Και γτ δεν βαζεις Shell ρε μαναρμ' αφου εχεις δει και μοτερ που ηταν κουκλακιΑρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
μοτουλ 5100![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Και γτ δεν βαζεις Shell ρε μαναρμ' αφου εχεις δει και μοτερ που ηταν κουκλακιΑρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
μοτουλ 5100![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ρε πλακα μΕ κανεις?! Στο ducatisti σε αναλογο θρεντ 5 σελιδων μονο 1-2 λενε οτι το Shell ειναι καλα και τον ενα μαλιστα οταν τον ρωτανε τι βαζει λεει αλλη μαρκα...Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
επισης σε αυτο εισαι λαθος...το 95% των ντουκατοκατοχων, κανουν σερβις αποκλειστικα σε εξουσιοδοτημενα συνεργεια, οποτε και βαζουν shell full synthetic λαδια στα μοτορια τους...δλδ δεν ειναι μονο 2-3![]()
καπου εδω το κοβω ομως μην αρχισεις να λες οτι σου τη λεω συνεχεια![]()
![]()
![]()
![]()
ΟΟΟΟΟλοι οι αλλοι βαζουν διαφορετικες μαρκες με επικρατεστερα τα Motul/Torco και μονο θετικα λενε... Ακομη και εσυ μου λες οτι τα Shell ειναι καλα και μου βαζεις αλλα...
ΥΓ: Εν παση περιπτωση για το motorex λεγαμε. Τα ντουκατια και τα shell χρησιμοποιηθηκαν για να πω οτι θεμα marketing η εκαστοτε συνεργασια...Οπως και η Yamaha προτεινει Yamalube...
![]()
Και ξαναρωταω,το motorex με τα 24Ε ειναι το racing με την πορτοκαλι ετικετα?!
Κ επιπλεον,επειδη πραγματικα δεν το γνωριζω ,θελω καποιος γνωστης να μου πει τι το ιδιαιτερο εχει το μοτερ του 690 και θελει λαδι με ειδικες προδιαγραφεςΕκτος και αν εννοειται το 20-60 που παιρνει...
ρε θωμα...ασε το ντουκατιστι...ειναι μια περιορισμενη μεριδα εκει μεσα...
οπως σου ειπα...οι πιο πολλοι, δεν εχουν επαφη με σερβις...και διαφορα αλλα...και τα κανουν στους εξουσιοδοτημενους...οπου βαζουν και το φουλ συνθετικο...περνα απο ενα επισημο, να δεις τι βαζουν και μονος σου αφου δε πιστευεις...και επισης, κανενα μοτερ δεν εχει παθει την παραμικρη ζημια και δεν ειχε κανενα προβλημα...και υπαρχουν και αποδειξεις απο μοτερ με πολλα χλμ ανοιχμενα...
τωρα για το 690, ειναι ενα ιδιαιτερο μοτερ, υψηλης αποδοσης μονοκυλινδρο, που απαιτει συγκεκριμενο κουφο ιξωδες...και για να το λεει ο κατασκευαστης, κατι ξερει παραπανω...προσωπικα αν το ειχα, δε νομιζω να ρισκαρα να βαλω κατι αλλο...
αυτο που θελω να καταληξω στο τελος, ειναι οτι πλεον, τη σημερον ημερα, ολα τα λαδια λιγο πολυ, καλα ειανι(με εξαιρεση τα παμφτηνα των 2-3? το λιτρο που δεν τα εχω δοκιμασει ποτε)
δεν ειμαστε στο '70 που λαδια τοτε ΕΙΧΑΝ οντως θεμα...
σιγουρα το καθε λαδι εχει τη δικη του συμπεριφορα στο καθε μοτερ...το ιδιο λαδι δε θα δουλεψει το ιδιο σε ενα ρ6 και σε ενα lc4...αλλα το να λεμε λαδια, τηγανολαδα, με τα οποια τρεχουν σε αγωνες μηχανακια χωρις κιχ, ειναι υπερβολες...και ανυποστατες μαλιστα...
![]()
οπως σου ειπα ομως...μην κρινεις μονο απο το ντουκατιστι και τα φορουμ...εγω δε βαζω τα σελ τα φουλ συνθετικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα ομως και εξαρταται απο πολλους παραγοντες...
Εδω με μπερδεψες...Στο εξουσιοδοτημενο λογικα Shell βαζουν αφου με αυτο συνεργαζονται...Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
οπως σου ειπα...οι πιο πολλοι, δεν εχουν επαφη με σερβις...και διαφορα αλλα...και τα κανουν στους εξουσιοδοτημενους...οπου βαζουν και το φουλ συνθετικο...περνα απο ενα επισημο, να δεις τι βαζουν και μονος σου αφου δε πιστευεις...και επισης, κανενα μοτερ δεν εχει παθει την παραμικρη ζημια και δεν ειχε κανενα προβλημα...και υπαρχουν και αποδειξεις απο μοτερ με πολλα χλμ ανοιχμενα...
Και οι χρηστες λενε οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι και οτι οταν αλλαζουν σε καποιο αλλο λαδι ειναι πιο ευχαριστημενοι...
Τι θες να μου πεις,δεν καταλαβα ειλικρινα...![]()
Τωρα ολα τα αλλα που εγραψες λιγο αοριστα μου ακουγονται ρε φιλε...
Τελος παντων,γαματο το Shell... Ετσι κι αλλιως σου ειπα γτ το ανεφερα... Δεν το εχω δοκιμασει για να εχω αποψη,αλλα απο οτι γραφεται δεν μου γενιζει το ματι...![]()
Εχω δοκιμασει το motorex oμως...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Εδω με μπερδεψες...Στο εξουσιοδοτημενο λογικα Shell βαζουν αφου με αυτο συνεργαζονται...
Και οι χρηστες λενε οτι δεν ειναι ευχαριστημενοι και οτι οταν αλλαζουν σε καποιο αλλο λαδι ειναι πιο ευχαριστημενοι...
Τι θες να μου πεις,δεν καταλαβα ειλικρινα...![]()
Τωρα ολα τα αλλα που εγραψες λιγο αοριστα μου ακουγονται ρε φιλε...![]()
σου ειπα...το καθε λαδι, βγαζει μια διαφορετικη αισθηση...αυτο δε το κανει καλο η κακο...και ολοι οι χρηστες τη μονη διαφορα που καταλαβαινουν στο λαδι, ειναι το κιβωτιο...πουθενα αλλου...
επειδη ημουν και πολυ συγκεκριμενος(οπως παντα), πες μου τι σου φανηκε αοριστο για επιπλεον επεξηγηση
![]()
![]()
![]()
Εγω παντως οταν πεταξα το motorex και δουλεψα με torco δεν καταλαβα μονο διαφορα στο κιβωτιο.Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
και ολοι οι χρηστες τη μονη διαφορα που καταλαβαινουν στο λαδι, ειναι το κιβωτιο...πουθενα αλλου...
Καταβα διαφορα και στον συμπλεκτη,που και την μανα να του γαμουσες και 10παυλες θερμοκρασια να ειχε σηκωσει δεν εκαναν κιχ οι δισκοι,
καταλαβα και στην υφη του λαδιου οταν τα εβγαλα στα ιδια χιλιομετρα με τα motorex ,
καταλαβα και στα μηδενικα ρινισματα που βρηκα στην σιτα και στον μαγνητη(αντιθετα με τα motorex που ηταν λες και λιμαρα προκες μεσα στο μοτερ...)
καταλαβα και στο αφτι το πολυ πιο γλυκο και καθαρο ηχο του μοτερ ,αντιθετα με τα motorex που εκανε σαν ξηροκαμπανο(ενταξει υπερβολη το "ξηροκαμπανο" αλλα ειχε διαφορα αισθητη)...
λες εγω που βρησκω ρινισματα με το τορκο να μου δεινει ο λαμπριανιδης απο αυτα με τις χαλασμενες συσκευασιες?
![]()
![]()
![]()
Τα ληγμενα σου πουλαει για να περνουμε εμεις τα καλα...Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
λες εγω που βρησκω ρινισματα με το τορκο να μου δεινει ο λαμπριανιδης απο αυτα με τις χαλασμενες συσκευασιες?
![]()
![]()
![]()
![]()
μετα απο 25000 συν χιλιομετρα οπως και ο vstromer το ιδιο δουλεμα βλεπω στο μιχανακι,σκεφτομουν κ εγω για torco αλλα το μετανιωσα τωρα γιατι βλεπω οτι ktm και motorex συμβαδιζουν,παντα ημουν κ ειμαι της γνωμης οτι λεει ο κατασκευαστης.αυτο που εχω παρατηρησει στο μηχανακι ειναι οτι δεν θελει να το πηγαινεις χαλαρα και οι ταχυτητες κοπανανε κ το μοτερ του ακουγεται καπως,οταν το τσιτωσεις ολα μια χαρα βλεπεις το σασμαν μαλακο και το μοτερακι του μεταμορφωνεται σε ηχο νομιζω οτι σε αυτο παιζει ρολο κ το λαδι που χρησιμοποιω.οσο για τα σβησιματα βαζε καλυτερα σουπερ αμολυβδη και τωρα που εχει αλλαξει ο καιρος βαλτο ενα ΠΡΩΙ μπροστα κ αστο να δουλεψει στο ρελαντι για ενα τεταρο χωρις να το πειραξεις καθολου,τονιζω το πρωι γιατι πρεπει η μηχανη να ειναι τελειως κρυα,2 και 3 ωρες στασεις δεν αρκουν,θα κανει ρεσετ ο εγκεφαλος και θα σταματησουν τα (προβληματακια) σου,πηγαινε κ σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο κ πες του μαστορα να σου περασει τη καινουρια χαρτογραφηση που εχει δωσει η ktm,αφηλοκερδος εννοητε ετσι?
"Μιλαμε επισης για ενα σουπερ αποδοτικο εξημερωμενο μονοκυλινδρο μοτερακι απο το οποιο θελουμε να βγαλει και καμμια 100η χιλιαδες χλμ"
θα τα βγαλει λες?
Oι Γερμανοι ανοιξανε μοτερ απο Duke στα 50000χλμ και το βρηκαν αριστο,ανετα ακομα 50000χλμΑρχικά δημιουργήθηκε από alex k8
"Μιλαμε επισης για ενα σουπερ αποδοτικο εξημερωμενο μονοκυλινδρο μοτερακι απο το οποιο θελουμε να βγαλει και καμμια 100η χιλιαδες χλμ"
θα τα βγαλει λες?
Παντως με το μοτερ δουλευοντας με 2 αντλιες λαδιου,δυο φιλτρα λαδιου+σιτα και τα κοκκορακια στην κεφαλη να δουλευουν πανω σε ροδακια-γλυστρες,απο την κατασταση που το ειδαμε ειναι αριστο μετα απο τα 25000χλμ.Προυποθεση βεβαια να εχει τα φρεσκα λαδακια του καθε 5000χλμ
Μηχανικα το μοτερ δειχνει αθραυστο,και μεχρι ωρας τα διαφορα ηλεκτρολογικα-ηλεκτρονικα δεν εχουν κανει κιχ
Προχωραμε ακαθεκτοι για τα 50000χλμ![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Eδω το γιατι θελει το λαδακι αυτο:Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Και ξαναρωταω,το motorex με τα 24Ε ειναι το racing με την πορτοκαλι ετικετα?!
Κ επιπλεον,επειδη πραγματικα δεν το γνωριζω ,θελω καποιος γνωστης να μου πει τι το ιδιαιτερο εχει το μοτερ του 690 και θελει λαδι με ειδικες προδιαγραφεςΕκτος και αν εννοειται το 20-60 που παιρνει...
"The KTM 690 motor uses silver coated bearing surfaces, so requires a non detergent fully synthetic oil. This was developed by Motorex to KTM's specification. NO OTHER OIL COMPANY CURRENTLY HAS AN EQUIVALENT TO THIS OIL.
Motorex Power Synt 10w60 is NOT the same oil, it is a normal detergent fully synthetic oil.
Normal detergent oils will damage the bearing surfaces over time.
The Cross Power 10w60 is fine in other KTM motors, it is looking increasingly likely this will supercede the 10w50 shortly.
In short the 690 MUST use a non detergent oil, other motors CAN use a non detergent oil"
![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Πέρασα από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και αφού τον ρώτησα για αυτά μου είπε οτι αυτός είναι από τους λίγους μηχανικούς που ξέρουν να φτιάχνουν αυτά τα προβλήματα. Θα μου κάνει επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και μετα θα το βάλει να δουλέψει για ένα τεταρτο στο ρελαντί για να κάνει reset ο εγκέγαλος. Η όλη διαδικασία θα πάρει καμια ώρα μου είπε. Με ρώτησε αν είμαι στην εγγύηση και όταν του είπα ότι έχει παρέλθει μου είπε ότι θα με χρεώσει 30 έουρος χαριστικά.Αρχικά δημιουργήθηκε από alex k8
...οσο για τα σβησιματα βαζε καλυτερα σουπερ αμολυβδη και τωρα που εχει αλλαξει ο καιρος βαλτο ενα ΠΡΩΙ μπροστα κ αστο να δουλεψει στο ρελαντι για ενα τεταρο χωρις να το πειραξεις καθολου,τονιζω το πρωι γιατι πρεπει η μηχανη να ειναι τελειως κρυα,2 και 3 ωρες στασεις δεν αρκουν,θα κανει ρεσετ ο εγκεφαλος και θα σταματησουν τα (προβληματακια) σου,πηγαινε κ σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο κ πες του μαστορα να σου περασει τη καινουρια χαρτογραφηση που εχει δωσει η ktm,αφηλοκερδος εννοητε ετσι?
Το όλο σκηνικό έτσι όπως μου τα είπε μου φάνηκε λίγο περίεργο και λέω να πάω και μια από κανα εξειδικευμένο να ρωτήσω.
Λάδια έβαζα τα Motorex αλλά υποπτεύομαι οτι στο συνερείο έβαζαν τα φτηνά (10/50) και όχι τα 20/60 γιατί κοπάναγε πολύ το κιβώτιο. Όταν τους είπα ότι κοπανάει αρκετά μου είπε να δοκιμάσω τα Denicoil που έχει πρόσθετα για το κιβώτιο και όντως είναι λίγο καλύτερα. Στην επόμενη λέω να δοκιμάσω τα Motorex 20/60 (ο εξουσιοδοτημένος έλεγε ότι θα είναι βούτηρο το κιβώτιο μετά)
Αν καταλαβα καλα,το 690 επειδη εχει καποια ειδικα ρουλεμαν θελει ενα λαδι που να μην εχει απορυπαντικους παραγοντες μεσα,ωστε να μην τους κανει ζημια?Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Eδω το γιατι θελει το λαδακι αυτο:
"The KTM 690 motor uses silver coated bearing surfaces, so requires a non detergent fully synthetic oil. This was developed by Motorex to KTM's specification. NO OTHER OIL COMPANY CURRENTLY HAS AN EQUIVALENT TO THIS OIL.
Motorex Power Synt 10w60 is NOT the same oil, it is a normal detergent fully synthetic oil.
Normal detergent oils will damage the bearing surfaces over time.
The Cross Power 10w60 is fine in other KTM motors, it is looking increasingly likely this will supercede the 10w50 shortly.
In short the 690 MUST use a non detergent oil, other motors CAN use a non detergent oil"