Σελίδα 39 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 29343536373839404142434449 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 571 έως 585 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    ΟΚ να αλλάξω την ερώτηση λοιπόν!!! Θεωρείς ότι είναι πιθανό κάθε σου κίνηση και κάθε σου σκέψη να προέρχεται από συγκεκριμένα φάρμακα, ιούς ή ότι άλλο σου διοχέτευσαν άλλοι κατά την διάρκεια ενός πειράματος???? και γενικά οι συνθήκες στις οποίες ζεις και μεγαλώνεις είναι πιθανό να είναι κατασκεύασμα από κάποιους για πειραματικούς λόγους????
    Δεν ξέρω σε τι βαθμό ισχύει το "καθε σου κινηση και σκέψη", αλλα, με βάση τα δεδομένα που έχω ειναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να την αποκλείσω.

Αλλα γιατί με (ξανα)ρωτάς;

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δεν ξέρω σε τι βαθμό ισχύει το "καθε σου κινηση και σκέψη", αλλα, με βάση τα δεδομένα που έχω ειναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να την αποκλείσω.

Αλλα γιατί με (ξανα)ρωτάς;

γιατί κάποια στιγμή, είχες γράψει επ' ακριβώς:

"Τι λες μωρε?

Ξύπνα λίγο....

Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"

ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο"

Μήπως τελικά ούτε εσύ το απορρίπτεις??????

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"
    υπάρχει και η ρήση του Αρκά "Δεν υπάρχεις αλλά μην το σκέφτεσαι"
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

γιατί κάποια στιγμή, είχες γράψει επ' ακριβώς:

"Τι λες μωρε?
    Ξύπνα λίγο....
    Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"
    ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο"

Μήπως τελικά ούτε εσύ το απορρίπτεις??????

μισό (δικαίωμα )

Κατ' αρχήν εγω αναφερόμουν σ' εσένα που ενω πιστεύεις στην ύπαρξη ανώτερου/θείου ή όπως θες πέστο, βάζεις θρεντ με τη ρήση του Ντεκάρτ (υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό)

Σε ότι αφορά εμένα, εγω έχω πει οτι ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τις θρησκείες και τις συν αυτώ αμπελοφιλοσοφίες περι θεού κλπ κλπ.

Σαν ορθολογιστής ομως, δεν απορρίπτω τίποτα για το οποιο δεν εχω αρκετα δεδομένα.

Εκεί είναι η διαφορά μας. Την πιθανότητα ύπαρξης του ανώτερου όντως εσυ την κάνεις πίστη.... για μένα παραμένει απλα μια πιθανότητα (που τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν την επιβεβαιώνουν να πουμε την αλήθεια)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    υπάρχει και η ρήση του Αρκά "Δεν υπάρχεις αλλά μην το σκέφτεσαι"

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κι όμως αν το καλοσκεφτείς, οι άνθρωποι είναι ανώτερα όντα από άλλα γιατί διαθέτουν κάποιες λειτουργίες που άλλα όντα δεν διαθέτουν!!!!

Μαιρα
    Oχι ανωτερα, απλα διαφορετικα.Το κυριο προσον ενος οργανισμου ειναι η επιβιωσημοτητα και κατ επεκταση η προσαρμοστικοτητα.Σε αυτον τον τομεα πολλα ειδη θεωρουνται πιο εξελιγμενα οπως πχ η κατσαριδα.
    Και πραγματικα αν ειμασταν κατσαριδες,αστεριες ,μαλακια,πτεροσαυροι η ιδεα του θεου δε θα μας απασχολουσε.
    Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει (γιατι οχι) τοτε ειναι ευκολο να δεχτουμε οτι μονο ο ανθρωπος απο τουτο το κοσμο , Τον αντιλαμβανεται.Κι επειδη ο ανθρωπος σα ποσοτητα ή και ποιοτητα σε τουτο τον κοσμο ειναι πολυ λιγος τοτε και η αντιληψη του για τον Θεο ειναι επισης λιγη και περιττη

Θα ελεγες οτι η ιδεα του Θεου ειναι πλασμενη στα μετρα του ανθρωπου ,για τον ανθρωπο.

Οσο για τα ανωτερα χαρισματα του ανθρωπου: Λογο, συναισθημα , παθος θα ελεγες οτι ειναι παρενεργειες της ελειψης ή απλα εκλογικευση εκεινης της κινητιριας δυναμης ολων των αλλων οργανισμων,της επιβιωσης.

Σονικ ,
    "gia poion logo na pisteuw oti iparxei o anwtatos odigos?
    den einai san na vazeis ena orio stis prosdokies sou?"

Συμφωνω και διαφωνω.Το πρωτο ερωτημα ειναι και δικο μου,αλλα ξερω οτι η ιδεα του θεου δεν ειναι λογικη,οποτε δεν ισχυει.
    Η ιδεα του θεου δε βαζει οριο στις προσδοκιες.αν και τα ανηθικα πλασματα θα εχουν αντιρησεις Ευτηχως που υπαρχει και ο διαβολος.

Αφρο ,
    το ξερα οτι ζεις για ενα ανωτερο σκοπο
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Προς Cpt. Haddock :

Σου το έχω ξαναπεί αλλα θα το επαναλάβω.
    Επειδη δεν μπορώ να μπώ στο διαδίκτυο πριν το μεσημέρι, αναγκάζομαι και διαβάζω απο την αρχή τα πόστ της ημέρας.
    Κάθε φορά που διαβάζω κάτι, αυτομάτως μου έρχεται στο μυαλό η απάντηση του.
    Ε λοιπόν παρακάτω βλέπω στην απάντηση σου, αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου (με καλύτερη σύνταξη απο μένα ).
    Αρα με βγάζεις απο τον κόπο να γράφω
    Απο μένα ενα μεγάλο μπράβο, για τον τρόπο που σκέπτεσαι.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Προς Cpt. Haddock :
    .....
    Απο μένα ενα μεγάλο μπράβο, για τον τρόπο που σκέπτεσαι.

ευχαριστώ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Αρα με βγάζεις απο τον κόπο να γράφω
    πριν απο σας για σας

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Άρα λοιπόν υπάρχει κάτι πάνω από μας και ορίζει την τύχη μας???

:
    den iparxi tipota apo pano mas kato mas
    ine mesa mas mazi mas ke an sou aresi na to les 8eo pes to an sou aresi na to les oursoula pes to mono min mas prizete alo eleos

ftani pia

valte to mialo sas na doulepsi gia na ksefigete apo to ipaliliki na ginete elef8eri aneksartiti na pernate perisoteres ores me ton eafto sas ke afiste tis malakies peri 8eon ke ales mpourdes
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

gia emena i pisti stin enoia theos exei perissotero koinoniologika xaraktiristika para psixika...
    (exei na kanei perissotero me tin koinonia kai ton tropo skepsis twn anthrwpwn para me tis "pneumatikes" anazitiseis tou anthrwpou...)

o anthrwpos jekinise me to na dojazei san theo oti den katalavene... oti tou prokalouse endiaferon xwris na borei na to katalavei/ejigisei...

etsi arxika dojaze to vouno, potami, thalasa ktlp os kati empsixo alla poio dinato apo auton..
    periegrafe dld ton kosmo giro tou os kati zwdano kai noimon...
    opws autos dld... me misos alla kai kalosini (sta metra tou)

stin sinexeia (otan katektise ta vouna kai aneptije mia poio logiki skepsi) arxise na dojazei theous kai plasmata me mikri ews aniparkti iliki ipostasi...
    mia poio grafeiokratiki kai diamirasmeni organwsi tis askisis tis "theosinis"...
    allos theos gia to nero, allos gia ton aera, allos gia to tragoudi, allos gia emas, allos gia esas ktlp...
    fisika ipirxe kai o kiriarxos theos alla den ejousiaze apolita autos tous anthrwpous...
    ena sistima thewn pou thimizei poli tin organwtiki domi tis grafiokratikis oligarxias...

eftase telika sto simeio na pisteuei se ENAN KAI MONO theo dimiourgo kai rithmisti twn padwn...
    enan theo afthedia, teleio kai apolito...
    enan theo edelos apiasto, akatanoito kai ara edelos distheorito kai jenw sta anthrwpina xaraktiristika...
    iparxei dld ena terastio keno anamesa ston anthrwpo kai se otidipote theiko...

kati san ton sigxrono anthrwpo pou aisthanete poli mikros kai adinamos gia na allajei ton kosmo/sistima giro tou...
    o theos paizei ton rolo tou kathigiti pou einai afthedia kai o logos tou isodinami me tin moni allithia...

auto borei na leitourgise evergetika gia tin koinonia (kai to sistima ajiwn tis) alla twra fenete oti exei provlimata...

exoume ginei poli logikoi stis meres mas kai i thriskia mas periorizei poli apo to na pistepsoume oti boroume na agijoume to apiro...

anamesa ston theo kai ton anthrwpo den iparxei sindetikos krikos...
    (isos na pite ton xristo alla o xristos den itan anthrwpos... itan o theos me anthrwpini morfi... kamia sxesi... den nomizw oti kaneis borei na tautistei me ton xristo/theo...)

den iparxei o endiamesos iper-anthrwpos pou tha mas kanei na pistepsoume oti boroume na anevoume ena akoma skali, na ftasoume poio psila isos kai na jeperasoume ton theo...

as min to analisw allo kai opoios to katalave....:smilea:

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    ......................
    Σας ευχαριστώ θερμά ΟΛΟΥΣ !!!
    (με έμφαση στον τοπικό Διαχειριστή...)

όσο τον απασχολείτε εδώ, γλυτώνω τα ψιλοεγκεφαλικά !!!

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

na ijeres omws ti se perimenei se ligo kairo...

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    as min to analisw allo kai opoios to katalave....:smilea:

Α! γεια σου ρε αγόρι...

μη το αναλύσεις άλλο...

άμα θες να αναλύσεις ντε και καλά κάτι πήγαινε μια βόλτα από τα τεχνικά να αναλύσεις την εντροπία και το ιξώδες των λαδιών της μπουκάλας μιας laΚerdaς ....

του έλειψες του ντουζλαμάν...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    na ijeres omws ti se perimenei se ligo kairo...
    Έτσι κ....λη ολδμάνιε.... για να μάθεις να μην εμφανίζεσαι και να μην λέτε κιόλας που είστε....

Νo mercy sonic22 :rotflmao: :rotflmao:
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin

egw pantws uparxw k otan den skeftomai!!
    pos to kani afto arage?
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ