Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: ατμ καρτα κλωνος

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Έχουν chip οι χρεωστικές;... οι μεγαλύτερες τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ βάση ιδίαν εμπειρίας...

Έχω απο το 2009 της Εθνικής, της Alpha, της Εμπορικής... καμία τους δεν έχει chip... μονο την μαγνητική ταινία.

Βγάλαν μέσα στο 2010;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Έχουν chip οι χρεωστικές;... οι μεγαλύτερες τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ βάση ιδίαν εμπειρίας...

Έχω απο το 2009 της Εθνικής, της Alpha, της Εμπορικής... καμία τους δεν έχει chip... μονο την μαγνητική ταινία.

Βγάλαν μέσα στο 2010;
    Η Τράπεζα Κύπρου έχει τσίπ και στις χρεωστικές και στις πιστωτικές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ares_tz

Re: Re: συναλλαγές με την κάρτα

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Καθόλου δύσκολο,δες τι γράφω παραπάνω...
    Μέχρι αποδείξεως του εναντίον! Περιμένουμε να μας πει ο φίλος το αποτέλεσμα..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ας σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπήρξαν καταγγελίες και αμφισβητήσεις συναλλαγών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ -που ήταν παγιδευμένα- οι τράπεζες ικανοποίησαν τους πελάτες τους και επέστρεψαν τα ποσά. Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/news.asp?id=774104

Χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω ότι όλες οι τράπεζες κάνουν το ίδιο, γνωρίζω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αποζημιώσουν τον πελάτη που έπεσε θύμα απάτης εξαιτίας παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του ΑΤΜ. Το ποιός έκανε την ανάληψη είναι εύκολο να φανεί, όπως και αν έχει μπει μηχανάκι στο ΑΤΜ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ας σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπήρξαν καταγγελίες και αμφισβητήσεις συναλλαγών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ -που ήταν παγιδευμένα- οι τράπεζες ικανοποίησαν τους πελάτες τους και επέστρεψαν τα ποσά. Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/news.asp?id=774104

Χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω ότι όλες οι τράπεζες κάνουν το ίδιο, γνωρίζω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αποζημιώσουν τον πελάτη που έπεσε θύμα απάτης εξαιτίας παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του ΑΤΜ. Το ποιός έκανε την ανάληψη είναι εύκολο να φανεί, όπως και αν έχει μπει μηχανάκι στο ΑΤΜ.

κατσε να σου στειλω ενα π.μ να μου λυσεις μια απορια...

:wacko:

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    κατσε να σου στειλω ενα π.μ να μου λυσεις μια απορια...

:wacko:

Πες μας δημόσια εάν μας αφορά όλους!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
    Πες μας δημόσια εάν μας αφορά όλους!

τον ρωτησα τι σαμπουαν χρησιμοποιει για το μουστακι του

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    τον ρωτησα τι σαμπουαν χρησιμοποιει για το μουστακι του

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	arc 4138 ix.jpg 
Προβολές:	175 
Μέγεθος:	37,8 KB 
ID:	218521
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δε σε κατάλαβα..γιατι η φώτο με το ψυγείο?
    :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
    Δε σε κατάλαβα..γιατι η φώτο με το ψυγείο?
    :rotflmao: :rotflmao:

ΕΛΑΜΟΥΝΤΕ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Μητσ απαντώ σε αυτο που ρωτησες.
    +990

H ασφάλεια συναλλαγών στα ΑΤΜ είναι ευθύνη της τράπεζας και θα αποζημιωθεί άσχετα με τον τρόπο που πήραν τα λεφτά.
    Μόνο αν χαθεί/κλαπεί η κάρτα/Pin και δεν ενημερώσει άμεσα, ευθύνεται ο πελάτης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μητσ απαντώ σε αυτο που ρωτησες.

απ' την εμπειρια μου, λογω δουλειας, ως θυματα απατης συνιστουν αμφοτερα προσωπα, φυσικο κ νομικο, ιδιωτης κ τραπεζα..υποβάλλουν μηνυτηριες αναφορες στο οικειο τμημα/δ-νση ασφαλειας κ η υποθεση παιρνει τον μακρυ δρομο της στο επεκεινα.....
    με τετοιου ειδους απατες (για την αθηνα) ασχολειται το Τμημα Οικονομικού Εγκλήματος της Δ.Α.Θ./ΓΑΔΑ κ λογω εμπειριας εχουν πολυ αυξημενα ποσοστα εξιχνίασης ομοειδων υποθεσεων...
    η τραπεζα κατα το πλειστον δεν ειναι υποχρεωμένη να πληρωσει με το σκεπτικο ότι πληρεί τις προδιαγραφες ασφαλειας κ οτι η ''ενδεχομένη'' αμελεια του ιδιωτη ήταν αυτή που επέφερε το αιτιατο...
    βεβαια, η τραπεζα για τους δικους της λόγους (μαρκετινγκ, γοήτρου κλπ) ενδεχομένως να αποκαταστήσει τον πελάτη της αλλα εξαρταται απ' την τραπεζα κ την πολιτικη της... :hypnotize :hypnotize
    η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή...

πρώην crywolf74 Το avatar του/της Garfield
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Εχουν εξαφανιστεί όλοι οι παλιομπινέδες
    Επειδή δουλεύω σε τράπεζα (δεν θα πω ποια για λόγους διαφήμισης) και επειδή μου έτυχε προσωπικά να μου αντιγράψουν την κάρτα ανάληψης και με κλώνο να μου πάρουν λεφτά μπορώ να πω ότι σχεδόν πάντα η τράπεζα αποζημειώνει. Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι αυτό έγινε επειδή εγώ είμαι εργαζόμενος της να σας πω ότι όσους πελάτες εξυπηρέτησα εγώ αποζημειώθηκαν. Θα πρέπει να επισκεφθείς το κατάστημα που σε εξυπηρετεί και να συμπληρώσεις το κατάλληλο έντυπο με όλες τις πληροφορίες.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    η τραπεζα κατα το πλειστον δεν ειναι υποχρεωμένη να πληρωσει με το σκεπτικο ότι πληρεί τις προδιαγραφες ασφαλειας κ οτι η ''ενδεχομένη'' αμελεια του ιδιωτη ήταν αυτή που επέφερε το αιτιατο.

Αν γίνει ενα vulnerability & risk audit βάση πρότυπου σχετικά με το θέμα φυσικής ασφαλείας ISO27001, η τράπεζα υποχρεούται να έχει τα ΑΤΜ σε φυλασσόμενο χώρο όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα. Συν οτι σε αυτό πρέπει να έχει στον χώρο ,κάμερα που θα καταγράφει τους χρήστες μπροστά στο μηχάνημα και να κρατούνται τα αρχεία για 2 χρόνια τουλάχιστον σύμφωνα με τον διεθνή νόμο ιδιωτικότητας (άρθρο 4.. Που αλλάζει κιόλάς τώρα).

Οπότε η υπαιτιότητα της τράπεζας για πρόσβαση στο σύστημα ΑΤΜ απο μη εξουσιοδοτημένα άτομα υπάρχει , οπότε υπάρχει και νομική ευθύνη. Αυτό μάλιστα έχει δοθει πολλαπλές φορές σε υποκαταστήματα τραπεζών όταν μπαίνουν σύμβουλοι ασφαλείας για audit πάνω σε αρχιτεκτονική και ψηφιακή πληροφορία , σε αναφορά... που ώς συνήθως δεν εφαρμόζεται λόγω υψηλού κόστους. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τις διπλές πόρτες με χρονοδιακόπτη που ακόμα και σήμερα δεν έχουν όλα τα υποκαταστήματα.

Για κάρτες και διαδικασίες οικονομικές δεν γνωρίζω... αλλά επειδή το απο πάνω είναι η δουλειά μου.. στο αναφέρω με σιγουριά 100%.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Προπληρωμενη καρτα
    από fasma στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2007, 15:10
  2. ΤΑ ΑΤΜ ΤΗΣ ΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ Finansbank
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2006, 15:29
  3. Προβλημα Με Καρτα Γραφικων
    από melsaltas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ