Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Η εκπαίδευση και η κοινωνία στην Φιλλανδία

non serviam Το avatar του/της kachius
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Κοίτα να δεις, δε πάει να πει ότι επειδή δεν μπορώ να προσαρμοστώ στο κλίμα έχω εγώ κάποιο πρόβλημα, ή αυτοί.
    Ναι, "πρόβλημα" γράφω εννοώντας το διαφορετικό που λες μετά.
    Καταλαβαίνω τι εννοείς και εσύ και άλλοι, απλά με ενοχλεί γιατί ορισμένοι παρουσιάζουν κάποεις χώρες
    (σκανδιναβικες, Καναδά, Αυστραλία...) "χάλια μαύρα" σε σχέση με εμάς τους πολιτισμένους και "ωραίους" τύπους...
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    περιγραφεις αγγλους
    Όχι περιγράφω Σκανδιναβούς!

Γκούγκλαρε

Great Nordic Biker War,

να δεις ΤΙ περιγράφω !

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Δεν υπάρχει επί γης παράδεισος !

(αυτά είχα να πω)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    να πω ενα προβληματισμο που μ ηρθες με βαση το θεμα...

η φινλανδια δεν ηταν ποτε ποθητο μερος, λογω συνθηκων κ θεσης, απο τα αρχαια κιολας χρονια.
    δεν ηταν ποτε σε φαση αμυνας, κ να μπουκαρουν απο παντου για να τους παρουν την χωρα τους. Να την κανουν τι εδω που τα λεμε... Αν κρινω απο τους βικινγκς το αντιθετο μαλλον. Αυτο ισως τους αφησε σε μια απονηρευτη (ιδανικη κοινωνια) οπου ο ενας βασιζεται στον αλλον για την επιβίωση χωρις να υπαρχουν πολλες σκοτουρες.
    Ετσι ειχαν τον χρονο κ την ανεση να εξελιχθούν χωρις πολλες επιπλοκες κ παρεμβασεις σε αυτο που ζηλευουμε ολοι σημερα.

Ενω εδω στην Ελλαδα και στα τριγυρω μεσογειακα μερη, παντα ολοι θελανε να μας τα παρουν τα παντα ολα, και ακομα συνεχιζουν (τροικα), γιατι ζηλευουν το κλιμα, την θαλασσα, την γεωγραφικη θεση, τον πολιτισμο (τον αρχαιο εννοω εννοειται!) ...

Λογικο δεν ειναι με τοση δολιοφθορα κ σαμποταζ, ασταματητη επιθεση απο παντου, Περσες, Τουρκους, Γερμανους, Ιταλους, και πλεον σύσσωμους Ευρωπαιους, να εχουμε καταντησει να ειμαστε ενα κρατος απανθρωπο, πονηρεμενο, που ο καθενας κοιταει μονο την παρτη του (απομειναρι των του ενστικτου επιβιωσης παλιοτερων εποχων), της λαμογιας (εγω ζω εσυ πεθαινεις) και της απανθρωπιας?

Εχθροι απο παντου, μηδαμινος χρονος ουσιαστικής εξέλιξης. Σαν ενα ματσο μυρμιγκια ειμαστε που τους χαλας την φωλια κ την ξαναχτίζουν κ μετα την ξαναχαλας κ παει λεγοντας...

Η για να το κανω πιο σαφες, σαν ενα ματσο τερμιτες καλυτερα, που ειναι κ τυφλοι, και δεν εχουν ιδεα απο που τους ερχεται ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
    [...]η φινλανδια δεν ηταν ποτε ποθητο μερος, λογω συνθηκων κ θεσης, απο τα αρχαια κιολας χρονια.
    δεν ηταν ποτε σε φαση αμυνας, κ να μπουκαρουν απο παντου για να τους παρουν την χωρα τους. [...]
    Οχι ακριβως

http://en.wikipedia.org/wiki/Finlandization

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    re paidia pigede eki pano na doyme poso 8a adeksete :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από turogalos
    Η Φινλανδία είναι δύσκολη χώρα για έλληνες και απ'ότι φαίνεται, του MG-KTiNoS δεν του έκατσε καλά. Σε προηγούμενο ποστ είναι αρκετά απόλυτος, σαν να λέμε ότι όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Διαφωνώ.

Εν συντομία:

Κατοικώ 10,5 χρόνια τώρα εδώ, 8,5 στο Κούοπιο και 2 στο Ελσίνκι. Ήρθα στα 24 και τώρα είμαι 34. Έκανα ιδιαίτερα με μια Φινλανδέζα στην Αθήνα 2 μήνες πριν ανεβώ και έμαθα να γράφω και να διαβάζω. Μου πήρε 2 μήνες ζωής εδώ πάνω για να καταλαβαίνω τι λένε και καμιά φορά ακόμη νιώθω σαν μόγκολο όταν κολλάω σε κάποια βασικά (άσχετα που δουλεύω στα φινλανδικά εδώ και 8 χρόνια). Είναι υπερβολικά δύσκολη γλώσσα (πιο δύσκολη από τα ελληνικά) και θέλει πείσμα για να την μάθεις. Οι περισσότεροι έλληνες υποφέρουν εδώ επάνω μετά από 3-4 χρόνια και μιζεριάζουν. Η ζωή τους είναι αρκετά διαφορετική. Τα περισσότερα είναι συνήθεια που απλά πολλοί δεν θέλανε να δεχθούν ως διαφορετικά και αντιδρούν αρνητικά.

Αν δεν θες να μετακομίσεις στην Φινλανδία, η γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς καν με την γλώσσα. Μάθε σουηδικά που είναι πανεύκολα, αν ξέρεις αγγλικά ή γερμανικά.

+πάρα πολλά!!!!

Το προηγούμενο καλοκαίρι που φτάσαμε με την παρέα μου Nordkapp στην επιστροφή για Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ροβανιέμι σε ένα Mc που κάτσαμε για φαγητό Ασιάτης γύρω στα 25 που μας άκουσε να μιλάμε ελληνικά μας χαιρέτησε στη γλώσσα μας και πιάσαμε την κουβέντα.Μίλαγε απίστευτα καλά ελληνικά γιατί έμεινε Θεσσαλονίκη με δουλειές του ποδαριού κανα 2 χρόνια περιμένοντας την πολυπόθητη κάρτα παραμονής στην Ελλάδα που λατρεύει και ποτέ δεν κατάφερε να την πάρει...
    Ενας φίλος του είπε για τη Φιλανδία και παράνομα πέρασε τα σύνορα και έφτασε μέχρι εκεί πέρα...Η χώρα αυτή όχι μόνο τον κράτησε αλλά τον ενέταξε σε πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας και του πληρώνει διατροφή και ενοίκιο διαμονής αντί του ποσού των 800 ευρώ μηνιαίως!!!
    Ο ίδιος βέβαια προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί μας είπε το πόσο δύσκολη είναι η γλώσσα αλλά και η αντιμετώπιση των ξένων εκει απο τους ντόπιους ειδικά αν δεν τους μιλάς φιλανδικά...
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Όχι περιγράφω Σκανδιναβούς!

Γκούγκλαρε

Great Nordic Biker War,

να δεις ΤΙ περιγράφω !
    αυτο δεν ειναι ενδειξη οτι αμα πιουνε γινονται βιαιοι.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Έλα σπίτι ένα βράδυ να σου κάνω το τραπέζι να ακούσεις...

Η γυναίκα είναι Φινλανδέζα και μιλάει με τον Jr

κι ένα βιντεάκι
    http://www.youtube.com/watch?v=gqfAibgWYt4
    αβεκ πλεζιρ !!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Χιούβα γιόλουα
    (καλά Χριστούγεννα)

Μουσική γλώσσα και δεν έχει ούτε μια λέξη κοινή με καμία γλώσσα!
    Θέλω να πω που δε λένε γκολ ?
    Που?

Στη Φινλανδία.
    Μόλι !
    ΆΚου μόλι ???

Που δε λένε ΜΑμά, μάτερ, μαμ κάτι με μου ρε αδερφέ...
    Στη Φινλανδία, άιτι...

Οκ ο άλλος πάει και μαθαίνει Σουαχχίλι θα μου πεις.
    Περί γούστου...
    Κουβέντα.

Πάντως άμα είσαι Αθήνα σε φτιάχνω για κανένα μαθηματάκι τσάμα να δεις αν σου αρέσει ΠΡΙΝ τα σκάσεις και πάρεις βιβλεία κλπ
    Σ' ευχαριστώ αλλα μου πέφτεις κάπως μακριά, κανόνισα μέσω γνωστού για κάποια ιδιαίτερα εδω στα Χανιά. Θα ξεκινήσω και βλέπουμε αν θα τα καταφέρω.

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Παιδιά ΔΕ φεύγω λέμε για μετανάστης!!!

Απλά θέλω να μάθω τη γλώσσα και τίποτα παραπάνω.
    Ευχαριστώ για τον επικοδομητικό διάλογο.

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
    Παιδιά ΔΕ φεύγω λέμε για μετανάστης!!!

Απλά θέλω να μάθω τη γλώσσα και τίποτα παραπάνω.
    Ευχαριστώ για τον επικοδομητικό διάλογο.

Καλό δρόμο :rotflmao:

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Η κατάθλιψη ειναι μολις δίπλα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ARISPEED1
    Ολα καλά ! Αλλά ας μάθουμε τα ποσοστά κατάθλιψης του πληθυσμού , τα εργαστήρια παραγωγής αλκοόλ που εχουν στα σπίτια τους ,το ποσοστό κρατήσεων στους μισθούς ...........
    Ελλάντα κ πάλι Ελλάντα εστω κ με λάντα ............
    Δυστυχώς, όπως είπαν και κανά δυο πιο πάνω, η εικόνα που έχεις για την Φινλανδία είναι λανθασμένη και μάλλον βασισμένη σε στερεότυπα που απλά δεν ισχύουν.

Τα ποσοστά κατάθλιψης είναι όντως υψηλά, σε κάποιες περιπτώσεις έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία και τον κλειστό τους χαρακτήρα, και άλλες με τον κύκλο των εποχών. Είναι αρκετά σκοτεινά εδώ από το Νοέμβριο εώς και τον Ιανουάριο και σε βαράει για τα καλά αν δεν το προσέξεις! :hypnotize

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα εργαστήρια αλκοόλ, δεν ζούμε στην ποτοαπαγόρευση του '20.....

Άκου για τους μισθούς και τους φόρους/κρατήσεις:

Ανάλογα με τα ετήσια έσοδά σου, έχεις και το ανάλογο ποσοστό. Εγώ έχω μεικτό μισθό 2277€ τον μήνα σε Helpdesk/IT service ενός πολυτεχνείου και ποσοστό 22%. Με κάποιες άλλες κρατήσεις για σύνταξη κτλ κτλ, καθαρά έρχονται γύρω στα 1600+ τον μήνα.

Το ενοίκιο μπορεί να είναι πιο ακριβό ΑΛΛΑ εγώ ΔΕΝ πληρώνω κοινόχρηστα. Η θέρμανση είναι δεδομένο αγαθό. Αν δεν ζεσταθεί το σπίτι, θα πεθάνεις από το κρύο, σωστά;
    Νερό πληρώνω ανά κάτοικο/μήνα. Είμαστε τέσσερις και πληρώνουμε 8€/άτομο/μήνα.
    Ρεύμα για μια τετραμελής οικογένεια με 82τμ διαμέρισμα, με έξτρα κατάψυξη, υπολογιστή, ηλ.σάουνα (2 φορές τον μήνα-δεν τρελένομαι), ένα φαγητό σε φούρνο την ημέρα κ.α. πληρώνω 200-300€/τετράμηνο(δεν θυμάμαι ακριβώς).
    Πάρκιν κλειστό για το αυτοκίνητο 21€/μήνα. Σε θέση στην αυλή πάει 17€.

Κινητό τηλέφωνο:

Μηνιαίο πάγιο: 0,69€
    Κλήσεις προς όλα τα κινητά: 0,069€/λεπτό
    Μυνήματα προς όλα τα κινητά: 0,069€/λεπτό
    Απεριόριστο ίντερνετ 512/128: 4,9€/μήνα (ακούω ιντερνετικό ράδιο Best 92,6 με γύρω στο 1GB/μήνα)

Ο παιδικός των παιδιών κοστίζει 210€/παιδί/μήνα. Φροντίζει να τους δίνει χορτοφαγικό φαγητό κάθε μέρα, μιας και δεν τρώμε κρέας (όχι, ούτε κοτόπουλο! όχι, δεν πεινάω όταν δεν τρώω κρέας!)

Γέμισα το αυτοκίνητο χθες με αμόλυβδη 1,489€/λίτρο.
    Είναι δίλιτρο και πληρώνω 120€ τον χρόνο τέλη κυκλοφορίας.

Δεν έχουμε διόδια αλλά ούτε λακούβες και δρόμους γυαλί/καρμανιόλες.

Μην αναφερθώ ΚΑΝ στην ιατρική περίθαλψη!

Κτλ κτλ.

Η ζωή δεν είναι σαν την Ελλάδα εδώ, το γνωρίζω. Αλλά το έχω συνειδητοποιήσει και δεχθεί. Προτιμώ ειλικρινά να ζω και να δίνω ποσοστό των εσόδων μου σε ένα κράτος που δεν θα με αφήσει να μείνω στον δρόμο παρά κάπου που το μέλλον μου είναι αβέβαιο. Μου αρέσει η ασφάλεια που μου παρέχει το σύστημα και φροντίζω να μην καταρεύσει. Θέλω να τα παιδιά μου να πάνε εδώ σχολείο και όχι στα σχολεία που πήγα εγώ και προσπαθούσαν να μου μάθουν παπαγαλία τα μαθήματα. Και άλλα πολλά...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σωστή και ασφαλής οδήγηση στην πόλη.
    από requiem στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2008, 20:11
  2. Clear Alternatives και Pig Spotters στην Ελλάδα;
    από zireous στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2007, 00:25
  3. Και τσάμπα Ultimate στην Ιτέα λέμε.....!!!
    από mike_thedoctor στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2005, 19:06
  4. Μια φορά και έναν καιρό στην αρχαία Αίγυπτο
    από Ora_Nihil στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 07:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας