Εκεί που δε κάνει καμπύλη προς τα πάνω ή προς τα κάτω η αλυσίδα. Το σημείο δηλαδή που θα πρεπε να βρίσκεται ανευ βαρύτητας. Εντάξει ξέρω οτι το περιγράφω βλακωδώς
Για να μην το ζαλίζουμε πάντως και μπερδευόμαστε. Το μανουάλι λέει 2εκατοστά τζόγο. Εγώ έχω 1.5
Is it too tight?![]()
Εντάξει αύριο μαζί με καθάρισμα και λάδωμα θα πέσει και το ανάλογο ρεγουλάρισμα.![]()
Αφου διαβασα 39 σελιδες ποστ απο το μακρινο 2006 ως και το σημερινο 2014 ομολογω πως ειχα καταλαβει τα μισα. Αλυσιδα θεωρω πως ενταξει καταλαβαινω πως να την σφιξω καθως το εχω κανει στο δικο μου μηχανακι. Όσον αφορα ομως τον καθαρισμο και την λίπανση ομολογω πως δεν το εχω κανει ποτε. Μαζι με τα σερβις μου εβαζε καθαριστικο στο συνεργειο αλλα ειτε εβαζε ειτε οχι δεν το ηξερα σιγουρα καθως δεν καταλαβαινα την διαφορα με το ματι. Κ επειδη προχτες εφτασα σε σημειο να βγει η αλυσιδα να μπλοκαρει τον πισω τροχο ενω ημουν εν κινησει με αποτελεσμα να το παρατησω στο πιο απιθανο σημειο καθως πηγαινα για δουλεια και βιαζομουν (οταν σχολασα γυρισα εβγαλα τον πισω τροχο την ξεμπλοκαρα ηρθα σπιτι σιγα σιγα και αυριο παω για καινουρια γραναζια) και πλεον λεω να το δω πιο ζεστα το θεμα της συντηρησης της αλυσιδας.
ήθελα να ρωτησω τι εξης.. το παρακατω βιντεο με τον τροπο που το δειχνει θεωρειται ως ενας ενδεδειγμενος τροπος συντηρησης της αλυσιδας?
https://www.youtube.com/watch?v=RFeQ5MUXbGs
Σε περιπτωση που θεωρειται καλος τροπος ας μου πει καποιος αν τριβουμε με βουρτσακι οπως διαβασα εδω στο ποστ κατα την διακρεια του ψεκασμου του υγρου καθαρισμου που ριχνει ο τυπος την πρωτη φορα.
Επίσης υπάρχει κ ενα για σφιξιμο αλυσιδας που θεωρω πως βοηθα αρκετα για οποιους δεν το εχουν καταλαβει εντελως
https://www.youtube.com/watch?v=XMtT-Dp0JAI
Παρακαλω ας μου πει και καποιος βουρτσακι κ γρασο βρισκω σε βενζιναδικο?
Τελευταία τροποποίηση από sniper35mk; 25/03/2014 στις 02:11.
Το βιβλιαράκι της μηχανής γράφει επακριβώς πότε και πώς θα λιπάνεις-καθαρίσεις την αλυσίδα καθώς και πώς να την ρυθμίσεις. Τώρα τι να πω για το ότι έφτασες να μπλοκάρει ο τροχός λόγω έλλειψης λίπανσης. Προσοχή και βασικά διάβασε το manual της μηχανής γιατί έχει σημαντικές λεπτομέρειες για την συντήρηση της μηχανής. Λιπαντικά μηχανής βρίσκεις σε βενζινάδικα και καταστήματα που ασχολούνται με service και πώληση ειδών για μηχανές.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
You will never be arrested #58
Αντί για βουρτσακι μπορείς να πάρεις ένα σκληρό πινελακι. Από την άσχημη κατάσταση της αλυσίδας πάντως μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλη απώλεια ισχύος.
Τα βιντεακια μπορει να τα παρει καποιος σαν οδηγο προς ναυτηλομενους ωστε να κανει την δουλεια του ή γινοταν κατι λαθος το οτι θα επρεπε να γινει διαφορετικα? Επίσης ανεφερα το προσωπικο μου προβλημα που αντιμετωπισα ως παραδειγμα προς αποφυγη... Το οτι γλιτωσαμε την τουμπα ηταν θαυμα...
οι δυο τύποι ring.
Τώρα... άποψή μου ότι ο καθαρισμός την αλυσίδας έχει να κάνει με το εξωτερικό μέρος της, για σκόνες που μπορεί να μπουν ανάμεσα από γρανάζι και αλυσίδα και λόγο τριβής να διαβρώσουν τις δυο αυτές επιφάνειες που έρχονται σε επαφή.
Όταν χρησιμοποιούμε ένα σπρέι για να λιπάνουμε την αλυσίδα, γενικά για την λίπανση της αλυσίδας, αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε ένα στρώμα λιπαντικού το οποίο θα είναι στο σημείο επαφής πείρου αλυσίδας και γραναζιού. τα O-ring έχουν την ιδιότητα να κρατούν το λιπαντικό που έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής στο εσωτερικό κομμάτι των πείρων της αλυσίδας. Άρα καθαρίζουμε ώστε να φύγουν τυχόν σκόνες και παλαιό λιπαντικό πάνω στην αλυσίδα αλλά παράλληλα να μην καταστρέψουμε τα Ο-ring τα οποία είναι από πλαστικό. Μπορεί ο κάθε ένας να πάρει ένα απλό Ο-ring να το βάλει σε διάφορα καθαριστικά και να δει αν θα διαβρωθεί η όχι και να συνεχίζει με αυτό.
Όσο για το πιτσίλισμα που μπορεί να κάνει το κάθε λιπαντικό έχει να κάνει με την εμπειρία του καθενός. Εγώ όταν θα λιπάνω θα την πάω μια βόλτα και μετά θα καθαρίσω την ζάντα.
Τελευταία τροποποίηση από roukos_x; 08/08/2014 στις 21:39.