Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 203

Θέμα: Μας Κοροϊδεύουν? Περι αλλαγής λαδιών το θέμα (Διευθετήθηκε)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    Εμενα ξερεις τι με εκνευριζει φιλε gstef, δεν ξερω τις εμπειριες σου με μηχανες, αλλα οταν ορκιζομαστε στο by the book, όταν ερχεται η "στραβη" κανουμε κωλοτουμπα 180 μοιρες και ψαχνουμε για οτιδηποτε αλλο εκτος απο το δογμα... και δεν μας περνει και κανεις χαμπαρι ουτε στα φορα.....

Οταν θα μας κλασει το τσιμουχακι και η αντλια αναγνωρισμένα εκτος εγγυησης οπως λες και θα μας βολεψει με μεταχειρισμενη πατεντα, οταν θα μας σπασει το ταδε καπακι και θα ψαξουμε για μεταχειρισμενο αγνωστου προελευσεως οταν οταν οταν τοτε το by the book παει περιπατο...

Αυτο εννοω, εχω βρεθει στην θεση σου πιστεψε με και διαλεξα τον δρομο της εμπιστοσυνης μεχρι ενος σημειου (για τους λογους που αναφερω). Πραγμα που με εκνευριζε τρομερα σε αυτη την εταιρια αλλα ειναι μερος της κουλτουρας της (απο χωμα πλευρα)... αλλιως περνεις βεστρομ και ξενοιαζεις
    Συμφωνώ μεχρι κάποιο σημείο

ας πουμε ότι όταν μπαίνεις συνεργείο μπάινεις για ένα από τους δύο λόγους

1. συστηματική συντηρηση
    2. βλάβη

για το πρώτο, δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει στη ΜΙΤ ο μηχανικός για να το κάνει. Είναι όλα τυφλοσούρτη αρκέι να έχει όρεξη.
    Για το δευτερο, όντως εκεί κρίνεται η μαγκιά του, ΑΛΛΑ
    γιατί θα πρέπει να βάλω νερό στο κρασί μου σχετικά με την συντηρηση της μοτοσυκλέτας μου για να μην τον πικράνω ουτοσώστε να τον έχω <<μαζί μου>> την δύσκολη στιγμή και να με εξυπηρετήσει, ΑΥΤΟ δεν το ασπάζομαι, δεν μας ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ!!!!
    Θα πρέπει ΚΑΙ την συντηρηση να την κάνει όπως πρέπει αλλά ΚΑΙ καλό troubleshooting που θα τον ξεχωρίσει στην πιάτσα και θα του δώσει παραπάνω δουλειά. ΔΟΥΛΕΙΑ μας κάνει και αμοίβεται, ΟΧΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ.
    Τα παραπάνω για μένα είναι αυτονόητα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τελικά λοιπόν ο καλός μάστορας είναι αυτός με τις καλές δημόσιες σχέσεις και όχι αυτό που κάνει καλή δουλειά στη μηχανή...

Τελικά μάλλον είναι γνωστός ο μάστορας σε άτομα εδω μέσα και μερικοί πάνε να κάνουν τα μαύρα άσπρα εγώ αυτό συμπέρανα.
    Κανείς μα κανείς στην Ελλάδα στα χρόνια που έχω πάει μηχανές ή αυτοκίνητα δεν έχει αντιμετωπίσει με επαγγελματισμό που έχουν ξένοι συνάδελφοι ούτε εμένα ούτε τα οχήματα μου . Όλοι έχουμε μάθει στον ωχαδερφισμό και στην αρπα κόλα.
    Προσωπικά στα μηχανάκια μου κάνω ότι ακριβώς λέει στο εγχειρίδιο και όχι ότι διαβάσω στα φορουμ ή ότι μου πει το σαΐνι το μαστόρι της γωνίας.
    Σε λίγο θα μας δικαιολογήσετε και τις βίδες που περισσεύουν μερικοί εδω μέσα μετά απο κάθε servis. χαχαχαχαχαχαχα!!!
    :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
    Τελικά μάλλον είναι γνωστός ο μάστορας σε άτομα εδω μέσα και μερικοί πάνε να κάνουν τα μαύρα άσπρα εγώ αυτό συμπέρανα.
    βασικα ειναι συμφορουμίτης αν αυτο σου λεει κατι! και δή πιο παλιός απο τον φίλο gstef.

τωρα τι συμπεραινεις ρε γατε;

Ο νοών νοείτω.

οτι ειπα και πριν...απαγορευεται η εισοδος εις τους μη εχοντες εργασιαν,οπως ηδη κανω και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι...

αλλωστε,προσωπικα,παροτι ειμαι κουκλι ζωγραφιστο,μου ηταν ανεκαθεν αδιαφορα τα beauty contests...

υ.γ. την επομενη φορα που ως "γατος" μαστορας ,πιασω γραναζια-αλυσιδα εκκεντροφορων με tie raps και δεν θα τους αφαιρεσω,κατα την "βιβλο",για να αλλαξω καπελωτα,θα θελω κρεμασμα...

επισης,δεν ξαναλλαζω καδενα εκκεντροφορων σε busa,με τον τροπο που ξερω,αλλα θα κατεβαζω μοτερ,παλι κατα την "βιβλο" και θα χρεωνω 500 εργασια αντι για 150...

μην τυχον και βγαλει κανεις αχνα...την υγεια του μοτερ του πελατη θα αρχισω να σκεφτομαι,μια και εως τωρα κοιτουσα μονον την τσεπη μου...

και μετα απορειτε που οι μηχανικοι σας βλεπουν ως αγελαδες προς αρμεγμα...

υ.γ. στο συγκεκριμενο συνεργειο ktm ειναι ολοι κολλητοι μου,μια και οπως πολλοι ξερετε ,ξημεροβραδυαζομαι πανω απο τα συγκεκριμενα εκπληκτικα θαυματα της τεχνολογιας...
    frankly my dear, i dont give a damn...

gstef,

ειλικρινά, το θέμα σου είναι το ότι δεν έγιναν όλα by the book ή η μή ικανοποιητική εκ μέρους του συνεργείου απάντηση στο ερώτημα σου (βάλε και το υφάκι του εν λόγω μέσα);

δυστυχώς αυτή ειναι η νοοτροπία των περισσότερων μαστόρων εν ελλάδι και χαιρομαι που το επιβεβαιώνετε.
    Μετα απο μερικά χρόνια διατριβής στα μοτερ τα ξέρουν όλα και καλύτερα απο τον δημιουργό τους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
    gstef,

ειλικρινά, το θέμα σου είναι το ότι δεν έγιναν όλα by the book ή η μή ικανοποιητική εκ μέρους του συνεργείου απάντηση στο ερώτημα σου (βάλε και το υφάκι του εν λόγω μέσα);
    το προβλημά μου είναι αυτό που είπα εξ αρχής:

δεν κατέβασαν ντεποζιτο, οπότε καποιες εργασίες που ορίζει ο κατασκευαστής ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ και μου πουλάνε φουμαρα ότι αφου βαζω την υπογραφή μου στο check list που σου παραδίδω, οι εργασίες έγιναν...... Το άλλο με το λάδι, χρόνια τώρα οι μηχανικοί καβατζώνουν έξτρα λάδι που έχουν χρεώσει, μην μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει. Πέρασαν χρόνια για να ξεψαρώσει ο κόσμος και να ζητά το περίσσευμα του τελευταίου μπουκαλιού, και φυσικά οι μηχανικοί ενώ το χρέωναν το καβάτζωναν.

ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (πιο αραιά) ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΕΖΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΤΑ ΛΑΔΙΟΥ????

όπως τους βολευει δηλαδη, και εμείς πρέπει να κάνουμε τους μ@λ@κες????

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    οτι ειπα και πριν...απαγορευεται η εισοδος εις τους μη εχοντες εργασιαν,οπως ηδη κανω και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι...

αλλωστε,προσωπικα,παροτι ειμαι κουκλι ζωγραφιστο,μου ηταν ανεκαθεν αδιαφορα τα beauty contests...

υ.γ. την επομενη φορα που ως "γατος" μαστορας ,πιασω γραναζια-αλυσιδα εκκεντροφορων με tie raps και δεν θα τους αφαιρεσω,κατα την "βιβλο",για να αλλαξω καπελωτα,θα θελω κρεμασμα...

επισης,δεν ξαναλλαζω καδενα εκκεντροφορων σε busa,με τον τροπο που ξερω,αλλα θα κατεβαζω μοτερ,παλι κατα την "βιβλο" και θα χρεωνω 500 εργασια αντι για 150...

μην τυχον και βγαλει κανεις αχνα...την υγεια του μοτερ του πελατη θα αρχισω να σκεφτομαι,μια και εως τωρα κοιτουσα μονον την τσεπη μου...

και μετα απορειτε που οι μηχανικοι σας βλεπουν ως αγελαδες προς αρμεγμα...

υ.γ. στο συγκεκριμενο συνεργειο ktm ειναι ολοι κολλητοι μου,μια και οπως πολλοι ξερετε ,ξημεροβραδυαζομαι πανω απο τα συγκεκριμενα εκπληκτικα θαυματα της τεχνολογιας...
    το να είσαι μάγκας μηχανικός και να βρίσκεις λύσεις που βολέυουν τους πελάτες σου είναι αξιέπαινο. ΑΛΛΑ δεν δινει το δικαίωμα να μην κάνεις σε άλλα θέματα (όπως την τακτική συντήρηση) την δουλεία όπως πρέπει. Αυτή είναι η γνώμη μου, και αν τα κάνεις όπως πρέπει θα κερδίσεις τον κόσμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    βασικα ειναι συμφορουμίτης αν αυτο σου λεει κατι! και δή πιο παλιός απο τον φίλο gstef.

τωρα τι συμπεραινεις ρε γατε;
    Φαντάζομαι ότι κατάλαβες αυτό που λέει ο Αρχάγγελος ότι ο μηχανικός που είναι αρχαίο μέλος έχει κολητιλίκια εδω μέσα που εγώ δεν έχω......και μου τα χώνουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν το άσπρο-μαυρο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Να ρωτήσω κάτι;

Κι εμένα μου την δίνει να έχω τον άλλο πάνω από το κεφάλι μου όταν δουλεύω.

Αλλά, όσον αφορά σε "συντομεύσεις" ή "πατέντες" γιατί να μην το ξέρει ο πελάτης;

Μου αρέσουν οι εξηγήσεις του τύπου:

"Το βιβλίο λέει για να κάνεις το Γ πρέπει πρώτα να κάνεις το Α και το Β. Αλλά επειδή θα σου κοστίσει 500 ευρώ, θέλεις να στο κάνω όπως ξέρω εγώ με 100 ευρώ;".

Εγώ σαν πελάτης θέλω το ίδιο τελικό αποτέλεσμα εγγυημένο για την ποιότητα, και φυσικά μικρό κόστος.

Και τον πελάτη κερδίζεις με την ειλικρίνειά σου και δεν αφήνεις χώρο για παρεξηγήσεις.

Και όλα αυτά για μια αλλαγή λαδιών!!! έλεος ούτε την αλλαγή λαδιών δεν κάνουν σωστά. Αντε να πάθει τίποτε σοβαρότερο το μηχανάκι τι έχει να γίνει απο πατέντες και μεσοβέζικες λύσεις.
    Γι αυτό ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τις αντιπροσωπίες.
    Εγώ στο φαζερ για ρύθμιση ανάρτησης είχα πάει και ο μλκς ο μηχανικός απο την 8η θέση αντί να πάει αντίστροφα πήγε κατευθείαν στην 1η και ακούστηκε ενα μεγάλο γκραπ!!! και τι έγινε που το εγχειρίδιο μέσα έλεγε "ποτέ μην πάτε απο την 8η κατευθείαν στην 1η αλλά αντίστροφα προς τα κάτω''
    και τι έγινε θα μου πειτε, έσκασε η ανάρτηση? οχι βέβαια αλλά έπρεπε ένας επαγγελματίας να το κάνει?
    Ενας ερασιτέχνης ναι το κάνει.

Παλαιό μέλος
    Αυτο που εγινε ειναι οτι απλως βαριοταν να βγαλει το τεποζιτο αφου ετσι οριζεται απο την ΚΤΜ αλλα αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι δεν εγινε σωστο σερβις που πιστευω οτι εγινε και επισης πιστευω οτι σε κανενα 990 δε βγαζει ο συγκεκριμενος τεποζιτο.
    Τα υπολοιπα ειναι μπουρδες για να καλυφθει η μαλακια αυτη.
    Ωστοσο νομιζω οτι το σερβις αν και δεν εγινε συμφωνα με το βιβλιο εγινε σωστα και δε θα υπαρξει καποιο προβλημα.
    Βεβαια σε καποια αλλη χωρα μπορει να ειναι πιο τυπικοι αλλα εδω ειμαστε Ελλαδα.
    Νωμιζω παντως πως δε θα επρεπε να σε προβληματιζει αυτο ιδιαιτερα γιατι αν ηξερες ποσα πραγματα δε γινονται συμφωνα με τον κατασκευαστη θα παθαινες πλακα...
    Εκει που αλλαζεις λαστιχα... Εκει που βαζεις βενζινη... και χιλια αλλα...

Αν ομως γινει κατι εχεις αποδειξη οτι κατι δεν εγινε σωστα αφου στην απαντηση τους γραφουν οτι πραγματι δε βγηκε το τεποζιτο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gstef
    Φαντάζομαι ότι κατάλαβες αυτό που λέει ο Αρχάγγελος ότι ο μηχανικός που είναι αρχαίο μέλος έχει κολητιλίκια εδω μέσα που εγώ δεν έχω......και μου τα χώνουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν το άσπρο-μαυρο.
    ρε φιλε...γιατι κανεις τον κουτο χωρις να εισαι?υπαρχει συγκεκριμενος λογος ,να γινει ολο αυτο αντιπαραθεση?

ειπαμε ευθυς εξαρχης οτι η συζητηση στα επιπεδα που κυμανθηκε, ειναι ακαδημαϊκη...

πραγμα που σημαινει το εξης...με ΔΕΔΟΜΕΝΗ την σωστη δουλεια,γιατι να παω με βαση το μανιουαλ και γιατι να το εξηγω στον οποιονδηποτε μη σχετικο?

τα δυο παραδειγματα που εφερα με το hayabusa,αφορουν τακτικη συντηρηση...και ουδεμια σχεση εχει αυτο που κανω με το μανιουαλ...μονο το αποτελεσμα ειναι ιδιο...

τωρα,εφ οσον θεωρεις,οτι στην περιπτωση του δικου σου σερβις εγινε παραλειψη συγκεκριμενης υποχρεωτικης εργασιας,κυνηγησε το μεχρι τελους...

μην μπερδευεις ομως καταστασεις...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF