EGW BRISKOMAI KYKLADES (KALOS H KAKOS) PLEON.MAKARI NA MPOROUSA NA SAS APODIXW THS IKANOTITES MOU KAI THS GNOSHS MOU PANW STO THEMA.![]()
Γεια σας και παλι.
Εγινε επισκεψη τελικα στον ηλεκτρολογο της Καλβου.. Ειδε το προβλημα ο μαστορας και εγινε ελεγχος στα ηλεκτρικα, αλλαγη στα καρβουνακια, και γενικο σερβις τις μιζας, συνολο 60€.
Παω να φυγω και να βαλω μπρος, και ειδα να το ξανακανει το προβλημα!! Ευτυχως ηταν και ο μαστορας μπροστα, αλλιως δεν θα με πιστευε. Τον ειδα προβληματισμενο και ανεφερε και αυτος το θεμα με την συμπιεση!!!
Θα το ξαναπαω Δευτερα για νεους ελεγχους.. Στοιχιωμενη αυτη η ερμη η μιζα.. Με τοσα φραγκα που χω δωσει επαιρνα στανταρ καινουρια![]()
Update - Αλλαχθηκε και ενα εξαρτημα της μιζας που λεγεται μπομπινα, η καπως ετσι.. Σαν ενα κωνικο καρουλι μοιαζει.
Επισης ελεγθηκε το δυναμο και το ολο ηλεκτρολογικο συστημα απ τον μαστορα. Ολα νορμαλ.
Και φυσικα το προβλημα συνεχιζει να εμφανιζεται, πιο σπανια μεν, αλλα σπαστικο, δε.
Δεν υπαρχει σωτηρια προφανως...
στο δικο μου ντακαρ συμβαινει αυτο ακριβως εδω και 70000 χλμ...εδω και δυο χρονια περιπου.οταν το κανει το αφηνω,ξαναγυρνω διακοπτη και παιρνει κανονικα.
Τριτη επισκεψη στον ηλεκτρολογο χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα.. Αφου εξετασαμε ολες τις πιθανοτητες, τωρα μπορει να εχει να κανει με την συμπιεση, μου λενε τα μαστορια. Πιθανο ανοιγμα κινητηρα, ελεγχος κεφαλης κλπ..
Το επομενο μου ποστ θα ειναι στην κατηγορια των αγγελιων μαλλον
ΥΓ: Φιλε tommy dakar, μαλλον δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα μου αρεσει να εχω το μοτορι στην πενα και μου την σπαει οταν κατι δεν δουλευει οπως πρεπει, ιδιαιτερα αφου εχω ξοδεψει τοσα ευρα χωρις αντικρυσμα.. Ασε και το αλλο. Πας να το βαλεις μπρος, ενω εισαι παρκαρισμενος σε καμια καφετερια, η μπροστα σε κοσμο, και με το που αρχισει η μιζα τα δικα της θες να ανοιξει η γη να σε καταπιει![]()
ΥΓ: Φιλε tommy dakar, μαλλον δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα μου αρεσει να εχω το μοτορι στην πενα και μου την σπαει οταν κατι δεν δουλευει οπως πρεπει, ιδιαιτερα αφου εχω ξοδεψει τοσα ευρα χωρις αντικρυσμα.. Ασε και το αλλο. Πας να το βαλεις μπρος, ενω εισαι παρκαρισμενος σε καμια καφετερια, η μπροστα σε κοσμο, και με το που αρχισει η μιζα τα δικα της θες να ανοιξει η γη να σε καταπιει[/QUOTE]
εγω την εχω μαθει πλεον και οταν παει να το κανει κλεινω διακοπτη και στα καπακια ξανανοιγω και παιρνει,οποτε δεν γινομαι ρομπα
ειναι ωραιο κολλημα να εχει τα μικροθεματακια του,αλλιως θα ηταν βαρετο σχιστοματικο![]()
Ας απαντήσω.
Πρόβλημα συμπίεσης είναι η πρώτη φορά που ακούω για GS 650. Αν θες βάλε πάλι ένα video το πως είναι τώρα. Ένα μικρό μικρό κόμπιασμα αν υπάρχει εγώ θα το έλεγα ως και φυσιολογικό. 6 χρόνια είναι 650GS & σπανίως θυμάμαι ότι το αντιμετώπιζα αυτό. Όταν τώρα πας να βάλεις μπρος, σβήνουν τα φώτα, μηδενίζει το κοντέρ;
Το μηχανάκι το αισθάνεσαι πεσμένο; Από τη στιγμή που θα το βάλεις μπρος σου κάνει τίποτα άλλο περίεργο; Πόσα χιλιόμετρα έχει;
Επίσης πήγαινε plugαρε το δε ένα διαγνωστικό στη BMW να δεις αν σου βγάζει κάποια βλάβη. Θερμοκρασία έχει ανεβάσει ποτέ να πετάξει τα νερά;
Φιλε μου ποσο σε καταλαβαινω να ηξερες! Εχω ενα kymco xciting 500, με το ιδιο ακριβος προβλημα εδω και 2 χρονια ! Αλλαξα μιζα , γραναζι μιζας, αποσυμπιεστη ( το δικο μου εχει αυτοματο ) ,κοιταξα ρευματα , καλωδια , extra γειωσεις , μπαταρια yuasa 14h με μεγαλυτερα cca, το προβλημα παραμενει. Δεν εχει σημασια αν κανει κρυο η ζεστη, το κανει οποτε του καπνισει. Απλα αφηνεις το κουμπι της μιζας , το ξαναπατας και περνει με τη μια! Πραγματικα πολυ εκνευριστικο! Αν βρεις τη λυση σε περιμενω ολος αυτια !
Ωχ τωρα ειδα ποτε ηταν το θεμα! Θα το πουλησε το παληκαρι!
τα φωτα σβηνουν ετσι και αλλιως οταν πατας μιζα για την μπαταρια, μην μπερδευεσαι,και εμενα το κανει (σπανια) και σε αλλους που ξερω το ιδιο,ειναι θεμα συμπίεσης,κανε αυτο που κανει και ο φιλος παραπανω,οταν το κανει κλεισε μιζα ανοιξε παλι και εισαι μια χαρα.Ολοι αυτο κανουμε.![]()
Ως ένα σημείο συμφωνώ μαζί σου.
Θεωρώ όμως πως δεν είναι θέμα συμπίεσης. Ο λόγος που το λέω είναι πως δε γίνεται κάποια κίνηση από τη μίζα για να αλλάξει η συμπίεση . Αφήνεις το κουμπί , ξαναπατάς και πέρνει απευθείας μπροστά σα να μη συναίβει ποτέ το πρόβλημα !
Είναι θέμα απωλειών από το ηλεκτρικό σύστημα. Δε μπόρεσα να βρω τι είναι οπότε απλά ζω με αυτό. Σίγουρα όμως το μηχανάκι δε το έκανε αυτό εξαρχής οπότε κάπου υπάρχει βλάβη. Να σημειώσω πως όταν συμβαίνει αυτό το κόμπιασμα πέφτει η τάση στα όργανα αλλά δε χάνουν τα χιλιόμετρα τους . Αυτό που μου μένει να κάνω ακόμα είναι να ανοίξω το διακόπτη της μίζας , να του ρίξω ένα γερό καθάρισμα και αν δε κάνει τίποτα κι αυτό να του βάλω ένα νέο ρελέ μίζας. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο σε ένα τόσο απλό σύστημα εκκίνησης. Να αναφέρω ακόμα πως δεν έχει σχέση αν είναι κρύος ή ζεστός ο κινητήρας . Το κάνει όποτε θέλει.
Καλησπέρα κατοχος ενος μηνος του gs του 2003, εμενα μου παρουσιάζει το εξης , παω να βαλω μπροστα τιποτα κανεναν ήχο, μετα απο μερικες φορες παιρνει, αν μετα την βολτα την σβήσω και την ξαναβάλω μπρος παιρνει κανονικά