Αυτο με το disarono θα το δοκιμασω
Τελικές εντυπώσεις για τον Peaberry - με τον δικό μου εξοπλισμό θέλει μικρότερη ποσότητα καφέ και σχετικά μακρά εκχύλιση.
Κατεβείτε στα 17γρ και όσο ψιλότερη άλεση σας παίρνει για 42γρ στα 32sec
To πρόβλημα είναι στην αρχή της εκχύλισης επειδή δεν "συμπαθεί" καθόλου το pre-infusion (το πακ βγαίνει υγρό και άθλιο), από τη στιγμή που θα δείτε κανονικό mouse tail έστω και μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, η εκχύλιση θα είναι σωστή:
Παρόλο που είναι ενδιαφέρων καφές, πιστεύω ότι το θέμα με τις βαλβίδες που προανέφερα του στέρησε ένα σωστό degassing και την πλήρη φωτεινότητα και ένταση που μπορεί να βγάλει - τα σακουλάκια με τον Κοσταρικανό που έχω στο ντουλάπι τα ζουλάω δύο φορές την ημέρα γιατί γίνονται τούμπανο!
Η στρογγυλάδα και η ευγενική οξύτητά του συνυπάρχουν αρμονικά μαζί με τα λοιπά γευστικά του χαρακτηριστικά όταν εκχυλιστεί σωστά πάντως.
Μετά από πολλά, πολλά χρόνια ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί το παραπάνω με αυτό (αγοράστηκε στα 93€ από μαγαζί ηλεκτρικών ειδών της γειτονιάς μου, γενικώς θέλει λίγο ψάξιμο τελευταία και εκτός skroutz). Πραγματικά πρώτη φορά στο σπίτι φχαριστιέμαι τόσο πολύ ζεστό εσπρέσσο! Δεν το περίμενα ότι ένα τέτοιο μηχανάκι θα έκανε τόση διαφορά. Και αυτό με ένα συνηθισμένο Illy του σούπερ μάρκετ.
Μπόνους: Είχα πάρει πρόπερσι και μια φραπιέρα Artemis. Ότι πρέπει για πλούσιο αφρόγαλο (ζεστό ή κρύο) και φρέντο! Τώρα με την εσπρεσιέρα συμπληρώσαμε το παζλ![]()
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Να ρωτήσω τους ειδικούς: Στις οδηγίες λέει πως για να φτιάξεις δεύτερο καφέ πρέπει να περιμένεις 15'! Τόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την εσπρεσιερα η συνεχόμενη λειτουργία της; Να φτιάξω συνεχόμενα 3-4 καφέδες ξερω γω είναι πρόβλημα;
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Όχι δευτερόλεπτα, λεπτά! Βασικά η γυναίκα μου μου το είπε. Δεν το διάβασα εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. Λες να είναι δευτερόλεπτα και να έκανε λάθος;Θα το δω.