+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
afoy to 8eorite efkolo kade to monoi sas spiti sas ke mi mas zalizete....alla ama de borite mi klaigeste![]()
Give me fuel, Give me fire
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Λόγω φόρτου εργασίας στο γραφείο μόλις μπήκα και διαβάζω αυτό
και σκέφτομαι
Ανέβασμα μοτο στη ράμπα
Αφαίρεση μπροστινού καλύμματος πρωτεύοντος γραναζιού
(σε πολλά μηχανάκια λόγω κατασκευής μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν τα κάγκελα αν έχουν)
έλεγχος υπάρχοντος συστήματος (μπόσικα θόρυβοι )
Λύσιμο πίσω δαγκάνας - έλεγχος τακάκια (η σιαγώνες ταμπούρου αν υπάρχει)
Αφαίρεση πίσω άξονα βγάλσιμο τροχού
έλεγχος σινεμπλόκ , έλεγχος ρουλεμάν τροχού, έλεγχος ρουλεμάν γραναζιέρας
λύσιμο αλυσίδας με τον εξολκέα πίρων
λύσιμο μπροστινού γραναζιού
καθαρισμός χώρου μπροστινού γραναζιού και θήκης από ότι λάσπη γράσο σκατά σκύλων και λοιπή μάκα υπάρχει
έλεγχος οδηγών (ράουλα αν υπάρχουν η λαστιχένιες γλύστρες) στο ψαλίδι
έλεγχος καρέ - γρασάρισμα
τοποθέτηση μπροστινού γραναζιού ροπές κατασκευαστή
αφαίρεση πίσω γραναζιού από γραναζιέρα (έλεγχος ασφαλειών αν υπάρχουν)
τοποθέτηση νέου πίσω γραναζιού στη γραναζιέρα ροπές κατασκευαστή (και ασφάλειες αν υπάρχουν)
γρασάρισμα ρουλεμάν πίσω τροχού και ρουλεμάν γραναζιέρας
τοποθέτηση πίσω τροχού και άξονα
τοποθέτηση νέας αλυσίδας και πριτσίνωμα (με εργαλείο όχι με σφυρί και καλέμι)
τέντωμα αλυσίδας σφίξιμο άξονα ροπές κατασκευαστή
τοποθέτηση δαγκάνας εξαέρωση κυκλώματος σφίξιμο ροπές κατασκευαστή
έλεγχος για μπόσικα και θόρυβο
δοκιμή μοτοσυκλέτας
σε είκοσι λεπτά δεν παίζει να γίνουν όλα αυτά και λογική τιμή θεωρώ 40 ευρώ με απόδειξη φυσικά
όσο για τα υπόλοιπα
http://www.youtube.com/watch?v=FtP1ZfmRJF0 :rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
Φαντάζομαι ελάχιστοι θα κάνανε όλα αυτά και νομίζω από εκεί κάπου ξεκινάει και το πρόβλημα.
Από τη στιγμή που θεωρούμε ότι ο μάστορας (μηχανικός, υδραυλικός, ηλεκτρολογος και πάει λεγοντας) το πιθανοτερο είναι ότι δε θα εκτελέσει την οποια εργασια με τον καλυτερο τροπο χανουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν.
Και αφου δεν τον εμπιστευόμαστε για την ποιοτητα της εργασιας του έυκολα αμφισβητουμε και το αντιτιμο που μας ζηταει.
Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την βούρτσα με την φούτσα...
Όλοι γκρινιάζουν όταν κάποιος τους ζητάει το Χ ποσό για μια υπηρεσία, αλλά η δική τους εργασία στον δικό τους τομέα πρέπει να πληρώνεται αδρά...
Όλοι γκρινάζουν με το οποιοδήποτε ποσό που θα ζητήσει ο οποισδήποτε μάστορας, αλλά θεωρούν ντροπή να πιάσουν οι ίδιοι στο χέρι τους το κατσαβίδι παρ' όλο συχνά-πυκνά ποστάρουν στο φόρουμ τεχνικά κατεβατά γνώσεων που θα ζήλευε και αρχιμηχανικός της Nasa...
Όλοι θέλουν να αγοράσουν τζι-τζί μεταχειρισμένο 2ετίας σε τιμή χώμα αλλά το δικό τους μεταχειρισμένο "αστέρι" θέλουν να το πουλήσουν λίγο πιο κάτω από το καινούργιο....
Όλοι θέλοντας την καλύτερη τιμή προτείνουν οι ίδιοι να μην πάρουν απόδειξη για να γλυτώσουν τον φπα και μετά ποστάρουν μύδρους για αυτούς που φοροδιαφεύγουν...
Όλοι επιμένουν να συγκρίνουν και να απαιτούν από ένα φυσικό μαγαζί στην Ελλάδα το κόστος της φθηνότερης μαιμουδιάς που έχει πάρει το μάτι τους στο e-bay...
Όλοι διαμαρτύρονται για τις παράλογες αυξήσεις στα ασφάλιστρα και μόλις χυμάρουν πουθενά ψάχνουν να βρούν κολλητό να τους κάνει "δήλωση"...
Και πόσα άλλα που βαριέμαι να γράφω....
Τελικά έχουμε ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μας ως ελεύθερη αγορά, ως καταναλωτές, αλλά κυρίως ως πολίτες
![]()
![]()
![]()
δεν μας ειπες σε ποιο, από ολα αυτα τα συνεργεια, θα σου κοβανε αποδειξη και σε ποιο καθησες να δεις απλώς πως δουλεουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
Ηρθε η ωρα να αλλαξω αλυσιδα και γραναζια,στην Αφρικανα μου !!Αφου εκανα μια ερευνα αγορας,βρηκα ενα καλο σετ στα 128 ευρω!!Το πιο ακριβο που βρηκα ηταν 160 !!!Τωρα![]()
αφου δεν εχω το ειδικο εργαλειο για να την βαλω μονος μου,ρωτησα 5 διαφορετικα συνεργεια,ποσα ευρω θελανε για την εργασια να μου αλλαξουν τα αλυσιδογραναζα!!!Τα 2 μου ειπαν 25 ευρω,αλλα 2 μου ειπαν 30 ευρω και ο 5ος μου ειπε.....κρατιεστε ?? 50 ευρω
Ο ΑΛΗΤΗΣ !!
Ρωτατε παντα 2-3 μαγαζια ,πριν κανετε οποιαδηποτε εργασια !!Μερικοι,αλητες για 20 λεπτα δουλεια θελουν να σε ληστεψουν!!![]()
το "ειδικό εργαλείο" δεν κανει το μαστορα. μπορεί να κανει τον κάστορα βεβαια!![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Όλοι γκρινιάζουν όταν κάποιος τους ζητάει το Χ ποσό για μια υπηρεσία, αλλά η δική τους εργασία στον δικό τους τομέα πρέπει να πληρώνεται αδρά...
Όλοι γκρινάζουν με το οποιοδήποτε ποσό που θα ζητήσει ο οποισδήποτε μάστορας, αλλά θεωρούν ντροπή να πιάσουν οι ίδιοι στο χέρι τους το κατσαβίδι παρ' όλο συχνά-πυκνά ποστάρουν στο φόρουμ τεχνικά κατεβατά γνώσεων που θα ζήλευε και αρχιμηχανικός της Nasa...
Όλοι θέλουν να αγοράσουν τζι-τζί μεταχειρισμένο 2ετίας σε τιμή χώμα αλλά το δικό τους μεταχειρισμένο "αστέρι" θέλουν να το πουλήσουν λίγο πιο κάτω από το καινούργιο....
Όλοι θέλοντας την καλύτερη τιμή προτείνουν οι ίδιοι να μην πάρουν απόδειξη για να γλυτώσουν τον φπα και μετά ποστάρουν μύδρους για αυτούς που φοροδιαφεύγουν...
Όλοι επιμένουν να συγκρίνουν και να απαιτούν από ένα φυσικό μαγαζί στην Ελλάδα το κόστος της φθηνότερης μαιμουδιάς που έχει πάρει το μάτι τους στο e-bay...
Όλοι διαμαρτύρονται για τις παράλογες αυξήσεις στα ασφάλιστρα και μόλις χυμάρουν πουθενά ψάχνουν να βρούν κολλητό να τους κάνει "δήλωση"...
Τελικά έχουμε ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μας ως ελεύθερη αγορά, ως καταναλωτές, αλλά κυρίως ως πολίτες
![]()
![]()
![]()
![]()
Enduro way of life
μα φίλτατε.... αυτός ακριβώς είναι ο νόμος της αγοράς και έτσι δουλεύει (παγκοσμίως).....Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
![]()
![]()
![]()
θέλω να αγοράζω φτηνά - θέλω να πουλάω ακριβά....
τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω
Καταρχήν, από τα γραφόμενά σου, εάν ήμουν μάστορας και με έπαιρνες τηλέφωνο θα σου έλεγα στεγνά 100 ΕΑρχικά δημιουργήθηκε από castor
1ον >Δεν πήγα από εκεί, πήρα τηλέφωνο (οπότε δεν παίζει, το -ήθελε να με αποφύγει )![]()
2ον>Καλα τωρα δικαιολογουμε εναν που εδωσε διπλασια τιμη απο την μεση τιμη των δυο προηγουμενων?
Ειμαστε σοβαροι? για μια τυπικη εργασια ουτε καν ολοκληρης εργατοωρας?
Δεν θα κατεβαζε κανα μοτερ ουτε χρειαζοταν η τεχνικη αρτιοτητα που χρειαζεται για να χρονισης ή να αλλαξεις μια καδενα.
Μια αλυσιδα ηταν "αναλωσιμο" προιον μην δικαιολογουμε λοιπον με εαν και εφοσον
------------------------------
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Mην πατε στα συνεργεια σαν τα προβατα και ακουτε την καθε μ@λ@κια που σας λενε !!
Δεν υπαρχει σχολη μηχανικων για μοτοσυκλετες
Οι περισσοτεροι ειναι εμπειρικοι,και απο σχολες αυτοκινητων μεχρι και μηχανικοι απο καραβια !!(οπως ενας που ειναι κοντα στο σπιτι μου και τον ξερω χρονια !!)
Υπαρχουν και οι εξαιρέσεις !!!Αμα ξερετε κανεναν πετετο,να πηγενω εκει !!!
Εγω θεωρω λογικη τιμη για 20 λεπτα εργασια τα 20 ευρω !!
Δηλαδη,εχουμε και λεμε......20 ευρω τα 20 λεπτα=στην ωρα 60 ευρω=στο 8ωρο 480 ευρω=στο 5θημερο 2.400 ευρω=στον μηνα 9.600 ευρω=στον χρονο 115.200 ΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΨΩΜΙ !!!!:rotflmao::rotflmao:
![]()
.
Προφανώς εδώ που γράφεις, λόγω της διάχυσης της γνώσης, 99% δεν είμαστε πρόβατα.
Εφόσον ακόμα ψάχνεις για μηχανικό...και κάνεις έρευνα αγοράς με το τηλέφωνο στο χέρι.
Επειδή ακούω κάτι για δωρεάν τοποθέτηση αλυσιδογράναζων από λαστιχάδια, έχω να πω ότι, καταρχήν, οι πιο πολλοί από αυτούς πρέπει πρώτα να μάθουν να βάζουν λάστιχα στις μοτοσικλέτες με τα σημάδια που ούτως ή άλλως δείχνει στα ελαστικά ο κατασκευαστής, χωρίς ζημιές και χωρίς κοπανήματα στον πίσω άξονα με τη βαριά.
Καλά τα λές μάστορα αλλά ποιός τα κάνει?Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Λόγω φόρτου εργασίας στο γραφείο μόλις μπήκα και διαβάζω αυτό
και σκέφτομαι
Ανέβασμα μοτο στη ράμπα
Αφαίρεση μπροστινού καλύμματος πρωτεύοντος γραναζιού
(σε πολλά μηχανάκια λόγω κατασκευής μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν τα κάγκελα αν έχουν)
έλεγχος υπάρχοντος συστήματος (μπόσικα θόρυβοι )
Λύσιμο πίσω δαγκάνας - έλεγχος τακάκια (η σιαγώνες ταμπούρου αν υπάρχει)
Αφαίρεση πίσω άξονα βγάλσιμο τροχού
έλεγχος σινεμπλόκ , έλεγχος ρουλεμάν τροχού, έλεγχος ρουλεμάν γραναζιέρας
λύσιμο αλυσίδας με τον εξολκέα πίρων
λύσιμο μπροστινού γραναζιού
καθαρισμός χώρου μπροστινού γραναζιού και θήκης από ότι λάσπη γράσο σκατά σκύλων και λοιπή μάκα υπάρχει
έλεγχος οδηγών (ράουλα αν υπάρχουν η λαστιχένιες γλύστρες) στο ψαλίδι
έλεγχος καρέ - γρασάρισμα
τοποθέτηση μπροστινού γραναζιού ροπές κατασκευαστή
αφαίρεση πίσω γραναζιού από γραναζιέρα (έλεγχος ασφαλειών αν υπάρχουν)
τοποθέτηση νέου πίσω γραναζιού στη γραναζιέρα ροπές κατασκευαστή (και ασφάλειες αν υπάρχουν)
γρασάρισμα ρουλεμάν πίσω τροχού και ρουλεμάν γραναζιέρας
τοποθέτηση πίσω τροχού και άξονα
τοποθέτηση νέας αλυσίδας και πριτσίνωμα (με εργαλείο όχι με σφυρί και καλέμι)
τέντωμα αλυσίδας σφίξιμο άξονα ροπές κατασκευαστή
τοποθέτηση δαγκάνας εξαέρωση κυκλώματος σφίξιμο ροπές κατασκευαστή
έλεγχος για μπόσικα και θόρυβο
δοκιμή μοτοσυκλέτας
σε είκοσι λεπτά δεν παίζει να γίνουν όλα αυτά και λογική τιμή θεωρώ 40 ευρώ με απόδειξη φυσικά
όσο για τα υπόλοιπα
http://www.youtube.com/watch?v=FtP1ZfmRJF0 :rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
Για πες και τι θελει για να βάλει την κανονική αλυσίδα τώρα. Ξερεις ποια λέω ε?
Την endless.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Τον χαρακτηρίζεις αλήτη, ενω δεν την πήγες εκει. και δεν λαμβάνεις υπ όψιν και καποια πράγματα...Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
Ηρθε η ωρα να αλλαξω αλυσιδα και γραναζια,στην Αφρικανα μου !!Αφου εκανα μια ερευνα αγορας,βρηκα ενα καλο σετ στα 128 ευρω!!Το πιο ακριβο που βρηκα ηταν 160 !!!Τωρα![]()
αφου δεν εχω το ειδικο εργαλειο για να την βαλω μονος μου,ρωτησα 5 διαφορετικα συνεργεια,ποσα ευρω θελανε για την εργασια να μου αλλαξουν τα αλυσιδογραναζα!!!Τα 2 μου ειπαν 25 ευρω,αλλα 2 μου ειπαν 30 ευρω και ο 5ος μου ειπε.....κρατιεστε ?? 50 ευρω
Ο ΑΛΗΤΗΣ !!
Ρωτατε παντα 2-3 μαγαζια ,πριν κανετε οποιαδηποτε εργασια !!Μερικοι,αλητες για 20 λεπτα δουλεια θελουν να σε ληστεψουν!!![]()
Κατ αρχήν την αλυσίδα την πήρες απο αλλού και του την πας να την βάλει, οπότε το κέρδος του είναι μειωμένο, αλλά το ρίσκο ανεβασμένο!
πχ του πας την μηχανή, βγαζει τα αλυσιδογράναζα, και η αλυσίδα που του πήγες ειναι κοντή, ναι ειναι συνηθισμένο.
Τι κάνει τωρα? Εχει την μηχανή σου να καθεται στην ράμπα του και να περιμένει ανταλλακτικό.![]()
Αμα θελεις να κανεις οικονομία, παρε εργαλεία, και μάθε να κανεις τα βασικά. Το φτηνό συνεργείο είναι πιθανόν να βγεί πολύ ακριβότερο τελικά.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
Έλα μωρέ, το κανες ζήτημα..Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
Ο ΑΛΗΤΗΣ !!
Χρειάζεσαι :
1. 2 κλειδιά (ή ροπόκλειδο αν θες να είσαι σωστός) για να λύσεις/δέσεις τον πισω τροχό
2. το κλειδάκι για να ρυθμίσεις τους ρεγουλατόρους
3. Έναν γωνιακό τροχό για να κόψεις/βγάλεις την αλυσίδα σου (αν δεν βγαίνει με την θέλησή της)
4. Την αλυσίδα την ίδια και
5. το εργαλειάκι που πιάνει την ασφάλεια και δένεις την αλυσίδα.
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Μόνο στο νο 1 κόβονται οι μισοίΑρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έλα μωρέ, το κανες ζήτημα..
Χρειάζεσαι :
1. 2 κλειδιά (ή ροπόκλειδο αν θες να είσαι σωστός) για να λύσεις/δέσεις τον πισω τροχό
2. το κλειδάκι για να ρυθμίσεις τους ρεγουλατόρους
3. Έναν γωνιακό τροχό για να κόψεις/βγάλεις την αλυσίδα σου (αν δεν βγαίνει με την θέλησή της)
4. Την αλυσίδα την ίδια και
5. το εργαλειάκι που πιάνει την ασφάλεια και δένεις την αλυσίδα.
![]()
![]()
Έλα να στα αλλάξω εγώ ! Μόνο με δέκα ευρώ !!! Θα σου πλύνω και την μηχανή στο τέλος ... ΚΑΙ δώρο γνωριμίας διαγνωστικός έλεγχος και εγχείρηση πάνω απο τα !!!!!!ρούχα!!!!
Πώς το βλέπεις , σε έψησα ??????????:rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()