Αρχικά δημιουργήθηκε από CBRIDHS
να ρωτήσω κάτι??οταν φορτίζουμε η μπαταρία κάνει να είναι πάνω στη μηχανή ή όχι???
απο οτι ξερω ναι.
τον συντηρητη τον βαζεις παραλληλα με την συνδεσμολογια του κυκλωματος της μοτο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBRIDHS
να ρωτήσω κάτι??οταν φορτίζουμε η μπαταρία κάνει να είναι πάνω στη μηχανή ή όχι???
απο οτι ξερω ναι.
τον συντηρητη τον βαζεις παραλληλα με την συνδεσμολογια του κυκλωματος της μοτο...
πάντος στις οδηγίες χρήσεις λέει να αποσυνδέσουμε την μπαταρία από το όχημα......
μιλάω για τον φορτιστή του lidl....![]()
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!
Λόγω ότι το Bmw έχει θέμα με την παταρία, έπερνα πολλές φορές από φίλο τον φορτιστή του (από το lidl) και φόρτιζα την μηχανή. Έτσι πολύ ευχαριστημένος, τώρα που έβγαλε πάλι τον ίδιο φορτιστή http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl...index_7860.htm στα 20ε ευρώ τον αγόρασα και εγώ. Η διαφορά με τον παλιό είναι στα ``αυτάκια`` δεν έχουν λάστιχο αλλά σκληρό πλαστικό, και λίγο διαφορετικά λεντ.
Βάζοντάς τον χθες να φορτίσει, έπειτα από 1 λεπτό έδειξε γεμάτη παταρία!!! Λίγο περίεργο μου φάνηκε αλλά δεν έδωσα βάση. Μιλούσα με έναν φίλο μου και μου είπε και αυτός ακριβως το ίδιο. Ότι του έδειξε γεμάτη παταρία σε φόρτιση και στηην εκκίνηση, να το abs θέμα.
Τι να γίνεται, να έχει άλλη λειτουργία ή όλη η παρτίδα να έχει κάποιο πρόβλημα?
Έχει άλλος άποψη από τον καινούργιο φορτιστή?
Για πείτε μου βρε παιδιά οι κατέχοντες τα ηλεκτρονικα..
Έχω ένα συντηρητή μπαταριών της Oxford κάτι χρόνια τώρα,και τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο πάνω σε μηχανή.
Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του,αλλά χθες έκανε το βράδυ μια μεγάλη νεροποντή και μου μπήκε νερό στο γκαράζ.Παρ όλο που εχει ο φορτιστής μία βάση για τοίχο,ποτέ δεν αξιώθηκα να τη βάλω και πήρε νερό. Το κατάλαβα ότι κάτι τρέχει οταν έπεσε ο γενικός του σπιτιού.
Πήγα στο γκαραζ,το νερό ήταν περιπου 2 δαχτυλα,και ενώ τον άνοιξα και τον στέγνωσα πολύ καλά,αρνείται να δουλέψει.
Μου είπαν ότι αν βραχυκύκλωσε να τον πετάξω.
Γίνεται τίποτα?
Ο φορτιστής είναι ο 360Τ και έχει δουλέψει τόσο καλά χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο καιρό,για συντήρηση και φόρτιση μπαταριών που αν δε φτιάχνει θα πάω να πάρω έναν ακριβώς τον ίδιο,αν και ακριβός
Αν δεν έχει ασφάλεια στο πρωτεύον (ή κάπου κοντά στο triac αν έχει switching τροφοδοτικό, τότε δεν είναι και πολύ "σόι" κατασκευή ...
Anyway, σίγουρα φτιάχνεται (εφόσον δεν διαπίστωσες ότι η πλακέτα είναι καμένη ολοσχερώς..
edit: Αν έχει θερμική ασφάλεια, πιθανόν να έπιασε άλατα από το νερό και δεν κλείνει ..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Τώρα να σου πω ότι κατάλαβα κάτι...ψέμματα θα πω..:rotflmao:
Αλλά απ ότι λες,κατάλαβα ότι καλύτερα να τον δει ένας ηλεκτρονικός.
Ένας ας πούμε που κάνει σερβις τηλεοράσεων?
Ευχαριστώ
![]()
Οποιοσδήποτε ξέρει που να βάλει τα τσουτσούνια του πολύμετρου (και γιατί ..) είναι Ο.Κ.Αρχικά δημιουργήθηκε από ernti
Αλλά απ ότι λες,κατάλαβα ότι καλύτερα να τον δει ένας ηλεκτρονικός.
Ένας ας πούμε που κάνει σερβις τηλεοράσεων?![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Οποιοσδήποτε ξέρει που να βάλει τα τσουτσούνια του πολύμετρου (και γιατί ..) είναι Ο.Κ.![]()
Ευχαριστώ![]()
Τον έχω αφήσει για φτιάξιμο,θα δούμε αν τον φτιάξει ο μάστορας..
Τώρα όσον αφορά το φορτιστή του Lidl που σκεφτεστε να αγοράσετε κάποιοι,έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.Τον έχω κάμποσο καιρό τώρα και τον έχω χρησιμοποιήσει ώστε να πω τη γνώμη μου.Μια χαρά φορτιστής-συντηρητής είναι αλλά μετά από μια διακοπή ρεύματος,γυρνάει στο stand-by.Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει
να ξαναπατήσει το mode ώστε να συνεχίσει.Άρα πάτε για παράδειγμα ένα ταξίδι,αφήνετε το φορτιστή για νά έχετε το κεφάλι σας ήσυχο,κι όταν γυρίσεις βρίσκεις τη μπαταρία άδεια και το φορτιστή να σε περιμένει να του πεις τι να κάνει.Αυτό για μερικούς μπορεί να μην είναι μειονέκτημα,αλλά για μένα που στην περιοχή που μένω έχουμε σχεδόν καθημερινά διακοπές ρεύματος,συν το ότι μπορεί να λείψω αρκετές μέρες εκτός σπιτιού,είναι σημαντικό μειονέκτημα.Κάτι που έχει καλό όμως είναι ότι φορτίζει τόσο 6βολτες όσο και 12βολτες μπαταρίες αλλά και αυτοκινήτου.
Επίσης έχει μόνο τσιμπίδες,και όχι καλώδιο μόνιμης τοποθέτησης,που σημαίνει ότι, ή βγάζεις τη μπαταρία,ή βγάζεις σέλες καπάκια κλπ κλπ..
Για τον OXFORD τώρα τον οποίο έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 2 χρόνια έχω να πω τα καλύτερα.
Κάνει τη δουλειά του και σου δείχνει ακριβώς τι κάνει στο πάνελ.
Δεν καταλαβαίνει από διακοπές ρεύματος,και με τα έξτρα καλώδια
δεν είναι ανάγκη να βγάζεις σέλες κλπ κλπ.
Συνδέεις τους ακροδέκτες πιάνεις με ενα ελαστικό band την άκρη κάπου στο σκελετό,και εχεις την αναμονή σου έτοιμη να τον συνδέσεις μέσα σε δεύτερα.Ούτε τσιμπίδες ούτε τίποτα.
Δεν κάνει για 6βολτες,αλλά κάνει για αυτοκίνητα αλλά και για μεγαλύτερς μπαταρίες όπως φορτηγών ή σκαφών.
Ο C-TEK 3600 είναι επίσης άψογος σαν συντηρητής.
Μοιάζει με αυτόν του LIDL στην εμφάνιση,και τον βάζεις στην μπαταρία,και τον ξεχνάς.Δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος και τέτοια,και φορτίζει μπαταρίες μηχανής και αυτοκινήτου.
Εκτός από τις τσιμπίδες,έχει και αυτός ένα έξτρα καλώδιο για μόνιμη τοποθέτηση πάνω στη μηχανή.
Ένα ωραίο που μπορείς να αγοράσεις επίσης, είναι ένα καλώδιο αναμονή σαν κι αυτό που σου δείνουν έξτρα για μόνιμη τοποθέτηση, και γρήγορη σύνδεση,το οποίο εχει 3 λεντάκια που σου δείχνει συνέχεια την κατάσταση της μπαταρίας σου και κοστίζει περίπου 9,00 ευρώ.
Νομίζω ότι υπάρχει κιόλας ένα καλώδιο για σύνδεση με τις μπαταρίες των BMW.
Αυτά τα ολίγα από μένα ελπίζω να βοήθησα κάποιους που σκέφτονται να πάρουν φορτιστή συντηρητή.
![]()
Αυτή η ιστορία με τις μόνιμες αναμονές δεν μΕ αρέσει και πολύ ρε guys...
Σαν να πας φιρί φιρί για ΧΟΝΤΡΟ βραχυκύκλωμα ...
(ακόμη και ασφάλεια να έχεις στα καλώδια, πάλι ελοχεύει η πιθανή πατάτα ..)
Αυτό δεν το γνωρίζω..Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αυτή η ιστορία με τις μόνιμες αναμονές δεν μΕ αρέσει και πολύ ρε guys...
Σαν να πας φιρί φιρί για ΧΟΝΤΡΟ βραχυκύκλωμα ...
(ακόμη και ασφάλεια να έχεις στα καλώδια, πάλι ελοχεύει η πιθανή πατάτα ..)
Δεν έχω ακούσει κάποια περίπτωση τέτοια να έχει γίνει με συντηρητή.
Δε θα το 'εχουν λάβει υπόψην τους όλες αυτές οι εταιρίες που τα βγάζουν για οικιακή χρήση?
Πάντως η μόνιμη αναμονή τουC-TEK έχει ασφάλεια.
Πρέπει επειγόντως να πάρω φορτιστή.
Μεταξύ του optimate 4 και του CTEK XS 3600 ποιον να προτιμήσω και πού μπορώ να τον βρω στην Αθήνα;
Thanks in advance!
![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Πρέπει επειγόντως να πάρω φορτιστή.
Thanks in advance!
![]()
και τι θες λεφτα?
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
και τι θες λεφτα?
![]()
![]()
Να σου πω, δε θα ήταν κι άσχημα να συνεισφέρει το φόρουμ σε αυτή την αγορά![]()
Απάντα ρε αλήτη στην ερώτηση και άσε το spam![]()
Αν ξέρεις βέβαια....Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Μεταξύ του optimate 4 και του CTEK XS 3600 ποιον να προτιμήσω και πού μπορώ να τον βρω στην Αθήνα;![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Χάρη έχω τον optimate 3 εδώ και 2+ χρόνια, τον έχω δει και σε συνεργεία ...Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Να σου πω, δε θα ήταν κι άσχημα να συνεισφέρει το φόρουμ σε αυτή την αγορά![]()
Απάντα ρε αλήτη στην ερώτηση και άσε το spam![]()
Αν ξέρεις βέβαια....![]()
κανένα πρόβλημα με τη χρήση του...
τον είχα πάρει απο του πίσσαρη, τον είχε και στο μοτομάρκετ, τον βρίσκεις πολύ εύκολα και στο ebay
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις