Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 72

Θέμα: Απαγόρευση του καπνίσματος λέει...Για το καλό μου, λέει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    [...] υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή[...]

Τοσο παλιο που ειναι και ξεπερασμένο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι.. πετάς την μπάλα όπως οι πολιτικοί πέρα μακριά..

Το θέμα μας είναι το τσιγάρο και η δική σου επιλογή να καπνίσεις και αν έχει μεγαλύτερο βάρος απο το δικό μου θέλω του να είμαι υγιής.

Σε όλα αυτά μου κάνεις μια κοινωνική ανάλυση του ποιός είναι ο σωστός ηθικά και θεματολογικά. Η ουσία είναι μία... αποδέχεσαι οτι το τσιγάρο είναι δική σου επιλογή και πάθος .. και το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως να μοιραστώ μαζί σου αυτό το πάθος , εισπνέοντας τον ίδιο καπνό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σεβαστό; Ποιός έχει φασιστικές αντιλήψεις;... αυτός που έχει μια επιθυμία και την εφαρμόζει αδιαφορώντας για το τι μπορεί να πάθουν οι γύρω του;..ή εκείνος που δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να καπνίζεις αρκεί να μην το κάνεις ενώ είναι και ο ίδιος σε κλειστό χώρο;

Και όλα αυτά με την έννοια οτι δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Απλά ερωτήματα, απλές απαντήσεις... τα άλλα που λές είναι πραγματικά σοφιστείες και επιχειρήματα του παραλόγου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Το είπα και πιο πάνω... μου αρέσει να κλάνω και το κάνω χωρίς φραγμό και δισταγμό , αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο κλειστό χώρο με μένα. Ποιός είναι ο μαλάκας της υπόθεσης;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Τοσο παλιο που ειναι και ξεπερασμένο
    Λες ε;
    Σε πολλές γωνιές του πλανήτη και σε διαφορετικούς χρόνους, θα κάγχαζαν με το αστείο ή την άγνοιά σου. Και καλύτερα που δεν γνώρισες καμία τους, θα ήταν κρίμα.

Λες ε;
    Σε πολλές γωνιές του πλανήτη και σε διαφορετικούς χρόνους, θα κάγχαζαν με το αστείο ή την άγνοιά σου. Και καλύτερα που δεν γνώρισες καμία τους, θα ήταν κρίμα.
    Σιγουρα. Ασε που μου ερχονται στο νου μερικες γωνιες του πλανήτη όπου θα με φυλάκιζαν για το αστείο μου
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι.. πετάς την μπάλα όπως οι πολιτικοί πέρα μακριά..

Το θέμα μας είναι το τσιγάρο και η δική σου επιλογή να καπνίσεις και αν έχει μεγαλύτερο βάρος απο το δικό μου θέλω του να είμαι υγιής.

Σε όλα αυτά μου κάνεις μια κοινωνική ανάλυση του ποιός είναι ο σωστός ηθικά και θεματολογικά. Η ουσία είναι μία... αποδέχεσαι οτι το τσιγάρο είναι δική σου επιλογή και πάθος .. και το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως να μοιραστώ μαζί σου αυτό το πάθος , εισπνέοντας τον ίδιο καπνό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σεβαστό; Ποιός έχει φασιστικές αντιλήψεις;... αυτός που έχει μια επιθυμία και την εφαρμόζει αδιαφορώντας για το τι μπορεί να πάθουν οι γύρω του;..ή εκείνος που δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να καπνίζεις αρκεί να μην το κάνεις ενώ είναι και ο ίδιος σε κλειστό χώρο;

Και όλα αυτά με την έννοια οτι δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Απλά ερωτήματα, απλές απαντήσεις... τα άλλα που λές είναι πραγματικά σοφιστείες και επιχειρήματα του παραλόγου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Το είπα και πιο πάνω... μου αρέσει να κλάνω και το κάνω χωρίς φραγμό και δισταγμό , αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο κλειστό χώρο με μένα. Ποιός είναι ο μαλάκας της υπόθεσης;
    Το θέμα μας δεν είναι δεν είναι το τσιγάρο και η επιλογή μου να καπνίσω. Αυτό το λες εσύ. Και αν αφορά εσένα συγκεκριμένα έχεις έπιλογές: να μην πηγαίνεις σε χώρους που συνήθως καπνίζουν, να συζητάς με όλους τους παριστάμενους το ζήτημα, να πηγαίνεις σε χώρους μη καπνιστών κλπ.

Το θέμα είναι οι κοινωνικές συμμαχίες που έχουν βρει οι υγιεινιστικές πολιτικές των κρατών, που κάθε άλλο παρά για την "υγεία" κόπτονται. Αυτό είναι το θέμα και εσύ μια άποψη που στηρίζεις αυτές τις πολιτικές, με τις μικρές ή μεγάλες παρεκλίσεις σου. Τόσο απλό, τόσο βαρύ.

Οι σοφιστείες μου είναι αρκούντως γοητευτικές και λογικές. Εν πάσει περιπτώσει κάνουν για μερικά μυαλά και όχι για όλα, προφανώς.

Και πέρα από όλα αυτά, υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται ανοχή και συνύπαρξη, φιλοσοφικά βεβαίως, αλλά υπάρχει και μ αρέσει, όπως και σε πολλούς άλλους.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Σιγουρα. Ασε που μου ερχονται στο νου μερικες γωνιες του πλανήτη όπου θα με φυλάκιζαν για το αστείο μου
    Σίγουρα. Και θα το έκαναν οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιες λογικές που ακολουθούν το αντίθετο αυτού του ρητού. Όπως και να τις λένε, "κόκκινες, πράσσινες" ...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ανοχή και συνύπαρξη προϋποθέτει αλληλοσεβασμό. Κάτι που εμφανώς δεν υπάρχει απο την μεριά αρκετών (οχι όλων) των καπνιστών αλλά και των αντικαπνιστών.

Απο εκεί και πέρα, όπως είπα... τι γίνεται όταν βρεθείς σε ενα μέρος που υπάρχουν μη καπνιστές υποχρεωτικά (π.χ. παιδότοποι, εστιατόριο, σπίτι φιλικό); Θα τους σεβαστείς , ή θα τους γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Διότι εκ των πραγμάτων , ζώντας μαζί με κάποιους θα βρεθείς σε ίδιο χώρο με καπνιστές και μη καπνιστές. ... κα εκεί θα τεθεί το ερώτημα. Έχω τσακωθεί με ανθρώπους για αυτό το πράγμα γιατί δεν σεβάστηκε ούτε εμένα, ούτε τα παιδάκια, ούτε κανέναν.. άναψε το πούρο του σε κλειστό χώρο και παρίστανε το φουγάρο της Χαλυβουργικής.

Και το Β πληθυντικό εδώ δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα αλλά σε όλους...
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ανοχή και συνύπαρξη προϋποθέτει αλληλοσεβασμό. Κάτι που εμφανώς δεν υπάρχει απο την μεριά αρκετών (οχι όλων) των καπνιστών αλλά και των αντικαπνιστών.

Απο εκεί και πέρα, όπως είπα... τι γίνεται όταν βρεθείς σε ενα μέρος που υπάρχουν μη καπνιστές υποχρεωτικά (π.χ. παιδότοποι, εστιατόριο, σπίτι φιλικό); Θα τους σεβαστείς , ή θα τους γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Διότι εκ των πραγμάτων , ζώντας μαζί με κάποιους θα βρεθείς σε ίδιο χώρο με καπνιστές και μη καπνιστές. ... κα εκεί θα τεθεί το ερώτημα. Έχω τσακωθεί με ανθρώπους για αυτό το πράγμα γιατί δεν σεβάστηκε ούτε εμένα, ούτε τα παιδάκια, ούτε κανέναν.. άναψε το πούρο του σε κλειστό χώρο και παρίστανε το φουγάρο της Χαλυβουργικής.

Και το Β πληθυντικό εδώ δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα αλλά σε όλους...
    Σε περιπτωσιολογίες μου είναι τόσο εύκολο να απαντήσω, όσο εύκολα πας να αποφύγεις την "ευθύνη" και την προέκταση των λεγομένων σου.

Ναι χρυσέ μου άνθρωπε, σε χώρο όπου βρίσκονται ευαίσθητες ηλικίες ή πρόσωπα, θα έδειχνα ή δείχνω την απαιτούμενη διακριτικότητα. Και βεβαίως δεν καταφεύγω σε ενοχικά σύνδρομα του τύπου "πάω στην ταράτσα να καπνίσω μην αρρωστήσω το παιδί" γιατί αυτά είναι μαλακίες. Πιάνω καμία γωνία σε καμία πόρτα και μέχρι εκεί. Άσε που δεν, αλλά λέμε τώρα. Όπως και αν ήμουν άρρωστος δεν θα με αρρώσταινε περισσότερο ο καπνός του διπλανού μου, μη λέμε ό,τι να ναι τώρα.

Δεν θέλω να εκβιάσω τη συζήτηση, δείχνοντας όπως διαπιστώνεις απεριόριστη διακριτικότητα στο γεγονός ότι παρακάμπτεις φλέγοντα ζητήματα που έθεσα και τα προσπέρασες. Ειδικά αυτά για το αν υπάρχουν αμιγώς προσωπικές συνέπειες στις "ατομικές" επιλογές και άλλα τέτοια. Επίσης δεν το επαναλαμβάνω για να σε προβοκάρω, αλλά γιατί αν δεν το έκανα, θα έσκαγα.

Ξέρεις τι γίνεται; Όταν μιλάς για τέτοια ζητήματα, το να καταφεύγει κάποιος σε ερωτήσεις "τι θα έκανες κλπ" προσφέρει μπόλικο εμπειρισμό στη συζήτηση, η οποία όμως μετά πάσχει από εσκεμμένη έλλειψη συνολικής οπτικής ,η οποία "δεν βολεύει".

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    1)
    υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή.
    υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...
    Keep on rocking in a free world !!!

Παλαιό μέλος
    Σε περιπτωσιολογίες μου είναι τόσο εύκολο να απαντήσω, όσο εύκολα πας να αποφύγεις την "ευθύνη" και την προέκταση των λεγομένων σου.

"πάω στην ταράτσα να καπνίσω μην αρρωστήσω το παιδί" γιατί αυτά είναι μαλακίες. Πιάνω καμία γωνία σε καμία πόρτα και μέχρι εκεί. Άσε που δεν, αλλά λέμε τώρα. Όπως και αν ήμουν άρρωστος δεν θα με αρρώσταινε περισσότερο ο καπνός του διπλανού μου, μη λέμε ό,τι να ναι τώρα.

Χεχ, μάλλον δίκιο θα έχεις, κάπνισε όσο θες κοντά στο δικό σου παιδί. (είναι προφανείς οι γνώσεις σου γύρω από τον ερεθισμό των μικρών και μεγάλων βρόγχων από τον καπνό, της φλεγμονώδους αντίδρασης που προκαλείται και της παροδικής ή μόνιμης πάχυνσης τους αναπνευστικού επιθηλίου .ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ (αλλά ξέρω ότι έχουν στερέψει και τα δύο)

Δεν θέλω να εκβιάσω τη συζήτηση, δείχνοντας όπως διαπιστώνεις απεριόριστη διακριτικότητα στο γεγονός ότι παρακάμπτεις φλέγοντα ζητήματα που έθεσα και τα προσπέρασες. Ειδικά αυτά για το αν υπάρχουν αμιγώς προσωπικές συνέπειες στις "ατομικές" επιλογές και άλλα τέτοια. Επίσης δεν το επαναλαμβάνω για να σε προβοκάρω, αλλά γιατί αν δεν το έκανα, θα έσκαγα.

Ξέρεις τι γίνεται; Όταν μιλάς για τέτοια ζητήματα, το να καταφεύγει κάποιος σε ερωτήσεις "τι θα έκανες κλπ" προσφέρει μπόλικο εμπειρισμό στη συζήτηση, η οποία όμως μετά πάσχει από εσκεμμένη έλλειψη συνολικής οπτικής ,η οποία "δεν βολεύει".

Βλέπεις συμφορουμίτη alres το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι με τους καπνιστές που ξέρουν τι κάνουν εις εαυτούς και διπλανούς. Αυτοί ξέρουν τι θα πάθουν, το αποδέχονται, ξέρουν και τι θα κάνουν στο διπλανό τους για αυτό και αναγνωρίζουν τη βλάβη που θα προκαλέσουν με το να ζητούν την άδεια να καπνίσουν στο ίδιο χώρο (και φυσικά στις συζητήσεις παραδέχονται την αλήθεια γύρω από το κάπνισμα).
    Το πρόβλημά μου είναι με τα μπετόν αρμέ που νομίζουν ότι είναι στραβός ο γιαλός και με περισσό θράσος επηρεάζουν την υγεία μου κι επειδή είναι και μάγκες (συνήθως) ζητούν και το λόγο. Αυτά τα μπετόν αρμέ καλά κάνουν λοιπόν και καπνίζουν, και ακόμη καλύτερα να το αυξήσουν για να βοηθήσουν λίγο τα οικονομικά του κράτους. Και όταν φτάσει 10 ευρώ το πακέτο θα βγουν και στους δρόμους να ζητήσουν και τα ρέστα (ΛΟΛ)
    Αυτοί αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία αφού δεν μπορούν να δουν πέρα από τον εθισμό τους.( τα περί ατομικών επιλογών και τα άλλα "φλέγοντα" μπορούν να αντικρουσθούν με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, γιατί είναι το ίδιο ΑΣΧΕΤΑ με το κάπνισμα και τις συνέπειές του για τον καπνιστή και τους γύρω)

Εν τέλει καμιά συζήτηση δεν έχει τόση αξία γύρω από το κάπνισμα. Αν έχεις απέναντί σου λογικό άνθρωπο ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αν έχεις από το άλλο είδος, το σαπούνι σου χαλάς
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

κοκορετσι μελος Το avatar του/της intruder
    φανταζομαι την υγεια των ατομων που ειναι ιδιοκτητες καταστηματων (καφε εστιατιρια κτλ) να χρεωνονται για μια ζωη για να τα ανοιξουν κ να απολαμβανουν΄'' υγεια κ καθαρο αερα'' στα αδεια μαγαζια τους κ αντι για αλκοολ(εκει ειναι τα εσοδα) να πουλανε τσαι κ γαλα σε ατομα που προσεχουν τι καταναλωνουν για την υγεια τους ενω το μισο κ παραπανω μαγαζι θα ειναι αδειο
    σαν επαγγελματιες δεν το γλυτωνουν το ελκος- καρδια- εμφραγμα απο το αγχος τους ν γιατι τα εξοδα ειναι πολλα κ τρεχουν.ριξτε λεφτα στην αγορα λεει ο αλλος.κ αυτο νομιζω παει αλυσιδα σε καβες προμηθεφτες οδηγους διανομεις κτλ.δεν ξερω πιο ειναι το σωστο αληθεια, αλλα νομιζω οτι πρεπει να ειναι στην κριση του ιδιοκτητη εαν το μαγαζι του θα ειναι καπνιστων η μη καπνιστων.στο κατω κατω εαν θελουμε να λεμε οτι εχουμε δημοκρατια πρεπει να γινει αυτο που θελουν οι πολλοι....
    ....και το στηλιαρι απο το τσεκουρι του ξυλοκοπου, απο το λογγο βγαινει...

Παλαιό μέλος
    ""υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...""

Εγώ θέλω να πω ότι η ιδιοκτησία, ως ατομική κατάκτηση περιχαρακωμένη, περιφρραγμένη, οριοθετημένη, είναι μια "κλοπή", μια αφαίρεση, που έχει συντελεστεί απέναντι σε μια πραγματική ή εν δυνάμει συλλογική ζωή. Εσύ τι θες να πεις;

Πρόβλημα για την κοινωνία;;;;
    Λογικέψου αγαπητέ. Ή καλύτερα μην ασχολείσαι με τα γραφόμενά μας. Προσποιείσαι ότι σε απασχολούν και είναι εμφανής η προσπάθειά σου. Καλύτερα να σχολιάσεις κάτι άλλο.

Τα "σχετικά" και τα "άσχετα" που γράφω, είναι για ανθρώπους που δεν γυρεύουν απαντήσεις με ξερά ναι και όχι. Οπότε, μην κάνεις τον κόπο. Σε κουράζουν άδικα.

κοκορετσι μελος Το avatar του/της intruder
    το κανεις λιγο πιο λιανα?δεν καταλαβα πραγματικα
    ....και το στηλιαρι απο το τσεκουρι του ξυλοκοπου, απο το λογγο βγαινει...

Τα "σχετικά" και τα "άσχετα" που γράφω, είναι για ανθρώπους που δεν γυρεύουν απαντήσεις με ξερά ναι και όχι.
    Από την ανεύρεση θεωρητικών απαντήσεων σε καθημερινά προβλήματα μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ υπάρχει, κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα χαώδες βάραθρο...
    Από καταβολής συναθροίσεων ανθρώπων υπάρχουν πράγματα που καλώς ή κακώς βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η ιδιοκτησία, το δίκαιο του ισχυρού, πολλά τέτοια εμπριμέ...
    Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για τη δίποδη σιχασιά, όσο και να το συζητήσουμε, όσο και να το αναλύσουμε.
    Και το ξέρεις.
    Και το ξέρουν (έστω και ασυνείδητα) όλοι.
    Δεν είναι κακό να συζητάμε, σίγουρα όχι...το αποτέλεσμα όμως (εδώ και μπάρεμου 10Κ χρονάκια) είναι μονάχα ένα.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    ""υπαρχει και ο αντιλογος που λεει οτι η κλοπη προυποθετει ιδιοκτησια...""

Εγώ θέλω να πω ότι η ιδιοκτησία, ως ατομική κατάκτηση περιχαρακωμένη, περιφραγμένη, οριοθετημένη, είναι μια "κλοπή", μια αφαίρεση, που έχει συντελεστεί απέναντι σε μια πραγματική ή εν δυνάμει συλλογική ζωή. Εσύ τι θες να πεις;

τιποτα δεν θελω να πω , δεν θα αναλυσουμε τον προυντον νυχτιατικα...απαντησα σε ενα τσιτατο με ενα αλλο...
    Keep on rocking in a free world !!!

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κανα καλο πλυντηριο για το Κ8 μου ????
    από no more sorrow στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2010, 13:41
  2. Για το καλό του...
    από the big boy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2008, 17:02
  3. Σαμάρια για το Μουλάρι μου
    από Sabre στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2006, 12:16
  4. WP για Το ΧΤακι μου