Σελίδα 37 από 46 ΠρώτοΠρώτο ... 273233343536373839404142 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 541 έως 555 από 680

Θέμα: Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TsoliasGR Προβολή μηνύματος
    Εν μερη εχεις δικιο αλλα θα μπορουσε καλλιστα να παρει 7 πιτσιρικαδες που δεν λογαριαζουν κοκκινα στοπ και γενικα δεν εχουν συναισθηση του κινδυνου οπως και πολλοι απο εμας δενειχαμε και να κανει την δουλεια του.Αντι αυτου εχει εμας και μας λεει μην τρεχετε.Σε αυτο ειναι σωστος τουλαχιστον.Τωρα για δωρα κτλπ επειδη ειχαμε ξηγηθει εξ αρχης οτι ...δεν... δεν μπορω να του πω τωρα κατι.Οταν καναμε την συμφωνια και δωσαμε τα χερια αυτα που ειπαμε θελω.Οχι παραπανω αλλα δεν θα ανεχτω και κατι διαφορετικό.Οσο τα κραταει ειμαστε καλα.

Δε θα έπαιρνε πιτσιρίκια γιατί το είμαι άρρωστος και το βρήκα αλλού δουλειά κλπ πάει σύννεφο. Για το ότι είσαστε υποασφαλισμένοι είναι λάθος και μάλιστα πολύ. Τέλος αυτό το μπήκα μέσα, ειλικρινά δεν έχω ακούσει μαγαζάτορα να λέει πάμε πολύ καλά, κονομάω σε εργαζόμενους του. Συνέχεια "μπήκαμε μέσα", "δε βγαίνω μάνα μου" ακούω. Το ακούω τόσο συχνά που δε θα έπρεπε να είναι μαγαζί ανοιχτό... Κάνε τη δουλειά σου, σωστά, πρόσεχε πάνω από όλα το εαυτό σου και στα @@ σου αν ο άλλος πάρει το φαγητό του πέντε λεπτά πιο μετά και στην πρώτη ευκαιρία ζήτα να σου βάζει σωστά τα ένσημα σου ή βρες κάτι άλλο ή αλλού. Δηλαδή αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τον εργοδότη, ευεργέτη στις μέρες μας, πολύ με νευριάζει.

Μέλος Το avatar του/της korkod
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    αυτο το 'εάν' είναι τεράστιο όμως.

Σαφως είναι καλό να θίγονται αυτα τα ζητήματα.
    Η αναφορά μου ήταν κυρίως στα σχόλια που του λένε γιατί αυτά που λέει είναι ανεφάρμοστα.
    Και δεν είναι με υπαιτιότητα των εργαζομένων, όπως έχει πολλάκις γραφτεί κι εδώ.
    λέω το εξής απλό ότι
    Πχ δουλεύει κάποιος full time και του κολανε part time ένσημο το ξέρει και δεν αντιδράει για να μην χάσει την δουλειά του άμα αντιδρούσαν όλοι τότε απλά θα αναγκάζοντουσαν οι εργοδότες να φερθούν όπως πρέπει . Εγώ που έχω αντιδράσει όταν μου ζητούσαν να καίω κόκκινα.. και επειδή μου κολλούσαν ένσημο πάρτι ταιμ για φουλ ταιμ δουλειά.. και ναι έχασα την δουλειά μου γιατί οι υπόλοιποι ντιλιβεραδες καιγανε κόκκινα μπροστά στο εργοδότη ήταν φιλαράκια και από πίσω τον θαβανε.. τους ενοχλούσε που δεν τους κολλάει τα προβλεπόμενα ένσημα αλλά έκαναν τα στραβά μάτια και ο κυρ τάδε μπροστά του τον είχαν θεό και από πίσω τον μαλακά αφεντικό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από korkod Προβολή μηνύματος
    λέω το εξής απλό ότι
    Πχ δουλεύει κάποιος full time και του κολανε part time ένσημο το ξέρει και δεν αντιδράει για να μην χάσει την δουλειά του άμα αντιδρούσαν όλοι τότε απλά θα αναγκάζοντουσαν οι εργοδότες να φερθούν όπως πρέπει . Εγώ που έχω αντιδράσει όταν μου ζητούσαν να καίω κόκκινα.. και επειδή μου κολλούσαν ένσημο πάρτι ταιμ για φουλ ταιμ δουλειά.. και ναι έχασα την δουλειά μου γιατί οι υπόλοιποι ντιλιβεραδες καιγανε κόκκινα μπροστά στο εργοδότη ήταν φιλαράκια και από πίσω τον θαβανε.. τους ενοχλούσε που δεν τους κολλάει τα προβλεπόμενα ένσημα αλλά έκαναν τα στραβά μάτια και ο κυρ τάδε μπροστά του τον είχαν θεό και από πίσω τον μαλακά αφεντικό.
    Ταξική συνείδηση το λένε, αν είχαμε όλοι, αυτά μας τα προβλήματα θα τα είχαμε λύσει. Μπορεί να είχαν προκύψει άλλα, αλλά αυτά θα είχαν λυθεί.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από korkod Προβολή μηνύματος
    λέω το εξής απλό ότι

Σε αυτήν την παράγραφο περιγράφεις με ακρίβεια το θλιβερό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην χώρα σήμερα... Όσον αφορά τα μισά ένσημα μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία σημερα(....) για την Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι αν μπορουσαν θα μας είχαν ανασφαλιστους....Απλά τα τελευταία χρόνια τα νούμερα της ανεργίας ήταν τραγικά και ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...

Μέλος Το avatar του/της korkod
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mia_zoi_kawa Προβολή μηνύματος
    Σε αυτήν την παράγραφο περιγράφεις με ακρίβεια το θλιβερό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην χώρα σήμερα... Όσον αφορά τα μισά ένσημα μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία σημερα(....) για την Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι αν μπορουσαν θα μας είχαν ανασφαλιστους....Απλά τα τελευταία χρόνια τα νούμερα της ανεργίας ήταν τραγικά και ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...
    Γι'αυτό σε έχουν αναγκαστικά ασφαλισμένο γιατί το πρόστιμο είναι μεγάλο.. σε βάζουν 2 ώρες το μεσημέρι και καλά 2 ώρες το βράδυ ώστε να είναι καλυμμένοι σε ελενχο άσχετα που δουλεύεις 12 ώρες.. μην το θεωρούμε καλό ότι είμαστε μισό ασφαλισμένοι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαγαζιά που κάνουν καλή είσπραξη και άνετα θα μπορούσαν να κολλάνε ολόκληρο ένσημο να πληρώνουν τα δώρα κανονικά, να έχουν τουλάχιστον ένα μηχανάκι καβατζα η ένα αφρό fast σε περίπτωση λάστιχου.. λέω το πιο απλό

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Δε θα έπαιρνε πιτσιρίκια γιατί το είμαι άρρωστος και το βρήκα αλλού δουλειά κλπ πάει σύννεφο. Για το ότι είσαστε υποασφαλισμένοι είναι λάθος και μάλιστα πολύ. Τέλος αυτό το μπήκα μέσα, ειλικρινά δεν έχω ακούσει μαγαζάτορα να λέει πάμε πολύ καλά, κονομάω σε εργαζόμενους του. Συνέχεια "μπήκαμε μέσα", "δε βγαίνω μάνα μου" ακούω. Το ακούω τόσο συχνά που δε θα έπρεπε να είναι μαγαζί ανοιχτό... Κάνε τη δουλειά σου, σωστά, πρόσεχε πάνω από όλα το εαυτό σου και στα @@ σου αν ο άλλος πάρει το φαγητό του πέντε λεπτά πιο μετά και στην πρώτη ευκαιρία ζήτα να σου βάζει σωστά τα ένσημα σου ή βρες κάτι άλλο ή αλλού. Δηλαδή αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τον εργοδότη, ευεργέτη στις μέρες μας, πολύ με νευριάζει.
    Και εμένα με εκνευρίζει πολύ που τον θεωρούνε ευεργέτη δεν υπάρχουν ευεργέτες. Δουλεύεις πληρώνεσαι για την εργασία σου. Δεν σε πληρώνει κανένας τσάμπα. Ίσα ίσα που σε εκμεταλλεύονται βάζοντας σε να κάνεις τελείως άσχετες δουλειές από την ιδιότητα σου. εάν ήταν καλό επάγγελμα του διανομέα δεν θα έβρισκες πανευκολα δουλειά.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mia_zoi_kawa Προβολή μηνύματος
    ... ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...

Εγώ γιατί πιστευώ πώς το έκαναν γιατί χρειάζονται τα μπικικίνια και χέστηκαν γιά τους δείκτες
    ανεργίας, τους δείκτες εργασίας αλλά και γιά όλους μας......
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ένα χιούμορ πάντως το έχουν
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	makaronia.jpg 
Προβολές:	157 
Μέγεθος:	38,0 KB 
ID:	405979
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Ταξική συνείδηση το λένε, αν είχαμε όλοι...
    Χο χο χο, όλο αστεία είσαι σήμερα, όλο αστεία...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TsoliasGR Προβολή μηνύματος
    Εν μερη εχεις δικιο αλλα θα μπορουσε καλλιστα να παρει 7 πιτσιρικαδες που δεν λογαριαζουν κοκκινα στοπ και γενικα δεν εχουν συναισθηση του κινδυνου οπως και πολλοι απο εμας δενειχαμε και να κανει την δουλεια του.Αντι αυτου εχει εμας και μας λεει μην τρεχετε.Σε αυτο ειναι σωστος τουλαχιστον.Τωρα για δωρα κτλπ επειδη ειχαμε ξηγηθει εξ αρχης οτι ...δεν... δεν μπορω να του πω τωρα κατι.Οταν καναμε την συμφωνια και δωσαμε τα χερια αυτα που ειπαμε θελω.Οχι παραπανω αλλα δεν θα ανεχτω και κατι διαφορετικό.Οσο τα κραταει ειμαστε καλα.
    Δηλαδη ειναι σωστος σε αυτα που δεν του κοστιζουν τιποτα και λαθος, μαζι και παρανομος, σε αυτα που εχουν κοστος οπως τα δωρα.

Δεν θα τον ελεγα σωστο, συμφεροντολογο ναι.

Επισης τι θα πει "οχι δωρα γιατι ετσι ειχαμε πει" ? Αν του ελεγες τα θελω θα σε προσλαμβανε; ΟΧΙ. Αρα δεν ειχες επιλογη, εκβιασμος ηταν απο μεριας του και τον αποδεχτηκες για να βρεις δουλεια.

Σε καταλαβαινω αλλα μην τον δικαιολογεις!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ένα χιούμορ πάντως το έχουν
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	makaronia.jpg 
Προβολές:	157 
Μέγεθος:	38,0 KB 
ID:	405979
    Θα μπορούσαν πάντως να κάνουν απεργία χωρίς να μας πουν μαλάκες. Επίσης λένε για τη μακαρονάδα τη συνταγή και δε λένε να βάλεις αλάτι, δε θα τρώγεται αυτό το πράμα. Ταξικό εντελώς το περιεχόμενό τους και η επιλογή τους να μας βάλουν απέναντι δεν είναι σωστή. Εγώ πάντως θα παραγγείλω απόψε γιατί δε διαθέτω τα 20 λεπτά της ώρας για να φάω τα ανάλατα μακαρόνια τους. Και δεν είναι μόνο 20 λεπτά, με το πλύσιμο και τα όλα του για καμιά ώρα το κόβω (αν υποθέσουμε ότι είχα όλα τα υλικά στη διάθεσή μου, γιατί αν βάλω και το super market μέσα τότε θες ένα διωράκι στο νερό).

Δικαίωμα σου αναφαίρετο να κοιτάς το δάχτυλο.
    Ασε κάποιους να βλέπουν και το δάσος όμως.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Δικαίωμα σου αναφαίρετο να κοιτάς το δάχτυλο.
    Ασε κάποιους να βλέπουν και το δάσος όμως.
    Κάπως αλλιώς νομίζω πάει η φράση, με δέντρο και δάσος κάτι λέει, για δάχτυλο δε θυμάμαι, μπορεί να κάνω και λάθος.

Αν είναι αληθινή αυτή η αφίσα είναι απλά απαράδεκτη. Δε μπορούν να μας λένε να μην παραγγείλουμε για να τους στηρίξουμε και ταυτόχρονα να μας λένε μαλάκες.
    Εγώ δεν το ανέχομαι που προσωπικά τους έχω συμπληρώσει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ το εισόδημά τους, όλη μου τη ζωή, και δεν είμαι ο μόνος, ελάχιστο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που δεν αφήνει φιλοδώρημα (αν όχι ελάχιστο, σίγουρα είναι η μειονότητα). Όλες οι δουλειές που δεν απαιτούν κάποιο πτυχίο και μπορείς να τις κάνεις με ένα χαρισμένο απολυτήριο Γυμνασίου είναι δύσκολες, επικίνδυνες και πληρώνονται λίγο. Τουλάχιστον αυτοί παίρνουν τα φιλοδωρήματα.

Οσο επιτρέπει η εμπιστοσύνη σε καποιο άγνωστο προφίλ στο ιντερνετ, πίστεψε με οταν σου λεω οτι λαθευεις στα οσα πιστεύεις περι ποσοστού αυτων που αφήνουν φιλοδώρημα.
    Στα υπολοιπα διακρίνω χάσμα ιδεολογικό οπότε δεν επεκτεινομαι παραπέρα .

Μέλος
    Ο γκόμενος της αδερφής μου είναι ντελιβεράς, πιτσιρικάς, και μου λέει ότι 4/5 αφήνουν φιλοδώρημα, ακόμα και αν είναι τα 30 λεπτά στο λογαριασμό 9,70€. Δουλεύει σε σουβλατζίδικο στο Αιγάλεω. Αν είναι ψεύτης αυτός τότε είμαι και γω. Και από τον κοινωνικό μου περίγυρο όλοι αφήνουν, και όταν ανεβεί ο λογαριασμός σε τίποτα γιορτές τότε αφήνουν αξιοπρεπέστατα ποσά. Ίσως οι φοιτητές να μην πολυαφήνουν αλλά πίστεψέ με, ο εργαζόμενος αφήνει κατά κύριο λόγο. Ίσως στη Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητούπολη να είναι χειρότερα τα πράματα, ή στου Ζωγράφου, εκεί δεν έχω άποψη.

Το ιδεολογικό χάσμα που λες δε γίνεται να είναι τόσο μεγάλο που να μην επιτρέπει τον πολιτισμένο διάλογο με επιχειρήματα.

Δεν ειναι οτι δε θελω να κανω διάλογο μαζί σου.
    Απλα τα εχω επαναλάβει πολλες φορές σε αυτο το νημα.
    Θα κουράσω και θα κουραστώ.ελπιζω να με πιανεις.

Α και δε σε λεω ψεύτη.
    Ειπα οτι κάνεις λάθος.απο προσωπικη εμπειρία μιλώντας.αλλο ψεύτης αλλο λαθος.

Παρόμοια θέματα

1. η νεα μηχανή του robocop!!!
    από Billymuse στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2012, 19:36
  2. νεα εκτελεση του Trooper!!
    από SpineshankD στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2008, 06:53
  3. Η νεα Αφισσα του Δημοσθενη Βεργη!