Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 94

Θέμα: Προσοχή στους ποδηλάτες...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
    esi min les megala logia ke se xasoume proora giati kiklofori ena tetio stin amfi8eas
    :rotflmao: :rotflmao:
    και στο μαρουσι....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Zanzibar
    Tι ακριβώς θέλεις να μάθεις...?
    θέλω να μάθω πως μα βλέπουν και τι γνώμη έχουν για τους μοτοσυκλετιστές οι ποδηλάτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nelson
    γεια και χαρά!

μετά από 12 χρόνια που οδηγούσα αποκλειστικά μηχανάκι, πήρα ποδήλατο πριν απο 3 μήνες οπότε είμαι μικρός ακόμα στις τάξεις των ποδηλατιστών αλλά θα ήθελα να πω 2-3 πραγματάκια, σχόλια κλπ κλπ...

Κατ'αρχήν για τη συζήτηση μέχρι τώρα, ακούσθηκαν μερικές αρκετά ακραίες απόψεις για τους ποδηλατιστές (δε νοιάζονται, το κάνουν απο μόδα κλπ κλπ). Το λάθος που γίνεται είναι να θεωρήσουμε οτι "όλοι" οι ποδηλάτες είναι μια οργανωμένη ομάδα απο ομοιδεάτες που έχουν ως σκοπό να σπάσουν τα νεύρα των λοιπών οδηγών! Δεν είναι έτσι ρε παιδιά και ας σταματήσουμε πια να γενικεύουμε και να "τσουβαλιάζουνμε": οι ταρίφες αυτό, οι μοτοσυκλετιστές το άλλο και οι ποδηλάτες το παράλλο. Απλά είναι γελοίο.

Όπως ανέφερε κάποιος πιο πριν, έτσι κι εγώ όταν πήρα το ποδήλατο αναρωτιώμουνα γιατί δε το έκανα νωρίτερα!

Οδηγικά (όπως θα ξέρετε όλοι άλλά πρέπει να το θυμηθείτε) είναι απίστευτο! δίνει μια πολαπλάσια αίσθηση ελευθερίας σε σχέση με τη μηχανή λόγω αμελητέου βάρους και εμένα προσωπικά με κάνει να νιώθω παιδάκι.

Εδώ έγκειται και μια παγίδα... Σαν παιδάκι κι εγώ θα κάνω τις μαλακίες μου που και που (όχι οτι δε τις κάνω και με την μηχανή αλλά τώρα λέμε για ποδήλατα). Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην κίνηση με ποδήλατο είναι να περιορίσεις την ανάγκη για επιβράδυνση και επιτάχυνση που σε έναν βαθμό μπορεί να γίνει αγνοώντας τα φανάρια.

Στον αντίποδα ωστόσο, ας μη θεωρούμε οτι τα σατανικά ποδήλατα αγνοούν τον ΚΟΚ (στον οποία δεν υπάγονται), κάθε κατηγορίας όχημα κατα πειρστάσεις έχει αγνοήσει κάποιον κανόνα (φανάρι, στοπ, παρκάρισμα όπου νά ναι και η λίστα συνεχίζεται). Η θεωρητική διαφορά είναι οτι αν όλα αυτά τα κάνεις με ποδήλατο μπροστά σε ασυνομικό δε μπορεί να σε γράψει. Η πρακτική διαφορά είναι μικρότερη διότι αν τα κάνεις με κάποιο άλλο όχημα, δε σημαίνει οτι θα σε γράψουν. Παρόλα αυτά όμως, με το ποδήλατο έχεις την αίσθηση του απυρόβλητου του ΚΟΚ και καμιά φορά ξεσπάς. Τόσο απλά.

Γενικότερα καλό είναι να αποφεύγονται οι μονόπλευρες απόψεις, πριν βγάλετε κάποιο συμπέρασμα κάντε μια βόλτα με ένα ποδήλατο και θα δείτε. Μετακινούμαι με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο και βέβαια με τα πόδια και ως γνήσιος Έλλην όταν είμαι π.χ με τη μηχανή με ενοχλούν τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα και οι πεζοί και αντίστοιχα και ειλικρινά δεν αστιεύομαι. Λίγο ανοιχτό μυαλό θέλει και να καταλάβουμε οτι όλοι οι άλλοι γύρω μας θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους (άσχετα αν το κάνουν με κακό λάθος ή αντικοινωνικό τρόπο) και όχι να μας σπάσουν τα νεύρα. Αν το καταλάβουμε αυτό θα μπορέσουμε να είμαι πιο ανεχτικοί σε άλλες κατηγορίες "οχημάτων" .

(σαν πολλά να έγραψα...)
    :hypnotize
    NeLSoN

Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
    Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην κίνηση με ποδήλατο είναι να περιορίσεις την ανάγκη για επιβράδυνση και επιτάχυνση που σε έναν βαθμό μπορεί να γίνει αγνοώντας τα φανάρια.
    κάπως έτσι χάνεται κι ο σεβασμός προς τους ποδηλάτες....

αλλά τι λέω? σάμπως και οι κουτάκιδες σέβονται τους μοτοσυκλετιστές?

Νεότατο μέλος Το avatar του/της Zanzibar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    θέλω να μάθω πως μα βλέπουν και τι γνώμη έχουν για τους μοτοσυκλετιστές οι ποδηλάτες

Θα σου μιλήσω σαν παρατηρητής μιας και είμαι μπάσταρδο είδος, 18 χρόνια και μοτοσυκλέτες και τα τελευταία 6 ΜΟΝΟ ποδήλατο, συν επαγγελματική εμπειρία στο ποδήλατο.

Δεν σας γουστάρουν. Για ένα κάρο λόγους. Αν σου πω την δική μου άποψη, έχοντας συζητήσει με άπειρους ποδηλάτες και ακούγοντας γνώμες από όλο το ποδηλατικό κοινό ( ηλικιακά ) έχω καταλήξει στο εξής. Είναι μια πιο ευρεία άποψη βέβαια δεν ξέρω κατα πόσον μπορείς να με αντιληφθείς και δεν έχω καμιά διάθεση για αντιπαραθέσεις.

Μοτοσυκλέτες ταχύτητα κλπ μεθερμηνεύονται σε δείκτες ανεπίλυτων συναισθηματικών και όχι μόνο θεμάτων του παρελθόντος (γνωστό στην ψυχολογία καλά θα κάνεις να μην ανοίξεις τους ασκούς του Αιολου τώρα) , λίγο επίδειξη ικανοτήτων control, λίγο ότι κάπου πρέπει να ανήκω κι αφού δεν είμαι ο Σάκης (Ρουβάς) διαλέγω τον Μίκυ Ρουρκ δρόμο σε πιο SS μορφή. Σαφώς και αναφέρω το όχι τόσο γοητευτικό προφίλ των μηχανόβιων, προσπερνώντας τους καθημερινούς commuters όπως εμένα, εσένα και ένα σκασμό κόσμο, ή τους Touring τύπους ή ακόμα ακόμα τους αυστηρά αγωνιζόμενους που γι' αυτούς μοτο σημαίνει Σέρρες και τέλος.

Απ' την άλλη...

Ποδήλατο = αθλητισμός, προσωπική βελτίωση, χωρίς ιδιαίτερη ομαδικότητα (εξαιρώ εκδηλώσεις socialize τύπου Freeday πα να κάνουμε κανά ποδήλατο παίζουν γκομενάκια κλπ), μεγάλη προσήλωση σε πιο ειδικευμένα θέματα, όπως προσπόνηση, διατροφή, ευ ζειν κλπ και φυσικά ΟΧΙ ΜΠΥΡΕΣ. Action χωρίς κοινωνικές προκλήσεις!

Όλα αυτά, έχοντας περάσει στο υποσυνείδητο του καθενός από τους δύο παραπάνω, στο δρόμο έρχονται σε μια αντιπαράθεση. Έχει τύχει να τσακωθώ με συμποδηλάτες μου γιατί δεν τολμούν να κάνουν μια σφηνα (εγώ απ' την άλλη μαθημένος από τα μηχανάκια δεν έχω θέμα τολμώ) και καταντάνε πιο επικίνδυνοι χωρίς να το καταλαβαίνουν π.χ γιατί μπορεί να έρχεται μοτοσυκλετιστής ήδη με κλίση πάνω στη στροφή και έχει υπολογίσει ότι ο ποδηλάτης θα προχωρήσει.
    Τέτοιου τύπου παραδειγματικές παρεξηγήσεις συμβαίνουν συνέχεια, ποδηλατώ/προπονούμαι καθημερινά και έχω γίνει επίσημος observer πλέον στην παραλιακή από Φάληρο μέχρι Σούνιο.

Θεωρώ ότι αν όλοι οι ποδηλάτες είχαν μοτοσυκλετιστική παιδεία νωρίτερα, και δεν αφόριζαν κατά τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω τους μοτοσυκλετιστές, οι σχέσεις μεταξύ τους θα είχαν σίγουρα περισσότερη συννενόηση στο δρόμο και άρα πιο εύκολη συμβίωση στην μετακίνηση.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα υπάρχει με τους εντουράδες που μας χαλάνε τα μονοπάτια στο βουνό, μεγάλη κουβέντα όμως όχι επί της παρούσης.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, είναι μεγάλο θέμα και μπορώ να σου μιλάω ώρες γι' αυτό, όταν μπήκα στον χώρο του ποδηλάτου πέρασα τρελή ψυχρολουσία με αυτά που άκουγα... (περί μοτό)

.... και δεν έχω καμιά διάθεση για αντιπαραθέσεις.

.....
    .....

Δεν μπορεί... ζω σ' ενα παράλληλο σύμπαν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Δεν μπορεί... ζω σ' ενα παράλληλο σύμπαν....

Με σένα δεν έχω πρόβλημα, τσακώνομαι από συνήθεια!

Με σένα δεν έχω πρόβλημα, τσακώνομαι από συνήθεια!

και με τις βροχές τι κάνετε? αδιάβροχα? η μένει το ποδήλατο σπίτι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nelson
    ρε σύ, μπας και θές να παρεις ποδήλατο και ντρέπεσαι να το πεις; :rotflmao:
    NeLSoN

http://www.youtube.com/watch?v=2xhIhEHU5Dw

ή

http://www.youtube.com/watch?v=cVarD...eature=related

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo

Στον αντίποδα ωστόσο, ας μη θεωρούμε οτι τα σατανικά ποδήλατα αγνοούν τον ΚΟΚ (στον οποία δεν υπάγονται) , κάθε κατηγορίας όχημα κατα πειρστάσεις έχει αγνοήσει κάποιον κανόνα (φανάρι, στοπ, παρκάρισμα όπου νά ναι και η λίστα συνεχίζεται). Η θεωρητική διαφορά είναι οτι αν όλα αυτά τα κάνεις με ποδήλατο μπροστά σε ασυνομικό δε μπορεί να σε γράψει. Η πρακτική διαφορά είναι μικρότερη διότι αν τα κάνεις με κάποιο άλλο όχημα, δε σημαίνει οτι θα σε γράψουν. Παρόλα αυτά όμως, με το ποδήλατο έχεις την αίσθηση του απυρόβλητου του ΚΟΚ και καμιά φορά ξεσπάς. Τόσο απλά.

:hypnotize
    Στη Σελ 18 μια χαρά ορίζεται πάντως το τι είναι ποδήλατο

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Δηλαδή αν ένας πεζός περάσει με κόκκινο το φανάρι πιστεύεις πως το όργανο δε μπορεί να τον γράψει;
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

ρε σύ, μπας και θές να παρεις ποδήλατο και ντρέπεσαι να το πεις; :rotflmao:
    εγώ πολλά θέλω, λεφτά δεν υπάρχουν

εγώ πολλά θέλω, λεφτά δεν υπάρχουν
    btw αν και δεν του φαίνεται, είναι πολύ πιο ακριβό σπορ από τις μοτό.

Καλά όταν διαβάζω αυτό το "Ψάχνω ποδήλατο μέχρι 300?" και μετέπειτα αγορές Ideal γελάω σα μικρό παιδί...

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2008, 16:24
  2. προσοχη στους δρόμους λεμε!!!
    από gkats στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 09:46
  3. Προσοχή στους... ευγενικούς
    από anf125 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2006, 09:16