Σελίδα 37 από 106 ΠρώτοΠρώτο ... 2732333435363738394041424787 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 541 έως 555 από 1587

Θέμα: Honda Bros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    150/60/18 είναι η διάσταση για την πίσω ζάντα pgm.

Μεγάλωσε η διάμετρος από 17 σε 18 και μειώθηκε το προφίλ του ελαστικού από 70 σε 60 για να έρθει στα ίδια η διάμετρος του τροχού.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2
    Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

Μεγάλωσε η διάμετρος από 17 σε 18 και μειώθηκε το προφίλ του ελαστικού από 70 σε 60 για να έρθει στα ίδια η διάμετρος του τροχού.
    twra malhsta....eyxaristw georgio
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

παίδες γεια!
    για επισκευή του πίσω αμορτισέρ τι ξέρουμε?
    είναι η πιο φτηνή λύση, αλλά είναι ασφαλής πατέντα?
    κόστος?

Αποσυντονισμένο Μέλος
    Έκανα πρόσφατα το δικό μου.Απο το να πάρεις καινούργιο που θα σου βγει γύρο στα 450-550 (μόνο αμορτισέρ συμφέρει να το επισκευάσεις με κόστος γύρο στο 100αρικο.Αν βρεις και ένα ελατήριο ποιο σκληρό απο το εργοστασιακό με λίγα λεφτά καλό είναι να το βάλεις.Αλλο μηχανάκι θα αποκτήσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

κυκλοφορεί μια φήμη για κάποιους που κυκλοφορούν με ονοφάδικο λαστιχο, 150/70-18 διάσταση

φαντάσου πως θα δείχνει το brosaki
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Αποσυντονισμένο Μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    κυκλοφορεί μια φήμη για κάποιους που κυκλοφορούν με ονοφάδικο λαστιχο, 150/70-18 διάσταση

φαντάσου πως θα δείχνει το brosaki
    Και φαντάσου πως θα είναι απο θέμα επιδόσεων.

προβλημα με led φλας

Προχωροντας στην αισθητικη αναβαθμιση της μοτο μου ,μου μπηκε η ιδεα να αλλαξω τα φλας με τυπου LED(12 led καθε φλας) καθως και ηλεκτρονικο φλασερ για το διορθωμα του φλασαρισματος στη led εποχη.
    Οι συνδεσεις εγιναν κανονικα και σωστα με βαση τις προηγουμενες.Δεν εγινε καλωδιο λαθος!!!
    Αφου ολοκληρωσα τη διαδικασια και ημουν ετοιμος να ανοιξω μπυρα και να απολαυσω το αποτελεσμα ,απογοητευτικα.
    Επιλεγοντας το αριστερο ή δεξι φλας αναβανε ολα μαζι σαν αλαρμ.....
    Τα ξηλωνω και βαζω τα παλια(πυρακτωσεως).Παιζανε μια χαρα και σωστα .Βαζω τα LED...παλι τα ιδια.
    Το εχει αντιμετωπησει κανενας το προβλημα αυτο??....καμια ιδεα ή λυση?????

Re: προβλημα με led φλας

Αρχικά δημιουργήθηκε από nitso
    Προχωροντας στην αισθητικη αναβαθμιση της μοτο μου ,μου μπηκε η ιδεα να αλλαξω τα φλας με τυπου LED(12 led καθε φλας) καθως και ηλεκτρονικο φλασερ για το διορθωμα του φλασαρισματος στη led εποχη.
    Οι συνδεσεις εγιναν κανονικα και σωστα με βαση τις προηγουμενες.Δεν εγινε καλωδιο λαθος!!!
    Αφου ολοκληρωσα τη διαδικασια και ημουν ετοιμος να ανοιξω μπυρα και να απολαυσω το αποτελεσμα ,απογοητευτικα.
    Επιλεγοντας το αριστερο ή δεξι φλας αναβανε ολα μαζι σαν αλαρμ.....
    Τα ξηλωνω και βαζω τα παλια(πυρακτωσεως).Παιζανε μια χαρα και σωστα .Βαζω τα LED...παλι τα ιδια.
    Το εχει αντιμετωπησει κανενας το προβλημα αυτο??....καμια ιδεα ή λυση?????
    Η λυση ηταν η παραλληλη συνδεση αντιστασης στα πισω φλας...μια για αριστερα και μια για δεξια .

Re: Re: προβλημα με led φλας

Αρχικά δημιουργήθηκε από nitso
    Η λυση ηταν η παραλληλη συνδεση αντιστασης στα πισω φλας...μια για αριστερα και μια για δεξια .
    στα ποσα ομ?
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Re: Re: Re: προβλημα με led φλας

Αρχικά δημιουργήθηκε από sernodas2
    στα ποσα ομ?
    18 watt , 9,5 Ω

Νέο μέλος
    Καλημέρα παιδιά.

Brosάτος και εγώ με μοντέλο του 1988, NT 400 J, και θα ήθελα σε κάποια πράγματα τα φώτα σας.

Θέλω να του αλλάξω τα κλιπόν του γιατί είναι τα πολύ χαμηλά και δεν με βολεύουν καθόλου. Ξέρω πως στα επόμενα μοντέλα είναι ψηλότερα. Είναι μεγάλη η διαφορά? Μήπως ξέρετε αν και που θα μπορούσα να βρώ και με τι κόστος περίπου τόσο για τα κλιπόν όσο και την αλλαγή? Να κοιτάξω ιντερνετ για καινούργια aftermarket απέξω που έχω δεί ορισμένα universal?
    Για μπρός - πίσω ανάρτηση? WP? Ξέρω οτι ο Τασσούλης έχει ελατήρια για το 600NT αλλά δεν ξέρω αν μπαίνουν/κάνουν και το δικό μας? Το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό πάντως. Για το πίσω?
    Τέλος για λάστιχα, αν άλλαζα την εμπρός διάσταση απο 110/80-17 σε 120/80-17 θα είχα μεγάλη διαφορά? Το λεώ για να μπορώ να έχω και μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pause
    Καλημέρα παιδιά.

Brosάτος και εγώ με μοντέλο του 1988, NT 400 J, και θα ήθελα σε κάποια πράγματα τα φώτα σας.

Θέλω να του αλλάξω τα κλιπόν του γιατί είναι τα πολύ χαμηλά και δεν με βολεύουν καθόλου. Ξέρω πως στα επόμενα μοντέλα είναι ψηλότερα. Είναι μεγάλη η διαφορά? Μήπως ξέρετε αν και που θα μπορούσα να βρώ και με τι κόστος περίπου τόσο για τα κλιπόν όσο και την αλλαγή? Να κοιτάξω ιντερνετ για καινούργια aftermarket απέξω που έχω δεί ορισμένα universal?
    Για μπρός - πίσω ανάρτηση? WP? Ξέρω οτι ο Τασσούλης έχει ελατήρια για το 600NT αλλά δεν ξέρω αν μπαίνουν/κάνουν και το δικό μας? Το κόστος του δεν είναι απαγορευτικό πάντως. Για το πίσω?
    Τέλος για λάστιχα, αν άλλαζα την εμπρός διάσταση απο 110/80-17 σε 120/80-17 θα είχα μεγάλη διαφορά? Το λεώ για να μπορώ να έχω και μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.

καλως ηρθες!

τα κλιπον τα ψηλα ειναι ψηλοτερα απο τα κανονικα.τα εχω δοκιμασει και πιστευω οτι ειναι καλυτερα απο τα χαμηλα στο θεμα της ανεσης.αλλα δεν εχουν να προσφερουν καποια διαφορα στο θεμα του ελεγχου της μηχανης.εγω εχω δοκιμασει τα χαμηλα τα πολυ χαμηλα() τα ψηλα και τελος τιμονι στενο και τιμονι φαρδυ.
    εχω λατρεψει το φαρδυ τιμονι.κανει την μηχανη παιχνιδι.το μονο πλην ειναι οτι ειναι πιο δυσκολη η διηθηση αναμεσα απο τα αμαξια.παντως να ξερεις οτι αν αλλαξεις σε ψηλοτερο τοτε ισως χρειαστεις ντιζες και λοιπα ψηλολογια μακρυτερα.
    για τα υπολοιπα που ρωτας καλυτερα να σου πουν αλλοι που εχουν κανει κατι απο αυτα.

Νέο μέλος
    Καλημέρα

Ευχαριστώ giannisblest για την απάντηση, αλλά μήπως μπορείς να δώσεις καμμια ιδέα για το πού θα έβρισκα ψηλότερα κλιπόν? Πουλάει κάποιος και σε τι κόστος ξέρεις καθόλου? Το κόστος τοποθέτησης?
    Φαντάζομαι οτι το θέμα τιμόνι, θα θέλει και τρύπημα ή αλλαγή τιμονόπλακας (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) οπότε μάλλον και ρίσκο θα έχει και ακριβότερο θα είναι σαν επιλογή. Πάντως και εγώ είμαι σίγουρος πως το μηχανάκι με ψηλότερα κλιπόν ή ακόμη καλύτερα με τιμόνι θα είναι πολύ καλύτερο για αστική/περιαστική χρήση. ΥΓ. όταν λές φαρδύ τιμόνι και στενό τιμόνι τι εννοείς?

Ευελπιστώ πως κι άλλοι Brosάκηδες θα απαντήσουν κάποια στιγμη.

Καλημέρα

Ευχαριστώ giannisblest για την απάντηση, αλλά μήπως μπορείς να δώσεις καμμια ιδέα για το πού θα έβρισκα ψηλότερα κλιπόν? Πουλάει κάποιος και σε τι κόστος ξέρεις καθόλου? Το κόστος τοποθέτησης?
    Φαντάζομαι οτι το θέμα τιμόνι, θα θέλει και τρύπημα ή αλλαγή τιμονόπλακας (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) οπότε μάλλον και ρίσκο θα έχει και ακριβότερο θα είναι σαν επιλογή. Πάντως και εγώ είμαι σίγουρος πως το μηχανάκι με ψηλότερα κλιπόν ή ακόμη καλύτερα με τιμόνι θα είναι πολύ καλύτερο για αστική/περιαστική χρήση. ΥΓ. όταν λές φαρδύ τιμόνι και στενό τιμόνι τι εννοείς?

Ευελπιστώ πως κι άλλοι Brosάκηδες θα απαντήσουν κάποια στιγμη.
    http://hawkworks.net/manual/#section12 παρε αυτο να το εχεις για αρχη και....

ψαξε στο νετ η μαγαζια με μεταχηρισμενα βαλε κ καμια αγγελια εδω για κλιπον ψιλα για το bross,αν βαλεις τα ψιλα μπορει να μην φτανουν σηρματοσχοινα σωληνακια φρενων,αν κ δεν νομιζω,ισως φτασουν οριακα.η τοποθετηση ειναι απλη,βγαλε-βαλε,δεν θελει τρυπηματα η αλαγη τιμονοπλακα,τα κλιπον δενουν πανω στο καλαμι...
    η δουλεια που εχει ειναι να περασεις μανετες διακοπτες κ οτι αλλο δενει πανω στο κλιπον...απ το χαμηλο στο ψιλο
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Καλημέρα παιδιά.

Καλώς τον!

Λοιπόν, τα ψηλά κλιπόν είναι πιο άνετα. Υπάρχει μια διαφορά στο ύψος, τρομερή δεν είναι αλλά σε σηκώνει λίγο ώστε νε πέφτει λιγότερο βάρος στους καρπούς οπότε και σε κουράζει λιγότερο.

Άμα πιάνουν λίγο τα χέρια σου τα αλλάζεις και μόνος σου, μια βίδα τα σφίγγει πάνω στα καλάμια. Υπάρχει όμως και ένα μεταλλικό δαχτυλίδι στο πάνω μέρος του καλαμιού, πάνω από το κλιπόν που λειτουργεί σαν στοπ για αν μην βγαίνει το κλιπόν ακόμα και με τη βίδα λασκαρισμένη. Στο λέω για να μην τραβάς και απορείς γιατί δεν βγαίνει. Φυσικά μπορεί λόγο παλαιότητας να έχουν χαθεί κάπου στη διαδρομή και το δικό σου να μην το έχει, ή να έχει μόνο από τη μια μεριά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που σου λέω είναι το 5 ΕΔΩ.

Επίσης κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα ψηλά κλιπόν είναι και λίγο πιο ψηλά στο κομμάτι που πιάνουν πάνω στο καλάμι, οπότε βάζοντας τα ψηλά όπως είσαι θα περισσεύουν λίγο πιο πάνω από εκεί που τελειώνει το καλάμι. Αν δεν τα βλέπεις και πολύ καλά έτσι, να σου εμπνέουν εμπιστοσύνη δηλαδή, μπορείς να γλιστρήσεις τα καλάμια στις τιμονόπλακες ώστε να περισσεύουν λίγο περισσότερο και να πιάνουν σωστά τα κλιπόν.
    Όμως έτσι έχεις χαμηλώσει και το μηχανάκι μπροστά, κάτι που θεωρητικά θα το κάνει πιο απότομο στις αλλαγές κατευθύνσεων, λίγο πιο νευρικό και θα χάσει από ευστάθεια. Μην φανταστείς τρομερά πράγματα, αλλά θα έχεις επηρεάσει σε έναν βαθμό τη γεωμετρία της μηχανής.

Για τις αναρτήσεις:
    Πιθανόν να κάνουν, είναι σχεδόν ίδια τα μηχανάκια, σίγουρα δεν ξέρω, ρώτα να δεις τι θα σου πει και αυτός. Με μια αλλαγή ελατήρια-λάδια πάντως είσαι καλά στο μπροστινό, θα δεις διαφορά. Δείτε και τις τσιμούχες αν θέλουν αλλαγή. Θα κοστίσει παραπάνω, όχι τόσο λόγω των τσιμουχών ως ανταλλακτικό όσο της εργασίας μια και πρέπει να βγουν τα καλάμια από το μηχανάκι και να λυθούν.
    Για το πίσω έχω ακούσει διάφορα για επισκευή του αμορτισέρ αλλά δεν ξέρω κάτι στάνταρ. Το πας εκεί δηλαδή, σου κάνει αυτά και κοστίζει τόσο. Αν ξέρει κάποιος ας πει.
    Επίσης παίζουν και διάφορες πατέντες με αμορτισέρ από άλλα μηχανάκια (δες πχ ΕΔΩ) και ψάξε να δεις στο http://www.hawkgtforum.com/forum/ όπου υπάρχουν πολλά, θέλει ώρα να ψάχνεις και να διαβάζεις.

Αμορτισέρ για το Bros έχω δει ότι βγάζει η Hagon, Wilbers, Penske, κάτι άλλο δεν μου έρχεται. Δεν θυμάμαι αν είχε η WP δεν νομίζω να είχα βρει κάτι πάντως. Έβγαζε και η Ohlins αλλά έχει σταματήσει. Για τα άλλα το Hagon δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και δεν το λες φθηνό, τιμές δεν θυμάμαι από όσο είχα κοιτάξει όταν έψαχνα. Τα Penske είναι αυτά ΕΔΩ αλλά είναι πολλά τα λεφτά (έχε υπόψη σου ότι είναι επιπέδου Ohlins ασχέτως που δεν είναι γνωστή στην Ελλάδα), ειδικά για το 400άρι συν ότι παίζει να στο σταματήσουν στο τελωνείο και να πληρώσεις και άλλα. Είχα καταλήξει ότι τα Wilbers είναι αυτό που λέμε value for money, αρκετά λεφτά μεν, πολύ καλό αμορτισέρ δε. Λύνεις το θέμα για πάντα. Έχει δύο ένα με ρύθμιση προφόρτισης και *νομίζω* απόσβεση επαναφοράς (μοντέλο Wilbers 640)* στα 450 περίπου και ένα με ξεχωριστό δοχείο αζώτου συν ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης (μοντέλο Wilbers 641)* στα 700. Επίσης υπάρχει με έξτρα χρέωση η δυνατότητα ρύθμισης ύψους (+100) και τηλεπροφόρτισης (+200). Το Οκτώβριο συνήθως η Wilbers έχει εκπτώσεις, -10% ή -20% και εγώ μαζεύω λεφτά για να πάρω ένα από τα δύο τότε.
    Τώρα που τα ξανακοιτάω το Hagon το είχα απορρίψει γιατί είναι στα 350 και κάπου τόσο μου έβγαινε το απλό Wibers με την έκπτωση και είναι καλύτερο. Αλλά και πάλι, για μένα, άπαξ και αποφασίσεις να δώσεις τα 350 για ένα αμορτισέρ, μιας και είναι ένα ποσόν, μάζεψε άλλα 100 και πάρε το Wilbers που είναι καλύτερο.
    *[μοντέλο δεν σημαίνει ότι είναι αυτό που κάνει στο Bros, απλά έτσι λέει η Wilbers το αμορτισέρ με τα τάδε χαρακτηριστικά (πχ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου). 640 βγαίνουν και για άλλα εκατό μηχανάκια, δεν είναι ίδια μεταξύ τους.]

Για τα λάστιχα, 120 δεν μπαίνει στην μπροστά ζάντα, αυτό που μπορείς να κάνεις -και το έχω διαβάσει να το κάνουν πολλοί, προσωπική άποψη δεν έχω ακόμα- για να αυξήσεις τις επιλογές σου είναι να μειώσεις το προφίλ, αντί για 110/80/17 να το κάνεις 110/70/17, και ομοίως και για το πίσω από 150/70/17 σε 150/60/17.

Αυτά.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παρόμοια θέματα

1. Honda Bros 400 ???
    από Anritsu στο forum Honda
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2011, 12:15
  2. Honda Bros
    από plutonas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2005, 21:15
  3. Honda Bros
    από empemp στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2004, 10:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •