και 'γω μ' αυτά που διαβάζωΑρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
πραγματικα θλιβομαι.![]()
![]()
![]()
και 'γω μ' αυτά που διαβάζωΑρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
πραγματικα θλιβομαι.![]()
![]()
![]()
εισαστε οφ τοπικ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Όπως πάντα πιάνουν κάποιοι οτι μαλακία τους κατέβει στον εγκέφαλο (κοινώς ξεχείλωμα) και θεωρούν ώς δικαίωμα τους να κάνουν οτι άλλο θέλουν.
- Να καπνίζω δηλαδή ελεύθερα ΠΑΝΤΟΥ φλομώνοντας τους άλλους επειδή υπάρχουν Ι.Χ. που ρυππαίνουν.
- Να κλέβω άπαντες επειδή και άλλοι το κάνουν και δεν τους πιάνουν.
- Όλοι είναι ρουφιάνοι επειδή δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που γουστάρω και στα @@ μου τα δικά τους θέλω και επιθυμίες. Εγώ να είμαι καλά.
- Οι νόμοι είναι καλοί μόνο όταν εξυπηρετούν τα δικά μου θέλω σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Και δεν είναι μόνο το κάπνισμα.. είναι γενικώς η νοοτροπία του ΒΛΑΧΟ-ΕΛΛΗΝΑ που θεωρεί οτι είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να εφαρμόζει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν νόμους, εφόσον πάντα δεν θίγεται το προσωπικό του συμφέρον.
Αλήθεια μιας και μιλάμε για το κάπνισμα... έχετε δοκιμάσει να καπνίσετε στο εξωτερικό σε κλειστούς χώρους να δείτε τι θα επακολουθήσει και πόσοι θα σας την πουν άμεσα; Που θα βρεθείτε αν πουλήσετε μαγκιά;...
Αλλά αυτοί είναι κουτόφραγκοι μωρέ και εμείς οι έξυπνοι ... εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και για αυτό έχουμε την καλύτερη χώρα στον κόσμο που ο καθένας κάνει οτι θέλει και όποτε μπορεί.
Μετά αναρρωτιέστε όλοι γιατί έχουμε καταντήσει εδώ που είμαστε. Θεωρώντας το προσωπικό συμφέρον πάνω απο το ομαδικό θα έλεγα...
Να καπνίσω την πουράκλα μου.. να πάω με τα χίλια και αν φάω και κανέναν , ας πρόσεχε... εγώ είμαι μάγκας οι άλλοι μαλάκες που νομίζουν οτι είναι καλύτεροι μου.. κτλ. κτλ...
Και όσον αφορά την καταγγελία απο τηλέφωνο ... εκείνος που θα πάει να καπνίσει απέναντι μου και δεν θα με σεβαστεί όταν του πω οτι δεν μπορεί να το κάνει αυτό στον ίδιο χώρο (ΚΛΕΙΣΤΟ) με μένα , άρα δεν σέβεται γενικά εμένα.. και καταγγελία θα κάνω οτιδήποτε θεωρώ οτι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το δικό μου δικαίωμα.
και ....@ggs... ισονομία όπως είπες δεν υπάρχει πουθενά... αλλά μπορείς να βρείς άκρες να απευθυνθείς και .. Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ... μερικοί βρίσκουν και το δίκιο τους.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο off topic
Οι δημοσιογραφοι παιζουν τον ρολο του ρουφιανου
Οι ιδιοι οι πολιτικοι μας ρουφιανευουν ο ενας τον αλλο με υπερτατο στοχο την καρεκλα
Η αντιτρομοκρατικη βαζει το ενα τηλεφωνο μετα το αλλο μηπως ειδαμε κανεναν
με κουκουλα να βαζει καμια αφισα
Το troktiko εβγαζε λεφτα οχι μετα hits αλλα με τα ρουφιανιλικια
Ο ζουγκλας ειναι κολλητος με την ΕΥΠ
Γενικα θα μπορουσα να πω οτι οσο και να αντιπαθω και να απεχθανομαι το καπνισμα
το να παρεις τηλεφωνο για να "δωσεις" εναν που καπνιζει θα με εβαζε στις παραπανω ομαδες και δεν θα το θεωρουσα τιμη μου
η φαρσα που προτεινει ο afro ... ειναι 1000 φορες προτιμοτερη ...
Αλλα εχει ενα μικρο προβλημα εφαρμογης
η δημοτικη αστυνομια (δημιουργημα της εμετικης Ντορας)
δημιουργήθηκε μονο για να τα ξυνει και να επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο.
και οχι στο να εξυπηρετει το συμφερον του πολιτη ,οποιο και να ειναι αυτο
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Μαλιστα ...μπορεις να βρεις το δικιο σου .... και αυτο ειναι ΘαυμαΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
και ....@ggs... ισονομία όπως είπες δεν υπάρχει πουθενά... αλλά μπορείς να βρείς άκρες να απευθυνθείς και .. Ω ΤΙ ΘΑΥΜΑ... μερικοί βρίσκουν και το δίκιο τους.
Gandalf
GAndalf ξερεις τι μου φαινεται οτι κανουν στην Ελλαδα ???
Σε γαμανε απο παντου,ουτε συνδικαλισμος,ουτε δικαιωματα σε ωραρια
σου δινουν 500e βασικο , στον ιδιωτικο σου δινουν 1000 και σου βγαζουν την Παναγια
και ως δια μαγειας .... ω ναι... δημιουργειται ενα τηλεφωνο κατα των καπνιζοντων!!!
Αν μη τι αλλο ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
Επιτελους νοιωθουμε οτι μας σεβαστηκαν σαν πολιτες και μας εδωσαν δυναμη
να καταγγελουμε ....το καπνισμα!!!!!
Κοινως μας δουλευουνε ψιλο γαζι και στο ονομα της δημοκρατιας μας κανουν σαν τα μουτρα τους με σκοπο να μην ξυπνησει ο Ελληνας ποτε...
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Μερικες σκεψεις...
Μαλλον η ολη φοιλονικια εγκειται στην καταπατηση της προσωπικης ελευθεριας...Ναι, θα συμφωνησω, αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η δικη μου ελευθερια τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη σου, και ουτω καθ' εξης...Αυτο με το τηλεφωνο καταγγελιων, δεν θα το σχολιασω καν...
Τι ομορφα που θα ηταν αν ΟΛΟΙ (αυριο, σε ενα μηνα ή σε ενα χρονο, δεν εχει σημασια, αλλα να το...) κοβαμε το τσιγαρο, και ζουσαμε καλα κι αυτοι καλυτερα...
Εγω εκοψα το τσιγαρο πριν 10 χρονια, και καπνιζα 3-4 πακετα την ημερα + ο,τι καπνιζεται (νομιμα...) και μπορω να κατανοησω και τους μεν και τους δε, καπνιστες και μη καπνιστες, ακαπνους και αντι-καπνιστες (αυτους με λιγη καλη θεληση...). Αυτους τους δηθεν "σωτηρες" δεν μπορω να κατανοησω...Μου θυμιζουν κατι σε ευαγγελιστες αμερικλανους παστορες που κανουν συναθροισεις θρησκευτικου περιεχομενου με μονο σκοπο το κερδος....
Τελος...Ας μην το ξεχειλωνουμε αλλο...
Πρακτικα τωρα...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ απο μια μερα στην αλλη, ειναι δυσκολοτερο κι απο πρεζα! (ετσι τουλαχιστον λενε οι επιστημονες, δεν ειναι απλα "τσιγαρο"....).
ΙΔΕΑ:
ΑΝ υπηρχε σαφης διαχωρισμος στα μαγαζια που σερβιρεται αλκοολ, μπαρακια, κλαμπακια κλπ οπως εγινε με τα μπουζουκια, θα ενοχλουσε κανεναν??? ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ:
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ εξαερισμος και ανανεωση του αερα (μιλαμε παντα για κλειστους χωρους ετσι?) σε βαθμο που να μην υπαρχει ιχνος καπνας, οσοι κι αν καπνιζουν ταυτοχρονα, ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ με θεσπιση τεχνικων προδιαγραφων και με ολες τις λεπτομερειες...Τελος παντων, μηχανικοι και τεχνικοι υπαρχουν, ειναι εφικτο να γινει κατι τετοιο...
Για καφετεριες, εστιατορια και λοιπα μαγαζια, ας υπαρχει ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ παλι με φουλ εξαερισμο, και οποιος θελει να καπνισει με τον καφε ή το φαγητο του, να μπορει να το κανει, χωρις να βγαινει εξω στη βροχη και το κρυο... (υπαρχει κι αυτο, ναι, δεν ειναι παντα καλοκαιρι...).
Και κατι αλλο...
Σε ανοιχτο χωρο ΔΕΝ σας εχει ενοχλησει (εσας που σας ενοχλει...) αν ερχεται ο καπνος επανω σας??? ΔΕΝ μπορειτε να κανετε τιποτα ομως εκτος απο μια ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στον καπνιστη διπλα σας...
ΑΡΑ ισως πρεπει να υπαρχουν χωροι καπνιζοντων και ΜΗ, δεν ειναι ουτε κακο, ουτε ρατσιστικο, ουτε ανεφικτο...
Τεσπα, σκεψεις κανω, οπως ολοι μας νομιζω, αλλα για ΑΛΛΗ μια φορα, δεν νομιζω οτι θα επικρατησει η λογικη...
ΕΠΙΛΟΓΟΣ...
Καμμια μορφης απαγορευση του στυλ "αποφασιζωμεν και διατασσωμεν" δεν ειναι καλο να "περναει" στα ψιλα, και φοβαμαι οτι πολυ συντομα θα εχουμε κι αλλες μετα το καπνισμα, βλεπε αλκοολ, συναθροισεις, κυκλοφορια κλπ κλπ.
Παλι καποιοι θα επικαλεστουν "λογους δημοσιας υγειας" και παλι καποιοι θα το χαψουν αψηφιστα, και παλι θα εχουμε Αρτεμηδες και αντιδραστικους...
ΛΟΓΙΚΗ κυριοι και κυριες μου, λιγη ΛΟΓΙΚΗ χρειαζεται...
Ευχαριστω...
![]()
![]()
![]()
![]()
εχω ακουσει ενα καρο λαλακιες απο φιλους τυπου:
-αν το κανουν αυτο ΔΕΝ ξαναπαταω σε μπαρ και καφετερια
σιγα ρε
χαλαρωστε
σε ενα δυο μηνες θα σας εχει περασει η επανασταση του τσιγαρου
θα χετε συνηθησει
και θα βγαινετε σαν καλα παιδακια να καπνισετε εξω
και θα λετε και ευχαριστω που δεν κανετε 1 πακετο τσιγαρα καθε φορα που πατε σε μπαρ,
και εκτος τα λεφτα σας που σωζετε θα μπορειτε να αναπνευσετε την επομενη μερα..
ολα αυτα ΑΝ εφαρμοστει σοβαρα ο νομος
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Ο νομος μου δινει το δικαιωμα να καταγγειλω. Εγω δε μου δινω δικαιωμα. Προτιμω να τσακωθω με το καπνιστη ,ακομα και να παιξω ξυλο (δεν ειν το στυλ μου) αλλα δεν δινω ανθρωπο με τιποτα. Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων?
Θα χε πλακα να ρχοταν η μερα που θα απαγορευτει η μοτοσυκλετα γιατι ειναι πολυ βλαβερη για την υγεια ,Θα βγαινουν με τεραστια αυτοκολητα στο πλαι που θα γραφουν, "GSXR1150RR H ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ".Κι οταν απαγορευτει ολοτελα ,Θα μπορουμε να καταγγελουμε αυτους που τις εχουν στο γκαραζ τους κρυμενες. Γιατι γραφουν στις ορχεις των το κοινωνικο συνολο,οι παρτακιδες.
Παρτε το χαμπαρι η πραγματικοτητα μα κι ο νομος αυτοκαταργουνται. Το νομιμο του σημερα θα ειναι παρανομο του αυριο κι αναποδα. Το "ηθικον" της καταγγελειας που προτεινει ο νομος ειναι "ανηθικον" ως προς την κοινωνικοτητα την επικοινωνια την αλλυλεγγυη μεταξι μας.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομουςΑρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ο νομος μου δινει το δικαιωμα να καταγγειλω. Εγω δε μου δινω δικαιωμα. Προτιμω να τσακωθω με το καπνιστη ,ακομα και να παιξω ξυλο (δεν ειν το στυλ μου) αλλα δεν δινω ανθρωπο με τιποτα. Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων?
Θα χε πλακα να ρχοταν η μερα που θα απαγορευτει η μοτοσυκλετα γιατι ειναι πολυ βλαβερη για την υγεια ,Θα βγαινουν με τεραστια αυτοκολητα στο πλαι που θα γραφουν, "GSXR1150RR H ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ".Κι οταν απαγορευτει ολοτελα ,Θα μπορουμε να καταγγελουμε αυτους που τις εχουν στο γκαραζ τους κρυμενες. Γιατι γραφουν στις ορχεις των το κοινωνικο συνολο,οι παρτακιδες.
Παρτε το χαμπαρι η πραγματικοτητα μα κι ο νομος αυτοκαταργουνται. Το νομιμο του σημερα θα ειναι παρανομο του αυριο κι αναποδα. Το "ηθικον" της καταγγελειας που προτεινει ο νομος ειναι "ανηθικον" ως προς την κοινωνικοτητα την επικοινωνια την αλλυλεγγυη μεταξι μας.
στα κλειστα μαγαζια απαγορευτηκε
τα περισσοτερα μαγαζια εχουν και καρεκλιτσες εξω,
οσοι δεν αντεχουν την καταπιεση, ας πινουν τα ποτα τους εξω με τη δροσουλα και το τσιγαρακι τους
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Εγω δεν εχω καταλαβει κατι...
Οι μη καπνιζοντες ειναι παρα πολλοι και εχουν καθε δικαιωμα στο καθαρο αερα. Σωστα.
Οι καπνιζοντες ειναι τοσο πολλοι που θελουν και αυτοι να κανουν παρεακια καπνιζοντας.
Το λογικο συμπερασμα θα ηταν, να γινουν καποια μαγαζια μη καπνιζοντων που θα τα στηριζαν οι μη καπνιζοντες χωρις καμια επιβολη καποιου νομου.
Οπως και ειναι δικαιωμα καθε καταστηματαρχη, αν θα εχει μαγαζι καπνιζοντων ή οχι.
Οι χωροι των νοσοκομειων και των αεροπλανων ως παραδειγμα ειναι αστοχο, διοτι εκει ειναι υποχρεωτικη η παρουσια καπνιζοντων και μη στον ιδιο χωρο.
Αλλα στο καφε; Ειναι καπνιζοντων, μην πας...
Ειναι μη καπνιζοντων και εισαι καπνιστης; Δεν πας...
Τωρα αν εισαι το ενα ή το αλλο και η παρεα σου ειναι αλλου συμβιβαζεσαι...
Αμερικανακια γιναμε...![]()
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομους
οσοι δεν αντεχουν την καταπιεση, ας πινουν τα ποτα τους εξω με τη δροσουλα και το τσιγαρακι τους
Οι καρεκλιτσες εξω κανουν υπεροχη δουλεια και για τους μη καπνιζοντες...![]()
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Δεν αναφερωμαι στο τσιγαρο, αλλα στην κατάδοση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
το τσιγαρο δεν απαγορευτηκε στους δρομους
Carine Docani: «Στις Απαρχές της Διαφθοράς - Δημοκρατία και Κατάδοση στην Αρχαία Ελλάδα» - μετάφραση: Γιώργος Καυκιάς
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Αλιμονο αντι να συνενοουμαστε μεταξι μας να μαθουμε να τα βρισκουμε , να προτιμαμε να βαζουμε το μπατσο να μας λυσει το προβλημα και να φωναζουμε,"εχω το δικαιωμα ,εχω το νομο με το μερος μου". αι γα κι εσυ κι ο νομος σου.
Δε το χετε καταλαβει πως ζουμε ζωη δια αντιπροσωπων? .
τι να καναμε?
να τα βρίσκαμε?
μπαααα
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο off topic
Οι δημοσιογραφοι παιζουν τον ρολο του ρουφιανου
Οι ιδιοι οι πολιτικοι μας ρουφιανευουν ο ενας τον αλλο με υπερτατο στοχο την καρεκλα
Η αντιτρομοκρατικη βαζει το ενα τηλεφωνο μετα το αλλο μηπως ειδαμε κανεναν
με κουκουλα να βαζει καμια αφισα
Το troktiko εβγαζε λεφτα οχι μετα hits αλλα με τα ρουφιανιλικια
Ο ζουγκλας ειναι κολλητος με την ΕΥΠ
Γενικα θα μπορουσα να πω οτι οσο και να αντιπαθω και να απεχθανομαι το καπνισμα
το να παρεις τηλεφωνο για να "δωσεις" εναν που καπνιζει θα με εβαζε στις παραπανω ομαδες και δεν θα το θεωρουσα τιμη μου
η φαρσα που προτεινει ο afro ... ειναι 1000 φορες προτιμοτερη ...
Αλλα εχει ενα μικρο προβλημα εφαρμογης
η δημοτικη αστυνομια (δημιουργημα της εμετικης Ντορας)
δημιουργήθηκε μονο για να τα ξυνει και να επιβαρυνει τον κρατικο προυπολογισμο.
και οχι στο να εξυπηρετει το συμφερον του πολιτη ,οποιο και να ειναι αυτορε Κωστα αυτα τα ιδεολογικοαριστερατουκωλου να μην ελεγες και θα ησουν το καλυτερο παιδι...Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Μαλιστα ...μπορεις να βρεις το δικιο σου .... και αυτο ειναι Θαυμα
GAndalf ξερεις τι μου φαινεται οτι κανουν στην Ελλαδα ???
Σε γαμανε απο παντου,ουτε συνδικαλισμος,ουτε δικαιωματα σε ωραρια
σου δινουν 500e βασικο , στον ιδιωτικο σου δινουν 1000 και σου βγαζουν την Παναγια
και ως δια μαγειας .... ω ναι... δημιουργειται ενα τηλεφωνο κατα των καπνιζοντων!!!
Αν μη τι αλλο ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
Επιτελους νοιωθουμε οτι μας σεβαστηκαν σαν πολιτες και μας εδωσαν δυναμη
να καταγγελουμε ....το καπνισμα!!!!!
Κοινως μας δουλευουνε ψιλο γαζι και στο ονομα της δημοκρατιας μας κανουν σαν τα μουτρα τους με σκοπο να μην ξυπνησει ο Ελληνας ποτε...
νομιζεις οτι επειδη εγινε μια απαγορευση του καπνισματος θα ερθει ο πιο δεξιος απ'τους δεξιους να μας γ@μησει απο ολες τις τρυπες...
δεν καταλαβαινεις οτι ειναι καλο για ΟΛΟΥΣ???
δεν καταλαβαινεις οτι ΜΟΝΟ με την ρουφιανια καταλαβαινει ο κοσμος (ο Ελληνας κοσμος)??
εγραψα καποια πραγματα και ειπα μηπως να συλλογιστουμε αν συνεβαιναν αν θα ηταν καλυτερη η Ελλαδα. τα συλλογιστηκες?
δλδ να μην ρουφιανεψω τον γειτονα και την πισινα του που κλεβει το κρατος και δεν εχει δηλωσει τιποτα για να υποστω την φορολογια της ευδαπ ΚΑΙ στον δικο μου λογαριασμο??
να μην πω για τον μ@λακα που καπνιζει διπλα στον αδερφο μου που εχει ασθμα επειδη αυτος ειναι νταης και εχει μαθει να καπνιζει οπου του καπνιζει...![]()
δεν παμε καλα λεω εγω και πρεπει να αναδιαρθρωσουμε την σκεψη μας γιατι ετσι δεν παμε πουθενα.
![]()
Λοιπόν επειδή με παρέπεμψαν στο παρόν θρεντάκι ας πω και εγώ την γνώμη μου. (Είναι σαν αυτές που έχουμε όλοι...ξέρετε ποιες μην τα ξαναγράφω...)
Ξεκινάω με την εξής δήλωση. Είμαι ΜΑΝΙΩΔΗΣ καπνιστής....(Το 25άρι pall mall στην Ελλάδα έφευγε απο τις 8:00 που το αγόραζα, στις 17:00-18:00)
Πριν έρθω στην Αμερική, η πρώτη ερώτηση που έκανα σε μια φίλη Ελληνίδα που ήταν εδώ, ήταν "Με το κάπνισμα τι γίνεται;"
Ερχόμενος εδώ, είπα "Ότι και να γίνει, εγώ δε το κόβω..."
Ήρθα λοιπόν και το κάπνισμα απαγορεύεται σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, απαγορεύεται και σε ακτίνα 20ft απο οποιαδήποτε πόρτα. Το πρόστιμο είναι 350$ αν θυμάμαι καλά και είναι ικανοί, να σταματήσει περιπολικό και να σε γράψει αν θεωρεί οτι είσαι αρκετά κοντά σε πόρτα π.χ έτσι και σε δει. Το ακόμα χειρότερο δε, είναι οτι υπήρχαν ανιχνευτές καπνού που έπιαναν και το τσιγάρο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μου....
Ήμουν σε απόγνωση....
Αλλά σε μια χώρα που τα αυτονόητα δεν χρειάζονται ρουφιανογραμμές για να εφαρμοστούν αυτό που έγινε ήταν να προσαρμοστώ εγώ. Απλά εδώ δεν διανοείσαι να ανάψεις τσιγάρο σε κλειστό χώρο. Είτε καφετέρια είναι αυτό, είτε μπαρ ή οτιδήποτε άλλο. Θες να καπνίσεις; Πεζοδρομιάκι με τσιμεντένιο τασάκι και βγάλε καρκίνο σε 10 λεπτά. Δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο είναι; Για εμένα τον μανιώδη καπνιστή; Απο τα 30 τσιγάρα την ημέρα, πέσαμε στα 7. Δεν συζητάω για το κέρδος πάνω απο όλα στην υγεία αλλά και στην τσέπη. Καφεδάκι το πρωί στο σπίτι πρίν τη δουλειά; Μπαλκονάκι, τσιγαράκι να μας χτυπάει και ο πρωινός αέρας. Αισθάνθηκα ποτέ διωκόμενος ή οτι μου καταπατώνται τα δικαιώματα μου; Όχι, γιατί συνεχίζω να καπνίζω. Δεν μου είπε κανείς κόψε το τσιγάρο αύριο. Απλά μου είπε κάπνιζε για πάρτη σου και όχι για άλλους 10. Ξέρετε τι ωραίο είναι να μπαίνεις οπουδήποτε και να μην βρωμάει ο τόπος;;; Στην Ελλάδα δεν το παρατηρούσα αλλά εδώ μου φάνηκε η διαφορά.
Το μέτρο είναι σωστότατο και καλά θα κάνουν όσοι αντιδρούν να το σκεφτούν 2 φορές.
Η μεγαλύτερη επανάσταση που θα συντελούταν στην Ελλάδα μετά το 1821 θα ήταν επιτέλους να εφαρμόζουμε τον νόμο, χωρίς ρουφιάνους κουκουλοφόρους καταδότες.
Και αφού έγραψα όλα αυτά, ας πάω έξω να κάνω ένα τσιγαράκι.....
![]()
San Francisco Bay Area member......