φωτιές) που μας αφορά ή θα μας αφορά κάποιους από εμάς..
Ασθενής σώθηκε από βαρύ εγκεφαλικό με νέα θεραπεία στο Αρεταίειο και Αιγινήτειο νοσοκομείο
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Πάρε και μια δήλωση του δικού σας του γιακουματου , από τις φωτιές του 2007 :
"Συγκεκριμένα ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε στον Flash96: «Για τις φωτιές έχω έναν ενδοιασμό. Γιατί δεν γινόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή δεν γινόταν πέρσι ή πρόπερσι; Μήπως τυχόν το πράσινο καίει το πράσινο, δηλαδή Κράμερ εναντίον Κράμερ;
»Κάνω κάποιες σχέσεις γιατί έχω ανησυχήσει. Αυτό είναι υπόθεση η οποία πραγματικά δεν παίρνουν μόνα τους φωτιά, είναι τώρα λιγάκι: Το πράσινο, εντάξει, κάηκε στις εκλογές, τώρα όμως καίγεται και προεκλογικά το πράσινο. Γιατί καίγεται, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει φωτιές, απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ βλέπω ότι από τις έρευνες βέβαια θα είναι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και θα βρεθούν οι ένοχοι, ότι αυτές οι φωτιές δεν είναι από μόνες τους, δεν είναι θεόσταλτες. Είναι καιρικές, είναι μάλλον κομματικοπολιτικές»."
Αναγνωρίζουμε τα θετικά μέσα στον όλεθρο.
Καλώς ή κακώς τείνουμε να ζυγίζουμε δάση με ανθρώπους, σπίτια με ζώα και η ζυγαριά συνήθως γέρνει προς την ανθρώπινη ζωή. Με αυτά τα σκληρά δεδομένα, μιλάμε προς το παρόν για, έστω και μικρό, περιορισμό απωλειών, μέχρι στιγμής. Κανένας δεν μπορεί να δηλώσει χαρούμενος ή ικανοποιημένος με τις εξελίξεις. Μπορεί όμως να δει το ελάχιστο θετικό.
Εδώ γίνεται χαμός και ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου, αντί να συνεργαστεί. Προσωπικά θα σκεφτόμουν σοβαρά (δεν είναι το μόνο κριτήριο βέβαια) να ψηφίσω κάποιον της αντιπολίτευσης, αν τον έβλεπα να λέει "καταλαβαίνουμε τη δυσκολία της κατάστασης, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του κυβερνητικού μηχανισμού και συντασσόμαστε στο δύσκολο έργο του."