Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 58 από 58

Θέμα: Πήγαινα για εξεταστική και μπαααμ κ εγώ :(

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από schumifer Προβολή μηνύματος
    Μάλλον ήθελε ένα κόμμα κάπου εκεί.
    Εσωτερικά του περιβλήματος του κράνους όντως υπάρχει κάτι σα φελιζόλ. Ο ισχυρισμός ότι δύναται να συμπιεσθεί άπαξ και την επόμενη θα σε σκοτώσει επιδέχεται κριτικής σκέψεως. Αυτό επεσήμανα.
    Να χαλάσει το εξωτερικό περίβλημα το καταλαβαίνω. Αλλά να χαλάσει το φελιζόλ χωρίς σοβαρής ισχύος κρανιοεγκεφαλική κάκωση δεν το βλέπω λογικό.
    Ναι κι εγώ έχω διαβάσει όλους τους σχετικούς αφορισμούς σχετικά με τη αγορά νέου κράνους μετά από κάθε γρατζουνιά του. Απλά δε τους θεωρώ λογικούς (εξ'ου και τους χαρακτηρίζω αφορισμούς).
    Θεωρώ αντίθετα σώφρον να βάζουμε και την κοινή λογική όταν πρόκειται να αποφασίσουμε για κάτι που δε στηρίζεται από επιστημονικά επιβεβαιωμένα στοιχεία (όπως η ανθεκτικότητα του κράνους)
    Ok, τώρα κατάλαβα.
    Μη μου βάζεις όμως ισχυρισμούς που δεν έκανα. Ούτε λέω πουθενά «δύναται να συμπιεσθεί άπαξ και την επόμενη θα σε σκοτώσει» ούτε καν αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
    Αυτό που γράφω είναι ακριβώς (με quote) το:
    Αυτό που γίνεται συνήθως είναι η συμπίεση του εσωτερικού κελύφους του κράνους (το φελιζόλ που είναι ανάμεσα στα μαξιλαράκια και στο εξωτερικό) με αποτέλεσμα να μη μπορεί να απορροφήσει πλέον κανέναν άλλο κραδασμό στην περιοχή που συμπιέστηκε.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει περίπτωση και να μην έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά:
    1ον. Είναι αρκετά μικρή.
    2ον. Είναι ακριβότερο να το ελέγξεις σωστά παρά να πάρεις καινούριο κράνος
    Στο οποίο παραδέχομαι πως ενδεχομένως να μην υπάρχει τέτοιου είδους συμπίεση, απλά είναι δύσκολο να το ελέγξεις σίγουρα, οπότε «καλού κακού» παίρνεις καινούριο κράνος.

Τώρα για το αν μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό κέλυφος χωρίς να πάθεις κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θα μπορούσε να σε διαβεβαιώσει το συγχωρεμένο το Shoei XV 900 μου (να 'ναι καλά αυτοί που το έφτιαξαν) αν δεν το είχα πετάξει.
    Μπορούμε ακόμα να ανοίξουμε ένα καθαρά τεχνικό θέμα όπου θα αναλύσουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό, θα παραθέσουμε τεχνικά άρθρα κτλ.
    Αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.
    Έτσι κι αλλιώς, έτσι που πάνε οι κ@λοδουλειές, χρόνος υπάρχει...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Θα το αλλάξω το κράνος. Πρέπει να μαζέψω τα χρήματα βέβαια πρώτα. Από τη μία σκέφτομαι το ίδιο μιας και είναι δοκιμασμένο, αλλά κάνει θόρυβο μετά τα 80-90χλμ κ σκεφτόμουν μήπως πάω σε τπτ άλλο. Για shoei/arai δεν υπάρχουν χρήματα. Για τα AGV τι λέτε?
    Yamaha FZS 600

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panagath Προβολή μηνύματος
    Θα το αλλάξω το κράνος. Πρέπει να μαζέψω τα χρήματα βέβαια πρώτα. Από τη μία σκέφτομαι το ίδιο μιας και είναι δοκιμασμένο, αλλά κάνει θόρυβο μετά τα 80-90χλμ κ σκεφτόμουν μήπως πάω σε τπτ άλλο. Για shoei/arai δεν υπάρχουν χρήματα. Για τα AGV τι λέτε?
    Όλες οι γνωστές εταιρείες του χώρου βγάζουν καλά κράνη που περνάν τις απαραίτητες προδιαγραφές.
    Μάρκες δεν γράφω, υπάρχουν πάρα πολλές για να διαλέξεις.
    Το μόνο που θα πω είναι ότι ανάμεσα σε δύο κράνη ίδιων προδιαγραφών, ασφαλέστερο πάντα είναι αυτό που εφαρμόζει καλύτερα στο κεφάλι μας. ΠΑΝΤΑ.
    Το γιατί συμβαίνει αυτό, θέλει χώρο και θα μπορούσε να αναλυθεί σε ένα σχετικό τεχνικό όπως αυτό που εννοώ στο αποπάνω ποστ μου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Όλες οι γνωστές εταιρείες του χώρου βγάζουν καλά κράνη που περνάν τις απαραίτητες προδιαγραφές.
    Μάρκες δεν γράφω, υπάρχουν πάρα πολλές για να διαλέξεις.
    Το μόνο που θα πω είναι ότι ανάμεσα σε δύο κράνη ίδιων προδιαγραφών, ασφαλέστερο πάντα είναι αυτό που εφαρμόζει καλύτερα στο κεφάλι μας. ΠΑΝΤΑ.
    Το γιατί συμβαίνει αυτό, θέλει χώρο και θα μπορούσε να αναλυθεί σε ένα σχετικό τεχνικό όπως αυτό που εννοώ στο αποπάνω ποστ μου.
    Αυτό το LS2 εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι μου...Αλλά κάνει λίγο θόρυβο ρε γμτ. Όταν το είχα πλύνει και κυκλοφορούσα με το 2ο, ένα LS2 του 80ευρου, ήταν πολύ πιο ύσηχα τα πράγματα. Θα πάω να ξαναδοκιμάσω και τα άλλα και αν δε βρω κάτι καλύτερο θα ξαναπάρω το ίδιο.
    Yamaha FZS 600

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    αν στα 80-90 κανει θορυβο και σκεφτεσαι να παρεις μεγαλυτερη μηχανη τοτε δεν σου κανει.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannisblest Προβολή μηνύματος
    αν στα 80-90 κανει θορυβο και σκεφτεσαι να παρεις μεγαλυτερη μηχανη τοτε δεν σου κανει.
    Στα πολλά κανένα κράνος δε σώζει από το θόρυβο. Είτε Plugs είτε ηχειάκια με μουσική να καλύπτουν τη φασαρία του αέρα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα κράνους, μέχρι να υπάρξει επιστημονικά τεκμηριωμένη διαπίστωση, η θέση "είμαι παλιότερος και ισχύει επειδή το έχω δει" δε με καλύπτει πλήρως.
    Όχι ότι δεν ενδέχεται να ισχύει, αλλά επί του παρόντος ψυχανεμιζόμαστε, δεν επιχειρηματολογούμε.
    Είναι άλλο πράγμα ένα κατεστραμμένο κράνος και άλλο να πετάμε 200ευρα για γρατζουνιές
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Σε ό,τι αφορά το θέμα κράνους, μέχρι να υπάρξει επιστημονικά τεκμηριωμένη διαπίστωση, η θέση "είμαι παλιότερος και ισχύει επειδή το έχω δει" δε με καλύπτει πλήρως.
    Δεν μπορεί αδερφέ, πλάκα μας κάνεις...

Τώρα για το αν μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό κέλυφος χωρίς να πάθεις κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θα μπορούσε να σε διαβεβαιώσει το συγχωρεμένο το Shoei XV 900 μου (να 'ναι καλά αυτοί που το έφτιαξαν) αν δεν το είχα πετάξει.
    Από αυτή την απάντηση εσύ συμπεραίνεις «είμαι παλιότερος και ισχύει επειδή το έχω δει»;
    Τι αμφισβητείς δηλαδή; Ότι το κράνος μου έπαθε ζημιά ή το ότι δεν έπαθα κρανιοεγκεφαλική κάκωση;

Τώρα βέβαια, μπορεί να έπαθα κιόλας και να μην το ξέρω, έτσι; Λες από κει να μου 'χει μείνει και να μη βγάζω IQ260 στο διπλανό θέμα;

Σοβαρά τώρα, νομίζεις πως στα 37 μου αυτού του είδους η αμφισβήτηση θα με κάνει να ψαρώσω και να βάλω τεχνικό άρθρο στο ποστ;
    Όπως λένε τα μικρά παιδάκια μεταξύ τους «Νια, νια, νια, δεν μπορείς να κάνεις τούμπα» και παλεύουν να αποδείξουν ότι μπορούν;
    Άμα θες να μάθεις, ένα σωρό τεχνικά άρθρα υπάρχουν στο Internet από όλες τις εταιρείες. Ψάξε, διάβασε και μάθε από αυτούς όπως έψαξα, διάβασα και έμαθα κι εγώ, να μη μπορώ κιόλας να το παίζω ξερόλας δάσκαλος. Εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση ή ευθύνη να σε πείσω.
    Πείθεσαι ή όχι, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι γουστάρεις. Μη νομίζεις κιόλας πως δε θα κοιμηθώ το βράδυ επειδή δε σ' έπεισα.
    Εγώ άμα ρίξω κράνος κι έχει και το κεφάλι μου μέσα, θα το αλλάξω. Εσύ κάνε όπως νομίζεις.

Παλαιό μέλος
    Δεν μπορεί αδερφέ, πλάκα μας κάνεις...
    Από αυτή την απάντηση εσύ συμπεραίνεις «είμαι παλιότερος και ισχύει επειδή το έχω δει»;
    Τι αμφισβητείς δηλαδή; Ότι το κράνος μου έπαθε ζημιά ή το ότι δεν έπαθα κρανιοεγκεφαλική κάκωση;
    Βασικά δεν πήγαινε για σένα, αλλά δε με πειράζει η απάντησή σου

Σοβαρά τώρα, νομίζεις πως στα 37 μου αυτού του είδους η αμφισβήτηση θα με κάνει να ψαρώσω και να βάλω τεχνικό άρθρο στο ποστ;
    Σοβαρά τώρα (copyright!), νομίζεις ότι η ηλικία σου θα με στείλει τουαλέτα? Και στα 80 του ένας άνθρωπος έχει δει πολλά, αλλά δεν τα έχει δει όλα. Μόνο μία σωστή έρευνα δικαιούται να παρουσιάσει τεκμήρια. Τα υπόλοιπα είναι βιώματα. Χρήσιμα σε κάθε περίπτωση βέβαια.

Άμα θες να μάθεις, ένα σωρό τεχνικά άρθρα υπάρχουν στο Internet από όλες τις εταιρείες. Ψάξε, διάβασε και μάθε από αυτούς όπως έψαξα, διάβασα και έμαθα κι εγώ, να μη μπορώ κιόλας να το παίζω ξερόλας δάσκαλος. Εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση ή ευθύνη να σε πείσω.
    Εγώ μίλησα για μένα και την άποψή μου. Δογματισμοί και αερολογία μακριά από εμένα.
    Όσο για τις εταιρείες...δε σου κάνει καμιά εντύπωση που λένε να αλλάζει το κράνος με την παραμικρή κρούση? Χμμμμ Μάλλον τυχαίο θα είναι και όχι θέμα συμφερόντων. . Αν μελετούσαμε φίλε από τις εταιρείες θα θεωρούσαμε ακόμη ότι τα εμφυτεύματα στήθους της Γαλλίας είναι καλά, απλά τοποθετήθηκαν μερικές χιλιάδες από αυτά σε ελαττωματικά στήθη! Μην αρχίσω να μιλάω για φάρμακα, παλιά και πειραματικά.
    Όταν λοιπόν βρεις αντικειμενική μελέτη τότε ξεστράβωσέ με σε παρακαλώ, γιατί δηλώνω ότι
    δε γνωρίζω.
    Θέλω να πιστεύω ότι με τα ελληνικά μου αυτό έχει γίνει σαφές.

[FONT=Arial Black]Δε γνωρίζω. [/FONT]

Αλλά αρνούμαι να αγκαλιάσω δογματικές θέσεις. Οι απόψεις των πολλών μέχρι να τεκμηριωθούν αντικειμενικά είναι απλά απόψεις.
    Οπότε εσύ θα συνεχίσεις να πετάς κράνη για γρατζουνιές κι εγώ θα συνεχίσω να αξιολογώ κριτικά την κατάστασή τους.

ΥΓ το shoei σου δε θα μπορούσε να διαβεβαιώσει για τίποτα. Ούτε για την ασφάλειά του ούτε για το αντίθετο. Γιατί με δείγμα ίσο με τη μονάδα δεν μπορείς να έχεις επαναληψιμότητα...βασικά δεν ορίζεται μελέτη.(τελεία).
    Θα μου άρεσαν όμως φωτογραφίες του υψηλής ανάλυσης για να δείχνω σε παλίκαρους που αρνούνται να χαλάσουν το μαλλί φορώντας κράνος. Έχεις κάπου πρόχειρες?
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Βασικά δεν πήγαινε για σένα, αλλά δε με πειράζει η απάντησή σου
    Τοτε πήγαινε για μένα μαλλον...
    Αφού θες τεκμηρίωση, νομίζω οτι το site του Snell Foundation, του επίσημου φορέα πιστοποίησης κρανων στην Αμερική, ειναι κατάλληλο για να διαβασεις και να καταλάβεις πως λειτουργεί ενα κράνος.
    http://www.smf.org/helmetfaq#aHowHelmetWork

Τα υπόλοιπα που έγραψες περι παλαιότητας κλπ δεν τα σχολιάζω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Χαλαρά παίδες. Απ ότι διάβασα και σε site του εξωτερικού και εκεί την αντικατάσταση προτείνουν. Δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά θα βάλω στην άκρη και θα το αλλάξω.

Όσον αναφορά τα τραύματα, το χέρι έχει σχεδόν περάσει, αρκεί να μην το ζορίζω. Το πόδι στο γδάρσιμο πονάει ακόμα όταν κουνάω το πόδι και το πιέζουν τα ρούχα. Γενικά στο σώμα νιώθω που και που ψιλοπόνο σαν πιασμένος/ταρακουνημένος αλλά ΟΚ.

Όσον αναφορά το παπί, το έπνιξα στο wd-40 στη γκαζιέρα, του έκανα κ αρκετές βόλτες και δε φαίνεται να δείχνει σημάδια ότι μπορεί να ξανακολήσει.

Το ΤΡΑΓΙΚΟ είναι ότι κανα 5αρι μέρες πριν τα Χριστούγεννα έκανε το ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ στο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ της kawasaki. Πλήρωσα κανα 80άρι + τα αναλώσιμα τότε για το σέρβις και απ ότι φαίνεται τα βασικά δεν ελέγχθησαν. Υποτίθεται ότι ρύθμισε και καρμπυρατέρ τότε. Εκεί που πρώτα δεν καλοδούλευε στη βροχή, τώρα παθαίνει και κανα τραλαλό στο πολύ κρυο. Τέλοσπάντων. Το επόμενο σέρβις θα είναι μάλλον αλλού.
    Yamaha FZS 600

Moderator
    Το ΤΡΑΓΙΚΟ είναι ότι κανα 5αρι μέρες πριν τα Χριστούγεννα έκανε το ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ στο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ της kawasaki. Πλήρωσα κανα 80άρι + τα αναλώσιμα τότε για το σέρβις και απ ότι φαίνεται τα βασικά δεν ελέγχθησαν. Υποτίθεται ότι ρύθμισε και καρμπυρατέρ τότε. Εκεί που πρώτα δεν καλοδούλευε στη βροχή, τώρα παθαίνει και κανα τραλαλό στο πολύ κρυο. Τέλοσπάντων. Το επόμενο σέρβις θα είναι μάλλον αλλού.
    Περαστικά κι αγύριστα να είναι.
    Να ελέγξεις εξονυχιστικά την διαδρομή της ντίζας, την ντίζα αυτή καθεαυτή για φθορές, αλλά και το καρμπυρατέρ.
    Μπορεί να κολλήσε το σλάιντ πχ και να το ξαναπάθεις.
    Αν ειναι να κολλήσουν κολλάνε όταν οδηγάς σε βροχή.
    Πρέπει να βρείς την αιτία για να μην την ξαναπάθεις.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Περαστικά κι αγύριστα να είναι.
    Να ελέγξεις εξονυχιστικά την διαδρομή της ντίζας, την ντίζα αυτή καθεαυτή για φθορές, αλλά και το καρμπυρατέρ.
    Μπορεί να κολλήσε το σλάιντ πχ και να το ξαναπάθεις.
    Αν ειναι να κολλήσουν κολλάνε όταν οδηγάς σε βροχή.
    Πρέπει να βρείς την αιτία για να μην την ξαναπάθεις.
    Η ντίζα πρέπει να είναι ΟΚ αλλά θα την κοιτάξω και πιο προσεκτικά. Σλαιντ ποιο είναι? Τη γκαζιέρα στο καρμπ την έπνιξα στο αντισκωριακό να φύγουν ότι είχε μαζέψει εκεί.
    Yamaha FZS 600

Moderator
    Η ντίζα πρέπει να είναι ΟΚ αλλά θα την κοιτάξω και πιο προσεκτικά. Σλαιντ ποιο είναι? Τη γκαζιέρα στο καρμπ την έπνιξα στο αντισκωριακό να φύγουν ότι είχε μαζέψει εκεί.
    Το σλάιντ είναι το κυλινδράκι που ανεβοκατεβαίνει μέσα στο καρμπυρατέρ. Θα πρέπει να λύσεις το καρμπυρατέρ απο πάνω (απο εκει που μπαίνει η ντίζα) να δείς αν κινείται τελείως ελεύθερα και αν εχει σωστή επαναφορά με το ελατήριό του.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2004, 14:50
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2004, 10:11
  3. Για νέους και μέλλοντες γονείς (οι άλλοι τα ξέρουν)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2004, 21:16
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2004, 10:52
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 09:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας