Σελίδα 381 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 281331371376377378379380381382383384385386391431481 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 5.701 έως 5.715 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    συνέχεια..

Η δυνατότητα των κατασκευαστών οχημάτων να εγκαταστήσουν ένα σύστημα που ειδοποιεί τους οδηγούς μόνο όταν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, αντί να τους βοηθούν να παραμείνουν μέσα σε αυτό μέσω ανατροφοδότησης για το γκάζι ή περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα.
    Το ζήτημα των συστημάτων που μπορούν να απενεργοποιηθούν πολύ εύκολα.
    Οι κίνδυνοι τοποθέτησης συστημάτων που δεν είναι αρκετά ακριβή στον σωστό προσδιορισμό του σωστού ορίου ταχύτητας.
    ETSC
    Πίστωση εικόνας: ETSC

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC Antonio Avenoso εξέφρασε την απογοήτευσή του από τους τελικούς τεχνικούς κανονισμούς:

«Πάνω από είκοσι χρόνια μετά την πρώτη δοκιμή αυτής της τεχνολογίας, είναι υπέροχο να βλέπουμε επιτέλους την Έξυπνη Βοήθεια Ταχύτητας σε όλα τα νέα οχήματα στην ΕΕ. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την οδική ασφάλεια ».

«Ωστόσο, είμαστε απογοητευμένοι που δίνεται η δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες να εγκαταστήσουν ένα μη αποδεδειγμένο σύστημα (δηλαδή συστήματα με ακουστικές και ορατές προειδοποιήσεις - επιμ.) Που μπορεί να έχουν μικρό όφελος για την ασφάλεια. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ξεπεράσουν τις ελάχιστες προδιαγραφές και θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο το δυναμικό της τεχνολογίας υποβοήθησης ταχύτητας. Σώζει ζωές, αποτρέπει σοβαρούς τραυματισμούς και εξοικονομεί καύσιμα και εκπομπές ρύπων ».

Έτοιμος να τροποποιήσει τους κανονισμούς
    Ενώ το ETSC δεν έλαβε τόσο αυστηρή απαίτηση ISA όσο θα ήθελαν, είναι έτοιμα να αλλάξουν τους κανονισμούς σε περίπτωση που παρουσιαστεί η ευκαιρία. Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο του ETSC, το ETSC λέει ότι θα εξετάσουν τον τρόπο χρήσης του ISA.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Θα λάβουν τα δεδομένα από όλα τα εξοπλισμένα καταγραφικά οχήματα. Ναι, οι (σύμφωνα με πληροφορίες ανώνυμες) οδηγικές σας συνήθειες θα ληφθούν και θα ελεγχθούν από τις κυβερνητικές αρχές. Αυτό θα συμβεί είτε δώσετε την άδειά σας είτε όχι. Οι κατασκευαστές οχημάτων θα πρέπει να συγκεντρώσουν δεδομένα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των συστημάτων ISA. Το πώς θα συγκεντρωθούν τα δεδομένα δεν είναι σαφές. Θα κατεβάσετε τα δεδομένα σας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σε έναν αντιπρόσωπο ή θα ληφθούν κατά τη διάρκεια μιας ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού στον αέρα;

Ο διευθυντής του ETSC Avenoso έκανε γνωστά τα συναισθήματά του σχετικά με την υποχρεωτική συγκέντρωση δεδομένων του κατασκευαστή του οχήματος στην ίδια ιστοσελίδα:

«Σε θετική εξέλιξη, το σχέδιο απαιτήσεων αναφέρει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να αναφέρουν συγκεντρωτικά, ανώνυμα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των συστημάτων ISA και εάν απενεργοποιούνται από τους οδηγούς. Δύο χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας, θα πρέπει να είναι δυνατό να δούμε, βάσει πραγματικών δεδομένων, ποια συστήματα είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε και να αντιδράσουμε για να βελτιώσουμε την τεχνολογία στο μέλλον ».

Τι απαιτούν οι τροπολογίες;
    Η δυνητικά η πιο ανησυχητική πρόταση στο απόφθεγμα του Avenoso είναι η τελευταία. "Αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε και να αντιδράσουμε για να βελτιώσουμε την τεχνολογία στο μέλλον." Ο Διευθυντής δεν λέει μόνο ποια τεχνολογία πρέπει να βελτιωθεί. Αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε ότι με τη δυσαρέσκειά του για οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις, ότι θέλει η τεχνολογία ISA να αναλάβει πιο θετικό έλεγχο του οχήματος. Αυτό σημαίνει μείωση της ροπής του οχήματος ή της ενεργού ώθησης στο γκάζι.

Από το σχέδιο κανονισμού:

«Η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των διαφόρων συστημάτων ISA πρέπει να εκτιμηθούν μόλις
    διατεθεί στην αγορά επαρκής αριθμός μηχανοκίνητων οχημάτων εξοπλισμένων με τέτοια συστήματα και είναι διαθέσιμη η σχετική εμπειρία από την πραγματική ζωή. Είναι επίσης σημαντικό η αξιολόγηση αυτή να γίνεται το συντομότερο δυνατό και, εάν είναι απαραίτητο, να τροποποιηθούν ανάλογα οι απαιτήσεις του παρόντος κατ 'εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής. Νοείται ότι η Επιτροπή αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ISA έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 ... "

Έτσι, ενώ το ETSC δεν πήρε το δρόμο του εντελώς, ψάχνουν να κάνουν αλλαγές στο μέλλον.

Euro NCAP
    Πιστωτική εικόνα: Euro NCAP
    Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 14/08/2021 στις 08:49.

Καλά μελετημένο;
    Δεν είναι σαφές εάν το ETSC και τα κράτη μέλη της ΕΕ έκαναν σημαντική αξιολόγηση των σημερινών συστημάτων ISA. Ωστόσο, τα τρέχοντα συστήματα ασφάλειας των οχημάτων έχουν τις δυνατότητές τους.

Για παράδειγμα, οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τις κάμερες και τα ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας. Το χιόνι και ο πάγος μπορούν να νικήσουν εντελώς αυτά τα συστήματα ασφαλείας όταν οι κάμερες ή οι κεραίες ραντάρ αποκρύπτονται. Αυτό σημαίνει ότι το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού και η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.λπ. ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως έχει προγραμματιστεί ή δεν λειτουργεί καθόλου. Ενώ τα συστήματα μπορεί να σας προειδοποιήσουν ότι δεν λειτουργούν, δεν θα κάνουν τη δουλειά τους όταν τα χρειάζεστε περισσότερο.

Αυτό εγείρει τις ίδιες ερωτήσεις για τον ISA. Πώς θα αντιδράσουν τα συστήματα κάμερας και ραντάρ ISA σε δύσκολες συνθήκες;

Τι σχέση έχουν λοιπόν όλα αυτά με τις μοτοσυκλέτες; Λοιπόν, δεν είναι σαφές εάν οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ θα τους επηρεάσουν. Το τρέχον σχέδιο κανονισμών καλύπτει μηχανοκίνητα οχήματα και απαιτεί από τους κατασκευαστές οχημάτων να εγκαταστήσουν ένα σύστημα ISA. Μια μοτοσικλέτα είναι σίγουρα ένα μηχανοκίνητο όχημα στις περισσότερες δικαιοδοσίες. Κατά συνέπεια, ο αντίκτυπος στις μοτοσικλέτες στον παρόντα κανονισμό δεν αναφέρεται συγκεκριμένα. Είναι όμως σαφές ότι δεν έχουν αποκλειστεί ειδικά.

Πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο πως αυτό το ανεξέλεγκτο δημιούργημα "οργανισμών" στελεχωμένων από ευνουχισμένους "καλούς μαθητές"
    που έχουν μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη της καριέρας τους, είναι ενάντια στα δικαιώματα μας.

Καιρό τώρα γνωρίζουμε, από το 2009 που τους απαγόρευσε η επιστημονική κοινότητα να χρησιμοποιούν τον όρο "υπερθέρμανση", πόσο θέλουν να επιβάλουν
    φόρους και απαγορεύσεις που εξυπηρετούν στον έλεγχο της μάζας και το κέρδος των λίγων, με πρόφαση την "κλιματική αλλαγή".

Βλέπουμε τον τελευταίο μήνα ότι έχει γίνει ψωμοτύρι στα στόματα άσχετων και απαίδευτων που επιτρέπουμε να μπαίνουν στα σπίτια
    μας, στην προσπάθεια τους να το παίξουν καλοί στους εργοδότες τους ή απλά "να κάνουν την δουλίτσα τους" αγνοώντας την ηθική και τα δικαιώματα μας.

Δεν είναι μια συνωμοσιολογία λοιπόν, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που εξελίσσεται.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Είμαι υπέρ όχι μόνο της ειδοποίησης στον οδηγό, αλλά και του αυτόματου περιορισμού της ταχύτητας. Το υπάρχον σύστημα, με συνιστώσες την παιδεία, την εκπαίδευση των οδηγών, τον εναρμονισμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την οδική σήμανση, αποτυγχάνει συχνά να θέσει σε έλεγχο την κοινωνία, για την αρμονική και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους.

Λίγες μέρες πριν περπατούσα σε δρόμο μέσα στην πόλη (όριο 50 km/h) και πέρασε δίπλα μου αμάξι με ταχύτητα μεγαλύτερη από 80 km/h. Απορούσα πώς δεν είχε αίσθηση ότι δεν θα μπορούσε να σώσει καμία κατάσταση. Από κάποιο παιδί ή ζώο που πετάγεται, ακόμα και αμάξι από κάθετο δρόμο. Το ίδιο και στις λεωφόρους. Σε δρόμους με όριο τα 70 km/h, βλέπεις κάποιους να προσπερνάνε από τη δεξιά λωρίδα με 100 km/h. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχει μειωθεί η κίνηση, ο κόσμος έχει αφηνιάσει. Τα όρια ταχύτητας είναι για "τους άλλους".

Πριν από 20 χρόνια είχαν γεμίσει τη Λεωφόρο Μεσογείων κάμερες για τις λεωφορειολωρίδες και μοίραζαν κλήσεις. Σε μερικούς μήνες κυκλοφόρησαν τα νέα ότι πληρώνεις πρόστιμο αν παρανομήσεις, οπότε το λεωφορείο είχε καταλήξει να πηγαίνει πιο γρήγορα από το μετρό και σίγουρα πολύ πιο γρήγορα από τα μποτιλιαρισμένα αμάξια. Ας κάνουν το ίδιο και με τη ΛΕΑ.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Χάνεις την ευρύτερη εικόνα πολύ εύκολα.

Το ότι υπάρχουν οδηγοί που παρανομούν, είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς εκπαίδευσης που τα κράτη
    έχουν δημιουργήσει για να προμοτάρουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα με τα μέσα που έχουμε ήδη.

Δεν χρειαζόμαστε κονδύλια για εξοπλισμό ελέγχου, δεν χρειαζόμαστε και άλλες εγκαταστάσεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού παντού
    μόνο και μόνο για να αποδείξουν οτι έχει σφάλματα το "σύστημα" που "αναγκαστικά" θα πρέπει να διαχειριστεί από δορυφόρους
    και, Ω! τώρα έχουμε πληθώρα πληροφοριών για την ζωή σου και έτσι μπορούμε να σε αστυνομεύουμε αν κάνεις ακριβώς ότι μας
    καυλώσει ενάντια στα δικαιώματα σου, που δεν πειράζει αν είναι ενάντια στο σύνταγμα γιατί έχουμε ένα στρατό από ηλίθιους
    προδότες που θα εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί για να "κάνουν την δουλειά τους.."

Συνεχίζει ο πολύ αξιόλογος* Antonio Avenoso και αναφέρει πως το σύστημα θα επηρεάσει και.. την κλιματική αλλαγή
    E, να μην βγάλει και ενα εξτραδάκι; βήμα του δόθηκε.

Το ότι δύο χρόνια παρκάραμε τον πλανήτη δεν έχει στοιχεία φαντάζομαι;
    Οι όποιες υγιείς αντιδράσεις του κλίματος, δεν υπάρχουν;
    Τότε γιατί το χρησιμοποιούμε σαν υπομόχλιο στην διαχείριση των οχημάτων των πολιτών;

Μήπως υπάρχουν και στηριζόμαστε πάνω τους για να πείσουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που προκαλούν οι πολίτες, εμμέσως πλην σαφώς;

*ψάξτε τον λίγο να δείτε πόσο αξιόλογο πιόνι είναι και πόσο αξιοκρατικά εξελίσσεται η καριέρα του.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Χάνεις την ευρύτερη εικόνα πολύ εύκολα.

Το ότι υπάρχουν οδηγοί που παρανομούν, είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς εκπαίδευσης που τα κράτη
    έχουν δημιουργήσει για να προμοτάρουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα με τα μέσα που έχουμε ήδη.

Δεν χρειαζόμαστε κονδύλια για εξοπλισμό ελέγχου, δεν χρειαζόμαστε και άλλες εγκαταστάσεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού παντού
    μόνο και μόνο για να αποδείξουν οτι έχει σφάλματα το "σύστημα" που "αναγκαστικά" θα πρέπει να διαχειριστεί από δορυφόρους
    και, Ω! τώρα έχουμε πληθώρα πληροφοριών για την ζωή σου και έτσι μπορούμε να σε αστυνομεύουμε αν κάνεις ακριβώς ότι μας
    καυλώσει ενάντια στα δικαιώματα σου, που δεν πειράζει αν είναι ενάντια στο σύνταγμα γιατί έχουμε ένα στρατό από ηλίθιους
    προδότες που θα εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί για να "κάνουν την δουλειά τους.."

Συνεχίζει ο πολύ αξιόλογος* Antonio Avenoso και αναφέρει πως το σύστημα θα επηρεάσει και.. την κλιματική αλλαγή
    E, να μην βγάλει και ενα εξτραδάκι; βήμα του δόθηκε.

Το ότι δύο χρόνια παρκάραμε τον πλανήτη δεν έχει στοιχεία φαντάζομαι;
    Οι όποιες υγιείς αντιδράσεις του κλίματος, δεν υπάρχουν;
    Τότε γιατί το χρησιμοποιούμε σαν υπομόχλιο στην διαχείριση των οχημάτων των πολιτών;

Μήπως υπάρχουν και στηριζόμαστε πάνω τους για να πείσουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που προκαλούν οι πολίτες, εμμέσως πλην σαφώς;

*ψάξτε τον λίγο να δείτε πόσο αξιόλογο πιόνι είναι και πόσο αξιοκρατικά εξελίσσεται η καριέρα του.
    Αυτη ηταν η μαλακια της ημερας.Ο γραφων κερδιζει επαξιως χρυσουν ωρολογιον απο τα λιντλ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 14/08/2021 στις 15:15.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Αυτη ηταν η μαλακια της ημερας.Ο γραφων κερδιζει επαξιως χρυσουν ωρολογιον απο τα λιντλ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    Έχει το ρόλο της κι αυτό. Δε θεωρώ ότι τα κράτη σκοπίμως έχουν ελλιπή εκπαίδευση, αλλά πιστεύω ότι δεν κάνουν αρκετές ουσιαστικές κινήσεις για τον περιορισμό της ταχύτητας. Η διαφήμιση παίζει σπουδαίο ρόλο. Μεγαλώσαμε με εικόνες-πρότυπα γρήγορων οχημάτων και έχει δημιουργηθεί ολόκληρη οικονομία γύρω από αυτό, δίνοντας υψηλή αξία στις επιδόσεις.

Επιτρέπουν στον ειδικό τύπο να πωρώνει κόσμο με την ταχύτητα και την επιτάχυνση, βάζοντας για τυπικούς λόγους ψιλά γράμματα του τύπου "οι δοκιμές έγιναν σε κλειστό περιβάλλον από επαγγελματίες οδηγούς, μην επιχειρήσετε το ίδιο". Αν σε όλη την παρουσίαση παθιάζεις κάποιον με την ταχύτητα, είναι οξύμωρο να του λες "είναι απίστευτο, αλλά μην το κάνεις εσύ στο δρόμο".

Είναι δύσκολο να πας κόντρα σε τόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αν ο κόσμος μειώσει τα χρήματα της μετακίνησης στα απολύτως απαραίτητα, αντί να "επενδύει σε ταχύτητα", θα κλονιστεί η οικονομία. Αντίστοιχα είχαμε δει με τις καπνοβιομηχανίες, όπου έπρεπε να μπουν στη μέση οι ασφαλιστικές εταιρείες, με δικά τους οικονομικά συμφέροντα, ώστε να αρχίσει η αντικαπνιστική καμπάνια.

Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξουν τα πρότυπα. Επειδή όμως αυτό θα αργήσει, ας ξεκινήσουμε με την καταστολή. Όχι ότι δε θα υπάρχει τρόπος παράκαμψης, αλλά τουλάχιστον θα μειωθούν τα περιστατικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Όταν εκλείψει η ΚΑΥΛΑ της αυτοκίνησης με την ταχύτητα την επιτάχυνση και το προσωπικό στοίχημα "το κάνω καλά ή
    με μαζεύουν από το χαντάκι" τότε δεν υπάρχει ανάγκη δρόμων αυτο μοτο κλπ.
    Θα εξυπηρετούμε καλύτερα και οικολογικότερα οικονομικότερα τις ανάγκες μετακίνησης με σιδηρόδρομους και αεροπλάνα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Σαν χθες 8 χρονια πριν..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	καναοθτισ.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	62,0 KB 
ID:	430185

Άλλαξα σήμερα υαλοκαθαριστήρες στο αμάξι και αναρωτιώμανε κάθε πότε τους αλλάζει κανείς. Το δικό μου τρώει ενίοτε ήλιο εκεί που το παρκάρω στη δουλειά, οπότε εκτίθενται τα λάστιχα στην καταστρεπτική του ακτινοβολία.

Επειδή πρακτικά τους αλλάζω κάθε χρόνο, επιλέγοντας συνήθως το φθινόπωρο, μερικές φορές και πιο συχνά, έχω καταλήξει να παίρνω ανταλλακτικά λάστιχα με 2€ το σετ. Έχω πάντα ένα σετ εφεδρικό στην αποθήκη, ώστε να τους αλλάξω άμεσα αν χρειαστεί. Θόρυβο κάνουν, αλλά δε με πειράζει πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 10πλάσια χρήματα για ποιοτικότερο σετ, αν είναι να θέλει κι αυτό αλλαγή μετά το πρώτο καλοκαίρι.

Έχω πάθει πλάκα με υαλοκαθαριστήρες Bosch που είχε βάλει φίλη στο αμάξι της. Ήταν αθόρυβοι και καθάριζαν το τζάμι χωρίς υπολείμματα σταγονιδίων. Αλλά να δώσεις 30-40€ για ένα σετ που θα σου βγάλει ίδιο χρονικό διάστημα;

Φίλος μου έλεγε ότι έχει δύο σετ. Ένα φθηνό για τη θερινή περίοδο, που θα χρησιμοποιηθεί λίγο και θα φάει τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας και ένα ακριβό για τον υπόλοιπο χρόνο, όπου και περισσότερο θα χρησιμοποιηθεί και μικρότερη φθορά θα έχει, αφού δεν ξεραίνεται από τον ήλιο. Άλλοι πάλι βάζουν λάστιχα σιλικόνης πάνω στις υπάρχουσες βάσεις.

Εσείς τι κάνετε;
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 14/08/2021 στις 15:40.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Άλλαξα σήμερα υαλοκαθαριστήρες στο αμάξι και αναρωτιώμανε κάθε πότε τους αλλάζει κανείς. Το δικό μου τρώει ενίοτε ήλιο εκεί που το παρκάρω στη δουλειά, οπότε εκτίθενται τα λάστιχα στην καταστρεπτική του ακτινοβολία.

Επειδή πρακτικά τους αλλάζω κάθε χρόνο, επιλέγοντας συνήθως το φθινόπωρο, μερικές φορές και πιο συχνά, έχω καταλήξει να παίρνω ανταλλακτικά λάστιχα με 2€ το σετ. Έχω πάντα ένα σετ εφεδρικό στην αποθήκη, ώστε να τους αλλάξω άμεσα αν χρειαστεί. Θόρυβο κάνουν, αλλά δε με πειράζει πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 10πλάσια χρήματα για ποιοτικότερο σετ, αν είναι να θέλει κι αυτό αλλαγή μετά το πρώτο καλοκαίρι.

Έχω πάθει πλάκα με υαλοκαθαριστήρες Bosch που είχε βάλει φίλη στο αμάξι της. Ήταν αθόρυβοι και καθάριζαν το τζάμι χωρίς υπολείμματα σταγονιδίων. Αλλά να δώσεις 30-40€ για ένα σετ που θα σου βγάλει ίδιο χρονικό διάστημα;

Φίλος μου έλεγε ότι έχει δύο σετ. Ένα φθηνό για τη θερινή περίοδο, που θα χρησιμοποιηθεί λίγο και θα φάει τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας και ένα ακριβό για τον υπόλοιπο χρόνο, όπου και περισσότερο θα χρησιμοποιηθεί και μικρότερη φθορά θα έχει, αφού δεν ξεραίνεται από τον ήλιο. Άλλοι πάλι βάζουν λάστιχα σιλικόνης πάνω στις υπάρχουσες βάσεις.

Εσείς τι κάνετε;
    Ανταλλακτικά λάστιχα στα υπάρχοντα μαρκουτσια.
    Έχω καταλήξει ότι της vw τα λάστιχα είναι τα πιο vfm.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis

Εσείς τι κάνετε;
    Eιχα παθει κι εγώ πλάκα με ένα σετ bosch που το πλήρωσα 30 ευρώ, και μετά από μια εβδομάδα στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ βλέπω έναν γύφτο να πουλάει υαλοκαθαριστηρες, τρέχω γρήγορα στο αμάξι και βλέπω τους δικούς μου σπασμένους.
    Αρκέστηκα σε μερικά μπινελίκια μονο και μόνο επειδή ήταν ανήλικος.

Έχω ακούσει ξανά τέτοια ιστορία, για πλανόδιο που πουλάει λάστιχα και να βρίσκουν εκεί κοντά τα αμάξια με τα λάστιχα κομμένα. Είναι φορές που βρίσκω κομμένα τα λάστιχα στους δικούς μου και απορώ αν το έκανε κάποιος επίτηδες ή αν έγιναν από το χρόνο και τη χρήση έτσι.

Επίσης τους καλούς τους κλέβουν κιόλας, οπότε το σκέφτεσαι αν αξίζει να έχεις εκτεθειμένο τέτοιο ζευγάρι στο δρόμο. Αυξάνει η πιθανότητα να στους πάρουν άμα δείχνουν καλοί.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 15/08/2021 στις 10:06.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace

Εσείς τι κάνετε;
    Αυτο ειναι το πιο σωστο.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    για το καλοκαίρι ψεκάστε τουλάχιστο μια φορα τον μηνα με σπρέι σιλικόνης, θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα δουλεύουν
    you rise you fall you're down then you rise again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    για το καλοκαίρι ψεκάστε τουλάχιστο μια φορα τον μηνα με σπρέι σιλικόνης, θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα δουλεύουν
    Εννοείς το ίδιο σπρέι σιλικόνης με αυτό που χρησιμοποιούμε για λίπανση αρθρώσεων ή διαφορετικού τύπου; Δε θα αφήνει υπολείμματα στα τζάμια;

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3