Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 75

Θέμα: Υποχρεωτικό το Abs σε μοτό άνω των 125κ.εκ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
    Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τον συλλογισμό σου... Για τα αυτοκίνητα ισχύει αυτό που είπα παραπάνω και μπορείς να αναζητήσεις την σχετική ευρωπαϊκή νόρμα. Για την ιστορία Kia Picanto έχω από το 2004 και δεν ισχύει ασφαλώς.

Συμφωνώ απόλυτα με τον σοβαρό από πάνω - τώρα τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά.. Θα μπορούσες κάλιστα να κρίνεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι και τα δισκόφρενα ή τα φρένα είναι too much και το μηχανάκι το θες scrambler..

Δεκτό ότι το κράτος απουσιάζει από πολλά και ότι οι υπηρεσίες που απολαμβάνει ο πολίτης αυτής της χώρας είναι προβληματικές (και φταίμε άλλες φορές άμεσα και άλλες έμεσα για αυτό) όμως οι νόρμες αυτές εφαρμόζονται συνήθως σε όλη την Ε.Ε. Το ένα στραβό δεν δικαιολογεί άλλο στραβό.

Επίσης να σου θυμίσω ότι όταν για παράδειγμα ο Χ, Υ χτυπάει την κεφάλα του π.χ γιατί με αντίστοιχο συλλογισμό δεν φορούσε κράνος κτλπ κτλπ.. το κάθε ΙΚΑ καλείται να επωμειστεί το κόστος..
    Για τα άλλα που πρόσθεσες και τα είδα τώρα
    Μη μπερδεύεις το κράνος με το ΑΒΣ.
    Όπως είπα και πιο πάνω το ΑΒΣ είναι καλό για κάποια μηχανάκια και για κάποιους οδηγούς.
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (όπως λέει ο νόμος)
    Το κράνος είναι άλλη ιστορία.

Από εκεί και πέρα επειδή αυτή την ιστορία με το ΙΚΑ την έχω ξανακούσει
    εδώ μέσα να πω 2 πράγματα.
    1 Αν δεν του αρέσει του ΙΚΑ ας μου δώσει το δικαίωμα να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ασφαλιστώ. Να βάλω τα εξωφρενικά λεφτά που τους σκάω σε μια τράπεζα να τα κάνω ότι γουστάρω όποτε γουστάρω κι όχι να τρέχω σαν επαίτης να τους ζητάω ελεημοσύνη εξετάσεις και φάρμακα.
    2 Το ΙΚΑ πριν μιλήσει για το πιτσιρικά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ γιατί πρέπει να φοράει κράνος, αφού κανένας δεν τον εφοδίασε με τη ΟΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ να πάει να πιάσει τους κλέφτες που χρόνια κατασπαράζουν τα λεφτά των ασφαλισμένων και να πάρει πίσω τα κλεμμένα και αυτά που έχασαν τα ξεφτέρια στο χρηματιστήριο.
    http://www.ladaniva.it/gamma/niva/niva.htm
    Το περί σκλάμπλερ δεν το κουβεντιάζω γιατί απλά είναι σαχλαμάρα.
    sorry

Δεν μ αρέσει αυτό το υποχρεωτικά για όλα τα μηχανάκια από 125 και πάνω.
    Όπως δεν μου αρέσει και το φοροεισπρακτικό ΚΤΕΟ και τα φοροεισπρακτικά πρόστιμα στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί και ο γερανός που μαζεύει μηχανάκια, χωρίς να υπάρχουν πάρκινγκ κλπ κλπ
    Και εδώ κάπου βάζω και μια τελεία γιατί εξάντλησα όλα όσα είχα να πω.

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Για τα άλλα που πρόσθεσες και τα είδα τώρα
    Μη μπερδεύεις το κράνος με το ΑΒΣ.
    Όπως είπα και πιο πάνω το ΑΒΣ είναι καλό για κάποια μηχανάκια και για κάποιους οδηγούς.
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (όπως λέει ο νόμος)
    Το κράνος είναι άλλη ιστορία.

Από εκεί και πέρα επειδή αυτή την ιστορία με το ΙΚΑ την έχω ξανακούσει
    εδώ μέσα να πω 2 πράγματα.
    1 Αν δεν του αρέσει του ΙΚΑ ας μου δώσει το δικαίωμα να ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ασφαλιστώ. Να βάλω τα εξωφρενικά λεφτά που τους σκάω σε μια τράπεζα να τα κάνω ότι γουστάρω όποτε γουστάρω κι όχι να τρέχω σαν επαίτης να τους ζητάω ελεημοσύνη εξετάσεις και φάρμακα.
    2 Το ΙΚΑ πριν μιλήσει για το πιτσιρικά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ γιατί πρέπει να φοράει κράνος, αφού κανένας δεν τον εφοδίασε με τη ΟΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ να πάει να πιάσει τους κλέφτες που χρόνια κατασπαράζουν τα λεφτά των ασφαλισμένων και να πάρει πίσω τα κλεμμένα και αυτά που έχασαν τα ξεφτέρια στο χρηματιστήριο.
    http://www.ladaniva.it/gamma/niva/niva.htm
    Το περί σκλάμπλερ δεν το κουβεντιάζω γιατί απλά είναι σαχλαμάρα.
    sorry
    Η σαχλαμάρα που λες ήταν ένα τραβηγμένο παράδειγμα για το πως ένα υποσύνολο μπορεί να πιστεύει ακράδαντα στην κρίση του. Επειδή ακριβώς μία κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζεται στην διαφορετική προσωπική οπτική που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σωστή και σε άλλες μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες θεσπίζονται κανόνες, κανόνες που οφελούν το κοινωνικό σύνολο. Το ότι η κοινωνία δεν φρόντισε ο πιτσιρικάς να έχει οδηγική παιδεία δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουμε στάσιμοι στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας μέχρι να το κάνει.

Πάντως για την ιστορία, η νόρμα σίγουρα δεν αφορά καθαρόαιμα καθώς τα τελευταία δεν θεωρούνται "νόμιμα" στον δρόμο. Δεν βγάζουν πινακίδα και προορίζονται για ειδική χρήση. Δεν βλέπω λοιπόν πλην πίστας και βουνού μπορεί κάποιος να μην θέλει ABS.

Οσο για το ΚΤΕΟ κτλπ.. Έλεγχος πρέπει να γίνεται σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν μαζί με εμάς τον δρόμο για την ασφάλεια όλων μας. Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα κλάταρισμένα λάστιχα φορτηγών που σκοτώνουν. Απλά άλλος ένας θεσμός βιασμένος που στο Ελλάντα έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα..

καλή σου μέρα
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

καλημέρα

(αλλά μπύρα πρωί πρωί ρε παιδί μου...)

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Βρήκατε λεφτά ν' αγοράσετε καινούργια μηχανή και σας πείραξε ότι θα έχει ABS;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Κτηνος

Το ABS θα σωσει εμενα απο εσενα που ειμαι μπροστα σου και επειδη εσυ δεν προσεξες επεσες πανω μου. Δεν εισαι μονος στο δρομο και ειλικρινα στα απαυτα μου το αν και κατα ποσον εχεις κριση και ποσο καλα αυτη δουλευει (προφανως αυτο δεν ειναι προσωπικο για σενα ) Επισης καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να το παιζουμε lone rangers και να μας δουμε σα κομματια μιας κοινωνιας οπου οι πραξεις του ενος επηρεαζουν και τον αλλο.

Κατα'τ'αλλα, οταν θα γινει υποχρεωτικο θα ειναι τοσο φτηνο που ζητημα αν η τιμη των μηχανων ανεβει κατα μεσο ορο 50-100 ευρω.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

+1...
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος
    Ας φτιάξουν τους ελληνικους δρόμους και μετά ας εχουν υποχρεωτικό το abs.
    Αν και οι δυο τελευταίες μηχανές που είχα είναι με abs ακόμα έχω έναν προβληματισμό για αυτό.
    Σε μεγάλες ταχύτητες θα σου σώσει την ζωή..
    Σε μικρές?
    Μου έχει τύχει με το στρωμα που είχα και με ελάχιστα χιλιόμετρα να πιάσει η βλακεία και κόντεψα να πεσω χωρίς λόγω.
    Επίσης με το αυτοκίνητο έτυχε να χρειαστεί κάποια στιγμή να πλακωθώ στα φρένα με μικρή ταχύτητα και αυτό άρχισε να κάνει πατινάζ. Ενώ άμα δεν είχε το abs θα σταματούσε....

Δυστυχώς η υποδομή των ελληνικών δρόμων και όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη για την ύπαρξη του abs πόσο μάλλον για την υποχρεωτική του χρήση.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf

ναι ρε φιλε ,γιατι ζηλευεις?

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paulopoulos
    Αν και οι δυο τελευταίες μηχανές που είχα είναι με abs ακόμα έχω έναν προβληματισμό για αυτό.
    Σε μικρές?
    Μου έχει τύχει με το στρωμα που είχα και με ελάχιστα χιλιόμετρα να πιάσει η βλακεία και κόντεψα να πεσω χωρίς λόγω.
    Επίσης με το αυτοκίνητο έτυχε να χρειαστεί κάποια στιγμή να πλακωθώ στα φρένα με μικρή ταχύτητα και αυτό άρχισε να κάνει πατινάζ. Ενώ άμα δεν είχε το abs θα σταματούσε....

Δυστυχώς η υποδομή των ελληνικών δρόμων και όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη για την ύπαρξη του abs πόσο μάλλον για την υποχρεωτική του χρήση.
    Δηλαδή αν στον παράγοντα Χ - ελληνικοί δρόμοι δεν υπάρξει βελτίωση, στον παράγοντα Υ σχετιζόμενο με την ασφάλεια θα μείνουμε στάσιμοι? Ίσα ίσα που σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση και επομένως πολλά "μπλοκαρίσματα", όπως είναι κατά βάση οι ελληνικοί το abs είναι σωτήριο..

Το θετικό είναι ότι το κόστος θα πέσει κατακόρυφα. Ελπίζω σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση η βιομηχανία να ρίξει το κόστος για συστήματα ευστάθειας κτλπ ώστε να μπορούν και μοτοσυκλέτες χαμηλότερου βεληνεκούς να διαθέτουν αντίστοιχα συστήματα.
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Άλλη κουνέντα αυτή.

Να πιάσει το ABS με μεγάλη ταχύτητα; Μπορείς να γίνεις λιγο πιο συγκεκριμένος; Αν φρενάρεις πχ απο τα 150 τόσο που να πιάσει το ABS, αν δεν είχες θα έκανες ακόμα τούμπες..

Σε μικρές?
    Αν δεν γλυστραει ο δρόμος (ασφαλτοτάπητας, λάδια, νερά, μπανάνες κλπ) δεν θα σου χρειαστεί εκτός αν δεν ξέρεις να φρενάρεις.

Κάτι λάθος σου έχουν πει για το ABS..

Και να' τανε μόνο το abs.Αυτό είναι το λιγότερο.

Εδώ θα είσαι παράνομος αν έχεις αφτερμάρκετ φίλτρο, εξάτμιση ακόμα και άλλη διάσταση ελαστικού ή αλυσίδας.

Και με το obd θα μπορούν να ελέγχουν στο δρόμο οποιαδήποτε σιγμή, ότι αλλαγή έχει γίνει πάνω στην μηχανή, κόβοντας την ανάλογη κλήση επιτόπου υποθέτω.

Κάποιος στην Ιρλανδία είχε προτείνει μέχρι και υποχρεωτικό φωσφοριζέ γιλεκάκι επί μονίμου βάσεως. :rotflmao:

Πραγματικά αν ήταν εξασφαλισμένοι ότι δεν θα αντιδράσει κανείς θα τις απαγόρευαν τελείως τις μηχανές
    Μας βρήκανε μειοψηφία...
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Σε μικρές?

αδερφέ κάπου-κάπως τα έχεις μπερδέψει ...

Re: Κτηνος

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Το ABS θα σωσει εμενα απο εσενα που ειμαι μπροστα σου και επειδη εσυ δεν προσεξες επεσες πανω μου. Δεν εισαι μονος στο δρομο και ειλικρινα στα απαυτα μου το αν και κατα ποσον εχεις κριση και ποσο καλα αυτη δουλευει (προφανως αυτο δεν ειναι προσωπικο για σενα ) Επισης καποια στιγμη θα πρεπει να παψουμε να το παιζουμε lone rangers και να μας δουμε σα κομματια μιας κοινωνιας οπου οι πραξεις του ενος επηρεαζουν και τον αλλο.

Κατα'τ'αλλα, οταν θα γινει υποχρεωτικο θα ειναι τοσο φτηνο που ζητημα αν η τιμη των μηχανων ανεβει κατα μεσο ορο 50-100 ευρω.
    Κατ αρχήν ποτέ δεν είπαμε ότι το ABS ή οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας (ενεργητικό παθητικό ή ότι άλλο υπάρχει) είναι άσχημα.

Ο προβληματισμός μου ξεκινά από το υποχρεωτικό.
    Εξηγούμε.
    Σε τι μπορεί να χρησιμεύει το ΑΒΣ σε μια κόστομ (καβασάκι βούλκαν πχ) που χαλαρώνει με 40 – 80 στο ίσωμα ?
    Σε τι μπορεί μπορεί να χρησιμεύει σε μια ΚΤΜ εντούρο που βγάζει μεν αριθμό αλλά φοράει κάτι τακούνια ΝΑ !
    Σε τι μπορεί να χρησιμεύει σε ένα Ντουκάτι 1098?

Δεν είναι όλα ίσωμα….
    Εδώ να σου πω ότι στη παλιά μου γκούτσι έχει ένα σύστημα συνδυασμένων φρένων που θα εκπλαγείς με το πόσο καλά φρενάρει για τα 50 άλογα που βγάζει.
    (τεστ τσάμπα)
    Το κόστος μπορεί να πέσει (μπορεί και όχι) αλλά σίγουρα επιβαρύνει το γενικό κόστος απόκτησης – χρήσης που είναι πολύ ψιλό ήδη. (+βενζίνη + ασφάλειες +σήμα +ΦΠΑ 23% στα κράνη + εθιμοτυπικό ΚΤΕΟ κλπ κλπ)

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ηθικό – υποκριτικό – εκνευριστικό μέρος της ιστορίας.
    Δεν μπορώ να στο πω πιο απλά αλλά έχω φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνω τους Εβραίους στη Γερμανία που έλεγαν
    -Θεέ σταμάτα να με θεωρείς τον εκλεκτό σου λαό, δεν αντέχω άλλο…
    Όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μου (για το καΛό μου) περνάν ΠΑΝΤΑ από το πορτοφόλι μου.
    ΜΑ ΠΑΝΤΑ !

Ας κρατήσουμε και κάτι ακόμα.

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι σημαντικότερο από τη
    ΣΥΝΕΣΗ
    (και αυτή διδάσκεται μαζί με την αγάπη για τη ζωή)

Re: Re: Κτηνος

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    μπλα μπλα μπλα μπλα

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι σημαντικότερο από τη
    ΣΥΝΕΣΗ
    (και αυτή διδάσκεται μαζί με την αγάπη για τη ζωή)

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν ειναι σημαντικότερο απο τη γνώση της οδήγησης.

Τι να την κάνεις την σύνεση αν δεν ξέρεις να οδηγείς και να φρενάρεις και σωριάζεσαι κάθε φορά που σε κυριαρχεί ο πανικός;

Re: Re: Re: Κτηνος

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν ειναι σημαντικότερο απο τη γνώση της οδήγησης.

Τι να την κάνεις την σύνεση αν δεν ξέρεις να οδηγείς και να φρενάρεις και σωριάζεσαι κάθε φορά που σε κυριαρχεί ο πανικός;
    O συνετός άνθρωπος φροντίζει να μάθει από πριν και να μη βρεθεί σε καταστάσεις πανικού ποτέ.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2006, 22:34
  2. Αεροσακος σε μοτο
    από el_hymador στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2005, 16:04
  3. Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2004, 20:32
  4. Υποχρεωτικο το Κρανος ???
    από crs-k στο forum Νέα