Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 65

Θέμα: Πυκνωτής αντί για μπαταρία

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
    σύμφωνα με τα δεδομένα ο πυκνωτής δεν χρειάζεται φόρτιση, ...
    Αυτό κατάλαβες εσύ από όλη την ιστορία..???

Αν ο πυκνωτής ΔΕΝ είναι φορτισμένος, τότε σχεδόν όλο το ρεύμα που θα παράγει το "μανιατό" σου θα καταναλωθεί για να φορτιστεί ο πυκνωτής και στο μπουζί δεν θα πάει τίποτε ....

Βάλε τον πυκνωτή σε ένα τροφοδοτικό στα 14 Volts (για την ακρίβεια, μέτρα την τάση που βγάζεις όταν πατάς μανιβέλα..) με περιορισμό ρεύματος (όχι πάνω από 4-5 Amperes) και άστον να φορτίσει...
    (το πόση ώρα θα το βρεις από τον τύπο που συνδέει χωρητικότητα, φορτίο και ένταση )

Υ.Γ.
    Καλύτερα ο πυκνωτής να είναι παράλληλα σε μια κατανάλωση, για να μην έχουμε τίποτε "δυσάρεστα"..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    BATTERY KILLER εννοεις...
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=66840

Στειλε ενα ΠΜ στον Νικο τον toneless, εχει ασχοληθει σε βαθος με αυτο το θεμα, και μπορει να σου φτιαξει κατα παραγγελια ο,τι χρειαζεσαι...

Αυτο το εχω αγορασει για το RGVακι μου, αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω....

Αλλα ειναι ομορφη κατασκευη και κερδιζεις και ολο το βαρος της μπαταριας....

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Αν ο πυκνωτής ΔΕΝ είναι φορτισμένος, τότε σχεδόν όλο το ρεύμα που θα παράγει το "μανιατό" σου θα καταναλωθεί για να φορτιστεί ο πυκνωτής και στο μπουζί δεν θα πάει τίποτε ....

Βάλε τον πυκνωτή σε ένα τροφοδοτικό στα 14 Volts (για την ακρίβεια, μέτρα την τάση που βγάζεις όταν πατάς μανιβέλα..) με περιορισμό ρεύματος (όχι πάνω από 4-5 Amperes) και άστον να φορτίσει...
    Aυτό ακριβώς κατάλαβα, με βάση τα όσα διάβασα... αν χρειάζεται φόρτιση πρώτα κι ο πυκνωτής, τότε ποιος ο λόγος να καταργηθεί η μπαταρία;
    Με τις λίγες γνώσεις μου από ηλεκτρονικά ξέρω ποια είναι η θεωρία λειτουργίας του πυκνωτή, όμως εδώ σαν "πατέντα' δεν είδα πουθενά αναφορά για φόρτιση, μη με ρωτήσεις το γιατί...
    Δηλαδή και το Battery Κiller του toneless που αναφέρεται πιο πάνω, θέλει φόρτιση πριν χρησιμοποιηθεί;
    ...το νου σου!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Aυτό ακριβώς κατάλαβα, με βάση τα όσα διάβασα... αν χρειάζεται φόρτιση πρώτα κι ο πυκνωτής, τότε ποιος ο λόγος να καταργηθεί η μπαταρία;

Φόρτιση θέλει την πρώτη φορά θεωρητικά ,μετά δεν θα έχεις πρόβλημα υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες.

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Φιλε μου RED , τα ΜΖ με πλατινες θελουν ρευμα για να παρουν μπροστα, και ΑΝ την αποσυνδεσεις, θα σβησουν μετα απο λιγο, αφου το ρευμα που παραγει η γεννητρια χρησιμοποιειται για τη φορτιση της μπαταριας, αλλα ΔΕΝ κανει κυκλωμα αν δεν υπαρχει...
    κατα ενα παραξενο μεταφυσικο τροπο, υπεθεσα οτι το δικο σου ειχε ηλεκτρονικη...Σορυ... Τα 251 νομιζω δεν βγηκαν ποτε με ηλεκτρονικη, ή δεν ηρθαν ποτε στην Ελλαδα...Ας μας διαφωτισει καποιος πιο ειδικος στα ΜΖ...Εγω, ΔΕΝ ειμαι...
    Καποια ΜΖ 150 δεν ειχαν βγει με ηλεκτρονικη? ή κανω λαθος?
    Τωρα μου ηρθε στο μυαλο ενα περιστατικο με ενα φιλο που εμεινε στο δρομο και με πηρε τηλ να τον ρυμουλκησω...Οταν εφτασα, επειδη εψαξα λιγο τι και πως, ανακαλυψα οτι ειχε φυγει ο πολος της μπαταριας...Τον βιδωσα στη θεση του, και πηρε τσακ - μπαμ το ΜΖ! βεβαια εκεινο ηταν απ'τα πρωτα ΜΖ 250 ('86 - '87), οχι 251...Δεν γνωριζω τι διαφορες μπορει να εχουν στα ηλεκτρικα τους...

παρε μια καλη μπαταρια κλειστου τυπου κι ενα φορτιστη / συντηρητη, και δεν νομιζω να εχεις προβλημα για 3 - 4 χρονια, ισως και παραπανω...(καθαρα εξαρταται απο την ποιοτητα της μπαταριας...)

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    Φιλε μου RED , τα ΜΖ με πλατινες θελουν ρευμα για να παρουν μπροστα, και ΑΝ την αποσυνδεσεις, θα σβησουν μετα απο λιγο, αφου το ρευμα που παραγει η γεννητρια χρησιμοποιειται για τη φορτιση της μπαταριας, αλλα ΔΕΝ κανει κυκλωμα αν δεν υπαρχει...
    κατα ενα παραξενο μεταφυσικο τροπο, υπεθεσα οτι το δικο σου ειχε ηλεκτρονικη...Σορυ... Τα 251 νομιζω δεν βγηκαν ποτε με ηλεκτρονικη, ή δεν ηρθαν ποτε στην Ελλαδα...Ας μας διαφωτισει καποιος πιο ειδικος στα ΜΖ...Εγω, ΔΕΝ ειμαι...
    Καποια ΜΖ 150 δεν ειχαν βγει με ηλεκτρονικη? ή κανω λαθος?
    Τωρα μου ηρθε στο μυαλο ενα περιστατικο με ενα φιλο που εμεινε στο δρομο και με πηρε τηλ να τον ρυμουλκησω...Οταν εφτασα, επειδη εψαξα λιγο τι και πως, ανακαλυψα οτι ειχε φυγει ο πολος της μπαταριας...Τον βιδωσα στη θεση του, και πηρε τσακ - μπαμ το ΜΖ! βεβαια εκεινο ηταν απ'τα πρωτα ΜΖ 250 ('86 - '87), οχι 251...Δεν γνωριζω τι διαφορες μπορει να εχουν στα ηλεκτρικα τους...

παρε μια καλη μπαταρια κλειστου τυπου κι ενα φορτιστη / συντηρητη, και δεν νομιζω να εχεις προβλημα για 3 - 4 χρονια, ισως και παραπανω...(καθαρα εξαρταται απο την ποιοτητα της μπαταριας...)
    Ωραίος!!

Tα 250 δε βγήκαν ποτέ από το εργοστάσιο με ηλεκτρονική αν δεις κανένα είναι πειραγμένο!
    Τα 251 είχαν έρθει και στην Ελλάδα με ηλεκτρονική πάντως, όποιο δεις με αλουμινένιες ζάντες και τετράγωνα όργανα με μαύρο μασκάκι μπροστά αντί για τα κλασικά στρογγυλά είναι τέτοια!
    Επίσης και κάποια λίγα με το κλασικό λουκ είχαν ηλεκτρονική και στα πλαϊνά καπάκια έγραφαν "251e"!! Τα υπόλοιπα χωρίς το "e" είναι με πλατίνες!!
    ...το νου σου!!

Λοιπόν, τελευταία νέα, για όσους έμειναν με την απορία:

Η πατέντα με το πυκνωτάκι (χύμα και αφόρτιστο, αρκεί να είναι μπόλικα volt και μF) λειτουργεί μια χαρά σε όσα μανιβελάτα μηχανάκια έχουν πηνία ("μανιατό"), όμως συγκεκριμένα τα ΜΖ ΕΤΖ έχουν alternator αυτοκινήτου (sic) που απαιτεί ρεύμα από τη μπαταρία για την εκκίνηση, οπότε τζίφος...
    Με πληροφόρησε σχετικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος super ΜΖ μάστορας, που είναι μηχανικός και ηλεκτρολόγος με 800 χρόνια εμπειρία!!!

...το νου σου!!

Moderator
    Η πατέντα με το πυκνωτάκι (χύμα και αφόρτιστο, αρκεί να είναι μπόλικα volt και μF) λειτουργεί μια χαρά σε όσα μανιβελάτα μηχανάκια έχουν πηνία ("μανιατό"),
    Άντε ρεε..
    Μα να μην στο πει κανείς ..???
    σχεδόν όλο το ρεύμα που θα παράγει το "μανιατό" σου θα καταναλωθεί για να φορτιστεί ο πυκνωτής

Άντε ρεε..
    Μα να μην στο πει κανείς ..???
    Εεεεπ, μάστορα, κλέβεις!!!

Εσύ είπες ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να λειτουργήσει, γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, το ρεύμα δηλ. θα το "ρουφάει" ο πυκνωτής και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Θυμάμαι καλά;

Το διά ταύτα είναι ότι ΔΟΥΛΕΥΕΙ από την πρώτη μανιβελιά, αλλά δουλεύει ΜΟΝΟ με μανιατό ο πυκνωτής, χωρίς να χρειάζεται καμία προηγούμενη φόρτιση, ενώ με το αλτερνέιτορ σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ δουλεύει..
    Μη ρωτάς γιατί, δεν είμαι ειδικός, μεταφέρω τα λόγια του ειδικού!!! Επίσης να πω ότι προσωπικά δεν το δοκίμασα, διότι δεν διαθέτω μηχανάκι μανιβελάτο άλλο από το ΜΖ με τον αλτερνέιτορ... όμως ο συγκεκριμένος μάστορας που συνέφερε τα διαλυμένα ηλεκτρικά του ΜΖ πιστεύω ότι ξέρει καλά τι λέει !!
    Άντε, αφού μας λύθηκε η απορία, να είμαστε όλοι καλά! Τσάκω δροσερή μπυρίτσα!!!
    ...το νου σου!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Για να γράψει κάποιος εδώ μέσα πρέπει να έχει μεταπτυχιακό στην Αρχαιολογία;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Για να γράψει κάποιος εδώ μέσα πρέπει να έχει μεταπτυχιακό στην Αρχαιολογία;
    Και η Ιστορία μας κάνει!!!
    :rotflmao:
    ...το νου σου!!

Moderator
    Εσύ είπες ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να λειτουργήσει, γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, το ρεύμα δηλ. θα το "ρουφάει" ο πυκνωτής και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Θυμάμαι καλά;
    Εσύ θυμάσαι ότι σε κάνει να χαίρεσαι και εγώ δεν αιασθάνομαι και πολύ καλά...

Anyway, αφού δεν δουλεύει στο μοτοσακό σου, αστο να πάει στην ευχή του Faraday ...

Εσύ θυμάσαι ότι σε κάνει να χαίρεσαι και εγώ δεν αιασθάνομαι και πολύ καλά...

Anyway, αφού δεν δουλεύει στο μοτοσακό σου, αστο να πάει στην ευχή του Faraday ...
    Εγώ θυμάμαι ό,τι με κάνει να χαίρομαι κι εσύ ό,τι και όπως σε βολεύει!!
    Copy/paste τα εν λόγω γραφόμενά σου, λίγες αράδες πιο πάνω:

Εκτός αν ξέχασα να διαβάζω και δεν το έχω πάρει χαμπάρι... η αλήθεια είναι ότι πάνε πολλά χρόνια που τελείωσα το σχολείο, μπορεί και να έχω ξεχάσει την ανάγνωση...
    ...το νου σου!!

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    ΠαληόγερΑ,
    σιάξε μου κι εμένα ένα fishing shock, ρε. Να παγαίνω να ψαρεύω στην λίμνη μου με πυκνωτή, για'τα τα καλάμια και τα δίχτυα είναι μπελάς...

Και αυτά τα φυτίλια για την μαύρη μπαρούτη δεν είναι και τόσο έμπιστα.

(ξέρω-ξέρω αυτοκαταστρεφεται εντός 5'')

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ξέρω θέλετε να το θάψουμε, αλλά:

1. τόσα χρόνια τα αυτοκίνητα είχαν αλτερνειτορ ,μηχανικό αυτόματο, πλατίνες, και όταν πέθαινε η μπαταρία παίρναν με λίγο σπρώξιμο.

2. Δεν βλέπω καμιά ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε μια μπαταρία και ένα πυκνωτή.
    Απλά νομίζω ότι και σε αυτή την περίπτωση "size does matter"

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αντι για σκηνη!
    από zephyr1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 100
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2018, 16:21
  2. Ιμάντας αντί για αλυσίδα στο Vstrom;
    από Respect στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2007, 19:33
  3. Αντί για πίτα......Καρδαμύλη!!