Ωραίος, Νικόλα!![]()
Ωραίος, Νικόλα!![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Αυτός ήταν και ο μοναδικός που με παίδεψε. Πιστεύω οτι αν τον ξαναπάρω θα τον πετύχω. Ο costa rica είναι ο επόμενος που θέλω να δοκιμάσω. Νομίζω δεν έχουν μείνει πολλοί που δεν έχω δοκιμάσει. Ο τελευταίος ήταν ο ethiopia που τον ξεκίνησα σε ζεστό όταν έπιασε λίγο το κρύο και ψιλοκόλλησα για περίπου 3 πακέτα. Ωραία αρώματα, πλούσιο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ωραία επίγευση. Δουλεύει άριστα στη μηχανή μου με πολύ μικρή ρύθμιση στο κόψιμο μόνο το πρωί. Ωραίος και σε φρέντο.
Ενώ πολλοί είναι ωραίοι προσπαθώ να εστιάσω σε αυτούς που νομίζω οτι η μηχανή μου τους αποδίδει καλύτερα.
Sent from me using a computer.
Ωραίος, θα αρχίσω με όποιον από τους δύο είναι πιο κοντά στο ιδανικό από πλευράς ψησίματος και βλέπουμε!
Προσωπικά δεν προτιμώ τους αφρικανικούς καφέδες μετά από πολύ πειραματισμό γιατί τους βρίσκω υπερβολικά φρουτώδεις και σα να πίνω χυμό ένα πράμα, το ίδιο ισχύει και για κάποιες μπύρες από Βέλγιο μεριά για παράδειγμα, προτιμώ πιο γεμάτο σώμα και γεύση.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι αφρικανικοί καφέδες από συγκεκριμένες τοποθεσίες με χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτούς από την Κεντρική Αμερική αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία![]()
Παρακολουθώ το νήμα εδώ και πολύ καιρό χωρίς να μιλήσω. Ήρθε η ώρα να σας πριζόσω λίγο γιατί φτάσατε σέ Ένα καλό λέβελ σελίδων νομίζοντας πως τα έχετε δοκιμάσει όλα.
Υπάρχει ένα πολύ παλιό καφεκοπτείο στην Νέα Ιωνία, από τότε με τον διωγμό που όταν κόβει καφέ και τον καβουρντίζει μυρίζει όλη η περιοχή το υπέροχο άρωμα του... δίπλα του έχουν ανοίξει καμιά 10αριά καφεκοπτεία ελπίζοντας να του πάρουν κανένα πελάτη.. αμ δεν, όπως άνοιξαν άδεια έτσι και κλείνουν. Κόβει 'ο,τι καφέ θέλετε'
Ιορδάνη τον λένε, δεν έχει ιστοσελίδα. είναι επάνω στη Ηρακλείου στο ύψος του σταθμού του τρένου. Να πάρετε και να στείλετε και στα καρντάσια. Χώστε τον Χάρη.![]()
Τελευταία τροποποίηση από Coyote.V; 27/11/2024 στις 20:54.
Ααααψού!
τώρα θα άνοιξε, την αγνοούσα....
Επίσης στην καφετιέρα φίλτρου δεν φτιάχνω μόνο καφέ. Άν βρεθώ σε κανένα βουνό μαζεύω χαμομήλι, φασκόμηλο, κλπ και πάω σπίτι, αποξήρανση, θρυμμάτισμα και στην καφετιέρα, Καμία σχέση με αυτά που αγοράζετε απέξω. Δοκιμάστε το, γω βάζω δύο κουταλιές για δύο κούπες στην ουσία μια καλή μεγάλη..![]()
Ααααψού!
τουλάχιστον είναι καλό γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι δεν λέω παπατζιλίκια.
![]()
Ααααψού!
Τον Ιορδάνη τον ξέρω από τους ξηρούς καρπούς του, αγοράζω από εκεί. Δεν κοίταξα ποτέ για καφέδες.
Πιο πάνω, στα 30 μέτρα στην γωνία έχει ένα αμιγώς καφεκοπτείο, έχει το ψηστήρι του σχεδόν έξω από το μαγαζί και όποτε ψήνει μοσχοβολάει ο τόπος.....
Θα πάρω χύμα από εκεί κάποια στιγμη.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου