Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 95

Θέμα: To δίλημμα

ερωτηση...το ΙΚΑ την σημερινη ημερα ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΣΑΜΠΑ???η εστω ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ???

δυσκολη αποφαση εχεις να παρεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ φιλε μου....

χμ... 400 κατω απο τα 1.500 ή απ τα 680 ? :smilea:

Να δωσω κ εγω μια απαντηση, κοβεις το ικα και ψαχνεις για κατι αλλο, αργοτερα οταν το βρεις.. τους κανεις μια καταγγελια κ ας τον να τρεχει.

(στο τελος θα τα παρεις κ αυτα)

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    FK it man...

τα 400 είναι 400 απ' οτι μισθό κι' αν είναι και ειδικά μέσω εκβιασμού.
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
    Επειδή λοιπόν υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν βγαίνουν γιατί λες ότι είναι παραμύθι οι 2 επιλογές που αναφέρει ο spyrakos35 ?

Αν κλείσει τελείως είναι καλύτερα για όλους;

Δεν είναι όλοι οι "εργοδότες" κακοί άνθρωποι που θέλουν να βλάψουν τον εργάτη ξέρεις...

(δε μιλάω για εργοστάσια και απρόσωπες εταιρίες αλλά για 2 - 5 - 10 άτομα υπαλλήλους)
    Δλδ οταν καποιος σου βαζει το μαχαιρι στο λαιμο και σου λεει 400 κατω η χωρις ικα ειναι "καλος ανθρωπος"?Εμεις στο χωριο μου κατι τετοιους τους λεμε καριοληδες παλι.Ασε που δεν τους εβαλα ολους στο ιδιο καζανι.Να ερθει να σου πει ο εργοδοτης οτι "βαλε πλατη να περασουμε την κριση,να σου κοψω κατι απο το μισθο(οχι 400 ευρω,ειναι περιουσια πια),να τα βρουμε καπως αλλιως,να το δεχτω.Αλλα αυτο που κανουν στο Στελιο ειναι ωμος εκβιασμος.
    Τετοιοι ανθρωποι λοιπον ας το κλεισουν το "μαγαζακι" τους να τους δω να ψαχνουν για δουλεια.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Εχεις ενα μαγαζι που πλεον, εχει εξοδα ιδια με τα εσοδα, πως αλλιως θα μπορουσες να τα βρεις με τον εργαζομενο...

Δυστυχως ειναι ενα θεμα καθολου απλο & φυσικα ο εργαζομενος θα την πληρωσει πρωτος

Μαγικη λυση δεν υπαρχει...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
    Δλδ οταν καποιος σου βαζει το μαχαιρι στο λαιμο και σου λεει 400 κατω η χωρις ικα ειναι "καλος ανθρωπος"?

όχι βέβαια

Εμεις στο χωριο μου κατι τετοιους τους λεμε καριοληδες παλι.

Κι εμείς

Ασε που δεν τους εβαλα ολους στο ιδιο καζανι.Να ερθει να σου πει ο εργοδοτης οτι "βαλε πλατη να περασουμε την κριση,να σου κοψω κατι απο το μισθο(οχι 400 ευρω,ειναι περιουσια πια),να τα βρουμε καπως αλλιως,να το δεχτω.

Σωστό

Αλλα αυτο που κανουν στο Στελιο ειναι ωμος εκβιασμος.

+1. Εννούσα άλλες περιπτώσεις, λάθος δικό μου

Τετοιοι ανθρωποι λοιπον ας το κλεισουν το "μαγαζακι" τους να τους δω να ψαχνουν για δουλεια.

Μαζί τους όμως θα ψάξουμε κι εμείς οι υπάλληλοι

Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος
    Δεν κόβεις το ΙΚΑ με τίποτα γιατί θα έχεις μια στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη και ένα ταμείο ενεργείας αν χρειαστεί .
    Ξανασυζητάς την μείωση και δουλεύεις για τα λεφτά που θα σε πληρώνει μετά την μείωση και όχι για τα λεφτά που έπαιρνες , βέβαια η μείωση να φαίνεται και στην βεβαίωση αποδοχών και να μην φορολογείσαι για τον παλιό μισθό .
    Δεν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό θέλουν να κάνουν μειώσεις μισθών επειδή δεν πάει καλά η δουλειά δηλαδή όταν κονομούσαν μας έδιναν περισσότερα ?

Δεν είναι σοβαρή πρόταση αυτή!

Ο επιχειρηματίας έχει την ευθύνη της επιχείρησης και ο εργαζόμενος την ευθύνη της δουλειάς του.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι συνέταιροι..

Αν τα 400 είναι εξτρα δηλ επιπλέον αμοιβή απο αυτά που προβλέπονται για τη συγκεκριμμένη εργασία τότε ,ναι, μπορεί να τα διαπραγματευθεί με τον εργαζόμενο.

Διαφορετικά γίνεται συμφωνία για νέο ωράριο κλπ ή σπάει η συνεργασία....

Σε καμία περίπτωση ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης η "αντρίκια" συμφωνία είναι ,ηθικά, πάνω απο νόμους και ο εκβιασμός λέγεται "πουστιά" στο δικό μου χωριό, όμως δεν το κουβεντιάζω καν σαν περίπτωση αφου ανήκει σε άλλες εποχές...

Καθαρές εξηγήσεις στα πλαίσια των νόμιμων και όσων προβλέπονται.

Τι να σου πώ ρε φίλε ? Εξω απ τον χορό.....πολλά τραγούδια.....

Δεν μπορείς όμως και να παραβείς τις αρχές σου.

Σκ@τ@ ρε Στέλιο, σκ@τ@.

Πρέπει να το σκεφτώ πολύ καλά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Στελιο , μονο εσυ ξερεις την κατασταση.

Αν η εταιρεια ειναι χρυσορυχειο και κανει περικοπες για να αυξησει τα κερδη της δεν χρειαζεται να σου πουμε τι πρεπει να κανεις.

Αν παλι όντως παει για φουντο και "καλοπροαίρετα" σου καναν αυτη την προταση (ναι...γιατι θα μπορουσαν να σου δειξουν χαλαρά και απευθειας την πόρτα χωρις επιλογες) τοτε κρατα το ΙΚΑ , μονο και μονο για κατι πολυ σημαντικο που ειπε καποιος φίλος παραπανω : Ταμειο Ανεργιας !!!

Τα 400 ευρω του ταμειου για 8-9 (ποσο το καναν τωρα ?) μηνες ειναι τοσο σημαντικα ?
    Γιατι για η ασφαλεια του Ικα ειναι ανεκδοτο πλεον.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    στελιο θυμασαι τα τελευταιο πμ που μου εστειλες και την απαντηση μου?

υ.γ.ξερω οτι αυτο το ποστακι μου δεν βοηθαει καθολου στο θεμα που θετεις εδω,αλλα ειναι ενα απτο παραδειγμα για την απορια που εξεφρασες στο πμ.καλη τυχη ενιγουει.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος
    του λες να σου κανει απολυση για να κοψη το ικα οπωτε για κανα χρονο θα παιρνεις και το ταμειο κανα 500 ευρω και δουλεψε στον ιδιο με μαυρα και κατω απο το τραπεζι....παραλληλα ψαχνεις για δουλεια ωστε οταν τελειωσει το ταμειο να εισαι και παλι με ασφαλεια!!!!!!
    καλαματιανος

Με λίγα λόγια, δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς προτείνουμε τη λύση που σύμφωνα με όλα όσα
    κουβεντιάζουμε αλλού είναι μεγάλο μέρος της γέννησης του προβλήματος που έφερε εμάς και πολλές
    επιχειρήσεις σε αυτή τη θέση.

Και το χειρότερο είναι πως έχουμε δίκιο...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Τα 400 ευρω του ταμειου για 8-9 (ποσο το καναν τωρα ?) μηνες ειναι τοσο σημαντικα ?
    Γιατι για η ασφαλεια του Ικα ειναι ανεκδοτο πλεον.
    Θα μπορείς να πας σε ένα νοσοκομείο τουλάχιστον και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις γιατί αλλιώς θα πεθάνεις στον δρόμο σαν γατί .
    Εγώ που πρέπει να κάνω εξετάσεις κάθε 3 μήνες αν δεν είχα αυτή τν στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη ή θα έδινα τουλάχιστον 1000ευρω κάθε 3 μήνες ή μπορεί και να μην έγραφα αυτήν την στιγμή εδώ .

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. protash gia to neo moto.gr
    από vasdekiss στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:43
  2. An autoseinai Noemvris...na mou kopsete to Wind!!!
    από Traveller στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2003, 01:13
  3. poulao to kawa mou
    από sakoulakis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 00:35
  4. to proto multistrata
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 11:47
  5. Megia mas to forum...oloi pame Zappeio