νταξει ρε μη βαρατε,
τωρα ειδα το πινακακι....
εγω λεω να βαλω τελικα τα sportmax-sportsmart
Νταξ πλακίτσα έκανα.
Πάντως το λάστιχο είναι πάρα πάρα πολύ καλό και σε σχετικά καλή τιμή.
Καλόστριφτα εύχομαι ότι και να βάλεις![]()
Πήγα σήμερα στο λάστιχα για να ρωτήσω για τα Sportmax ,
Αλλα αυτός μου πρότεινε με σιγουριά τα power pure ,
Τα έχει λέει και στο busa του και είναι παρα πολυ ικανοποιημένος
σιγουρα θα ειναι καλυτερα σε βρεγμενα.αλλα σε στριψιμο? δεν νομιζω... εδω εχει συγκριτικα περιοδικων αρκετα γενικα ψαξου στο σαιτ.μεταφραση μεσω google κανω εγω. http://www.mynetmoto.com/motorradrei...tyre_news.html απο δω πηρακιεγω τα δικα μου περσι αλλα φετος τα βρηκα ελλαδα απο μαγαζι φιλου 250ε.. μαλακια και μολις ειχα παραγγηλει για τον αδερφο μου..
Ξεθάβω λίγο το θέμα μιας και πρόσφατα, τοποθέτησα τα συγκεκριμένα ελαστικά (σε Sprint ST1050) και έχω ανάμεικτες αρχικές εντυπώσεις.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν όσους τα έχουν και είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση τους:
- ανάλογα την χρήση που κάνουν τι πιέσεις επιλέγουν;
- σε αντίστοιχα βαρύ μοτό όπως το ST, τι πίεση προτείνετε για διαδρομή 50χλμ με στροφές και ταχύτητες 100-160;
/ ΒΣ
Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάποιον που τα έχει βάλει και δεν είναι ικανοποιημένος. Εγώ είμαι ήδη στο 2ο ζευγάρι και δεν σκέφτομαι άλλη επιλογή για την επόμενη αλλαγή.
Σε συνθήκες πίστας ανάλογα με τη θερμοκρασία επιλέγω εμπρός/πίσω 32/30 ή 30/28 psi.
Σε οποιαδήποτε άλλη χρήση βάζω τις προτεινόμενες πιέσεις του κατασκευαστή ήτοι 2.5/2.9 bar (36/42 psi), αν και ο λαστιχάς μου διαφωνεί.
Εφόσον σε ενδιαφέρει το θέμα πίεσης ελαστικών να ρωτήσω εάν έχεις κάποιο ακριβές όργανο μέτρησης?
Με δικό μου οργανάκι μετράω την πίεση (το έχω ελένξει πρόσφατα με καλιμπραρισμένο μανόμετρο και είναι ΟΚ)
Τώρα όσον αφορά τα ίδια τα ελαστικά, αρχικά δεν με άρεσαν...
ήταν πολύ σκληρά, ένοιωθα και την παραμικρή ανωμαλία, ενώ όταν πετύχαινα ανωμαλία υπό κλίση γλύστραγε...
μετά από καμιά 500χλμ έχω αλλάξει άποψη,
παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ποιες είναι οι βέλτιστες πιέσεις για την χρήση που προανέφερα.
Ξεκίνησα με 32-38 από το λαστιχάδικο, μετά 34-40 και τώρα έχω 36-42, χωρίς τεράστια διαφορά στην αίσθηση. Υπόψιν δεν έχω την δυνατότητα, να αλλάζω ελαστικά κάθε 7/8000 χλμ αλλά τουλάχιστον κάθε 12Κ.
/ ΒΣ
ΥΓ Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Η αλήθεια είναι πως έχουν πολύ ενισχυμένο σκελετό και πως μεταφέρουν στον αναβάτη και την παραμικρή ανωμαλία, αυτά όμως προσωπικά μ'αρέσουν και με καλύπτουν.
Επίσης, ποτέ δεν μου έχουν γλιστρήσει (υπό κλίση & με χούχτωμα γκαζιού). Από τα λεγόμενά σου, υποψιάζομαι θέμα στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και όχι στο ελαστικό.
Με τα προηγούμενα ελαστικά (Μ3), δεν είχα αντίστοιχο θέμα.
Έστω, να αρχίσω να ψἀχνομαι με τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων (δεν έχει και πολλές το ST, προφόρτιση εμπρός/πίσω και απόσβεση επαναφοράς πίσω)
προς τα ποια κατεύθυνση να κινηθώ μαλάκωμα ή σκλήρημα;
/ ΒΣ
Νομίζω ότι πρέπει να μαλακώσεις λίγο την απόσβεση πίσω.
Επίσης να συμπληρώσω ότι τα sportsmart λόγω πολύ ενισχυμένου σκελετού παίζουν σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά της ανάρτησης. Στο δικό μου που οι μαμά αναρτήσεις είναι σουμιέδες, πέρα από το απίστευτο κράτημα που πρόσφεραν, θεωρώ ότι "έφτιαξαν" λίγο τις αναρτήσεις.