Δυστυχώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του... εσύ αποφάσισες να κάνεις δουλειά συμβασιούχου οπως ακριβώς κάνει αντίστοιχα ενα άλλος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα κάποια άλλη δουλειά... οπου μπορεί να τον απολύσουν ανα πάσα στιγμή ανάλογα τη σύμβαση που εχει μερικου η αόριστου χρόνου... η ακόμα χειρότερα να κλείσει η επιχειρηση του κτλ κτλ...Αρχικά δημιουργήθηκε από bonnie
οπως τα λες ακριβως!!
δουλευω με συμβασεις στο υπουργειο πολιτισμου εδω κ 9 χρονια... επαρχια ολες σχεδον, γιατι ποτε δεν ειχα το μεσον για δουλεια στην αθηνα. τις περισσοτερες φορες πληρωναμε εμεις την διαμονη μας, απο τον καταπληκτικο μισθο των 700-800 ευρω. περσι, πηρα 680 γιατι δεν αναγνωριζαν την προυπηρεσια μου, απο τον ενα φορεα του ιδιου υπουργειου στον αλλον.
δεν θυμαμαι να εχω τεμπελιασει ποτε. 6.30 το πρωι πιαναμε δουλεια στο λιοπυρι κ αν αργουσαμε κιολας, μας κοβαν το μισο μεροκαματο.
συν οτι πολλες φορες εμενα κ απληρωτη για 4-6 μηνες.
τα τελευταια 4-5 χρονια, μετα το διαταγμα του παυλοπουλου οι συμβασεις εχουν ελαχιστοποιηθει - μηδενιστει.
και βασικο! τοτε, ψηφιστηκε, ψιλο υπουλα ειναι η αληθεια, το 24μηνο. δηλαδη οταν συμπληρωσεις 24 μηνες εργασια με συμβαση σε εναν φορεα, ειτε συνεχομενη, ειτε διακεκομενη, απολυεσαι, εστω κ στο μεσο της συμβασης που μπορει να εχεις, κ δεν σου επιτρεπεται να ξαναβρεις δουλεια στον φορεα που ησουν.
αν δηλαδη εγω συμπληρωσω 24 μηνες στο πολιτισμου, με διωχνουν, κ ψαχνω δουλεια ασχετη πλεον με το αντικειμενο μου!![]()
καταπληκτικο! συμβασιουχος φορ εβερ!!
αυτη τη στιγμη δουλευω με εργολαβο, ιδιωτικα, με 2μηνη συμβαση.. του ειπα να μου βαλει κ ενσημα αυτη τη φορα, μπας κ ανανεωσω το Ικα!![]()
δεν ειμαι 20 χρονων να ψαχνω επαγγελματικο προσανατολισμο πλεον... αλλα αν ξαναγινομουν 20, σιγουρα θα γινομουν υδραυλικος-ηλεκτρολογος-οτιδηποτε αλλο, γαμω τις τεχνες μου μεσα!!![]()
![]()
Δεν υπαρχει πλέον επι της ουσιας διαφορά ιδιωτικόυ με δημοσιου συμβασιούχου εργαζόμενου .... απλά ορισμένοι εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις προηγούμενα ετη και μονιμοποιήθηκαν με μη αξιοκρατικά μέσα... και άλλοι που ίσως άξιζαν έμειναν απ έξω... γιατι δεν είχα το βήσμα οπως ειπες..![]()