Έχουν chip οι χρεωστικές;... οι μεγαλύτερες τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ βάση ιδίαν εμπειρίας...
Έχω απο το 2009 της Εθνικής, της Alpha, της Εμπορικής... καμία τους δεν έχει chip... μονο την μαγνητική ταινία.
Βγάλαν μέσα στο 2010;
Έχουν chip οι χρεωστικές;... οι μεγαλύτερες τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ βάση ιδίαν εμπειρίας...
Έχω απο το 2009 της Εθνικής, της Alpha, της Εμπορικής... καμία τους δεν έχει chip... μονο την μαγνητική ταινία.
Βγάλαν μέσα στο 2010;
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Η Τράπεζα Κύπρου έχει τσίπ και στις χρεωστικές και στις πιστωτικέςΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Βγάλαν μέσα στο 2010;
Μέχρι αποδείξεως του εναντίον! Περιμένουμε να μας πει ο φίλος το αποτέλεσμα..Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Καθόλου δύσκολο,δες τι γράφω παραπάνω...![]()
![]()
Ας σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπήρξαν καταγγελίες και αμφισβητήσεις συναλλαγών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ -που ήταν παγιδευμένα- οι τράπεζες ικανοποίησαν τους πελάτες τους και επέστρεψαν τα ποσά. Πηγή:www.capital.gr
http://www.capital.gr/news.asp?id=774104
Χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω ότι όλες οι τράπεζες κάνουν το ίδιο, γνωρίζω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αποζημιώσουν τον πελάτη που έπεσε θύμα απάτης εξαιτίας παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του ΑΤΜ. Το ποιός έκανε την ανάληψη είναι εύκολο να φανεί, όπως και αν έχει μπει μηχανάκι στο ΑΤΜ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ας σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπήρξαν καταγγελίες και αμφισβητήσεις συναλλαγών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ -που ήταν παγιδευμένα- οι τράπεζες ικανοποίησαν τους πελάτες τους και επέστρεψαν τα ποσά. Πηγή:www.capital.gr
http://www.capital.gr/news.asp?id=774104
Χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω ότι όλες οι τράπεζες κάνουν το ίδιο, γνωρίζω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αποζημιώσουν τον πελάτη που έπεσε θύμα απάτης εξαιτίας παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του ΑΤΜ. Το ποιός έκανε την ανάληψη είναι εύκολο να φανεί, όπως και αν έχει μπει μηχανάκι στο ΑΤΜ.
κατσε να σου στειλω ενα π.μ να μου λυσεις μια απορια...
:wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
κατσε να σου στειλω ενα π.μ να μου λυσεις μια απορια...
:wacko:
Πες μας δημόσια εάν μας αφορά όλους!
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Πες μας δημόσια εάν μας αφορά όλους!
τον ρωτησα τι σαμπουαν χρησιμοποιει για το μουστακι του
Δε σε κατάλαβα..γιατι η φώτο με το ψυγείο?Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
Δε σε κατάλαβα..γιατι η φώτο με το ψυγείο?
:rotflmao: :rotflmao:
ΕΛΑΜΟΥΝΤΕ
![]()
![]()
![]()
![]()
Μητσ απαντώ σε αυτο που ρωτησες.
+990
H ασφάλεια συναλλαγών στα ΑΤΜ είναι ευθύνη της τράπεζας και θα αποζημιωθεί άσχετα με τον τρόπο που πήραν τα λεφτά.
Μόνο αν χαθεί/κλαπεί η κάρτα/Pin και δεν ενημερώσει άμεσα, ευθύνεται ο πελάτης.
Μητσ απαντώ σε αυτο που ρωτησες.
![]()
![]()
![]()
![]()
απ' την εμπειρια μου, λογω δουλειας, ως θυματα απατης συνιστουν αμφοτερα προσωπα, φυσικο κ νομικο, ιδιωτης κ τραπεζα..υποβάλλουν μηνυτηριες αναφορες στο οικειο τμημα/δ-νση ασφαλειας κ η υποθεση παιρνει τον μακρυ δρομο της στο επεκεινα.....
με τετοιου ειδους απατες (για την αθηνα) ασχολειται το Τμημα Οικονομικού Εγκλήματος της Δ.Α.Θ./ΓΑΔΑ κ λογω εμπειριας εχουν πολυ αυξημενα ποσοστα εξιχνίασης ομοειδων υποθεσεων...
η τραπεζα κατα το πλειστον δεν ειναι υποχρεωμένη να πληρωσει με το σκεπτικο ότι πληρεί τις προδιαγραφες ασφαλειας κ οτι η ''ενδεχομένη'' αμελεια του ιδιωτη ήταν αυτή που επέφερε το αιτιατο...
βεβαια, η τραπεζα για τους δικους της λόγους (μαρκετινγκ, γοήτρου κλπ) ενδεχομένως να αποκαταστήσει τον πελάτη της αλλα εξαρταται απ' την τραπεζα κ την πολιτικη της... :hypnotize :hypnotize
η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή...
Επειδή δουλεύω σε τράπεζα (δεν θα πω ποια για λόγους διαφήμισης) και επειδή μου έτυχε προσωπικά να μου αντιγράψουν την κάρτα ανάληψης και με κλώνο να μου πάρουν λεφτά μπορώ να πω ότι σχεδόν πάντα η τράπεζα αποζημειώνει. Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι αυτό έγινε επειδή εγώ είμαι εργαζόμενος της να σας πω ότι όσους πελάτες εξυπηρέτησα εγώ αποζημειώθηκαν. Θα πρέπει να επισκεφθείς το κατάστημα που σε εξυπηρετεί και να συμπληρώσεις το κατάλληλο έντυπο με όλες τις πληροφορίες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εχουν εξαφανιστεί όλοι οι παλιομπινέδες![]()
η τραπεζα κατα το πλειστον δεν ειναι υποχρεωμένη να πληρωσει με το σκεπτικο ότι πληρεί τις προδιαγραφες ασφαλειας κ οτι η ''ενδεχομένη'' αμελεια του ιδιωτη ήταν αυτή που επέφερε το αιτιατο.![]()
![]()
![]()
![]()
Αν γίνει ενα vulnerability & risk audit βάση πρότυπου σχετικά με το θέμα φυσικής ασφαλείας ISO27001, η τράπεζα υποχρεούται να έχει τα ΑΤΜ σε φυλασσόμενο χώρο όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα. Συν οτι σε αυτό πρέπει να έχει στον χώρο ,κάμερα που θα καταγράφει τους χρήστες μπροστά στο μηχάνημα και να κρατούνται τα αρχεία για 2 χρόνια τουλάχιστον σύμφωνα με τον διεθνή νόμο ιδιωτικότητας (άρθρο 4.. Που αλλάζει κιόλάς τώρα).
Οπότε η υπαιτιότητα της τράπεζας για πρόσβαση στο σύστημα ΑΤΜ απο μη εξουσιοδοτημένα άτομα υπάρχει , οπότε υπάρχει και νομική ευθύνη. Αυτό μάλιστα έχει δοθει πολλαπλές φορές σε υποκαταστήματα τραπεζών όταν μπαίνουν σύμβουλοι ασφαλείας για audit πάνω σε αρχιτεκτονική και ψηφιακή πληροφορία , σε αναφορά... που ώς συνήθως δεν εφαρμόζεται λόγω υψηλού κόστους. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τις διπλές πόρτες με χρονοδιακόπτη που ακόμα και σήμερα δεν έχουν όλα τα υποκαταστήματα.
Για κάρτες και διαδικασίες οικονομικές δεν γνωρίζω... αλλά επειδή το απο πάνω είναι η δουλειά μου.. στο αναφέρω με σιγουριά 100%.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.