Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 69

Θέμα: Κατανάλωση VStrom 650 ?

Παλαιό μέλος
    Στο Intruder είχα δοκιμάσει πριν αρκετό καιρό ένα που διαφήμιζαν στην τηλεόραση στο telemarketing αλλά δε θυμάμαι πως το λένε. Υπάρχουν περιπτώσεις που για βελτίωση ή κάλυψη κάποιων ατελειών χρησιμοποιούνται αυτά τα προϊόντα από τα εργοστάσια. Οι Opel, Ferrari, Merchedes, Porsche, Audi, Kawasaki,Gas GAs, Honda και άλλοι κατασκευαστές τα χρησιμοποιούν σε διάφορες περιπτώσεις και τα έχουν πιστοποιήσει για χρήση στα οχήματά τους (υπαρχουν επίσημα χαρτιά - approvals)

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Από ότι είδα τα προιοντα της interflon έχουν teflon μέσα, κυκλοφορεί γενικά μια κακή φήμη για τα πρόσθετα με τεφλον...έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον χωρίς να είμαι ειδικός. Για το Motor Kote τι γνώμη έχετε??

Vstromάκιας από κούνια... Το avatar του/της NikdeV82
    Πόλη: Με 5ε περίπου βγάζει 90-110χλμ στην πόλη... Πάνω κάτω
    με δούλεμα μέχρι 6-7000rpm
    Αν δουλέυω μέχρι 5000rpm μέχρι 120χλμ με 5e

Εθνική: Με δύο άτομα μέχρι Θήβα από Αθήνα 180-200χλμ/ωρα συνέχεια 4παύλες στο τεπόζιτο άδειασαν και αναβόσβηνε η τελευταία...

Περίμενα να είναι πιο οικονομικό πάντως ...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Δηλαδη καιει περιπου 2 ΠΑΥΛΕΣ στα 100 χλμ.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος
    Desperado,πρεπει να προσεχει κανει οταν επιλέγει προϊόντα με τεφλόν. Στις προδιαγραφές τους πρέπει να αναφάρεται ξεκάθαρα ότι περιέχουν πολικά και μη πολικά μόρια τεφλόν.
    Τότε κάνουν πραγματική δουλειά.

Το τεφλόν έχει κάποιες ιδιότητες που το κάνουν ξεχωριστό: Καταρχήν το μόριό του είναι πάρα πολύ μικρό με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται και να εξομαλύνει δραστικά τις τραχύτητες των όποιων επιφανειών έρχεται σε επαφή.

Εκτός από το μικρό του μέγεθος το τεφλόν έχει το μικρότερο συντελεστή τριβής από όλα τα στερεά σώματα (της τάξεως του 10^-8 (=ολισθηρότητα υγρού πάγου!)). Αυτά σημαίνουν ότι όταν χρησιμοποιείται τεφλόν η στατική τριβή είναι ίση με την τριβή ολισθήσεως. Το τι αποτέλεσμα έχει αυτό μπορείτε να το δείτε στην περίπτωση εκκίνησης μηχανών στο ακόλουθο διάγραμμα μακροσκοπικά.

Βλέποντας τα παραπάνω θα έλεγε κανείς ότι όποια τεφλονούχα λιπαντικά και να διαλέξει, ακόμα και τα «οικονομικά», θα έχει άριστη λίπανση. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Τα πλεονεκτήματά του, δηλαδή το μικρό μόριο του τεφλόν, ο ελάχιστος συντελεστής τριβής και σε συνδυασμό με το ότι πρόκειται για ουδέτερα μόρια, γίνονται μπούμερανγκ αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, γιατί πολύ απλά αν βάλουμε κάπου τεφλόν αυτό είναι τόσο μικρό και ολισθηρό που θα απομακρυνθεί όταν ασκηθεί φορτίο!

Τι κάνουμε λοιπόν για να επωφεληθούμε από τη χρήση τεφλόν; Χρησιμοποιούμε τεφλόν «ειδικής μορφής».
    Λέγοντας «ειδικής μορφής» εννοούμε μόρια τεφλόν που από ουδέτερα έχουν αποκτήσει πολικότητα, μέσω κατάλληλης διαδικασίας (η Interflon εφαρμόζει τέτοια διαδικασία με ιονισμό και πόλωση),άρα υψηλότατη προσκολητικότητα.

Τα πολωμένα μόρια κολλάνε σαν ισχυρότατοι μαγνήτες στις επιφάνειες των μετάλλων και μας προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η λίπανση με τεφλόν. Πιο συγκεκριμένα τα βασικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης τεφλονούχων λιπαντικών με πολικά και μη πολικά μόρια φαίνονται παρακάτω.

Λιγότερες τριβές = Μικρότερη κατανάλωση ενέργειας
    Μικρότερη επίδραση εξωτερικών παραγόντων
    Μείωση φθοράς (Σε αντίθεση με άλλα στερεά λιπαντικά το Teflon δεν αυξάνει τη φθορά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας)
    Αυξημένη αξιοπιστία λόγω των ιδιοτήτων άμεσης λίπανσης
    Σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης μέσω της αύξησης του διαστήματος επαναλίπανσης
    Μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας

Ποιο μοντέλο-προϊόν της Motor Kote συγκεκριμένα?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	diag.jpg 
Προβολές:	559 
Μέγεθος:	27,0 KB 
ID:	54832

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Ευχαριστώ για την απάντηση, έλεγα για το motorkote 100 συγκεκριμένα, το οποίο είναι αντιτριβικο - προσθετικό λαδιού.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Κατα τα αλλα ευτυχως που συζηταμε για την καταναλωση του Vstrom!!!!
    Nα επανελθουμε λιγο στα καθ΄ημας:
    Σε χαλαρο ταξιδακι 90-120 χλμ/ωρα καιει περιπου ενα λιτρο καθε 20 και κατι χλμ(Αυτονομια καπου 400χλμ),οικονομικα
    Απο 150 και πανω καει γυρω στα 12χλμ/λιτρο
    Στην εντουραδα που ειχαμε παει στα Αγραφα και περιξ εκαψε για 180 χλμ 10 λιτρα βενζινη.
    Εχω μεση αυτονομια καπου 350 χιλιομετρακια.Η καταναλωση θα ελεγα οτι κυμαινεται σε καλα επιπεδα
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    ο καρέλις που είναι?
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Κατανάλωση

Εμένα μου καίει μέσα στην πόλη με χαλαρή οδήγηση γύρω στα 6lt/100 και εκτός περίπου 5 λτ/100 με ταχ. 120-130 km.Από Χανιά που γέμισα έκανα 130 km κ μου είχε πέσει μία γραμμή.Πρώτη φορά 'επεσε γύρω στα 90km μετά αφώτου ξεκίνησα.Τελικά με 22 έκανα 350km.Τα τελευταία 150 ήταν μέσα στην Αθήνα.
    Καίει δραματικά πάνω από 150 σε σχέση με την κατανάλωση που προανέφερα!!!

Μέλος Το avatar του/της panoc
    εγω εχω κανει 950 χλμ και εχω γεμίσει 3 φορες.
    τη πρώτη πηρε 21λιτρα. τη δευτερη μετα από 340χλμ πηρε 17,5 λιτρα. και τι τριτη μετα από 360 σλμ πηρε 18 λιτρα.
    σε ολα αυτα τα χλμ οι αλλαγες γινοταν μεχρι τις 5000στροφες (στρωσιμο).
    ολα τα χλμ ειναι μεσα σε πόλη.
    DL650A v-strom rider...

Και εγω σε προσφατη μετρηση ειχα
    15,5 λιτρα για 242 κλμ που σημαινει 0,065 λιτρα / κλμ
    Οδηγηση σε ανοικτο δρομο Εθνικη κλπ μεχρι 5.500-6.000 στροφες
    Το μηχανακι εχει κανει 1.400 κλμ συνολο
    -Εγω σε αυτό το ΓΑΙΔΟΥΡΙ δεν ανεβαινω

getting used to pain... Το avatar του/της kakofonixx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
    Το μηχανακι εχει κανει 1.400 κλμ συνολο
    Καντε ρε κανενα χιλιομετρο!
    Εγω σε 2 μηνες εχω κανει 3500χλμ.

Μεση καταναλωση πολη-ανοιχτο δρομο γυρω στα 5,5 lt/100km
    Δεν ειναι και ασχημα πιστευω
    wasting space via Architecture

μεσα σε 3 βδομαδες εχω κανει 2100χλμ και μου εχει καψει απο 4,5-5,5 λιτρα/100χλμ...το μετραω σχεδον καθε φορα που γεμιζω!
    στο στρωσιμο εκαψε σχεδον 4,5 λιτρα/100χλμ και μετα καθως ανεβαζα στροφες......ανεβαινε και η καταναλωση!απολυτως φυσιολογικο!!!!
    καμια εκδρομουλα ρε παιδια?

foul taste of freedom
    Δικάβαλος και με μπαγκαζιέρα, απίστευτη κατανάλωση: 14,5 λίτρα για 367 χλμ. !!

Δηλαδή 3,96 λίτρα τα 100χλμ. !!!!!

Φυσικά ποτέ πάνω απο 5000 στροφές καί
    εκτός Αθηνών.

Μέσα μου καίει από 5 έως 6 λίτρα τα 100χλμ.

Μέλος Το avatar του/της panoc
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mavro
    Δικάβαλος και με μπαγκαζιέρα, απίστευτη κατανάλωση: 14,5 λίτρα για 367 χλμ. !!

Δηλαδή 3,96 λίτρα τα 100χλμ. !!!!!

Φυσικά ποτέ πάνω απο 5000 στροφές καί
    εκτός Αθηνών.

Μέσα μου καίει από 5 έως 6 λίτρα τα 100χλμ.

μια απο τα ιδια

μολις γυρισα απο ταξιδακι,
    δικαβαλος, με βαλιτσα γεματι και tankbag εγραχε 4,08λιτρα/100xlm, με μεση ταχυτητα 120χλμ/ωρα και 6η στο κιβωτιο. σε πολη μεσα γυρω στα 5,7, και στην εγνατια με μεση ταχυτηητα 150χλμ/ωρα παλι δικαβαλος αλλα χωρις αποσκευες επεζε στα 5,5.
    για την ισοτιρα γεμισα Ηγουμενιτσα και εφτασα Πυργο και δεν ειχε σβησει ακομα το τελευταιο (περιπου 440χλμ).
    DL650A v-strom rider...

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κατανάλωση vstrom 650
    από apapadop στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2017, 17:49
  2. ti gnomi exete gia to vstrom 650???
    από vstrom650 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2007, 11:56
  3. Vstrom 650