Σελίδα 39 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 2934353637383940414243444989 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 571 έως 585 από 1864

Θέμα: Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Επειδή μάλλον παρεξηγήσατε το 0.7-0.8. Εννοώ σε κάθε πλευρά από το σημείο 0. Άρα περίπου 1.5εκατοστό ''παίξιμο'' . Η Kawasaki λέει περίπου 2 εκατοστά βάση manual.
    Θα περάσω όμως και από το μηχανικό για σίγουρα. Σφιχτά ή χαλαρά σημεία η αλυσίδα δεν έχει. Την περιποιούμαι εξαρχής και είναι σε άριστη κατάσταση. Περισσότερο ρωτάω γιατί είμαι ψείρας σε αυτά και ακόμα μαθαίνω το μηχανάκι και ο ήχος συντονισμού που είχα χθες στο δικάβαλο από την αλυσίδα με παραξένεψε ελαφρά. Ίσως πάλι να στέγνωσε λόγω καιρού και έχω γράψει 500χλμ από το τελευταίο ελαφρύ λάδωμα (δε το πνίγω ποτέ στο λάδι να στάζει)
    Ποιο ειναι το σημειο 0;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Εκεί που δε κάνει καμπύλη προς τα πάνω ή προς τα κάτω η αλυσίδα. Το σημείο δηλαδή που θα πρεπε να βρίσκεται ανευ βαρύτητας. Εντάξει ξέρω οτι το περιγράφω βλακωδώς

Για να μην το ζαλίζουμε πάντως και μπερδευόμαστε. Το μανουάλι λέει 2εκατοστά τζόγο. Εγώ έχω 1.5
    Is it too tight?

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Η αλυσιδα μετριεται στην μεση της διαδρομης της.
    Οχι στο τεντωμα αυτης κατα την κυλιση αλλα κατα την επιστροφη της.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	chain.jpg 
Προβολές:	441 
Μέγεθος:	21,1 KB 
ID:	309984

Μην παρεις τα νουμερα αυτα υπ'οψιν.
    Η εικονα ειναι μια τυχαια για να καταλαβεις αυτο που λεω.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Το μανουάλι λέει 2εκατοστά τζόγο. Εγώ έχω 1.5
    Is it too tight?
    μαλλον ναι....
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Εντάξει αύριο μαζί με καθάρισμα και λάδωμα θα πέσει και το ανάλογο ρεγουλάρισμα.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Αν θελετε μια για παντα να ξερετε πως πρεπει να την ρυθμιζετε, βγαλτε το αμορτισερ και σηκωστε το ψαλιδι ωστε τα κεντρα γραναζιων και πιβοτ ψαλιδιου να ειναι συνευθειακα. Ρυθμιστε εκει την αλυσιδα ωστε να ειναι τεντωμενη, βαλτε πισω το αμορτισερ και μετρηστε το τζογο. Στην συνεχεια χρησιμοποιειστε αυτην την μετρηση τζογου καθε φορα που την ρυθμιζετε.
    Σε συμπαθώ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Σε συμπαθώ...
    Καποτε αισθανοσανε παραπανω...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Μέλος
    Αφου διαβασα 39 σελιδες ποστ απο το μακρινο 2006 ως και το σημερινο 2014 ομολογω πως ειχα καταλαβει τα μισα. Αλυσιδα θεωρω πως ενταξει καταλαβαινω πως να την σφιξω καθως το εχω κανει στο δικο μου μηχανακι. Όσον αφορα ομως τον καθαρισμο και την λίπανση ομολογω πως δεν το εχω κανει ποτε. Μαζι με τα σερβις μου εβαζε καθαριστικο στο συνεργειο αλλα ειτε εβαζε ειτε οχι δεν το ηξερα σιγουρα καθως δεν καταλαβαινα την διαφορα με το ματι. Κ επειδη προχτες εφτασα σε σημειο να βγει η αλυσιδα να μπλοκαρει τον πισω τροχο ενω ημουν εν κινησει με αποτελεσμα να το παρατησω στο πιο απιθανο σημειο καθως πηγαινα για δουλεια και βιαζομουν (οταν σχολασα γυρισα εβγαλα τον πισω τροχο την ξεμπλοκαρα ηρθα σπιτι σιγα σιγα και αυριο παω για καινουρια γραναζια) και πλεον λεω να το δω πιο ζεστα το θεμα της συντηρησης της αλυσιδας.
    ήθελα να ρωτησω τι εξης.. το παρακατω βιντεο με τον τροπο που το δειχνει θεωρειται ως ενας ενδεδειγμενος τροπος συντηρησης της αλυσιδας?
    https://www.youtube.com/watch?v=RFeQ5MUXbGs
    Σε περιπτωση που θεωρειται καλος τροπος ας μου πει καποιος αν τριβουμε με βουρτσακι οπως διαβασα εδω στο ποστ κατα την διακρεια του ψεκασμου του υγρου καθαρισμου που ριχνει ο τυπος την πρωτη φορα.

Επίσης υπάρχει κ ενα για σφιξιμο αλυσιδας που θεωρω πως βοηθα αρκετα για οποιους δεν το εχουν καταλαβει εντελως
    https://www.youtube.com/watch?v=XMtT-Dp0JAI

Παρακαλω ας μου πει και καποιος βουρτσακι κ γρασο βρισκω σε βενζιναδικο?
    Τελευταία τροποποίηση από sniper35mk; 25/03/2014 στις 02:11.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Το βιβλιαράκι της μηχανής γράφει επακριβώς πότε και πώς θα λιπάνεις-καθαρίσεις την αλυσίδα καθώς και πώς να την ρυθμίσεις. Τώρα τι να πω για το ότι έφτασες να μπλοκάρει ο τροχός λόγω έλλειψης λίπανσης. Προσοχή και βασικά διάβασε το manual της μηχανής γιατί έχει σημαντικές λεπτομέρειες για την συντήρηση της μηχανής. Λιπαντικά μηχανής βρίσκεις σε βενζινάδικα και καταστήματα που ασχολούνται με service και πώληση ειδών για μηχανές.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Αντί για βουρτσακι μπορείς να πάρεις ένα σκληρό πινελακι. Από την άσχημη κατάσταση της αλυσίδας πάντως μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλη απώλεια ισχύος.

Μέλος
    Τα βιντεακια μπορει να τα παρει καποιος σαν οδηγο προς ναυτηλομενους ωστε να κανει την δουλεια του ή γινοταν κατι λαθος το οτι θα επρεπε να γινει διαφορετικα? Επίσης ανεφερα το προσωπικο μου προβλημα που αντιμετωπισα ως παραδειγμα προς αποφυγη... Το οτι γλιτωσαμε την τουμπα ηταν θαυμα...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Αντί για βουρτσακι μπορείς να πάρεις ένα σκληρό πινελακι. Από την άσχημη κατάσταση της αλυσίδας πάντως μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλη απώλεια ισχύος.
    Πάνω από 2 ίππους?
    Sent from me using a computer.

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper35mk Προβολή μηνύματος
    Τα βιντεακια μπορει να τα παρει καποιος σαν οδηγο προς ναυτηλομενους ωστε να κανει την δουλεια του ή γινοταν κατι λαθος το οτι θα επρεπε να γινει διαφορετικα? Επίσης ανεφερα το προσωπικο μου προβλημα που αντιμετωπισα ως παραδειγμα προς αποφυγη... Το οτι γλιτωσαμε την τουμπα ηταν θαυμα...
    Αν διαβασεις τις προηγουμενες 28 σελιδες θα βρεις πολλες απαντησεις...

Παλαιό μέλος

Όνομα:	chaing10.gif 
Προβολές:	196 
Μέγεθος:	12,4 KB 
ID:	321365

Όνομα:	36680d1295023942-bike-o-ring-chain-cleaning-lubrication-o-ring-chain-closeup.jpg 
Προβολές:	195 
Μέγεθος:	13,9 KB 
ID:	321366

οι δυο τύποι ring.
    Τώρα... άποψή μου ότι ο καθαρισμός την αλυσίδας έχει να κάνει με το εξωτερικό μέρος της, για σκόνες που μπορεί να μπουν ανάμεσα από γρανάζι και αλυσίδα και λόγο τριβής να διαβρώσουν τις δυο αυτές επιφάνειες που έρχονται σε επαφή.

Όταν χρησιμοποιούμε ένα σπρέι για να λιπάνουμε την αλυσίδα, γενικά για την λίπανση της αλυσίδας, αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε ένα στρώμα λιπαντικού το οποίο θα είναι στο σημείο επαφής πείρου αλυσίδας και γραναζιού. τα O-ring έχουν την ιδιότητα να κρατούν το λιπαντικό που έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής στο εσωτερικό κομμάτι των πείρων της αλυσίδας. Άρα καθαρίζουμε ώστε να φύγουν τυχόν σκόνες και παλαιό λιπαντικό πάνω στην αλυσίδα αλλά παράλληλα να μην καταστρέψουμε τα Ο-ring τα οποία είναι από πλαστικό. Μπορεί ο κάθε ένας να πάρει ένα απλό Ο-ring να το βάλει σε διάφορα καθαριστικά και να δει αν θα διαβρωθεί η όχι και να συνεχίζει με αυτό.
    Όσο για το πιτσίλισμα που μπορεί να κάνει το κάθε λιπαντικό έχει να κάνει με την εμπειρία του καθενός. Εγώ όταν θα λιπάνω θα την πάω μια βόλτα και μετά θα καθαρίσω την ζάντα.

οτι να'ναι μελος Το avatar του/της roukos_x
    εγω παιδακια παλι...χθες μαλιστα, βρηκα στο manual του bandit 400 το παρακατω..
    κ εκτος του οτι με εξεπληξε...με αγχωσε κιολας!!!

Όνομα:	10485879_10152672529949136_5529354637435345331_n.jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	87,6 KB 
ID:	321417

δλδ τι?? να βαλω λαδι μηχανης??????
    κ τοσο καιρο που εβαζα ενα σπρεϋ σιλικονης που ειχα παρει απο βενζιναδικο????
    Τελευταία τροποποίηση από roukos_x; 08/08/2014 στις 21:39.

Παρόμοια θέματα

1. SuperMoto, αυτος ο άγνωστος τρόπος
    από GOGOS2612 στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2013, 15:10
  2. Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 11:27
  3. Ξέρει αυτός...
    από NLS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2