Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 81

Θέμα: Μαλακή Μανέτα Φρένου..

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ειχα την αισθηση οτι στα τεχνικα,οι ερωτησεις παγιδες απαγορευονται ραμολι...
    Εσύ αφού όλο στο Γυναίκα και Θυληκότητα συχνάζεις, τι ζορίζεσαι ..??

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αν δε μου δώσετε οι επιστήμονες τάξη μεγέθους της όποιας χρονικής διαφοράς για να την συγκρίνουμε με το μέγεθος του χρόνου άσκησης πίεσης έστω και στο πιο αποτομο και γρήγορο φρενάρισμα, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ....

Με το συμπάθειο δηλαδής.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
    Αν δε μου δώσετε οι επιστήμονες τάξη μεγέθους της όποιας χρονικής διαφοράς για να την συγκρίνουμε με το μέγεθος του χρόνου άσκησης πίεσης έστω και στο πιο αποτομο και γρήγορο φρενάρισμα, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ....
    Thanxxxxxxxxxx God ..!!!

(πετύχαμε τον στόχο μας ..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Με το συμπάθειο δηλαδής.
    αμε...πες μας πρωτα εσυ τις ταξεις μεγεθων των εξης...

1)μεγεθος τρομπας (διαμετρος χ διαδρομη απαραιτητα)...(υλικα κατασκευης στεγανοποιητικων επισης απαραιτητα)...

2)ακριβεις μετρησεις διατομων,μηκων καθως και υλικων κατασκευης των σωληνωσεων φρενων(απαραιτητο flexibility spec sheet)...

3)υλικα των ρακορ συνδεσης και μοιρες καμπυλοτητας των εαν υφισταται...

4)μηκος μανετας φρενου,μοιρες γωνιας σε σχεση με το κλιπ ον στο σημειο ασκησης πιεσης των δακτυλων σου και φυσικα χρονος μετατοπισης μανετας απο την εναρξης πιεσης εως το τελος αυτης (μην το μπερδεψεις αυτο με την διαρκεια φρεναρισματος υπο καθεστως μεγιστης πιεσης...)

βρες αυτα πρωτα και μετα παμε στις δαγκανες...
    frankly my dear, i dont give a damn...

1)μεγεθος τρομπας (διαμετρος χ διαδρομη απαραιτητα)...(υλικα κατασκευης στεγανοποιητικων επισης απαραιτητα)...

2)ακριβεις μετρησεις διατομων,μηκων καθως και υλικων κατασκευης των σωληνωσεων φρενων(απαραιτητο flexibility spec sheet)...

4)μηκος μανετας φρενου,μοιρες γωνιας σε σχεση με το κλιπ ον στο σημειο ασκησης πιεσης των δακτυλων σου και φυσικα χρονος μετατοπισης μανετας απο την εναρξης πιεσης εως το τελος αυτης (μην το μπερδεψεις αυτο με την διαρκεια φρεναρισματος υπο καθεστως μεγιστης πιεσης...)

Ασ' τα σάπια.... Τάξη μεγέθους της χρονικής διαφοράς για 20-30 πόντους σωλήνωσης ζήτησα για να πάρουμε ίσως μια ιδέα τι ποσοστό του χρόνου του φρεναρίσματος θα μπορούσε να αποτελεί. Οχι ακριβή τιμή του συνολικού χρόνου για να εφαρμοστεί η πίεση από την αντλία στη δαγκάνα.

Γιατί αν δεν έχεις αίσθηση του μεγέθους αυτού πώς μπορείς να ισχυρίζεσαι πώς δεν είναι αμελητέο στη συζήτησή μας? (αντε και επί 2 γιατί δε μ' αρέσουν οι παραπλανητικές ερωτήσεις).

Τι είναι λοιπόν? δέκατα του δευτερολέπτου, εκατοστά, χιλιοστά?

ΒTW Οι διαφορές στά μήκη σωλήνωσης από αντλία σε τροχούς στα κυκλωματα των οχημάτων με παραπάνω από 2 τροχούς μπορεί να φτάσουν και σε μεγέθη μέτρων. Η κάνω λάθος?

Τι είναι λοιπόν? δέκατα του δευτερολέπτου, εκατοστά, χιλιοστά?

Tίποτα μπροστά σην αιωνιότητα

φράση κλισέ αλλά κόλλαγε.... :o

You BETA believe...

δαγκάνες......

ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω....

You BETA believe...

Re: Μαλακή Μανέτα Φρένου..

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiftis
    Καλησπέρα σε όλους!
    Έχω ένα gsxr 600 k4 και πριν μια βδομάδα άλλαξα τακάκια μπρος πίσω, μόνος μου. Ήθελα να πειραματιστώ και δοκίμασα κάτι goldfren απο ebay. Είναι φθηνά αλλα είχα ακούσει καλά λόγια απο μερικούς.
    Τέλοςπάντων αυτά φοράω τώρα..
    Ήταν η πρώτη φορά που τα άλλαζα μόνος και μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω. Η ηθική ικανοποίηση όμως ήταν μεγάλη.

Πριν τα αλλάξω είχε φαγωθεί σχεδόν ολο το ένα ζευγαρι απο τα μπροστα, και το πίσω. Είπα να τα αλλάξω όλα μαζί.

Απο την αρχή που έκανα την πρώτη γύρα με το νέο υλικό, εντόπισα οτι το δάγκωμα γίνεται πιο χαμηλά απο τα προηγούμενα EBC που είχα εμπρός και γενικώς η μανέτα ήταν αρκετα μαλακή.

Είπα μήπως θέλει εξαέρωση και έπραξα αναλόγως. Άλλαξα και τα υγρά με DOT4 που έλεγε το manual... Είχε μια βελτίωση, αλλα πάλι έπιανε χαμηλά το φρένο...
    Το πίσω ωραίο, κανένα πρόβλημα ως προς αυτο.

Έχω κάνει 300Km απο τοτε και η μανετα το ίδιο...

Το ερώτημά μου είναι το εξής... Φταίει κάτι άλλο ή τα τακάκια είναι μάπα!! Μήπως χρειάζεται καμια ρύθμιση πουθενά; Εξαέρωση έκανα και ξαναέκανα...

Με τα άλλα έπιανε με ένα άγγιγμα της μανετας! Κλαρίνο!!! Τώρα πρέπει να βυθίσω ολη τη μανέτα μεσα! Χάθηκε το δάγκωμα που θάυμαζα και μου δημιουργούσε αυτοπεποίθηση...

Το πίσω αντιθέτως έχει ωραίο δάγκωμα, αλλα με το μπροστα φρενάρουμε ρε παδιά!!!

Ευχαριστώ που με ακούσατε και περιμένω να ακούσω τους "ειδικούς" του φόρουμ... Υπάρχει ελπίδα ή πέταμα στη θάλασσα;

Opos eidh soy eipan ta frena soy exoyn sobaro problhma an pragmatika sth mia pleyra ta takakia den eixan fagothei. Oposdhpote mhn pairneis to mhxanaki mexri na to ftiajeis.
    Yparxoyn dyo bides poy kratoyn thn dagana sto phroyni. Bgaltes. Ejo ta takakia epishs. Prospathse na pieseis ta pistonia me to xeri soy pros ta mesa. Pane mesa? (Isos na xreastei an anoijeis thn bida ejaeroshs sth dagana). H kalh dagana ti leei? Mporei na ta pieseis ekei?

Νέο μέλος
    Λοιπόν... Μετα απο καιρό ξαναγράφω αφου εχω πάει το μηχανάκι στο μάστορα.
    Του το παραδίδω και του λέω οτι υπάρχει πρόβλημα στην μια δαγκάνα.
    Την καθάρισε και βρήκε οτι είχε κάτσει στραβά η τσιμούχα, μάλλον απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη μου είπε. Το θέμα είναι οτι είχα αλλάξει τακάκια την προηγούμενη φορά σ'αυτόν και απορώ πως δεν το είχε προσέξει τότε.
    Αν τα πίεζε λίγο τα έμβολα θα το έπαιρνε χαμπάρι οτι υπάρχει κάποια διαφορά με την άλλη δαγκάνα. Κατάλαβα οτι άλλαξε τακάκια και πήρε τα ευρά χωρίς πολλά πολλά.
    Εκμεταλλεύονται την άγνοια και χτυπάν στο κεφάλι. Επίσης μου πήρε γι αυτό και για σφίξιμο αλυσίδας 60ε! Δεν ξέρω ρε παιδια αλλα μου φαίνονται υπερβολικά. 30 αντε 40 περίμενα. Το έκανα και μόνος μου, έλεος! Έχω άδικο; Και ο πάτέρας μου μηχανικός αυτοκινήτων είναι και για να πάρει 60 για εργασία πρέπει να χύσει ιδρώτα, όχι αστεία...
    Τέλοσπάντων...
    Μου είπε επίσης οτι έχει πάρει ένα μικρό στραβωμα και το δισκόφρενο αλλα δεν είναι για αλλαγή ακόμη, είναι πολύ λίγο.

Δεν ξέρω αν έκανε δουλειά αλλα τα δυο έμβολα συνεχίζουν να είναι πιο έξω απο τα άλλα δυο!! Αν θα έχουμε φάγωμα και πάλι θα δούμε... Τι να πώ!? Το πάς για σέρβις και δεν ξέρεις αν το έκανες κιόλας.

Στην αίσθηση ήταν μαλακή η μανέτα και πάλι. Άλλαξα τακάκια και άρχισε να σταματάει πάλι!!! Άρα... Για τον π@@#@#

Αλλα με τα έμβολα τί κανουμε;
    Να ανησυχήσω; Μήπως φταίει το δισκόφρενο; (ΑΝ είναι στραβο κιόλας, απο τα λεγόμενά του..) Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
    Ποια τα συμπτώματα ενος στραβού δισκόφρενου;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Αυτό που περιγράφεις υποδηλώνει ότι υπάρχει αέρας μέσα στο κύκλωμα και φυσικά υγρασία...
    Η αλλαγή υγρών καλυτερα να γίνεται με εργαλείο υποπίεσης και ανεπίστροφη βαλβίδα. Καλύτερα να το πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο το συντομότερο δυνατόν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tony_l
    Ξεθάβω το topic γιατί έχω παρόμοιο πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας...

Μηχανάκι: CBR 600RR8 (ακόμα δεν το μάθατε; )
    Πρόβλημα: Υποχώρηση μανέτας φρένου σε χρήση πίστας (μην το πάρετε και μετρητοίς αυτό, στα Μέγαρα αναφέρομαι)

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν πήγα σε ένα td στα Μέγαρα, έχοντας πρόσφατα αλλάξει σωληνάκια υψηλής και υγρά φρένων μπρος-πίσω (Castrol DOT4). Τα υγρά και τα σωληνάκια δεν είχαν πάνω από 150-200km απ'την τοποθέτησή τους. Μετά από μερικούς γύρους (ας πούμε ~10) λοιπόν, η μανέτα αρχίζει να μαλακώνει και να υποχωρεί. Βγαίνω μετά από 3-4 γύρους ακόμη, κρυώνει, ξαναμπαίνω μετά από κανά μισάωρο και ξανά προς το τέλος του session η μανέτα αρχίζει να κάνει τα δικά της. Τα τακάκια αν και είναι τα εργοστασιακά, έχουν ψωμί ακόμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι λογικό; Κάποιος είπε φταίει η τρόμπα, άλλος είπε ότι μπορεί τα φαγωμένα εργοστασιακά τακάκια να μεταφέρουν στα υγρά θερμότητα και να βράζουν... Το καθυσηχαστικό είναι ότι και ένα παιδί με ίδιο CBR που ήταν εκεί είχε το ίδιο πρόβλημα. Αδυνατώ να πιστέψω όμως ότι ένα SS δεν έχει φρένα που να αντέχουν σε χρήση πίστας... :/

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Και σκεψου οτι σε πολλα GSXR βαζουμε φρενα απο CBR (δαγκανες,τρομπες)
    Μαλλον δεν εχει γινει καλη εξαερωση στο συστημα σου και μπορει να εχει αρχισει να τα παιζει και η τρομπα.Ξεκινα απο το πρωτο και βλεπεις.Και ναι,τα γιαπωνεζικα SS δεν εχουν καλα φρενα για πιστα με εξαιρεση τα Υamaha.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony_l Προβολή μηνύματος

Πρόβλημα: Υποχώρηση μανέτας φρένου σε χρήση πίστας (μην το πάρετε και μετρητοίς αυτό, στα Μέγαρα αναφέρομαι)

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν πήγα σε ένα td στα Μέγαρα, έχοντας πρόσφατα αλλάξει σωληνάκια υψηλής και υγρά φρένων μπρος-πίσω (Castrol DOT4). Τα υγρά και τα σωληνάκια δεν είχαν πάνω από 150-200km απ'την τοποθέτησή τους. Μετά από μερικούς γύρους (ας πούμε ~10) λοιπόν, η μανέτα αρχίζει να μαλακώνει και να υποχωρεί. Βγαίνω μετά από 3-4 γύρους ακόμη, κρυώνει, ξαναμπαίνω μετά από κανά μισάωρο και ξανά προς το τέλος του session η μανέτα αρχίζει να κάνει τα δικά της. Τα τακάκια αν και είναι τα εργοστασιακά, έχουν ψωμί ακόμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι λογικό; Κάποιος είπε φταίει η τρόμπα, άλλος είπε ότι μπορεί τα φαγωμένα εργοστασιακά τακάκια να μεταφέρουν στα υγρά θερμότητα και να βράζουν... Το καθυσηχαστικό είναι ότι και ένα παιδί με ίδιο CBR που ήταν εκεί είχε το ίδιο πρόβλημα. Αδυνατώ να πιστέψω όμως ότι ένα SS δεν έχει φρένα που να αντέχουν σε χρήση πίστας... :/

Αναζήτησε το πρόβλημά σου στην αλλαγή στα σωληνάκια υψηλής. Κακής ποιότητας καινούρια σωληνάκια, έδιναν σ μένα την σπογγώδη αυτή αίσθηση και δεν φρενάριζε το μηχανάκι με την καμία. Μιλάμε για το DR 650 που είχε τα μαμά λαστιχένια που φρενάριζαν όμως μια χαρά και όταν μετά από 13 χρόνια είπα να τ' αλλάξω με υψηλής και τα φρένα ήσαν απλά ανύπαρκτα. Έκανα τουλάχιστον 5 εξαερώσεις, δεν ήθελα να το πιστέψω ότι τα σωληνάκια ήταν τόσο μάπα. Μετά έφτιαξα σε μαγαζί του μέτρου και ήταν η μέρα με τη νύχτα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tony_l
    @yiannis172: Η τρόμπα να τα παίζει με 12k km μου ακούγεται λίγο απίθανο. Θα δοκιμάσω σίγουρα μια εξαέρωση βέβαια. Όσο για τη Yamaha, μόλις διάβασα την πρότασή σου για τα ιαπωνικά SS σκεφτόμουν μέσα μου ότι την ίδια μέρα οδήγησα ένα R1 SP ενός φίλου και τα φρένα ήταν απίθανα... Τι συγκρίνεις θα μου πεις....

@vaska: Ξέχασα να πω ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και με τα εργοστασιακά σωληνάκια και ήλπιζα να βελτιωθεί με τα σωληνάκια υψηλής. Βελτιώθηκε όντως, αλλά συνεχίζει να με ενοχλεί. Τα σωληνάκια είναι της HEL, για την οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα. Το να είναι μούφα τα σωληνάκια, μάλλον θα είναι το τελευταίο ενδεχόμενο λοιπόν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony_l Προβολή μηνύματος

Προσφατα πηρα μια μετεχειρη τρομπα απο το 07 ή το 08 δεν θυμαμαι, ειναι αυτη η κλασσικη ντρομπα της νισσιν, εχω σωλυνακια υψηλης και υγρο rbf 600 τα motul, λοιπον απο την αρχη η τρομπα δεν ανεβαζε πιεση, υποθεσαμε πως εχουν κλασει τα τσιμουχακια, οποτε και αγορασαμε καινουριο εμβολα και γενικα τα σωθηκα της τρομπας, μετα ανεβαζε πιεση αλλα απο το δευτερο τρομπαρισμα και μετα, στο δρομο δεν ειχα ιδιαιτερο θεμα, αλλα στα μεγαρα δεν μπορουσα να φρεναρω καθολου σωστα γιατι επρεπε να πατισω το φρενο μια φορα οπου η μανετα σχεδον τερματιζε, να τα αμολισω και να τα ξαναπατισω ωστε η μανετα να πιασει αρκετα μπροστα και να εχω ενα νορμαλ φρενο... ξανα παλι στο μαστορα εβαλα την παλια τρομπα την κλασικη μετα απο εξαωρωσεις αλλαγες υγρων κτλ κτλ και τα φρενα μια χαρα. ο μαστορης πηγε την τρομπα στη honda η οποια ειπε πως ειναι ελατωματικο το εμβολο της τρομπας το οποιο το βαλαμε καινουριο, τωρα περιμενουμε να μας στειλει η honda με την κλασσικη της αεροπορικη, οποτε απο δευτερα θα ξερουμε...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μανέτα φρένου vs Καθρέπτης αυτοκινήτου
    από Alexander στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 85
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2014, 19:47
  2. Μανέτα φρένου.
    από hristos13gr στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 7