χωρις πρακτικη σημασια στην ασφαλεια η στο κυκλοφοριακο σιγουραΑρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Ευγε, για το ανηθικο ομως δεν συμφωνω
χωρις πρακτικη σημασια στην ασφαλεια η στο κυκλοφοριακο σιγουραΑρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Ευγε, για το ανηθικο ομως δεν συμφωνω
ticking away the moments that make up a dull day
ΠΑΙΔΙΑ ...καταρχην τομετρο ξεκινησε μετα τις εκλογες του Οκτωβριου.
Εκτοτε μου εχυν σηκωσει τη μηχανη 2 φορες και την εχουν γραψει δεν θυμαμαι ποσες.
Δεν προκειται για μια μονο ιδιωτικη εταιρια αλλαγια πολλες , κατα περιοχες. Το εξωφρενικο ειναι οτι τα οχηματα επιτρεπεται να σηκωνονται μονο οταν εμποδιζουν την κυκλοφορια , σε αλλη περιπτωση απλα κληση. Βεβαια απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν θεσεις σταθμευσης για μηχανες το να σου κοψουν κληση ειναι πανευκολο.
Αφου ομως τα κονομανε χοντρα οι ιδιωτες 70-80 ευρω το μηχανακι , τα σηκωνουν απο οπου βρουνε εμποδιζουν δεν εμποδιζουν.Προκειται για απιστευτη αλητεια με τις ευλογιες της αστυνομιας. (εννοειται κατοπιν εντολων ανωθεν αρμοδιων υπουργων.
Ισως αν κατεβαιναμε καμποσες εκατονταδες χιλιαδες μηχανες στο κεντρο να σταματουσαν να κανουν τους τζαμπα μαγκες....
BMW RULES ...
Να το ξεκαθαρίσουμε λίγο με το "σήκωμα" οχημάτων;
Στο ίδιο άρθρο που είναι πολύ μεγάλο θα βρείτε και το σχετικό που υπαγορεύει πως τα οχήματα υποχρεούνται να παρκάρουν επί του οδοστρώματος έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία άλλων οχημάτων και πάντα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το πεζοδρόμιο. Το "κάθετο" παρκάρισμα που κάνουμε κανονικά είναι παράνομο, αλλά επειδή ακριβώς με τέτοιο τρόπο αντί για 1 μηχανή χωράνε 3-4 , έχει γίνει ανεκτό απο την αστυνομία όπως και η κίνηση σε στοίχους (διύθηση).ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση
.............................................................
8. Τα αρμόδια αστυνομικά όργανα μπορούν να ακινητοποιούν τα οχήματα με ειδικούς μηχανισμούς (τροχοσφιγκτήρες κ.λπ.), να ενεργούν τη μεταφορά οχήματος το οποίο σταθμεύει σε απαγορευμένη θέση ή την απομάκρυνση τροχόσπιτων, σκαφών ή άλλων ογκωδών αντικειμένων, αν εξαιτίας της στάθμευσης των οχημάτων ή της εγκατάλειψης των τροχόσπιτων και σκαφών ως και των αντικειμένων αυτών παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Η μεταφορά των οχημάτων γίνεται με κατάλληλα τεχνικά μέσα αποκλειομένης της παραβίασης των θυρών του οχήματος σε σταθμό αυτοκινήτων ή άλλο κατάλληλο χώρο, αφού ληφθούν μέτρα για την αποτροπή υλικών ζημιών.
Για τη μεταφορά ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος μέσα σε εύλογη προθεσμία. Τα έξοδα μεταφοράς, τα οποία καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τόξης, ως και τα φύλακτρα του οχήματος, βαρύνουν τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο αυτού ή του σκάφους ή των άλλων αντικειμένων, ο οποίος μπορεί να τα παραλάβει αμέσως μετά την καταβολή των εξόδων αυτών.
Μεταφορά οχήματος, έστω καΙ αν τούτο στα8μεύει νόμιμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, χωρίς επιβολή διοικητικών ποινών ή άλλων επιβαρύνσεων, όταν υφίσταται κατάσταση ανάγκης ή για λόγους ασφαλείας, ειδοποιημένου όμως προς τούτο, με κάθε πρόσφορο μέσο, του ιδιοκτήτη ή κατόχου, μέσα σε εύλογη προθεσμία.
................................................
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
αυτο ομως φιλε ειναι η αλητεια...οτι η εμποδιζουν η οχι στο σηκωνουν το ιδιο ..ωστε να τα κονομαει χοντρα και ο ιδιωτης με την αθλια συνηθως μαντρα, αλλα και να μην φαινονται πουθενα μηχανακια σε πεζοδρομιο...εαν ομως πας στην πλατεια Λαυριου που παρκαρουν (εννοειται επι της πλατειας και δεν τους αδικω) τα μηχανακια οι αστυνομικοι του τμηματος Ομονοιας και δεις να τα σηκωνουν ...ελα να μου το πεις και εμενα.
Αφου δεν υπαρχει πουθενα χωρος να παρκαρεις, τι θα το κανεις το μηχανακι? θα το φας?
Ας φτιαξουν χωρους καιμετα να γραφουν τον παραβατη. Εαν παλι καποιος εδω μεσα νομιζει οτι ειναι δυνατον να παρκαρεις νομιμα μηχανη στο κεντρο (τουλαχιστον) ας το ανακοινωσει και στους υπολοιπους να μην μας γραφουν τζαμπα.
Επαναλαμβανω..υπαρχει εντολη να μην υπαρχουν μηχανακια στα πεζοδρομια.
Για να μην γραψω για αλλες ανοητες εντολες , αφου λογω της δουλειας μου εχω παρε δωσε με αστυνομικους και βλεπω και ακουω πολλα.
εφοσων πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας δικαιουτε ο καθενας μια ολοκληρη θεση παρκινγκ και φυσικα πανενας μαλακας δε μπορει να σου σκουντιξει το μηχανακι για να βαλει το καρο του.. απλα εγω δεν βασιζομε να το αφησω στο δρομο με τιποτα .
το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!
εμενα μου το σηκωσανε απεναντι απο το ΑΤΤΙCA και το πηγανε σε ενα παρκινγκ στην Κων/πολεως.
πηγαινω εκει και η μηχανη παιζε να ειχε 10 λεπτα εκει. προσεξτε τωρα...καθοτι συναδελφος με αυτους που συνοδευουν τους γερανους το τι εγινε να ξερετε να αντιδρασετε.
του λεω του υπευθυνου που ηταν ενας ταβερνομαγκας με μια κοιλια μεχρι τις πατουσες...
-γιατι σηκωσατε μηχανη χωρις ειδικο γερανο?
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ μου λεει.
-και γιατι δεν υπαρχει κληση πανω στη μηχανη?
ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΖΗΤΑΣ μου απανταει.
-Αρα του λεω μου κλεψατε τη μηχανη και εγω τωρα που εχω στοχο συνοδεια δεν πρεπει να κανω αναφορες ε?
αλλαξε λιγο το χρωμα του...κοινως χλωμιασε και αρχισε να λεει ασυναρτησιες περα απο το γνωστο παραμυθι...
τα πηρα στο κρανιο και του ειπα οτι αν εχει γρατσουνιες η μηχανη θα γινει χαμος!
με τα πολλα περνει τα στοιχεια να βγαλει ακυρη την κληση.
και ερχομαι στο γενικο του θεματος.
δεν πηρα τη μηχανη επειδη ειμαι αστυνομικος αλλα επειδη η ολη κατασταση ειναι μια μαλακια του δημαρχου για εσοδα. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ η μεταφορα μηχανων με τετοιους γερανους και η κατοχη της σε ιδιωτικο χωρο χωρις ιχνος δικαιολογητικου. δηλαδη ετσι γουσταρε και την σηκωσε.
ολα αυτα μπορειτε να τα ρωτησετε σε εναν δικηγορο να σας κατατοπισει για τις ενεργειες σας γιατι απο οτι ξερω ειναι ηδη στα δικαστηρια πολλες υποθεσεις και καθυστερει η αποφαση γιατι ετσι θα δημιουργηθει δεδικασμενο και ...καηκανε μετα.
πριν φυγω τουλαχιστον βοηθησα ενα παιδι να παρεικαι το δικο του Beverly αφου ειδε εμενα και πηρε αερα. ο υπευθυνος ουτε λεξη δεν ειπε οποτε οι κουφαλες εκμεταλλευονται την αγνοια πολλων. ρωτηστε ενα δικηγορο. δεν θα χασετε.!
Φίλε μου καλά έκανες και εξηγήθηκες έτσι αλλά επέτρεψε μου να σου πω οτι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είσαι αστυνομικός την πήρες την μηχανή αβαβά. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος και ας ήξερε και την νομοθεσία, κτλ κτλ, θα τσίμπαγε ένα...όλοι γνωρίζουμε τιΑρχικά δημιουργήθηκε από gmitsiakis
και ερχομαι στο γενικο του θεματος.
δεν πηρα τη μηχανη επειδη ειμαι αστυνομικος αλλα επειδη η ολη κατασταση ειναι μια μαλακια του δημαρχου για εσοδα.![]()
ναι δεν διαφωνω. απλα το αναφερω για να κανουν και αλλα παιδια αναλογες ενεργειες ωστε να πληροφορηθουνε πως πρεπει να πραξουν. δεν χρωσταει κανενας στον δημαρχο και καθε δημαρχο λεφτα ωστε να σε εμποδιζουν να κυκλοφορεις ακομα και με την μηχανη που ειναι μεσο αποτρεπτικο οσο αφορα το μποτιλιαρισμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Φίλε μου καλά έκανες και εξηγήθηκες έτσι αλλά επέτρεψε μου να σου πω οτι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είσαι αστυνομικός την πήρες την μηχανή αβαβά. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος και ας ήξερε και την νομοθεσία, κτλ κτλ, θα τσίμπαγε ένα...όλοι γνωρίζουμε τι![]()
Λέγοντας άλλα παιδιά, εννοείς μάλλον άλλους αστυνομικούς γιατί για τους πολίτες το να πάρουν τη μηχανή τους πίσω έχοντας προσπαθήσει ο γκαραζάς (sic) να τους βγάλει άκυρη την κλήση, επειδή του είπαν οτι παρανομεί, νομίζω είναι όνειρο θερινής νυκτός για όλους εμάς του υπόλοιπους...Αρχικά δημιουργήθηκε από gmitsiakis
ναι δεν διαφωνω. απλα το αναφερω για να κανουν και αλλα παιδια αναλογες ενεργειες ωστε να πληροφορηθουνε πως πρεπει να πραξουν.
![]()
αν δεν ξερεις τι να του πεις τοτε δεν θα την γλυτωσεις! τεσπα οτι θελει κανει ο καθενας και απλα λεω οτι μπορει καποιος να ενημερωθει ακριβως ωστε να αντιδρασει αναλογως.Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
Λέγοντας άλλα παιδιά, εννοείς μάλλον άλλους αστυνομικούς γιατί για τους πολίτες το να πάρουν τη μηχανή τους πίσω έχοντας προσπαθήσει ο γκαραζάς (sic) να τους βγάλει άκυρη την κλήση, επειδή του είπαν οτι παρανομεί, νομίζω είναι όνειρο θερινής νυκτός για όλους εμάς του υπόλοιπους...
![]()
OK Man!Αρχικά δημιουργήθηκε από gmitsiakis
αν δεν ξερεις τι να του πεις τοτε δεν θα την γλυτωσεις! τεσπα οτι θελει κανει ο καθενας και απλα λεω οτι μπορει καποιος να ενημερωθει ακριβως ωστε να αντιδρασει αναλογως.![]()
Πολύ λογικό η συνοδεία αστυνομίας στους γερανούς για την αποφυγή λιντσαρίσματος! Θα πρότεινα επίσης να επεκταθεί το μέτρο και στους ταχυδρόμους που σου φέρνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Εφορία, δάνεια, στους καθηγητές όταν δίνουν ελέγχους τριμήνων, στα γκαρσόνια που σου φέρνουν το λογαριασμό σε καμιά παραθαλάσσια ταβέρνα, στους βενζινάδες που σου (μισο)γεμίζουν το ρεζερβουάρ, στις ταμείες των S/M όταν σου κόβουν το μπιλιετάκι, ελαφρώς πιο τσιμπιμένο κάθε φορά...τέτοιοι κωλοέλληνες που είμαστε πιθανόν να τσαμπουλαλευτούμε και μ'αυτούς για τη μαγκιά μας! Ποσώς με ενδιαφέρει βέβαια αν είναι ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος αυτός που θα μου καταγρατζουνίσει τη μηχανή στο ανέβα-κατέβα. Το κράτος πατερούλης συνεχίζει να υπάρχει και μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί, τι άλλο είναι για αυτές τις εταιρίες το κράτος; Οι εργαζόμενοι εκεί δεν ανάβουν καντηλάκι στον πατερούλη, όπως έκαναν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες όλοι οι ρουσφετολογικά διορισμένοι; Για το αν πήραμε οικονομική ανάσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, μάλλον στην κατηγορία "ανέκδοτα-χιούμορ" πρέπει να το αναπτύξουμε...
Τέλος για τις εταιρίες με τους γερανούς, βάζω στοίχημα ότι στη σύμβαση που υπέγραψαν με το αντίστοιχο υπουργείο, πρώτος σκοπός του έργου είναι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Έχει πάψει στις μέρες μας να είναι το κέρδος ο πρωταρχικός στόχος, με τέτοια κρίση ανακαλύπτουν όλοι άλλες αξίες, διαχρονικές....
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmitsiakis
δεν πηρα τη μηχανη επειδη ειμαι αστυνομικος![]()
money cant buy me love !!!
με λιγα λογια παιδια προσκυνηστε αστυνομια,κρατος και ιδιωτικες εταιριες και τσιμουδια μην βγαζετε καθολου....
africa twin