Τι καλυτερο λοιπον μετα το φαι απο ενα ομορφο πασο, ετσι και εμεις ξεκινησαμε για το πασο του Sant Gottard αλλα στεγνο αυτη τη φορα και προς αντιθετη φορα απο την προηγουμενη που ειχαμε περασει.Τρελλα μονο θα πω και τιποτα αλλο!!!! Οπως και για το επομενο πασο που ακολουθησε το Nufenenpass το οποιο το περασαμε με τον ηλιο να δυει, προσφεροντας μας πραγματικα πολυ ωραιες εικονες.Ισως η σημερινη βολτα να ειναι απο τις ομορφοτερες που εχω κανει πανω σε μοτο.Ξενοδοχειο μπανιο και υπνο.
![]()
Τεταρτη 12/8. Η σημερινη μερα περιελαμβανε την εξης διαδρομη Reckingen-Brig-Simplonpass-Domodossola-Sta Maria Maggiore-Locarno-Belinzona-Passo del St. Bernandino-Splugenpass-Thusis-Souvognin-Julierpass-Silvaplana.
Ξεκινωντας απο το ξενοδοχειο το πρωι μετα το καθιερωμενο αλλα και απαραιτητο πρωινο δεν ειχαμε ορισει τελικο προορισμο.Ετσι ειπαμε οτι θα κινηθουμε ανατολικα και οπου μας αρεσει η κουραστουμε διανυκτερευουμε μιας και απο το σημειο αυτο του ταξιδιου και περα δεν ειχαμε κανει κρατηση σε καποιο δωματιο.
Η διαδρομη σε ολη της την διαρκεια αν και πολυ σφιχτη μας αποζημειωνει με πολυ καλο καιρο αλλα και τι αλλο μα φυσικα πανεμορφα τοπια.Κατεβαινοντας απο το Simplonpass και ακολουθωντας τον μικρο επαρχιακο δρομο απο Domodossola για Locarno πραγματικα χανομαστε μεσα σε ενα τοπιο με τη φυση να κανει θαυματα.
Ο δρομος ειναι σ'ενα Φαραγγι το οποιο διαρεει ενα ποταμι.Τα βουνα ορθονται πανυψηλα στο πλαι του δρομου ντυμενα στα διαφορα χρωματα που του προσφερουν τα δεντρα που φιλοξενει.Το ποταμακι απο κατω να συνεισφερει και αυτο, οχι μονο ηχητικα και οπτικα σε αυτο το εργο τεχνης αλλα βαζοντας στο παιχνιδι και την οσφρηση ,με την μυρωδια της υγρασιας και της ζωης που προσεφερε και αυτο.
Δεν αντεχουμε αλλο και σταματαμε σε ενα καφε για να γινουμε και εμεις οσο το δυνατο περισσοτερο γινεται μερος αυτου του εργου.
![]()
Ξεκινωντας παλι φτανουμε Bellinzona και ανηφορηζουμε προς St.Bernandino.O δρομος μεχρι εκει πιο ανοιχτος και πιο γρηγορος αλλα εξισου ερεθιστικος.Μπαινουμε μεσα στο χωριο το οποιο μαλλον ειναι τουριστικος προορισμος αφου εχει πολλους επισκεπτες και δικαιολογημενα θα ελεγα.Προκειται για ενα χωριο με πολλα ξενοδοχεια και πανσιον ολα μεσα στο πρασινο και διπλα απο το ποταμι που το διαρρεει.Εχει ενα κεντρικο παρκο με μεγαλα δεντρα πολλους χωρους με πρασινο για να τρεξουν τα παιδια η για ποδηλασια.Διοργανονονταν εκει διαφορα events απο ομαδες για τοξοβολια πεζοπορια αλλα και αναριχηση στα δεντρα με την βοηθεια "ετοιμης" διαδρομης με σχοινια.Βλεπουμε ολα αυτα και ζηλεουμε λιγο τους ανθρωπους που ζουν εκει.Οποτε τι καλυτερο απο ενα πικ νικ στο παρκο για να γεμισουμε τα στομαχια μας.Σουπερ μαρκετ, ψωνια και ειμαστε ετοιμοι για το πικ νικ μας.
Περιμενωντας την γυναικα να ψωνισει απο το σουπερ επιασα κουβεντα με εναν Ελβετο ο οποιος εκανε εκει διακοπες.Μολις ειδε το GR στην πινακιδα εκπλαγηκε και δεν εχασε την ευκαιρια να παρει πληροφοριες για τα ελληνικα νησια τα οποια σκοπευε να επισκεφτει το επομενο καλοκαιρι.Βεβαια πηρα και εγω τις δικες μου πληροφοριες σχετικα με το Julierpass που ακολουθουσε, το St. Moritz αλλα και τους Ελβετους αστυνομικους.Βγηκε η γυναικα μου χαιρετισαμε και πηγαμε για φαι.
![]()