Ντάξει.. αίσχος το βίντεο.
Μεταξυ αλλων ενα πραγμα μου κανει εντυπωση σ'αυτο το βιντεο.
Ενω οι 'δικοι' μας καφροι φωναζουν 'go home' και διαφορες αλλες βλακειες, κανενας απο τους μαυρους δε φευγει. Αποφευγουν τη συγκρουση, πανε πιο περα, αλλα κανεις δε φευγει. Ακομη κι οταν καποιος φωναζει οτι θα καλεσει την Αστυνομια, ακομη και τοτε μενουν ολοι μαζι συκεντρωμενοι στη Καπνικαρεα! Νωριτερα δε, εχει επεμβει κι ενας Δημοτικος Αστυνομικος ( αν ειδα καλα στο βιντεο) με σκοπο ομως να διαλυσει τη φασαρια, αφηνοντας τους πλανοδιους να φυγουν ανενοχλητοι!
Αυτο ,λεω εγω με το για το φτωχο μου μυαλο, σημαινει οτι οι πλανοδιοι εχουν καποιες ΄πλατες' , δηλ ειναι πολυ πιθανο ,λεω τωρα ρε παιδι που, καποιοι να τα 'παιρνουν', για να τους αφηνουν ανενοχλητους. Και που? Στο δρομο με τα υψηλοτερα ενοικια της Ευρωπης! Οχι οτι αν ηταν στο Γαλατσι θα ηταν καλυτερα αλλα τετοια προκληση?
Στην μεγαλη απεργια προ μηνος, οπου ολοκληρη η Ερμου ηταν γεματη Αστυνομια, εξω απο την Μεγ.Βρετανια επεφταν δακρυγονα και λιγες ψιλες , οι πλανοδιοι ηταν σε πληρη εξαπλωση οχι μονο στην Ερμου αλλα και πανω στη Πλ.Συνταγματος.
Το παρεμποριο ειναι ενα μεγαλο προβλημα ασχετως αν γινεται απο μαυρους, κιτρινους ή ασπρους, ποσο μαλλον οταν γινεται τοσο προκλητικα.
Να συμπληρωσω τελος οτι τετοιου ειδους 'ακτιβισμοι' δε με βρισκουν συμφωνο.
Δε νομιζω πως ο δημοτικος αστυνομικος εχει το δικαιωμα της συλληψης.Εδω ουτε καν οπλο δεν εχουνε...Κι εκτος απο αυτο μπορει να φοβηθηκε να κανει κατι παραπανω..Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Νωριτερα δε, εχει επεμβει κι ενας Δημοτικος Αστυνομικος ( αν ειδα καλα στο βιντεο) με σκοπο ομως να διαλυσει τη φασαρια, αφηνοντας τους πλανοδιους να φυγουν ανενοχλητοι!
Αυτο που πρεπει να μας προβληματισει ειναι η ανοχη της αστυνομιας.Αν θελανε σε λιγα μονο λεπτακια θα ειχαν καθαρισει ολη την ερμου.
Επισης θεωρω πως σε αυτο το συμβαν αναδυονται δυο προβληματα.Το ενα ειναι το παρεμποριο και το αλλο η ....ξενοφοβια.Δεν εξεταζω αν ειναι λαθρομεταναστες η οχι.Το γεγονος ειναι οτι βρισκονται εδω.Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν εκατομμυρια ελληνες μεταναστες που εφυγαν για ενα καλυτερο αυριο.Με αυτο το σκοπο ηρθαν και αυτοι στην ελλαδα και καλο θα ειναι να το κρατησουμε αυτο στο πισω μερος του κεφαλιου μας.
Ποτέ μια δυνατή καρδιά
στον πόνο δε λυγίζει,
ακόμα και αν θα πληγωθεί
κατέχει να ελπίζει.
Πάλι αυτή η ηλίθια σύγκριση...Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν εκατομμυρια ελληνες μεταναστες που εφυγαν για ενα καλυτερο αυριο.Με αυτο το σκοπο ηρθαν και αυτοι στην ελλαδα και καλο θα ειναι να το κρατησουμε αυτο στο πισω μερος του κεφαλιου μας.
Οι Έλληνες μετανάστες κατά συντριπτικά μεγάλο ποσοστό πήγαν ώς ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στο εξωτερικό και όσοι απο αυτούς πήγαν ώς παράνομοι , έσπευσαν ΑΜΕΣΑ να κάνουν χαρτιά και πέρασαν ΑΠΕΙΡΕΣ δυσκολίες για να αποκτήσουν αυτά τα έντυπα... παρόμοια με όσα περνάνε για να πάρουν κάρτες εδώ.
Ποιά η διαφορά;... στο οτι οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες εδώ, δεν κινούνται για κτήση καρτών παραμονής ή έστω δήλωση νόμιμης παραμονής τους. Δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό και εργατικό σύνολο , προτιμώντας το εύκολο χρήμα στο συντριπτικό τους ποσοστό ... συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό στην εγκληματικότητα ( 45-50% συμμετοχή ενώ δεν είναι παρά το 10% του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας είναι τεράστια αναλογική συμμετοχή). Και πολλά άλλα ακόμη.
Το λάθος είναι στην Ελλάδα που δεν έγινε εξαρχής ρύθμιση του πόσους μπορεί να συντηρήσει, πόσους μπορεί να αφομειώσει, πόσους μπορεί να δεχτεί στο σύνολο πληθυσμού χωρίς να αλλοιώσει συνοχή.
Το δεύτερο λάθος είναι οτι με ενα νομοσχέδιο στο γόνατο προσπαθεί με το ζόρι να περάσει το μεγάλο σύνολο τους στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να προφυλάσσει σημαντικά θέματα όπως η συνοχή που ανέφερα, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (κανείς δεν ξέρει ποιός είναι που απο αυτούς), το μέλλον της χώρας όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα αφού η αύξηση του πληθυσμού τους είναι 3 προ 1 σε γεννητικότητα με των Ελλήνων.
Σε τίποτα δεν μοιάζει το μεταναστευτικό κύμμα αυτό με εκείνο των Ελλήνων... Είναι παντελώς αφελής η σύγκριση.
Υπάρχει ενα σύνολο 450.000 ανθρώπων μεταναστών διαφόρων φυλών , νόμιμοι , που μετέχουν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις , ευθύνες και προνόμια του τόπου και είναι καθόλα αποδεκτοί , συμπαθείς και μπορούν να μείνουν στην χώρα , κάνοντας την καλύτερη αν μπορούν μαζί μας.
Οι υπόλοιποι , δυστυχώς , δεν χωράνε και δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε. Τελεία και παύλα.
Τι μπορεί να γίνει;... αν το ήξερα θα ήμουν στα Η.Ε τώρα σε κάποιο διπλωματικό σώμα ή στην FRONTEX. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και ούτε φυσικά να δείχνουμε συνέχεια οίκτο για ενα άνθρωπο που ναι μεν έχει αδικηθεί στην ζωή , αλλά συνεχίζει και παρανομεί εις βάρος όλων μας (κοινωνικές ασφαλίσεις, φόροι κοκ ).
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Για μένα 100% σωστός...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Παράνομοι και οι δύο....
Και οι "κακόμοιροι λαθρομετανάστες" (που σημειωτέων στο τρίγωνο του διαβόλου καθαρίζουν με μασέτες και καδρόνια τις διαφορες τους ή εκείνον που τους ενοχλεί) ...
Και οι βλαμμένοι "εθνο-καθαριστές" που θυμίζουν ανθρωποειδή σε διεταταγμένη υπηρεσία.
Εμένα εκείνο που με ενοχλεί έιναι πως υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν την μια πλευρά ή την άλλη χωρίς πολύ σκέψη. Οπως και το οτι οι αστυνομικοί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπουζουριάζουν άπαντες να τους πάνε σε ενα νταμάρι να σπάνε πέτρες και ο ενας το κεφάλι του άλλου μπας και ησυχάσουμε.
Κατά τα άλλα όπως λέει και ο φίλος Εχετλαίος... όλοι θα πεθάνουμε..![]()
που παρεπιπτόντως φίλε, υπάρχει μια περίπτωση το καλοκαίρι να είμαι απο τα μέρη σου μια βόλτα.
Gandalf
Αυτό που εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω είναι ποιός επωφελείται και μπορούν τα παλληκάρια να απλώνουν ένα σεντόνι και να πουλάνε..
Το κράτος χάνει, τα μαγαζιά χάνουν, ο κοσμός δεν νομίζω να ενθουσιάζεται και η αστυνομία ακούει τα σχολιανά της..
Δεν το πιάνω ρε παιδιά...![]()
Ελα ντε!Ποιοι είναι αυτοί που κονομανε;Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Αυτό που εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω είναι ποιός επωφελείται και μπορούν τα παλληκάρια να απλώνουν ένα σεντόνι και να πουλάνε..
Το κράτος χάνει, τα μαγαζιά χάνουν, ο κοσμός δεν νομίζω να ενθουσιάζεται και η αστυνομία ακούει τα σχολιανά της..
![]()
Αυτό που εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω είναι ποιός επωφελείται και μπορούν τα παλληκάρια να απλώνουν ένα σεντόνι και να πουλάνε.. Το κράτος χάνει, τα μαγαζιά χάνουν, ο κοσμός δεν νομίζω να ενθουσιάζεται και η αστυνομία ακούει τα σχολιανά της.. Δεν το πιάνω ρε παιδιά...
Αυτο τιμωρειται με προστιμο
Μπορεις τωρα?????????????
Μεγαλο προστιμο το παραεμποριο.
Μηπως τωρα??????
Επειδή είμαι οικονομολόγος,θα εκπλαγείς αν μάθεις πως η παραοικονομία μπορεί να έχει και θετικές επιδράσεις στην οικονομία μιας χώρας με χαρακτηριστικά όπως της Ελλάδας...Ως ένα ποσοστό βέβαια έτσι,μην το πάρετε στραβά...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Μόνο μπορεί αδερφέ;... ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ρωσίας, η παραοικονομία , είναι η οικονομία τους.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
για εξηγήστε το αυτό.....
H Deutsche Bank τέλη του 2009 είχε κάνει μια μελέτη που ουσιαστικά εξήρε την θετική επίδραση της παραοικονομίας στην Ελλάδα.Όταν η ύφεση στη Γερμανία ήταν στο -4%,η Ελλάδα λόγω παραοικονομίας παρουσίαζε ύφεση -1%...για να απαντήσω και στο φίλο που αναρωτήθηκε ποιος οφελείται,ναι μεν η παραοικονομία είναι απώλεια εσόδων για τα κρατικά ταμεία,αλλά έχει θετική συμβολή στο ΑΕΠ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μόνο μπορεί αδερφέ;... ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ρωσίας, η παραοικονομία , είναι η οικονομία τους.
Gandalf
http://troktiko.blogspot.com/2010/04...post_7686.html
δειτε και αυτο
οτι κακο και να προκαλουν οι μεταναστες,
δεν ειναι κατασταση αυτη,
να κατεβαινουν οσοι ΑΥΤΟ-οριστηκαν ως νομος και να επιβαλλουν τιμωριες
αν δεν το καταλαβαινουν αυτο μερικοι
και συνεχιζουν τις ρατσιστικες DEMI-αποψεις τυπου,
"ναι δεν ειναι σωστο αλλα οι μαυροι δεν φοβουντε δεν σεβοντε και θα μας βαλουν δαχτυλο στον κ@λο"
θα χουμε τετοια φαινομενα..
η δουλεια ειναι του κρατους να δει τι θα κανει με τους λαθρομεταναστες και την παραοικονομια..
ολοι αυτοι με τα μαγαζια που φοβουντε οτι θα κλεισουν μαλλον τοσα χρονια βολευοντουσαν απο το μπουρδελο ελληνικο κρατος με φοροδιαφυγη και αλλα γιαυτο και το ψηφιζαν..
τωρα ειδαν και την αλλη οψη του ιδιου νομισματος..
τελος, σταματηστε να πιστευτε οτι και να τους γδαρουμε τους μαυρους θα σωθει η ελληνικη οικονομια..
και αυτοι οι μαυροι ειναι ο τελευταιος τροχος της αμάξης οπως ο λαος που πληρωνει τα σπασμενα τοσων χρονων..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Γιατι δε τα λες με το ονομα τους φιλε, η παραοικονομια βολευει τους χαρτογιακαδες, μαυρα χρηματα και ξεπλυμα (αυτο που ονομασες θετικη συμβολη στο ΑΕΠΑρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
H Deutsche Bank τέλη του 2009 είχε κάνει μια μελέτη που ουσιαστικά εξήρε την θετική επίδραση της παραοικονομίας στην Ελλάδα.Όταν η ύφεση στη Γερμανία ήταν στο -4%,η Ελλάδα λόγω παραοικονομίας παρουσίαζε ύφεση -1%...για να απαντήσω και στο φίλο που αναρωτήθηκε ποιος οφελείται,ναι μεν η παραοικονομία είναι απώλεια εσόδων για τα κρατικά ταμεία,αλλά έχει θετική συμβολή στο ΑΕΠ.). Γιαυτο και ολη αυτη η καταντια βασικα βρισκετε κατω απο το μαγαζι που τους προστατευει, βουλη λεγετε...
![]()
"Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club
Τα πράγματα πάντα τα λέω με το όνομά τους...δεν ξέρω αν και τί έχεις σπουδάσει,αλλά εγώ το ξαναλέω έχω σπουδάσει οικονομικά, η παραοικονομία το ξαναλέω έχει θετική συμβολή στο ΑΕΠ μιας χώρας με συνιστώσα την αύξηση της ζήτησης πολύ πολύ απλοϊκά και επιγραμματικά. Το ξέπλυμα τύπου Siemens που έχεις στο μυαλό σου δεν είναι αυτό που αναφέρω εγώ. Όσο για τη Βουλή, δεν θα κουραστώ να το λέω, δεν βρήκαν τίποτα κλειδιά από το κτίριο και μπαστακώθηκαν μέσα, η Βουλή έχει κατάντια γιατί η κοινωνία μας έχει κατάντια, εκλεγμένοι από εμάς είναι...δε φύτρωσαν μόνοι τους.Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
Γιατι δε τα λες με το ονομα τους φιλε, η παραοικονομια βολευει τους χαρτογιακαδες, μαυρα χρηματα και ξεπλυμα (αυτο που ονομασες θετικη συμβολη στο ΑΕΠ). Γιαυτο και ολη αυτη η καταντια βασικα βρισκετε κατω απο το μαγαζι που τους προστατευει, βουλη λεγετε...
![]()
![]()
![]()
![]()