Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 100

Θέμα: Έπρεπε τελικά να γίνει έτσι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Αν μη τι αλλο το 99,99% των εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα ηταν παραγωγικοι!

Εγω παντως στον "ιδιωτικο τομεα" που δουλευω στο ορκιζομαι οτι ΔΕΝ ειναι οι ανθρωποι ιδιαιτερα παραγωγικοι.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Δεν έχω καταλάβει αυτό το "τους πληρώνουμε" και "στις δικές μας πλάτες" σε σχέση με την υπο-παραγωγικότητα ...???
    ....
    Και τι ακριβώς παράγει ένα κράτος ρε φίλΑΙ;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Συγκρινουμε ιδιωτικο τομεα με δημοσιο;

Αν μη τι αλλο το 99,99% των εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα ηταν παραγωγικοι!
    Συγκρίνω μόνο ως προς τις αντιδρασεις μας σε συνανθρώπους μας και σε τίποτα άλλο

Υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις ιδιωτικές που είναι πολλοί οι μη παραγωγικοί και άχρηστοι απλά είναι συγγενείς ή φίλοι με τα αφεντικά και γούστο τους καπέλο τους βέβαια που τους κρατάνε, αυτοί τους πληρώνουν όχι εμείς, αλλά όχι και 99,99% κόψε κάτι . Μάλλον δεν έχεις βρεθεί σε τέτοιες εταιρίες για αυτό το έγραψες

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Εγω παντως στον "ιδιωτικο τομεα" που δουλευω....

Ωωωωωωω πότε κερνάς είπαμε;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Δημόσιους υπαλλήλους...

Αν είναι κρατος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του ..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Καπιταλισμος: Ο εργοδοτης που προσθετει στην τελικη αξια του προϊοντος του το κολαβαρεμα των υπαλληλων του, αργα η γρηγορα δεν θα ειναι ανταγωνιστικος και θα το λουκεταρει το μαγαζι.

Δεν χρειαζεται να παιζουμε με τις λεξεις... ακομα και ο λουφαδορος ιδιωτικος υπαλληλος, καποια στιγμη θα δουλεψει... η αν ειναι τοσο γατονι καποιος αλλος θα φορτωθει τη δουλεια του. Το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο.

Εδω μιλαμε οτι σε αρκετες περιπτωσιες στο δημοσιο, πηγαινε ενας, χτυπουσε καρτα για τους υπολοιπους και μετα

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ελλιψεις στα νοσοκομεια

ελλιψεις στα σχολεια

ελλιψεις στα μμμ

ειστε σιγουροι οτι οι δ.υ. ειναι παρα πολλοι η μηπως ειναι λαθος τοποθετημενοι και δε μπορειτε να μιλησετε ελληνικα?

επισης οι δ.υ. λεει ειναι πολλοι.ετσι παγωσαμε τις προσληψεις και ξαφνικα θαυμα!!!!

απο τοτε που σταματησαν οι προσληψεις μεσω ασεπ εχουμε αυξηση των δ.υ. μεσω μκο!!!

για να το ξαναδουμε το πραμα....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Δεν έχω καταλάβει αυτό το "τους πληρώνουμε" και "στις δικές μας πλάτες" σε σχέση με την υπο-παραγωγικότητα ...???

Έχεις κανείς την - εσφαλμένη κατά την γνώμη μου - αντίληψη ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα..??
    (ή νομίζουμε ότι επειδή ο πρώτιστος σκοπός του ιδιώτη είναι το κέρδος, όλα είναι καλορυθμισμένα και κοστολογημένα στην εντέλεια..??)

Κοινώς, όταν αγοράζετε ένα προϊόν είστε σίγουροι ότι μέσα στην τιμή του δεν περιλαμβάνεται ΚΑΙ π.χ. η τεμπελιά του αποθηκάριου ή το λουφάρισμα του συσκευαστή..??

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι δημόσιες υπηρεσίες παίζουν ΚΑΙ τον ρόλο της κοινωνικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους σ'αυτές...
    Εσφαλμένη δεν είναι, απλά αν είναι υπερκοστολογημένα υπάρχει και ανταγωνισμός που μπορείς να απευθυνθείς που δεν έχει υπερκοστολογημένα κόστη, ενώ στο δημόσιο δεν έχεις αυτή την επιλογή. Ο ιδιώτης έχει ανταγωνιστές και πρέπει να φροντίζει από μόνος του να μην έχει πολλούς τεμπέληδες που θα του κοστίζουν. Το δημόσιο δεν έχει ανταγωνισμό και δεν έχει φροντίσει χρόνια τώρα να μην έχει τεμπέληδες

Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    .. Το δημόσιο δεν έχει ανταγωνισμό και δεν έχει φροντίσει χρόνια τώρα να μην έχει τεμπέληδες
    Το δημόσιο δεν ειναι κάτι αόριστο.

Έχει :

1. Υπαλλήλους - αυτούς που κάποιοι θέλουν να τους εκτελέσουμε
    2. Προισταμένους - Αυτοί ελέγχουν τους από πάνω.. και να θέλουν βέβαια είναι λίγο δυσκολο αφού τους 1 τους προστατεύει το σύνταγμα ως προς την μονιμότητά τους.
    3. Γεν. Γραμματείς "αιρετούς"- κυβερνητικούς (αποτυχημένοι στις εκλογές βουλευτές τις περισσότερες φορές) ελέγχουν τους 2, αλλά δεν νομίζω Τάκη
    4. Υφυπουργούς/Υπουργούς - ελέγχουν τους 1,2 και 3.. τι να ελένξουν δλδ.. οι περισσότεροι από αυτούς αν έχουν δουλέψει ποτέ το έχουν κάνει στις συγκεντρώσεις του κόμματος δουλεύοντας τον κοσμάκη και διορίζοντας μετά τους 1.

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    To κράτους έχει ΚΑΙ παραγωγικούς Τομείς. Παράγει παιδεία, (κατώτερη, μέση, ανώτερη κλπ.), Υγεία (νοσοκομεία κλπ.), δημόσιες μεταφορές, Καθαριότητα, ενίοτε ΚΑΙ αγαθά (βλ. ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.), ακόμη και Τηλεόραση (όρα ΕΡΤ).

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ελλιψεις στα νοσοκομεια

ελλιψεις στα σχολεια

ελλιψεις στα μμμ

ειστε σιγουροι οτι οι δ.υ. ειναι παρα πολλοι η μηπως ειναι λαθος τοποθετημενοι και δε μπορειτε να μιλησετε ελληνικα?

Το πρόβλημα είναι ότι, στην πλειοψηφία τους, οι υπεράριθμοι δ.υ. ΔΕΝ είναι αυτοί που είναι τοποθετημένοι σε παραγωγικές και καίριες θέσεις (βλ. γιατροί, καθηγητές, δικαστικοί υπάλληλοι κλπ.) , αλλά αυτοί οι οποίοι, ελλείψει ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, είναι τοποθετημένοι σε θέσεις ήσσονος σημασίας απλά για να "βολευτούν κάπου" (χαρακτηριστικό παράδειγμα υπάλληλοι σε υπουργεία και οργανισμούς, ούτως ώστε για ένα πιστοποιητικό να -υπο-απασχολούνται 4). Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν την εργασία τους ως "προαιρετική". Επίσης, πολλοί οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κρίσιμες θέσεις, υποαπασχολούνται εκ των πραγμάτων ή εκ συνειδήσεως, με αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσοτέρων συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών (βλ. ΔΕΗ, ΜΜΜ, κ.ά). Υπάρχουν επίσης πάμπολλοι οι οποίοι πληρώνονται χωρίς να παρουσιάζονται ποτέ στην εργασία τους. (!)

Γενικά άστα βράστα η κατάσταση.
    Διάβασα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση προχθές ανακοίνωση στην είσοδο της ΔΟΥ "Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού πλέον, βάσει της τάδε απόφασης για 8ωρη, πλέον, εργασία των δημοσίων υπαλλήλων, θα είναι 8.30 με 2.30 μ.μ. ! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ Η ΚΡΙΣΗ!!!
    Dura lex, sed lex.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
    ........

Το πρόβλημα είναι ότι, στην πλειοψηφία τους, οι υπεράριθμοι δ.υ. ΔΕΝ είναι αυτοί που είναι τοποθετημένοι σε παραγωγικές και καίριες θέσεις (βλ. γιατροί, καθηγητές, δικαστικοί υπάλληλοι κλπ.) , αλλά αυτοί οι οποίοι, ελλείψει ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, είναι τοποθετημένοι σε θέσεις ήσσονος σημασίας απλά για να "βολευτούν κάπου" (χαρακτηριστικό παράδειγμα υπάλληλοι σε υπουργεία και οργανισμούς, ούτως ώστε για ένα πιστοποιητικό να -υπο-απασχολούνται 4). Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν την εργασία τους ως "προαιρετική". Επίσης, πολλοί οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε κρίσιμες θέσεις, υποαπασχολούνται εκ των πραγμάτων ή εκ συνειδήσεως, με αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσοτέρων συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών (βλ. ΔΕΗ, ΜΜΜ, κ.ά). Υπάρχουν επίσης πάμπολλοι οι οποίοι πληρώνονται χωρίς να παρουσιάζονται ποτέ στην εργασία τους. (!)
    ............
    τα ιδια λεμε η δεν καταλαβα εγω καλα?
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Απροσάρμοστος Το avatar του/της railDG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Το 1 στους 5 είναι αρκετοί και δεν είναι όλοι?Ε,να σκοτώσουμε αυτόν τον 1 να γίνουν όλοι να μπορούμε να γενικεύουμε
    Μας λες δηλ.πάνω στο θυμό και την αγανάκτηση μας,να σκεφτόμαστε πάντα στο τέλος της πρότασης μας αυτόν τον δύσμοιρο 1 και να συμπληρώνουμε στο τέλος"είναι αρκετοί,αλλά δεν είναι όλοι".
    Πλάκα μας κάνεις? 1 στους 5 δεν κάνει αυτά που λες κ μας ενοχλεί η γενίκευση?
    Κοίτα που βρήκε και υποστηρικτή... Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά κι όχι σαν ένα κομμάτι μάζας μέσα σ'ένα τσουβάλι.Ναι,είναι λάθος να γενικεύουμε.Και να σου εξηγήσω γιατί;Όταν πηγαίνω στο ΙΚΑ δεν θέλω να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στο γιατρό που θα με εξετάσει,επειδή πολλοί στο τέλος μου δίνουν την κάρτα τους να περάσω από το ιατρείο τους για πιο ''σωστή'' εξέταση,πράγμα το οποίο σιχαίνομαι.Προτιμώ να πάω θετικά,να θεωρώ τον άνθρωπο τίμιο κι αν μου αποδείξει το αντίθετο απλώς να μην ξαναπάω.Αντιθέτως,αν θεωρήσω όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ σκάρτους θα είναι άδικο για κάποιους.Να γιατί η γενίκευση είναι λάθος.Μακρυγόρησα όμως και δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Και συμφωνώ σ'αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω περί μικρότητας.Κι όχι μόνο αυτό...κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να βρεθούμε εμείς ή τα παιδιά μας σε αντίστοιχη θέση.Τότε τι θα λέμε;Καλά μας κάνουν,ας μας κάνουν χειρότερα;

Υ.Γ.Να σημειώσω και μια άλλη παράμετρο ψιλοσχετική,για να δείτε πως η λογική του Έλληνα είτε είναι είτε δεν είναι δημόσιος υπάλληλος είναι η ίδια.Στο ασφαλιστικό ταμείο που δουλεύει ένας γνωστός μου πηγαίνουν πολύ συχνά άνθρωποι με φακελάκι και το αφήνουν πάνω στο γραφείο για να ''προθυμοποιήσουν'' μάλλον τον υπάλληλο να βγάλει πιο γρήγορα τη σύνταξη.Και σας πληροφορώ ότι στον τομέα εκείνο τουλάχιστον κανένας τους δεν το δέχεται.Η ρουσφετολογική νοοτροπία,λοιπόν,δεν αφορά μόνο τους ''βολεμένους'',αλλά όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης,γιατί απλά την αποδεχόμαστε.
    Ξύπνα...φτάσαμε...!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
    Όταν πηγαίνω στο ΙΚΑ δεν θέλω να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στο γιατρό που θα με εξετάσει,επειδή πολλοί στο τέλος μου δίνουν την κάρτα τους να περάσω από το ιατρείο τους για πιο ''σωστή'' εξέταση,πράγμα το οποίο σιχαίνομαι.Προτιμώ να πάω θετικά,να θεωρώ τον άνθρωπο τίμιο κι αν μου αποδείξει το αντίθετο απλώς να μην ξαναπάω.
    Με όλο το συμπάθειο, μ@λάκια σου... με τόσες κρατήσεις που σου κάνει το ΙΚΑ, δεν θα έπρεπε να μπαίνεις καν σε αυτή τη διαδικασία. Θα έπρεπε να θεωρείς δεδομένο το ότι και ο γιατρός θα είναι καλός και θα σε προσέξει και δεν θα σε παραπέμψει στο ιδιωτικό ιατρείο του!

Το ίδιο και στις εφορίες και στις πολεοδομίες και στις νομαρχίες και στους δήμους και όπου αλλού!

Μου φαίνεται θεωρούμε δεδομένο το ότι η εξυπηρέστηση μας από τους δημόσιους θα είναι στην καλύτερη περίπτωση κάτω του μετρίου... εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα υπάρχουν και έχω συναντήσει.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να λησμονούμε το οτι οι ΔΥ είναι οι καλύτερα αμοιβόμενοι υπάλληλοι (αναλογικά σε σχέση με την προσφορά τους και τις εργατώρες) και έχουν το πιο αβαβά ωράριο... τα δε εργασιακά τους δικαιώματα, είναι μόνο δικαιώματα, χωρίς υποχρεώσεις...

Ξεκόλλα όμως.

Πρώτον δεν μπήκαν όλοι στο δημόσιο με μέσο και δεύτερον δεν είναι όλοι σάπιοι.Όπως είπαν και παραπάνω 1 δουλεύει,5 κάθονται,όλοι πληρώνονται.Μπορεί να είναι αρκετοί,αλλά δεν είναι όλοι.

Σταμάτα επιτέλους τις γενικεύσεις στα πάντα κι ειδικά όταν δεν έχεις ιδέα.

Ο γιατρός πήρε φακελάκι,άρα όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι.Ο σερβιτόρος με στραβοκοίταξε,άρα όλοι οι σερβιτόροι είναι αγενείς.Ο λεωφορειατζής μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα,ενώ πρόλαβα να φτάσω,άρα όλοι οι οδηγοί είναι ηλίθιοι.Πολύ λογικό.
    ασε τα ξεκολλα και μιλα σαν ανθρωπος.
    μιλαω για τους σαπιους,δε μιλαω για ολους τους ΔΥ.
    αν δε μπορεις να παρακολουθησεις τη συζητηση,μην σχολιαζεις ασχετα.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Κοίτα που βρήκε και υποστηρικτή... Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά κι όχι σαν ένα κομμάτι μάζας μέσα σ'ένα τσουβάλι.Ναι,είναι λάθος να γενικεύουμε.Και να σου εξηγήσω γιατί;Όταν πηγαίνω στο ΙΚΑ δεν θέλω να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στο γιατρό που θα με εξετάσει,επειδή πολλοί στο τέλος μου δίνουν την κάρτα τους να περάσω από το ιατρείο τους για πιο ''σωστή'' εξέταση,πράγμα το οποίο σιχαίνομαι.Προτιμώ να πάω θετικά,να θεωρώ τον άνθρωπο τίμιο κι αν μου αποδείξει το αντίθετο απλώς να μην ξαναπάω.Αντιθέτως,αν θεωρήσω όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ σκάρτους θα είναι άδικο για κάποιους.Να γιατί η γενίκευση είναι λάθος.Μακρυγόρησα όμως και δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Και συμφωνώ σ'αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω περί μικρότητας.Κι όχι μόνο αυτό...κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να βρεθούμε εμείς ή τα παιδιά μας σε αντίστοιχη θέση.Τότε τι θα λέμε;Καλά μας κάνουν,ας μας κάνουν χειρότερα;

Υ.Γ.Να σημειώσω και μια άλλη παράμετρο ψιλοσχετική,για να δείτε πως η λογική του Έλληνα είτε είναι είτε δεν είναι δημόσιος υπάλληλος είναι η ίδια.Στο ασφαλιστικό ταμείο που δουλεύει ένας γνωστός μου πηγαίνουν πολύ συχνά άνθρωποι με φακελάκι και το αφήνουν πάνω στο γραφείο για να ''προθυμοποιήσουν'' μάλλον τον υπάλληλο να βγάλει πιο γρήγορα τη σύνταξη.Και σας πληροφορώ ότι στον τομέα εκείνο τουλάχιστον κανένας τους δεν το δέχεται.Η ρουσφετολογική νοοτροπία,λοιπόν,δεν αφορά μόνο τους ''βολεμένους'',αλλά όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης,γιατί απλά την αποδεχόμαστε.

Κάνεις πολύ καλά και κανείς δεν σου αφαιρεί ποτέ το δικαίωμα να είσαι ρομαντικός .
    Γνωρίζω γιατί η γενίκευση είναι λάθος και όσο κι αν σου κάνει εντύπωση συμφωνώ μαζί σου.Αναγνωρίζω όμως και το δικαίωμα της αγανάκτησης κ πάνω σ αυτήν της υπερβολής στο λόγο που γεννά τη γενίκευση.
    Δεν είναι θέμα μικρότητας,δεν κάθομαι σε μια γωνιά διαβάζω όλα αυτά τα δυσάρεστα για πολλούς συνανθρώπους μας και λεω "αχχχχ,καλά να πάθεις".
    Μην πάμε όμως και στο άλλο άκρο του "όλοι οι εργάτες έχουν δίκιο"...Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως κάποια πράγματα πρέπει ν αλλάξουν.Νοοτροπίες όπως πολύ σωστα είπες.
    Θ αλλάξουν....Ελπίζω...
    Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι όσοι μιλαμε είμαστε βολεμένοι,μέχρι να έρθει η ώρα μας.Πίπα τρώμε όλοι μαζί.Μπορώ όμως να αναγνωρίζω τα πράγματα που θέλω ν αλλάξουν ακόμα και σε εμένα την ίδια πόσο μάλλον τριγύρω μου.

υ.γ.Δεν θα σου πω παραδείγματα με φακελάκια στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου,γιατι πραγματικά θα εξοργιστώ.Εξάλλου είναι μόνον οι 4 στους 5

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ Vfr ?
    από llrnr στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 16:27
  2. λες να ειναι ετσι;
    από κουκουρουκου στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2005, 19:48
  3. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2004, 14:48